Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalucías restriksjonssystem sjekkes

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Systemet for stenging av kommunegrenser og kommuner forventes å bli endret. Regionalregjeringen har besluttet å holde et møte med en ekspertkomité for å vurdere systemet som gjelder i dag. Et forslag som presenteres er å forandre fra at kommunenes smittenumre oppdateres to ganger i uken, til at de skal oppdateres bare én gang i uken. Dette presenterte Juanma Moreno, Andalucías regionalpresident, under en pressekonferanse på mandag. Årsaken til forslaget er at det aktuelle systemet viser veldig varierende smittetall. Dette kan lede til nedstengning av ikke-essensiell aktivitet i en kommune basert på en eneste dags numre, selv om den generelle smittekurven i kommunen faktisk går i riktig retning.

Juanma Moreno meddelte videre at han kommer til å se på muligheten å redusere nedstengningsperioden for ikke-essensielle virksomheter til ti dager i stedet for dagens 14 dager. Dette er et ledd i forsøket på å skape mer fleksible og effektive verktøy for håndteringen av smitten, da det ser ut til at kurven for den tredje smittebølgen i Andalucía har snudd.  

Avslutningsvis minnet presidenten på at folk ikke på noen måte bør vœre mindre på vakt: ”Vi må fortsette å vœre veldig forsiktige for smittetallene er fortsatt meget høye. Over 100 smittede per 100 000 innbyggere er urovekkende og Andalucía har kommuner som overstiger 900.” 

(Kilde: Diario SUR og El Mundo)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet