Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den beste klubben for Martin Ødegaard

Den beste klubben for Martin Ødegaard

Del

DetHvideHaabFraNorge-Screen-Shot-2014-11-06-at-13-44-06
 
Han er bare 15 år gammel, men «hele Europa» jakter på underskriften hans. Martin Ødegaard har virkelig fått Europas øyne rettet mot Drammen.
 
Stjerneskuddet har vært på prøvespill i Manchester United, han har hatt interesse fra alle toppklubbene i England, Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain og en rekke andre klubber.
 
Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene har et unikt talent og en veldig utypisk norsk måte å spille fotball på. Teknikken hans, overblikket og sulten hans er upåklagelig, og han er også blitt betegnet som «den nye Messi» i europeiske medier.
Mange fotballeksperter har hatt en mening om hvilken klubb Ødegaard bør velge. Blant andre Tor Kristian Karlsen, en speider og tidligere styreleder, har uttalt at han ikke ønsker å se Ødegaard i England, siden det ikke er «den riktige plattformen for ham nå».
 
YouTube-hit
«Alle» fotballfans i Europa kjenner til Martin Ødegaard på dette tidspunktet. C More Fotball, som sender noen Tippeliga-kamper i Norge, har lagt ut en video på YouTube der de har samlet alle de beste øyeblikkene med Ødegaard så langt i karrieren hans.
Videoene har blitt sett over 2 millioner ganger, og han er blitt snakket varmt om i mange fotballklubber rundt om i verden.
 
Hvilken klubb?
Selv om noen av Europas største klubber snuser på teknikeren, er det grunn til å tro at Ødegaard kommer til å gå innom en litt mindre klubb før han eventuelt signerer for en av gigantene i Europa om noen år. Ajax er en klubb som jevnlig nevnes som en mulig destinasjon for Ødegaard, og det er ikke uten grunn at de er en het kandidat. At Ødegaard kommer til å spille Champions League-fotball i løpet av få år er i det minste sikkert. Du kan spille på Champions League her: http://www.bet365.com/news/nn/betting/fotball/champions-league
 
Ajax sitt akademi har fostret opp en rekke spillere opp igjennom årene. Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert, Ronald og Frank de Boer, Marco van Basten, Wesley Sneijder, Johan Cruyff, Edgar Davids og mange andre store stjerner.
 
I disse dager er også én av dem, Frank de Boer, manager i klubben, og han har vist seg mer enn villig til å gi unggutter sjansen, slik han fikk da han kom til klubben som spiller for over 25 år siden.
 
Eksempelvis har en dansk spiller vi kjenner godt fra Premier League, Christian Eriksen, blitt fostret opp i Ajax. 18 år gammel dro han til Amsterdam, og tre år senere spiller han fast i Tottenham.
 
Likhetene i spillertypen mellom Eriksen og Ødegaard er mange. Begge er best i en offensiv midtbanerolle, men Ødegaard er kanskje hakket hvassere på det tekniske, i tillegg til at han er yngre.
 
Ajax ville vært en perfekt klubb for Ødegaard. Der vet de alt om hvordan de skal få det beste ut av unge spillere og matche dem riktig. De sistnevnte blir meget viktig for Ødegaards utvikling. Drar han for eksempel til Real Madrid, Manchester United eller Bayern München kan han fort «drukne» blant lokalt talent, ta Mads Møller Dæhli i United som et eksempel. Det kommer ikke Ødegaard til å gjøre i Ajax – dersom han drar dit.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.