Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter – mai 2012

Luksus-golfreise
Etter en luksuriøs golfreise til Dubai og Abu Dhabi i januar arrangerer vi nå en eksklusiv golf- og kulturreise til Marokko i november.
Vi vil hvert år arrangere en golfreise til et spennende golfreisemål. Skynd dere, det blir rift om plassene. Det er bare plass til 36 personer – herav 24 golfspillere.

 Volvo World Match Play – på Finca Cortesín

Der er mulighet for å følge 24 av verdens beste golfspillere på superbanen Finca Cortesín fra 17. – 20. mai. Fjorårets vinner Ian Poulter vil forsvare sin tittel, samt forsøke å ta hjem 1. plassens deilige 750.000 euro. Det er mulighet for vanlige golfspillere å spille på banen allerede nå, og den er i topp stand.
Synes du at budsjettet ditt holder til en golfrunde til 135 euros, så er Cortesín en bane som bare må prøves. Det er en mega opplevelse. Finca Cortesín Golf Club’s 18 hull er designet av Cabell Robinson, som har vært fantastisk kreativ. Mer enn 100 bunkers, mange kløfter – og tee-stedene er laget i tre forskjellige nivåer for henholdsvis hvite, gule og røde tee-steder. El Cortesín er for pro’er og gode, stabile amatører. Banen er 6.351 meter fra hvit, 5.884 meter fra gul og 4.852 meter fra rød. Det er eiernes håp at banen vil bli benyttet på Europatouren, derfor er det konstruert spesielle tee-steder med svarte markeringer. Lengden på banen er fyra dette punktet hele 6.802 meter. Hvis du som amatør ønsker å prøvespille fra de svarte tee-stedene, kan det la seg gjøre.
Banen ligger halvannen km fra betalingsmotorveien i Casares mellom Marbella og Sotogrande. Der er 100 km fra Málagas lufthavn og 50 km til Gibraltar. Banen ligger få hundre meter fra Middelhavet og har fantastiske utsikt over Afrika og Gibraltar. Den ligger samtidig i et svært kupert område der det ofte er mye vind. Denne banen burde få toppkarakter, men det får den ikke. Der er nemlig to minus ved den; du er tvunget til å kjøre buggy fordi den er umulig å gå og til sist: 135 euros for en runde golf synes jeg er for mye, selv om man får en fantastisk opplevelse.

Servicen
En av grunnene til at prisen på en golfrunde er 135 euros, kan være en fantastisk service. På Cortesín kan det ikke gjøres bedre. Når du ankommer, blir du mottatt av personalet som viser deg parkeringsplassen og veien til registreringen. Det er masser av personale rundt deg hele tiden. Du bliver henvist til driving rangesom er av Valderrama-standard. En liten ting som virkelig imponerer meg er at treningsballene er plassert som en pyramide. Jeg vet godt at det kanskje er billige poeng, men da vi var ferdige med treningen, var personalet lynraske med å danne en ny pyramide til neste spiller. En annen servicemedarbeider hadde kjørt fram vår buggy, og den inneholdt selvfølgelig drikkevarer. Alt var perfekt.

Restaurant
Klubbhuset med restaurant er på 1200 kvm. og inneholder member’s room, restaurant og proshop. Klubbhuset er møblert i high tech-stil og member’s room byr på lekre, store sofaer. Fordi alt er helt nytt, var det et svært begrenset utvalg de hadde i restauranten. Det vil i løpet av kort tid foreligge en eksklusiv meny der standarden vil bli den samme som på et 5-stjerners hotell. Vi fikk en liten forsmak på det høye nivået fordi restauratøren lagde Pitufos Catalán. Det er sandwich med skinke, ost og tomat – virkelig god.

Medlemmer og priser
Det er mulig å bli medlem av Finca Cortesín Golf Club. Man vil maksimalt ha 750 medlemmer. Du har rett til spill i 50 år og kan fritt selge ditt medlemskap. Du kan spille fri golf hele året, alle fasiliteter som putting green, chipping green og driving range står til rådighet. Du får spesielle rabatter til dine gjester, samt rabatter i proshoppen. I tillegg fri parkeringsplass samt locker-room. Du kan også benytte hotellets spa og gym. Navnet på ovennevnte medlemskap heter ”Right of Play”.

Miljø
Cortesíns designer Cabell Robinson har hatt optimale forhold da han skulle designe banen. Det var ingen bygninger og banen skulle lages med størst mulig hensyn til miljøet. Derfor er man naturligvis svært stolte over at man har fått den største anerkjennelsen innenfor miljø. Sertifikatet ISO 14001 gis kun til golfbaner som overholder svært strenge bestemmelser. Man føler da også at man spiller i ren natur.
Stig Wiberg

 

Luksuriøs golf- og kulturreise til Marokko

Hvis du ønsker å spille på fem av Marokkos aller beste golfbaner kombinert med en enestående kulturreise, så er muligheten nå til stede.
Lennart Fjord Isaksen og Siv Birgitta Ling står for de kulturelle arrangementer og Stig Wiberg vil være matchleder på de fem golfbanene.

Kontakt Golfleder Stig Wiberg, E-mail: wibergstig@gmail.com eller på tlf.: +34 605 290 130
 

 

Vikingos Golf på Marbella Club Golf Resort
Vikingene var mandag 16. april på den eksklusive golfbanen Marbella Club Golf Resort som eies av 5-stjerners hotellene Marbella Club og Puente Romano.
24 forventningsfulle golfere spilte her for første gang og frydet seg over denne praktfulle banen. Banen er designet av Dave Thomas, og den ligger 10 km fra Marbella.
Banen er 5.724 meter fra gul tee sted. I tillegg til en fremragende golfbane, har man et romantisk klubbhus med utendørs terrasse og hyggelig innendørsmiljø med peis. Denne eksklusive banen med etterfølgende club sandwich koster normalt 140 euro, men Vikingenes sponsorer gjorde det mulig å spille banen med mat for bare 40 euro. Der var flotte vinpremier fra Birdie Wine.

 

Race to Dubai – European Tour
Per 29. april 2012
1. Rory McIlroy 1.348.517 euro
2. L.Oosthuizen 1.293.705 euro
3. Justin Rose 1.257.331 euro
4. Grace Brandom 1.053.850 euro
5. Peter Hanson 986.471 euro
6. Lee Westwood 928.787 euro
7. Paul Lawrie 640.018 euro
8. N. Colsaerts 625.458 euro
9. Robert Rock 560.741 euro
10. Charl. Schwartzel 542.720 euro
263. Knut Borsheim 1.493 euro

Verdensranglisten
Pr. 29. april 2012
1. Luke Donald 9,55 poeng
2. Rory McIlroy 9,33 poeng
3. Lee Westwood 8,27 poeng
4. Bubba Watson 6,40 poeng
5. Hunter Maham 5,70 poeng
6. Steve Stricker 5,60 poeng
7. Tiger Woods 5,35 poeng
8. Martin Kaymer 5,35 poeng
9. Justin Rose 5,19 poeng
10. Phil Mickelson 5,17 poeng
580. Espen Kofstad 0,24 poeng


Turneringer i mai/juni 2012

17-20 mai: Volvo World Match Play Championship
24-27 mai: BMW PGA Championship
31mai-3 juni: ISPS Handa Wales Open
6-9 juni: Nordea Masters
14-17 juni:U.S. Open Championship

 


Vinnerlaget fra venstre: John Brendmoe, Tommy Fagerheim, Synne Brendmoe og Marga de Jonge.

