Månedsmagasinet på Costa del Sol

Det kan være vanskelig å finne fred og ro i storbyene i Spania, men hvis du vil oppleve livet i en spansk by uten å miste hørelsen, har Verdens Helseorganisasjon (WHO) utarbeidet en liste over de mest og minst bråkete byene i landet.

Hvis du ikke viste det allerede, er Spania det mest bråkete landet på planeten sammen med Japan. De to landene har skiftet topplassering i løpet av det siste tiåret og kjempet om hvem som kan være mest øredøvende.
Rundt ni millioner mennesker i Spania utsettes for støynivåer over 65 desibel, altså det maksimale anbefalte nivået fra WHO. Trafikk er visstnok ansvarlig for 80 prosent av støyforurensingen i Spania. Om de resterende 20 prosent skyldes folk på uteterrasser som hyler og heier inntil de små timer, eller eldre naboer som ser på TV-seriene deres på maks volum, vet vi ikke.

Men støy “forårsaker stress, søvnproblemer, forstyrelser i kognitive prosesser og kan selv føre til hjerte- og karsykdommer og åndedrettslidelser”, som det spanske NGO Ecologistas en Acción påpeker.

Interessant nok er den spanske hovedstaden, Madrid, den 37. mest bråkete byen i Spania ifølge WHO-data, som rangerer hvor mange i befolkningen som er utsatt for skadelig støynivå.

Den mest bråkete byen i Spania er faktisk Vigo i den nordvestlige delen av landet, hvor opp til 71 prosent av de 290 000 innbyggerne i denne galisiske byen utsettes for alt for mye støy, spesielt om natten.

Gironés, hjemstedet til den vakre middelalderbyen Girona, kom på andreplassen etterfulgt av sin katalanske storebror Barcelona med 45 og 46 prosent av befolkningen utsatt for for mye støy.

Hvorfor Madrid er så langt nede på listen kan vœre vanskelig å fatte, siden den spanske hovedstaden er et livlig sted fult av restauranter, klubber og selvfølgelig trafikk (mindre i sentrum med Madrids nylige trafikkrestriksjoner).

Málaga kommer på 13. plassen på listen.

(Kilde: TheLocal.es)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.