Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
De fleste nordmenn som er fastboende og turister i Spania reiser dit for å oppleve det varme klimaet og behagelige strender. Når vinteren setter inn, kryper allikevel gradestokken nedover også i denne delen av verden, og det kan derfor være bra å ha en innendørssport å gå til. Tradisjonelt sett er håndball en populær sport i Nord-Spania, men det er også noen få topplag lenger sør i landet. Sjekk også bet365 for nyheter om håndball og tipping tips hvis du ønsker flere oppdateringer.
 
Liga ASOBAL
Denne serien ble grunnlagt i 1958, og er toppdivisjonen i spansk håndball. Den består av 16 lag hvor de mest berømte er Barcelona Intersport, Reale Ademar León, Bidasoa Irun, BM Aragón, Fraikin Granollers og Cuatro Rayas Valladolid. Grunnserien gjennomføres på tradisjonell måte, hvor hvert av lagene spiller mot hverandre to ganger. Det gis to poeng for seier og ett for uavgjort. Hvis du ønsker å sette penger på disse kampene er det viktig å huske på at favorittfall forekommer sjelden i håndball, noe som også er tilfellet med uavgjortkamper. Klarer du allikevel å prikke inn disse, er det gode penger å tjene.
I fjorårets sesong var det veldig lite å gjøre med FC Barcelona som vant samtlige 30 seriekamper. Nærmest fulgte Naturhouse La Rioja, som dermed også fikk en plass i Mesterligaen. Barcelona har et visst nordisk innslag ettersom Guðjón Valur Sigurðsson (Island) og Jesper Nøddesbo (Danmark) spiller her. La Rioja har to svensker på laget, Richard Kappelin og Philip Stenmalm. Ligaen har også et opp- og nedrykksystem, hvor de to nederste lagene rykker ned til Division de Plata.
 
Sesongen så langt
Etter 9 seriekamper har Barcelona fortsatt den gode trenden fra fjorårssesongen, og de står med 9 seire så langt. La Rioja er ikke stort dårligere, med kun 1 uavgjortkamp og 8 topoengere. Det blir derfor spennende å se om de kan holde følge med Barcelona utover sesongen. På tredjeplass følger Ademar Leon som i forrige sesong hadde nordmannen Thomas Kristensen på laget. Han har nå forflyttet seg til Tyskland, og det blir nok vanskelig å utfordre de to lagene øverst på tabellen som virker å være i en egen klasse. Plassene 3-5 gir allikevel en plass i Europacupen, noe som absolutt bør være et realistisk mål. 4. og 5.plassen innehas foreløpig av Aranda og Granolleres I bunnen sliter foreløpig Anaitasuna, Benidorm og Aragon.
 
Lag fra solkysten
Det er kun 3 av 16 lag i toppdivisjonen som holder til i Sør-Spania. Disse er Puerto Sagunto, BM Benidorm og Angel Ximenez. Alle tre sliter på nedre halvdel av tabellen. Ximenes gjør det best så langt med en 11. plass etter 9 runder. Puerto Sagunto ligger på 13. plass med 5 poeng mens Benidorm er under streken med samme poengsum. Det kan derfor bli et ordentlig bikkjeslagsmål om å holde seg i divisjonen i løpet av vinteren. Benidorm spiller i en liten hall med plass til 2 500 tilskuere, og det er fullt mulig for både fastboende og besøkende nordmenn å skaffe seg en billett og heie fram det lokale laget.
 
BET NY

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet