Månedsmagasinet på Costa del Sol
Holder dette til opprykk, Málaga CF?

Holder dette til opprykk, Málaga CF?

Del

15. juni 2008: Málaga møter Tenerife hjemme i Segunda Divisións siste runde. Etter en strålende start på sesongen, hadde Málaga en tøff periode og var nødt til å vinne hjemme mot Tenerife om det skulle bli opprykk. Et fullsatt Estadio La Rosaleda var badet i sol, og skjebnen lå i Málagas hender. Antonio Hidalgo scorer rett før pause og så nytt mål i andre omgang. Málaga vinner 2-1 og sikrer opprykk. Elleve år senere er situasjonen nesten den samme, med samme trener og samme sponsor på drakten. Er det lov å håpe på nytt opprykk til La Primera?!
 
John Arild Folkvord
Málaga de Noruega
 
Málaga åpnet sesongen bra under Muñiz´ ledelse. Mange spillere ble hentet inn. Ny-signeringen Gustavo Blanco hamret inn mål på starten av sesongen, og nullen ble som oftest holdt. Málaga CF lå lenge på direkte opprykk, selv om det var tett i toppen.
Men formsvikten måtte komme, og den har truffet med hard kraft. Kun to seire og sju mål på de ti siste kampene har gjort at laget ikke lenger befinner seg på direkte opprykk, men på en fjerdeplass (i skrivende stund), 3 poeng bak Granada, og 5 poeng bak Osasuna.
Det som bekymrer mest, er måten Málaga spiller på. Mange mener trener Muñiz spiller altfor defensiv fotball og lar motstanderne komme lett inn i kampene. Málaga spiller dessuten samme fotball mot bunnlagene som mot topplagene. De legger seg bakpå og lar motstanderne styre spillet. Det ser ut til at Muñiz ikke har noen offensiv plan.
Muñiz har fått flere og flere supportere mot seg. Han klagde tidligere på manglende støtte fra Málaga-supporterne og manet flere folk på kamp. Uttalelsene falt ikke i god jord og heller ikke da man spilte den samme, defensive fotballen på hjemmebane, til tross for kamper der fansen har stått med bluss og lager vanvittig stemning når spillerbussen kommer to timer før kamp. Skal man rykke opp, må man risikere litt, man må angripe.
En annen faktor som spiller inn er at de blåhvite scorer få mål. Gustavo Blanco stoppet helt opp å score før han endelig kunne notere seg for mål mot Sporting, 20 kamper senere. Spissmakker Seleznov har heller ikke imponert. Jack Harper har blitt satt ut på kanten, noe som gjør at han ikke har scoret mange mål. Lag som vil rykke opp trenger spillere som kan levere minst 14-15 mål slik som Antonio Hidalgo i 07/08 sesongen.
Én som derimot er toppscorer denne sesongen, er Adrián González. Han kom til Málaga da faren, Míchel González, var trener. 30-åringen har spilt i Eibar og vært med på den lille klubbens store eventyrhistorie. Den første sesongen på Costa del Sol var preget av at laget hadde en svak sesong. Adrián måtte tåle mye kritikk for prestasjonene sine. Men selv om han ble sterkt kritisert, var han alltid den personen som viste ansiktet etter kamp og møtte presse og fans. Adrián er i ferd med å vokse i manges øyne, og selv om spillet hans fortsatt blir kritisert av noen, er det langt flere som setter pris på midtbanespilleren. Han ble belønnet med ny kontrakt.
Det gjenstår fortsatt mange runder, men Málaga må finne formen for å ta igjen Granada og Osasuna. Skal de rykke opp, må de ta flere sjanser. Dersom det ikke skulle bli direkte opprykk, har laget én sjanse til; i play-off. Málaga er en by som trenger La Liga-fotball. Málaga CF es de Primera!
 
 

Arilds Corner: Fra himmel til helvete og tilbake igjen?

Å være supporter av Málaga CF er litt av en prøvelse. Malaguistas (blodfansen) og vi har fulgt laget (heltene) fra starten av sesongen, med fem strake seire og tabelltopp. Til tap, uavgjort og seire om hverandre. Berg og dalbane. Men heltene er fremdeles med i toppen av tabellen! Utrolig nok.
 
La Rosaleda er en perfekt ramme for en hyggelig fotballkamp. Passe stor og med plass til litt over 30 000 tilskuere. Intim stemning. Vennlige mennesker der alle er velkommen. Gammel som ung. Kvinner og menn. Det er mange steder i verden hvor slikt ikke er mulig. Vi opplever stort sett bare positive opplevelser her. På La Rosaleda har vi det topp sammen med den fantastiske fansen – malaguistas.
Heltene har imidlertid skuffet i perioder. Fra godt spill og seiere, til mål og sjansefattige matcher, uavgjort og tap. Mange spillere ut og inn. For oss som ikke følger laget fra innsiden, finner vi ingen idoler vi kan konsentrere oss om og heie på. Kort sagt. Vi savner en leder og profil i Málaga CF som gir oss de store øyeblikkene. For vi vil gi tilbake!
Dette er nok en av de store utfordringene Málaga CF har. Samme hvordan det går for neste sesong.Hele Malaga by, fansen, supportere og tilskuere, sponsorer og samarbeidspartnere, turistnæringen og alle vi som bor i omegnen lengter etter et topplag som spiller mot de store gutta. Da kan vi skryte av å være supportere i Málaga CF ovenfor venner og bekjente, invitere til matcher mot topplag, få en hyggelig og spennende fotballopplevelse, følge laget på bortematcher, osv.
Kort sagt: Vi ønsker oss til fotballhimmelen igjen sammen med våre helter i Málaga CF.
 
 

Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – eneste offisielle norske supporterklubb for Málaga CF – arbeider hele tiden med å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre. Vi benytter Facebook, e-post, munn- til munnmetoden, røyksignaler, etc. etc.
Vil du bli med på fotballkamp med Málaga CF, ta kontakt på:
Snart har vi også på plass vår nye webside: www.penaosopolar.com
 
 
Av John Arild Folkvord

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.