Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nomadelivet: Igjen helt alene på et nytt sted

Nomadelivet: Igjen helt alene på et nytt sted

Del

 
atsu har scoret
 

Det engelske været passer ikke Atsu som fikk en drømmedebut for Málaga der han allerede føler seg tilfreds – men savner sin tyske kone og barn.

Det gikk raskt for den lille, kjappe og driblesterke ghaneseren Christian Atsu. Han ble presentert i Málaga CF med en rappe-caps med stor rød skygge, av klubbens nye sportsdirektør, Arnau, 25. januar. Dagen etterpå fotografering på Estadio La Rosaleda, pressemøte og omgående entré på Javi Gracias treningsfelt.

Fredag 5. februar debut for Málaga CF i La Liga på Estadio La Rosaleda mot Madrid-klubben Getafe. Og hvilken debut! Scoring allerede etter 23 minutter da Málaga vant 3-0, der den 23 år gamle Atsu sammen med Charles og Juanpi utgjorde Málaga CFs svar på Neymar, Suarez og Messi i FC Barcelona. Intet mindre. De spilte fantastisk besnærende og målsøkende.

Christian Atsu røk ut i pausen. Trett og skadet.

Ble tysk gift i Portugal

Men han vil bli i Málaga CF, den unge afrikaneren med den tyske ektefellen Marie-Claurie Rupio fra Hamburg. De ble gift for tre år siden i Rio Ave Vila de Conde i Porto-distriktet der de møtte hverandre. Marie-Claire har blitt i England med deres felles barn, mens Atsu forsøker nå å gjøre leiekontrakten med Málaga CF permanent etter denne sesongen. Været og banene i England passer ham ikke.

Om sin mann sier Marie-Claurie på Twitter:

”En sterk person. Gråter ikke lett. Interesserer seg for humanitære spørsmål”.

Årslønnen på 600.000 euro

Ghaneseren med 42 landskamper i store turneringer som FIFA World Cup og Africa Cup, eies av den engelske storklubben Chelsea som i 2013 kjøpte ham for 3,5 mill. euro i portugisiske Porto der han fikk sin fotballutdannelse. Atsus årslønn lyder på 600.000 euro.

Han er en av fire nye spillere i Málaga CF.

I transfervinduet i januar viste Málagas La Liga-rivaler Levante og Betis også interesse for Atsu, men han ville helst til det alltid lune Sør-Andalucía.

Nomadelivet har bragt ham til ikke mindre enn sju klubber på fem år!

Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.