Månedsmagasinet på Costa del Sol
Jack Harper – Málaga CFs lokale skotte

Jack Harper – Málaga CFs lokale skotte

Del

Málaga CF har en i en årrekke ført en mer eller mindre bevisst strategi med å hente opp minst én talentfull spiller fra Atlético Malagueño, klubbens reservelag, hver sommer. Det har gitt Málaga en rekke unge profiler, ikke alltid lokale, men alle har de brukt deler av sine formative år som fotballspillere i Málaga-systemet.
 
Én av de unge spillerne som har tatt steget opp på A-laget denne sesongen, er Jack Harper. Foreldrene hans er fra Skottland, men Jack selv vokste opp i Fuengirola. Foreldrene var på biltur i Spania da motoren streiket. De bestemte seg for å slå seg ned i Málaga, der bilen sa stopp, og Jack Harper ble født bare en solid langpasning fra La Rosaleda. Stort mer lokal er det ikke mulig å bli. Han spilte for UD Los Boliches Fuengirola frem til Real Madrid hentet ham som 13-åring i 2009. Harper hadde da vært på prøvespill i Sevilla og Almería, men når Real Madrid med sine økonomiske muskler og fremragende ungdomssystem banker på døra, ville de fleste hatt vanskelig for å si nei.

Til Storbritannia

Harpers utvikling skjøt fart i Real Madrid, men da de ønsket å låne han ut som 18-åring, valgte Harper å forlate klubben. Han følte det var på tide å ta steget videre fremfor å bli lånt ut sammen med 30-40 andre juniorspillere. En overgang til Stoke ble spolert da Harper ikke besto den medisinske sjekken. Brighton & Hove Albion ble neste stoppested fra juli 2015. Det første halvåret i Brighton ble ødelagt av skader, og Harper ble ingen stor suksess i engelsk fotball, i hvert fall ikke i sin første og foreløpig eneste periode på balløya. På tross av lite spilletid, mener han selv at han vokste på erfaringen. Det har sannsynligvis vært med på å forme den hardtarbeidende spilleren han er i dag, som også har teknikken på plass og ambisjoner om å bli kalt opp til Skottlands A-landslag.

Opprykk med Atlético Malagueño

I januar 2017 signerte Jack Harper for Málaga, med en tiltenkt rolle på Atlético Malagueño.
Forrige sesong var han med på å føre Atlético Malagueño til opprykk fra Tercera División. Etter en halvannen sesong på B-laget ble han inkludert i A-lagets tropp for sesongoppkjøringen til nåværende sesong. Harper fikk sin offisielle A-lagsdebut hjemme mot Lugo 18. august i fjor, og har siden vært på banen i ytterligere 16 kamper. På disse kampene har den unge skotten scoret fire ganger. Harpers første scoring kom i tredje serierunde borte mot Almería da matchvinneren sto for kampens eneste scoring.

Avhenger av tillit

Jack Harper rettet en stor takk til Málagas trener, Juan Muñiz, i et intervju med Sid Lowe i The Guardian nylig. Han poengterer hvor viktig det er at unge spillere får tillit dersom de skal blomstre. Det første Juan Muñiz skal ha sagt til Harper i fjor sommer, er at dersom trenere ikke gir unge spillere sjansen, ville det aldri vært noen profesjonelle fotballspillere å snakke om. Alle får sin sjanse ett eller annet sted før de blir proffe seniorspillere. Harper fikk sjansen i Málaga, og anses som en lokal helt og en fremragende spiller som kan lede klubben til store ting. Den første og fremste målsetningen er opprykk til La Liga Santander.
Málagas supportere krysser nok alt de har for at Harper signerer en lengre kontrakt – den han har nå går ut til sommeren. Den unge skotten kan lede Málaga tilbake til eliten, og ligger an til å bli et husholdningsnavn i den europeiske klubbfotballen.
 
 
 

 

Arilds Corner: Sesongen med Málaga CF – Våre helter

Fotballsesongen for Malaga CF er lang. Starten gikk allerede i midten av august 2018 og avsluttes først i midten av juni 2019 etter 42 matcher !
I skrivende stund er 29 matcher spilt og 13 gjenstår. I tillegg kommer Copa del Rey. Det ble et kort eventyr. Málaga CF ble slått ut i første runde.
Da ble det fullt fokus på matchene i 2-divisjon. Målsettingen er klar: Opprykk til «de store gutta». Vi og «blodfansen» malaguistas var klare i startgropene for full innsats.
 
Heltene gikk også sterkt ut med fem seire i de fem første kampene til stor jubel. Etter det ble det berg og dalbane. Men heltene hadde etablert seg i toppen av tabellen og har klart å klore seg fast blant de 5 – 6 beste lagene som kjemper om opprykk.
Men sesongen har vist at alle kan slå alle. Det verste tapet kom rett etter nyttår med 0-3 tap mot Reus – hjemme! Dette var et bunnlag som senere ble kastet ut av serien.
 
Både vi og malaguistas har stilt opp i gode og vonde dager. Tilskuerantallet har også variert mellom 13 – 19.000 tilskuere og til topp mot Granada med 23.000 tilskuere. Sterke tall for et lag i 2-divisjon. Det har også vært turbulente tider i Málaga CF. Spillere, trenere og andre – ut og inn. Ingen Ole Gunnar Solkjær-effekt her, nei!
 
Praktiske problemer underveis har det også vært. Kamp-dato og -tid har blitt endret i forhold til terminlisten. Her er det tv-selskapene bestemmer og endelig dag/tid blir ikke klart før ca. 14 dager føre avspark. Her må man følge med. Vi har hatt medlemmer og gjester som har kommet for å oppleve fotballfesten på La Rosaleda og som har sett at matchen har blitt spilt dagen før. Surt.
 
Forutsetningene er imidlertid klare:
De to beste lagene rykker direkte opp. Lag tre til seks spiller kvalifiseringskamper om den tredje opprykks-plassen. Tre lag rykker ned fra topp-divisjonen La liga.
Heltene får kjempe om å bli et av lagene med direkte opprykk. I en eventuell kvalifiseringsrunde kan alt skje.
Vi og malagisterne skal gjøre vårt beste og heie heltene frem til opprykk. Vi ser frem til matcher mot de store gutta.
 
 

 
Kontakt med La Peña Oso Polar
 
Vi i Peña Oso Polar arbeider hele tiden med å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre og bedre. Vi benytter Facebook, e-post, munn- til munnmetoden, røyksignaler, etc. etc.
Det Norske Magasinet er også viktig for Oso Polar for å nå flest mulig med informasjon.
Vi vet også mange søker på Google og andre søkemotorer etter informasjoner før de skal på fotballkamp med Málaga CF eller når de skal reise sydover. De kan også søke direkte på:
www.facebook.com/pena-oso-polar
Snart har vi også på plass vår nye webside: www.penaosopolar.com
Av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.