Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sykling på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Playa
Costa del Sol har mer å by på enn lange strender. Bilde: Cayetano
Dette er en populær destinasjon for nordmenn, som kanskje er mest kjent for sol, strand og vann. Det mange kanskje ikke vet, er at det også er en perfekt destinasjon for sportsreiser, blant annet sykling på landevei og i terreng. Hvis du er generelt interessert i sykkelsport, kan du sjekke ut denne siden for de aller siste sykkelnyhetene som dekker alt fra BMX til Tour de France. Sykling på Costa del Sol gir deg anledning til å utforske både kysten og mer kupert fjellterreng.
 
Ruteforslag
En populær sykkelstrekning er mellom Malaga og Motril, som er 93 kilometer lang. Vær obs på at denne ruten har en total stigning på 800 meter, selv om den går langs kysten. Det kan også være lurt å starte i Torrox eller Nerja, ettersom dette er en veldig populær strekning blant syklister. Den brukes blant annet av proffer som opptrening for lengre sykkelritt.
Et annet ruteforslag er fra Frigiliana til Competa. Dette går jevnt oppover, og du skal være i god form for å gjennomføre denne ruten. På ferden kan du blant annet stoppe i fjellbyen Torrox. Det er også flere andre små landsbyer som du garantert ikke ville sett på en vanlig charter-tur til Syden. For terrengsykling anbefales en tur gjennom nasjonalparken i Frigiliana/Competa. Her kan man komme så høyt som 1250 meter over havet hvis du velger å klatre den siste stigningen.
Du kan også prøve deg på strekningen fra Arcos de la Frontera til Ronda. Denne turen er på 73 km og det høyeste punktet er 1110 meter over havet. Her kommer du til å passere gjennom små fjellandsbyer som Las Abiertas, El Bosque og Grazalema. Fra Ronda er det mulig å komme seg ned til kysten igjen, blant annet Marbella-området.
 
Praktiske opplysninger
I Spania er det mulig å sykle langs motorveiene, men det anbefales selvsagt at du benytter mindre riks- og sideveier. For lange turer kan du enten ta med egen sykkel eller leie over flere dager. Egen sykkel er en fordel hvis du sykler på et høyt nivå, ettersom dette er en sykkel du er vant med. Det er allikevel mulig å leie sykler av meget god kvalitet til alle slags behov langs hele Costa del Sol.
Hvis du kun ønsker å oppdage byene på Costa del Sol, kan du registrere deg hos det lokale turistkontoret, sånn at du kan benytte deg for tilbudet om benyttelse av bysykkel. Dette er et tilbud som gis i de fleste byene langs den spanske solkysten. . Hele dette området egner seg fint for sykling, og det er flere tilgjengelige ruter. Været er stort sett bra hele året, men våren og høsten er kanskje det beste tidspunktet for sykkelferie, ettersom det kan bli veldig varmt i juli og august. Uavhengig av årstid er det viktig at du tar med rikelig med vann, og det kan også være lurt å sykle i grupper, spesielt hvis du mangler erfaring.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet