Månedsmagasinet på Costa del Sol
Corona-krisen: Smittetilfellene øker

Corona-krisen: Smittetilfellene øker

Antall smittetilfeller øker fortsatt i Spania. Torsdag ettermiddag har 110 000 vært rammet av coronaviruset, hvorav 73 000 fortsatt er til behandling eller under observasjon etter at 27 000 har blitt friske og 10 000 har omkommet. Sykehusene i Madrid og Barcelona er fortsatt nær kollaps, men i motsetning til tidligere er det ikke nå så stor mangel på utstyr. Et stort antall ansiktsmasker, hansker og beskyttelsesdrakter har kommet frem. Det samme gjelder de etterlengtede lyntestene, slik at man raskt kan få testet hvem som er smittet og få dem isolert. Det er fremdeles mangel på respiratorer, men produksjonen er i full gang – blant annet hos bilprodusenten SEAT.

I Andalucía har man så langt sluppet forholdsvis billig unna coronaviruset. Helsevesenet har kunnet behandle de nærmere 7 000 (ca. 1 600 i Málaga-provinsen) som har blitt rammet av viruset. Dermed har de hatt ressurser til å organisere og bygge opp 26 000 ekstra sengeplasser (først og fremst ved idrettsanlegg) og utvide helsepersonellet med 1 400 personer ved å tilkalle pensjonerte leger og sykepleiere, samt lege- og sykepleierstudenter. Det er også skaffet 1 600 respiratorer som kan benyttes som det skulle bli nødvendig.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.