Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nå skal eiendomsmarkedet i Spania revolusjoneres!

Nå skal eiendomsmarkedet i Spania revolusjoneres!

Hver eneste dag kastes det bort enorme mengder av tid i eiendomsmarkedet i Spania. Ja, faktisk kastes det bort flere årsverk hver eneste dag bare langs Costa del Sol!
 
Årsaken er at det meget sjelden gis eksklusivitet fra selgers side til meglere, og dermed er det ingen som ønsker å oppgi adressene for eiendommer de legger ut for salg. Bildekvaliteten for prospektene er derfor også ofte så som så, da man for enhver pris ikke vil legge ut noen bilder som kan avsløre den nøyaktige beliggenheten.
 
Som følge av dette sitter det hver dag over 10.000 meglere langs Costa del Sol og sender ut prospekter på eiendommer til sine potensielle kunder, som oftest uten å kunne fortelle dem nøyaktig hvor disse eiendommene ligger. De potensielle kundene flyr inn fra hele verden for å se på eiendommer som de i utgangspunktet liker, bare for ofte å finne ut at boligen var flott, men de likte ikke beliggenheten.
 
Som det sies så godt på engelsk: «what a complete waste of time and money»! Ikke bare for megleren, men også for selgeren av eiendommen, og ikke minst den potensielle kjøperen.
 
To nordmenn har sett denne problemstillingen fra flere sider, og nå ønsker de å gjøre noe med det.
 
Karl-Erik Svendsen har, som kjøper av bolig på Costa del Sol, i en lengre periode fått føle nært på kroppen hvor mye tid som kastes bort, og hvor frustrerende det kan være å ikke få vite nøyaktig hvor boligen ligger på forhånd. «Gang på gang har jeg møtt opp til visning med meglere for å se nærmere på boliger som de har sendt meg prospekt på, bare for å finne ut allerede i bilen på vei til visning at boligen ligger i et område jeg ikke har lyst å bo i. Jeg er en travelt opptatt mann, og da er min egen tid kastet bort, men også megleren, -og ofte hus-eier, har også kastet bort flere timer av sin tid på å finne og vise meg en eiendom som jeg aldri vil komme til å kjøpe, uansett hvor fin den måtte være».
 
Med sin erfaring fra nettopp eiendomsbransjen her i Spania, forstår Ole Nilsen frustrasjonen til Karl-Erik. «Det ligger til enhver tid masse eiendommer til salgs langs Costa del Sol, per i dag faktisk over 30.000 boliger, og de aller fleste av disse boligene kan selges av alle de mer enn 8.900 megler-foretakene som er registrert i Málaga-provinsen. Det er i seg selv positivt for selger av eiendom, da man ofte når «hele» markedet selv om man bare gir oppdraget til én bestemt megler. Denne megleren deler så oppdraget med de andre selgerne gjennom en felles database. Problemet er som nevnt at det ikke oppgis adresse, og siden beliggenhet er av stor og avgjørende betydning for de fleste klienter, vanskeliggjør manglende adresse jobben med å finne en bolig som klientene på forhånd vet er av interesse.
 
Gjennom websiden www.pisoespana.com (lukket) mener duoen å ha funnet en løsning på problemet. Her kan selgere gratis legge ut sin bolig for salg så lenge de opplyser om adressen, men ikke nok med at det er gratis å annonsere; de kan også få betalt for å legge boligen sin for salg! Meglere kan nemlig legge inn anbud på de boligene de er interessert i å selge på vegne av bolig-eier, og mot betaling kjøpe seg eksklusive rettigheter for salg av boligen i 3, 6 eller 12 måneder. Da fjernes behovet for å holde adressen hemmelig, og potensielle kjøpere kan sitte hjemme på nettet og via Google Maps finne nøyaktig beliggenhet for eiendommene de er interessert i. Meglere som har betalt for eksklusive rettigheter vil også legge sin sjel i å få solgt boligen hurtigst mulig, og selvsagt sørge for at alle foto er av ypperste kvalitet – i motsetning til dagens situasjon, hvor man kan finne boliger til salgs for 50 millioner kroner som bare har et bilde av et toalett…
«Vi håper at prosjektet vårt blir godt mottatt, for da blir det forhåpentligvis satt ekstra fart i boligsalget langs Costa del Sol» avslutter de to entusiastiske nordmennene bak prosjektet.
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.