Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det Norske Magasinet anbefaler: 10 nye spillere i La Liga

Det Norske Magasinet anbefaler: 10 nye spillere i La Liga

 
I helgen gikk startskuddet for den 89. runden av La Liga mesterskapet hvor 20 klubber deltar, til tross for at de fleste i Spania fortsatt er på sommerferie. Selv om flere spillere har forlatt ligaen, har en rekke spillere erstattet én spansk klubb med en annen, og andre har kommet til Spania fra utlandet. Blant disse finner vi flere spennende profiler. Det Norske Magasinet presenterer her en Topp 10-liste over de spillerne vi gleder oss mest til å følge.

1) Eden Hazard til Real Madrid fra Chelsea for 100 millioner €

La Liga er har fått en av verdens absolutt beste fotballspillere i stallen i løpet av sommeren. Han har fått kongeklubbens beryktede 7-tall på ryggen, og nå som Zidane endelig har fått sitt etterlengtede og dyrebare nye leketøy til klubben, gjenstår det å se om den dyktige dribleren kan innfri forventningene i Real Madrid. Hans tekniske ferdigheter burde passe perfekt til sin nye klubb, så vi forventer at han allerede fra start vil briljere med sine medspillere som Benzema, Isco og Marcelo.

2) João Felix til Atlético Madrid fra Benfica for 126 millioner €

Portugiseren har knapt et kalenderår som profesjonell fotballspiller på CV’en, men skeptiske røster stilnet raskt etter at han scoret flotte mål i vennskapskampene mellom både Real Madrid og Juventus. Men både hukommelse og tålmodighet er kort når det gjelder toppfotball, og den unge angriperen må pent fortsette formkurven fra oppstartsesongen dersom han skal anses som en suksessfull investering. Både de raske føttene, de raske beslutningene og teften for mål lover allerede svært godt.

3) Frenkie De Jong til FC Barcelona fra Ajax for 75 millioner €

Mange Barcelona-fans har lenge klaget over at laget ikke har holdt seg til den nederlandske filosofien som Johan Cruyff innførte i klubben. Ungdomsakademiet har tidligere produsert dyktige spillere på løpende bånd (for eksempel Puyol, Messi, Iniesta, Xavi, Busquets og Pique), som umiddelbart gjorde det strålende på fotballbanen. Det har dessverre ikke akademiet kunnet vise til på flere år, så nå har de hentet talent fra den Nederland, nærmere bestemt Ajax. Den unge nederlandske midtbanedirigenten har fått en lovende start, og hvis han fortsatt kan dirigere mer erfarne spillere, vil klubbens fans raskt lovprise ham. Hans vågale, men smarte beslutninger vekker allerede begeistring i Barcelona, men de skal også føre laget videre fremover!

4) Martin Ødegaard til Real Sociedad fra Real Madrid (lån)

Den unge nordmannen prydet forsidene til aviser over hele verden da han signerte for selveste Real Madrid (knapt 16 år gammel) i januar 2015. Etter at han begynte hos Real Madrid har han vært utlånt til to nederlandske lag, men nå er han tilbake i Spania – slik at både fans og skeptikere kan holde et øye med ham i La Liga. Han har utviklet seg svært mye i løpet av de siste 2 og et halvt årene i nederlandsk fotball, men det er den kommende sesongen hos Real Sociedad som vil indikere hvorvidt fremtiden hans er i Real Madrid eller ikke. Ødegaard har allerede spilt 18 ganger for det norske landslaget. Teknikken og blikket for spillet og medspillerne, gir grunnlag for høye forventninger.

5) Nabil Fekir til Real Betis fra Lyon for 20 millioner €

For et år siden var de nykronede Champions League-vinnerne fra Liverpool på jakt etter denne teknikeren, som nettopp hadde vunnet VM med det franske landslaget. Isteden ble det Real Betis som signerte ham denne sommeren. Når han spiller som best snakker vi ren champagnefotball på øverste europeiske hylle, men temperament og et dårlig kne kan sette kjepper i hjulene for Fekirs fremtidige suksess. Imidlertid er nok både laget og La Liga ideelle for ham.
 
top10spillere

6) Kieran Trippier til Atletico Madrid fra Tottenham for 22 millioner €

Den engelske høyrebacken er en av sommerens mest overraskende overganger. Han var nemlig verdsatt høyere sist sommer, og i tillegg er han engelsk. Det er ikke hverdagskost i La Liga. Faktisk er han bare den ellevte engelskmannen som spiller i La Liga på 2000-tallet. Til sammenligning er det tatt ut tjueen spanjoler til Premier League bare denne sesongen! Hold et øye med Trippiers innlegg og dødballer, det utmerket han seg spesielt på i løpet av sluttspillet i forrige VM.

7) Alexander Isak til Real Sociedad fra Dortmund for 6,5 millioner €

Det er enorme forventninger til den knapt 19-årige svensken. Talentfabrikken Borussia Dortmund lånte ham ut til nederlandske Willem II, hvor det ble 13 mål på 16 kamper i løpet av våren. Han har allerede spilt fire kamper for det svenske landslaget og scoret ett mål. Den høye spissen avslutter godt med begge bena, og kan både drible og finne lagkameratene sine i vanskelige situasjoner. Hold øye med fysikken hans.
 

8) Yangel Herrera til Granada fra Manchester City (lån)

21-årige Herrera har ennå ikke fått gjennombruddet sitt i Manchester City, og Granada låner ham nå for tredje gang på to og et halvt år. Det kan derfor virke vel optimistisk å ha for store forventninger til venezuelaneren, men han har tross alt spilt 17 ganger for landslaget sitt. I Syd-Amerika er man ikke i tvil: ”han er kommet til La Liga for å sette avtrykk!”. Egenskaper som løping, energi og fysikk kan bidra til at Herrera vil overraske i La Liga.

9) Óliver Torres til Sevilla fra FC Porto for 12 millioner €

Den spanske midtbanespilleren kommer fra Atletico Madrids ungdomsakademi og har sporadisk spilt i La Liga tidligere. Vi ønsker allikevel å inkludere ham på denne listen. Han fikk nemlig først sitt endelige gjennombrudd under Julen Lopetegui (tidligere Real Madrid og det spanske landslaget), i den portugisiske ligaen. Nå er duoen gjenforent i Sevilla, en duo som gjorde Oliver Torres til en stor suksess og profil i FC Porto. Torres er en elegant og intelligent midtbanespiller som mestrer dribling, og både korte- og lange pasninger.

10) Luka Jovic til Real Madrid fra Eintracht Frankfurt for 60 millioner €

Den serbiske spissen har hatt en sensasjonell sesong i Eintracht Frankfurt. 27 mål og syv innlegg bidro til å sikre den tyske europeiske fotballen. Deretter ble Jovic ønsket av lag i hele Europa, og Real Madrid ble den lykkelige vinneren av en iskald serbisk spiss som sparker alt som rører seg. Han avslutter godt med begge ben og hodet, i tillegg til at han benytter fysikken og akrobatikken sin til å være sist på ballen så ofte det lar seg gjøre.
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.