Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalucías restriksjonssystem sjekkes

Andalucías restriksjonssystem sjekkes

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Systemet for stenging av kommunegrenser og kommuner forventes å bli endret. Regionalregjeringen har besluttet å holde et møte med en ekspertkomité for å vurdere systemet som gjelder i dag. Et forslag som presenteres er å forandre fra at kommunenes smittenumre oppdateres to ganger i uken, til at de skal oppdateres bare én gang i uken. Dette presenterte Juanma Moreno, Andalucías regionalpresident, under en pressekonferanse på mandag. Årsaken til forslaget er at det aktuelle systemet viser veldig varierende smittetall. Dette kan lede til nedstengning av ikke-essensiell aktivitet i en kommune basert på en eneste dags numre, selv om den generelle smittekurven i kommunen faktisk går i riktig retning.

Juanma Moreno meddelte videre at han kommer til å se på muligheten å redusere nedstengningsperioden for ikke-essensielle virksomheter til ti dager i stedet for dagens 14 dager. Dette er et ledd i forsøket på å skape mer fleksible og effektive verktøy for håndteringen av smitten, da det ser ut til at kurven for den tredje smittebølgen i Andalucía har snudd.  

Avslutningsvis minnet presidenten på at folk ikke på noen måte bør vœre mindre på vakt: ”Vi må fortsette å vœre veldig forsiktige for smittetallene er fortsatt meget høye. Over 100 smittede per 100 000 innbyggere er urovekkende og Andalucía har kommuner som overstiger 900.” 

(Kilde: Diario SUR og El Mundo)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet