Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos – Regn, sherry og golf

Los Vikingos - Regn, sherry og golf

Den årlige golfturen til Novo Sancti Petri fikk i år et litt annerledes forløp enn vanlig. To dager med golf ble i år til en dag på grunn av de store nedbørsmengder som området hadde konsumert de siste dager. Nå er vi så heldige at formannen i Los Vikingos, John Nordahl, var eksportdirektør i Osborne i en årerekke før han avsluttet sin yrkeskarriere. En rask beslutning om å få en omvisning på hovedkvarteret til Osborne i El Puerto de Santa Maria ble tatt, og etter en liten times busstur ble vi mettet, av så vel teoretiske kunnskaper om Sherry og Brandy produksjon, som smaksprøver av det samme. Omviseren og læremesteren var vår egen formann. Det var mange av klubbens medlemmer som syntes det var bra at det regnet den dagen.
Historien om Osborne startet i året 1772 da den unge engelske handelsmannen, Thomas Osborne Mann, etablerte firmaet i Cadiz. Noen år senere ble firmaet flyttet til El Puerto de Santa Maria. Firmaet er et av Spanias lengst etablerte og drives fortsatt av grunnleggerens etterkommere. I tillegg til at firmaet er blant verdens største Sherry og Brandy produsenter er de også ledende innen en rekke av tradisjonelle spanske matprodukter. Osborne er et merkenavn som er kjent så vel nasjonalt som internasjonalt og den sorte oksen man ser langs veiene forbindes med firmaet, selv om firmanavnet er fjernet.
Utviklingen av oksen startet i 1956 og den første ble plassert ut i november 1957. Allerede ved slutten av året var 16 okser utplassert. I dag finnes oksene over hele Spania. Siden juli 1988 har det vært strid om oksens muligheter til å overleve fordi en ny lov ville fjerne reklame langs veiene. Oksens popularitet skapte imidlertid en folkeopposisjon mot fjerning som til og med myndighetene tok til etterretning. Dermed er trusselen om oksens død fjernet for alltid. Den er blitt et symbol på Spania og landets kultur og vil nok overleve de andre oksene det stadig fokuseres sterkere på, oksene i tyrefekterarenaen.
Andre dagen våknet vi til skyfri himmel og turen gikk til bane B på Novo Sancti Petri, en bane på 5846 fra gul tee og tegnet av Severiano Ballesteros. Den består av 6 par 3 hull, 6 par 4 hull og 6 par 5 hull. De første 9 hullene er flate, mens de siste 9 er mer ondulerte, uten de store høydeforskjeller. Det er vannhindre ved flere av hullene. På spille dagen var det ikke vann bare ved, men også på hullene. Selv om vi unngikk vann fra oven så fikk vi det nedenfra. Det gikk fra fuktig til bløtt og til plask, men vi kom i gjennom runden med godt humør. Vi har opplevd verre forhold på golfbaner i vinter.
Novo Sancti Petri ligger vakkert til med utsikt utover Atlanterhavet fra flere hull. Barrosa stranden som skiller havet fra banen strekker seg hele 9 kilometer mot Chiclana. Der ligger det flere 4 og 5 stjerners hoteller hvor golfspillere kan kombinere golf, trening og bading i eksklusive og rolige omgivelser.
Spilleformen var individuell Stableford i to dame og to herregrupper.
Nordea Bank stod for premiebordet og deres representant, Jesper Hertz, deltok på runden, Han stilte riktignok utenfor gruppekonkurransen, men spilte til 33 poeng som ble det beste resultatet. Dermed fikk han tildelt den årlige pokalen som er gitt av Osborne til årets beste spiller.
Resultatene i gruppene ble som følger:

Gruppe 1 Herrer                 Poeng                                 Gruppe 2 Herrer            Poeng
1. Kåre Underhaug                32                                       1. John Nordahl                30
2. Jan Svabø                        30                                       2. Arne Lie                       28
3. Per Glasø                         29                                       3. Bjørn Kalleberg              27

Gruppe 1 Damer                Poeng                                 Gruppe 2 Damer            Poeng
1. Signe E. Eriksen                27                                      1. Sina Underhaug             30
2. Tove Glasø                      22                                       2. Wencke Waage            29
3. Anne K. Opsahl                21                                       3. Eli Svabø                      18

Av 6 par 3 hull ble 3 truffet av herrene:
Hull 4 Jesper Hertz
Hull 8 Tore Opsahl
Hull 10 Per Glasø

Og 3 hull ble truffet av damene:
Hull 6 Ruth Rist
Hull 8 Liv Nybø
Hull 10 Sina Underhaug

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.