BØCKMANN´S PÅSKEGOLF 2012
Av Arne Lie

Brødrene Bøckmann med fruer arrangerte for 11. året på rad sin tradisjonelle påskegolf på Marbella Golf & Country Club. Skjærtorsdag er en dag mange gleder seg til da dette spennende og hyggelige arrangementet gjennomføres. Det var 50 forventningsfulle norske spillere som stilte opp om morgenen i flott vær. Litt vind underveis fikk vi med oss. Spilleformen var 4-mannslag Texas Scramble med shotgun start. 10% av lagets samlede spillehcp. ble trukket fra lagets totale brutto score. I tillegg ble det premiert for nærmest pinnen for damer og herrer på hull 3 og lengste drive for damer og herrer på hull 17.
Marbella Golf & Country Club ble tegnet av den legendariske Robert Trent Jones og åpnet i 1989. Banen er relativ kort. 5.444 meter fra gul og 4.739 meter fra rød tee. Den er lokalisert i et stille område i nærheten av Costa del Sol Hospital. De 6 hullene på oversiden av motorveien er meget spektakulære med raviner, trær og bratte bakker i spill. Man må velge sine køller med omhu. Hullene på nedsiden av motorveien er imidlertid flatere, men med flere vann som skaper store utfordringer. Siden 1989 har banen gjennomgått en ombygging av hull 9, 10, 11, og 12. Dette har gjort banen enda bedre. Marbella Golf & Country Club har et av kystens mest elegante klubbhus, og etter at den store betongkolossen i front av klubbhuset er revet, er utsikten mot havet usedvanlig vakker. Etter en spennende golfrunde ble det servert en tre-retters middag med godt drikke. Familiene Bøckmann har en egen evne til å skape hyggelig stemning rundt seg og vi gleder oss alle til skjærtorsdag i 2013.
Premieutdelingen foregikk under middagen og de tre beste lagene ble:

1.plass:
John Brendmoe, Synne Brendmoe, Tommy Fagerheim, Marga de Jonge
2.plass:
Britt Johansson, Knut Johanson, Jonas Bøckmann, Sigrun Bøckmann
3.plass:
Sverre Henriksen, Erik Andreas Henriksen, Mathias Bøckmann, Greta
Bøckmann

Lengste drive.
Damer: Marga de Jonge
Herrer: Ole Christian Hammer

Nærmest pinnen.
Damer: Ann-Mari Saastad
Herrer: Ben de Jonge
 

 

Los Vikingos på Alcaidesa
Av Arne Lie

Søndag 15. april reiste 40 Los Vikingos medlemmer til Alcaidesa for å spille på Alcaidesa Links. I følge banens egen reklame, den eneste links bane i Syd Spania. Banen har en meget flott beliggenhet, og utsikten fra noen av hullene mot Gibraltar imponerer den mest kresne. Beliggenheten gjør banen også svært utsatt for vind, noe vi opplevde til fulle på vår dag. Det var meldt over 40 km i timen i vindstyrke. Flere erfarte at selv etter et flott innspill til green, hvor ballen ligger helt stille, tok vinden fatt i ballen og blåste den langt fra hullet før man nådde frem for å ta putten. Irriterende, men sant. Banen er i seg selv vanskelig nok uten at naturkreftene i tillegg skal gjøre den verre. Selv om banen ikke er av de lengste må man på flere av hullene slå over lange kratre som kan være i lengste laget for noen av våre seniorer. Spesielt for damene var par 3 hullene vanskelig å treffe på et slag. Banen var imidlertid i bra stand med meget raske greener. Banen ble bygget i 1992 og den kjente banearkitekten Dave Thomas tegnet banen. Klubbhuset er meget elegant og moderne og har også en formidabel utsikt mot havet og Afrika. En spennende bane som er utfordrende, men sjekk værmeldingen før man bestiller. Den er ingen fornøyelse å spille i dårlig vær. Vinden er nok oftere til stede her enn på andre baner.
Spilleformen denne gangen var Stableford, men i tillegg var det lagt inn ett fritt kast per hull. Dermed ble også poengene meget høye. Med andre ord en meget sosial turnering, men selvfølgelig ikke handicap regulerende.
Resultatene ble som følger:

Gruppe 1 (hcp: 0 – 23.0)
1.plass
Kåre J. Underhaug 48 poeng
2.plass
John Nordahl 48 poeng
3.plass
Reidar Olsen 47 poeng

Gruppe 2 (hcp: 23.1 – 28.0)
1.plass
Willy Hoff 47 poeng
2.plass
Svein Andersen 45 poeng
3.plass
Arne Lie 39 poeng

Gruppe 3 (hcp: 28.1 – 36)
1.plass
Else Bruvik 49 poeng
2.plass
Sina Underhaug 46 poeng
3.plass
Per Kierulf 42 poeng

Nærmest flagget på par 3 hull:
Damer: Else Bruvik på hull 8 og Sina Underhaug på hull 12
Herrer: Willy Hoff på hull 2, Leif Eriksen på hull 6, Kåre J. Underhaug på hull 8 og Bjørn Wigand på hull 17.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.