Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen – mai 2024

Kom mai du skjønne

Når det prangende, lavendelblå jacaranda-treet utenfor kultursenteret (Casa de la Cultura) i Arroyo de la Miel står i full blomst, vet vi med sikkerhet at det er vår på Den Norske Skolen, Málaga. Treet blomstrer nemlig alltid når det lokale, norske 17. maitoget marsjerer inn under det og stemmer i med sanger og glade hurrarop.

Den 17. mai blir det som alltid gudstjeneste, barnetog og feiring i Benalmádena. Elevrådsleder-, og rektor holder høytidsstemte taler og setter ord på hvordan vi nordmenn føler oss velkommen her i Benalmádena og takker for gjestfriheten vi møter i kommunen. Ordføreren kommer også og holder en tale til oss. Etterpå blir det fest og leker for store og små på skolen, akkurat slik som i Norge.

-Vi gleder oss stort til nasjonaldagsfeiringen og ønsker alle hjertelig velkommen til å feire nasjonaldagen med oss.

Norsk nasjonaldagsfeiring under det staselige jacaranda-treet i Arroyo de la Miel. Du finner program for dagen og åpen invitasjon til å feire dagen med oss på skolens hjemmeside: www.dnsmalaga.com. Bildet er fra feiringen i 2023.

VM i friidrett

Godkjente norske skoler i utlandet har en egen forening (GNUF). Foreningen har invitert til VM der alle skolene konkurrerer lengdehopp med tilløp, kast av liten ball og 60 meter sprint. En onsdag i april stilte alle elevene på Den Norske Skolen, Málaga opp i treningsklær og ruslet ned til det kommunale idrettsanlegget Polideportivo Mincipal, i Arroyo de la Miel. Der klemte alle til for å levere de aller beste resultatene til konkurransen. Utfallet av konkurransen blir klart i løpet av mai.

VM i friidrett: fra venstre, Sigrid, Aisha, Johanna og Nathalia i 6. trinn går for seier. For flere av våre elever var det aller første gang de forsøkte seg på lengdehopp og sprint på en ekte bane, for vi har jo vanligvis idrettsdagen vår på stranden. Heretter tenker vi å delta i VM med GNUF hvert år.

Mat, helse og bærekraft

Samtidig som våren er vakker og spennende, er den en hektisk tid for de som jobber eller går på skole. Det er eksamenstid for avgangsklassen, og det er tett med tentamener og fagdager. Alle fag skal oppsummeres, og for ungdomstrinnet vurderes den enkelte elevs måloppnåelse. 

Vurderingsarbeidet er variert på skolen vår. For eksempel har alle elever i faget Mat og Helse lært mye om hvordan man lager god og sunn mat ut fra enkle ingredienser som man vanligvis har i skapet, med stort søkelys på å kunne utnytte rester. Det overproduseres og kastes altfor mye mat i verden, og det er et stort miljøproblem. Elevene får kombinere teori om bærekraft og praksis på kjøkkenet og lager i disse dager egne videoer der de får vist sin samlede kompetanse.

Alfred og Tor ar et av vinnerparene i 6. trinns Mystery Box-konkurranse i matlaging. Her går konkurransen går ut på å lage den beste maten ut fra noen enkle ingredienser. Hvem lager den beste maten og benytter flest av råvarene de får utdelt? For et bærekraftig kosthold er det også viktig å kunne lage ny mat av rester.

Søke til skoleplass 2024/25

Skolen har allerede langt flere søkere enn ledige skoleplasser for skoleåret 2024/25. Muligheten for å sikre seg en skoleplass nå, er sterkt begrenset og avhenger av om noen som er tildelt plass avbestiller. Slik kan det oppstå restplasser som fordeles etter ventelisteprinsippet, men også etter hvilket trinn kapasiteten eventuelt oppstår på. Det pleier alltid å være litt omfordeling før vi lander med en endelig elevliste. Les mer om søkeprosessen på: https://dnsmalaga.com/sokskoleplass/soknadsprosessen/

For skoleåret 2025/26 åpnes innsøkingen i februar 2025.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.