Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et lite stykke Marbella i snøen

Et lite stykke Marbella i snøen

Jeg kan liker faktisk snø, og etter mange år her i Spania har snø blitt noe temmelig eksotisk for meg. Her snakker vi altså om snø på den hvite måten, under en høy blå himmel – og ikke den grå og svarte, veikantsslapset som jeg husker fra bybildet i Norden. Det er bare det at min karriere som skiløper begrenser seg til en enkelt tur over en pløyd mark med to planker spent fast under føttene med halm, så det med skikkelige skiferier har aldri vært noe for meg. Og slik har jeg da også bare dratt til  Sierra Nevada om sommeren for å gå i fjellene… Fram til nå!

Da jeg hørte at Marbella Club Hotel Group hadde kjøpt og gjennemrenovert det vakre og laftede hotellet El Lodge i Sierra Nevada, fikk jeg raskt lastet bilen med lammeskinnsstøvler, badedrakt og kamera, for nå skulle jeg på, om ikke ski-, så i hvert fall snøferie.

Med åpningen av El Lodge Ski & Spa Resort i desember 2012 ble et lite stykke Marbella brakt til Sierra Nevada. Et hyggelig og luksuriøst vintertilholdssted, bygd av finske bjelker, innredet av den kjente interiørdesigneren Andrew Martin og plassert på skisportsstedets mest ettertraktede tomt, rett ved løypene med unike ski-in/ski-out fasiliteter. El Lodge danner de mest perfekte og sjarmerende rammer om oppholdet for både skiløpere og annet godtfolk.

Det er i den siste kategorien jeg hører til. Og jeg må innrømme; jeg elsker å omgi meg med kvalitet, service og god pleie når jeg drar på ferie – og akkurat nå venter et par nydelige dager med ”knirkesnø”, lunsj på hotellets in-terrasse Suite Nevada, pleie i spa’en og middag i den stilfulle restauranten.

Lokal Aspen-stil
El Lodge er ment for gjester som søker noe unikt. Selv er jeg opprømt over det faktum at her er det snakk om et laftet hotell i vaskekte Aspen-stil med skjønne, knirkende tregulv og fyr i peisen.
Med bare 16 værelser og fire suiter, virker El Lodge som en stor privat villa – og i tillegg til individuelle bestillinger, kan hele hotellet bestilles samlet til en større privat sammenkomst eller skiferie. At hotellet ikke er større, gjør stemningen intim og til at man føler seg hjemme – et faktum som at personalet følger helt til døra med en sublim service, der alt det som normalt betraktes som noe ekstra, bare følger naturlig med. Man blir helt glad inni seg.

 

Forpleining
Etter en lang gåtur i snøen setter vi oss til rette på den trendy Suite Terrace. I hver stol ligger et bløtt geiteskinn for å holde kroppen varm og føttene ditto i et par utendørs tøfler, utsikten er fabelaktig utover løypene der små fargestrålende prikker suser nedover i et halsbrekkende tempo. Over oss skinner solen fra en skyfri himmel, og bak meg står en vennlig og ytterst profesjonell servitør, klar til å ta imot bestillingen.  Hvor herlig er ikke livet akkurat nå?

Vi bestiller henholdsvis svampe-cappuccino og tomatsuppe og etterpå en luksusburger til min mann og en tempura av grønnsaker og langostinos til meg. «Kjøttet smaker faktisk av kjøtt. Så sjeldent!», utbryter min mann, gledelig overrasket da han setter tennene i burgeren.

Etter lunsjen er det tid for å avlegge et besøk på The Spa. Jeg svømmer først en tur i den oppvarmede, utendørspool´en. Langs poolkanten nyter andre gjester ettermiddagssolen på smarte liggestoler, og en liten gruppe damer praktiserer yoga, mens de trekker den friske fjelluften dypt ned i lungene. Jeg er gal etter arabisk Hamman, så her begynner jeg – og etterpå velger jeg en japansk ansiktsmassasje med ”løftende” effekt. Praktfullt, og hvis ikke massasjen helt ut gir en totalt ansiktsløfting, så er det i hvert fall deilig avslappet at vender jeg tilbake til det lune værelset for å kle meg om til middagen.

Så fett å være på ”skiferie” og likevel få bruk for stilettene. Det er som sådan ingen dresskode i restauranten, men det ligger bare i luften at man ikke kommer ikledd bar ølvom og slippers. Restauranten er som resten av El Lodge svært hyggelig og elegant på samme tid, og den deilige treretters menyen som vi velger, innfrir alle ønsker. Det eneste som måtte mangle er kanskje en kopp kaffe og en whisky foran peisen. Det hører liksom til.

 


I tillegg til en rekke lekre ansikts- og kroppsbehandlinger, sauna og jacuzzi, tilbyr The Spa også forskjellige massasjetyper tilpasset ømme ”ski-muskler” – altså et rart alternativ, eller supplement, til after-ski i baren.

På ski
El Lodge tilbyr en individluell, femstjerners skiservice med in-house skileie, støvleoppvarming og en herlig ski-lounge der man rødkinnet og trøtt etter en dag i løypene kan tre ut av skidrakten, dele halsbrekkende skihistorier med de andre løperne og nyte en snacks, før man går i spa’en eller opp på sitt lune rom for å ta en velfortjent lur under hyrdeteppet. Her er også en herlig, fargerik barneklubb med masse leker, datamaskiner og spill.

El Lodge ligger rett ved løypene og bare 50 meter fra stolheisen Parador 1, og den unike ski-in/ski-out beliggenheten gjør at man kan kjøre direkte inn på hotellets terrasse fra løypene, stille skiene i stativet og nyte en lunsj på terrassen, før man suser videre.

Se mer på www.ellodge.com eller kontakt hotellet på 958 480 600 eller Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa; reservas@marbellaclub.com
www.marbellaclub.com

Av Helle Espensen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.