Månedsmagasinet på Costa del Sol
Las Casas del Rey de Baeza – en verden av kulturell inspirasjon

Las Casas del Rey de Baeza – en verden av kulturell inspirasjon

På firestjerners hotellet Hospes Las Casas del Rey de Baeza er oppmerksomheten rettet mot detaljer som skaper en original og sjarmerende atmosfære. Dette boutique-hotellet ligger i hjertet av Sevilla. Det er oppført i den vakreste, spanske landstilen med et patio-kvarter fra det 18. århundret. Innredningen utstråler Andalucía. Værelsene er rustikt innredet med komfortable, skinnende og lekre baderom, bløte frottehåndklær, sjampanje på bordet og en stor seng med snøhvitt sengetøy av egyptisk bomull. Det er et svært hjemlig hotel som fortjener et besøk.

Ankomsten
Jeg går i Sevillas smale, brosteinsbelagte gater med utsikt til vakre plasser og storslåtte kirker. Jeg befinner meg i den gamle bydelen. Duften av appelsiner og blomster fyller luften. Las Casas del Rey de Baeza ligger i det gamle jødiske kvarteret i hjertet av det historiske sentrum. Bygningens sørlandske og lyse farger gir meg fornemmelsen av åpenhet og munterhet, mens jeg midt på plassen kikker opp på det kalkhvite boutique-hotellet. Vinduene er gule med lyseblå skodder, og på de små karmene står rustikke potter med røde blomster. Hotellet oser av gjestfrihet, historie, stil og kultur. Jeg blir stimulert av spennende kontraster fra den stilrene resepsjonen til de levende fargene og duften i patioen med sitt springvann som bringer vitalitet og glede. Patioen består av naturlige materialer som stein og lær som sammen skaper et autentisk miljø av stor arkitektonisk og historisk verdi. Jeg merker med ett en sinnsro og tilstedeværelse, for hos Las Casas del Rey de Baeza må man føle seg hjemme.
Fra de levende fargene og duften fra patioen til den rike smaken av det lokale kjøkkenet i hotellets Senzone Restaurant, er denne eiendommen et perfekt uttrykk for sevillansk kultur.

Velkomsten
Jeg blir tatt godt imot av den søte hotellmanageren, Ruth Mazon, som sammen med resten av personalet er svært gjestfritt. Hun viser meg rundt, mens hun forteller om Las Casas del Rey de Baeza. For å være et godt hotell i kjeden, kikker eieren alltid etter tre ting: god beliggenhet i den gamle delen av byen, en historisk bygning og mellom 40 og 80 værelser. Hotellenene er gjerne små, slik at gjestene kan få personlig service. Dette hotellet har 41 værelser: 29 dreamer’s, sju deluxe og fem suiter.
”Når gjestene kommer inn på vårt hotell, skal de virkelig føle at de er i Sevilla. Det er derfor vi har beholdt det originale gulvet av stein. Det er et typisk sevillansk hus med høyt under taket og sjøgress for skoddene til beskyttelse mot solen. Om sommeren er det rundt 48 grader. Vi har ikke havet, så her blir det svært varmt,” forteller Ruth Mazon.
Personalet snakker glimrende engelsk, og man får adgang til værelset med det samme.
Min Deluxe Den vennlige resepsjonisten José har gitt meg nøkkelen til mitt rom. Jeg skal bo i tredje etasje i nummer 35. Den lyseblå og kalkhvite patioen er belagt med brostein og pyntet med potter. En særpræget fargepallet av det sørlige Spania.
Jeg går inn i det store, kvadratiske rommet. Veggene er lyse og står i sterk kontrast til det stilfulle, mørke steingulvet. Jeg åpner skoddene og lar dagslyset trenge inn. Solstrålene balanserer på de mørke møblene og faller elegant på den gigantiske sengen og putene. Innredningen er minimalistisk med rustikke elementer: gressmatter, bøketre og nøytrale farger. Baderommet er overdådig, det er gulvvarme og et stort, rundt badekar.
Alle værelsene er utstyrt med tv, dvd og eget baderom. Det er en kontrast mellom den tradisjonelle og den moderne innredningen, som naturlige fibertepper, tradisjonell keramikk og nøytrale farger. Værelsene er mellom 30 og 35 kvadratmeter. Det er adgang til høyhastighetsinternett overalt på hotellet.

Stuer og møtelokaler
Stuene bærer preg av hjemlighet, og det naturlige lyset avslører arkitektoniske detaljer. De store vinduene gir masser av solskinn fra patioen. Innredningen er lokal med blå og bleke nyanser som skaper et varmt og intimt miljø. Spiselokalene er boheme med lekre materialer av lær og naturlige tresorter. Las Casas del Rey de Baeza har tre dekorerte stuer med keramikk, sjøgresstepper, stein og tradisjonelle kunstverk sammen med møblene i kolonistil. Her kan man i fred og ro nyte en forfriskning.
I rommene blir det arrangert middager, private arrangementer og møter. I møtelokalet er det plass til 60 personer. Man kan holde arrangementer og events, samt leie audiovisuelt utstyr. Las Casas del Rey de Baeza har hatt mange private selskap og flere bryllup. Ruth Mazon forteller meg at det var helt fullt i påsken. Deres beste sesong er på våren, fra slutten av mars til midten av juni.

 

Restauranten
Senzone Restaurant består av restaurant, tapasbar, roomservice 24 timer i døgnet og poolbar. Her får man serveret de skjønneste retter. Det er også mulig å få servert tapas på takterrassen eller i avslapningsområdet. Restauranten bruker lokale ingredienser fra Sevilla og det øvrige Andalucía. Den er behagelig og romantisk, og en forfriskende opplevelse for ganen er deres utsøkte viner. De fås i stort sett alle prisklasser. Frokosten er typisk for europeiske hoteller og har et fint utvalg av iberisk skinke og ost.
Senzone Restaurant byr på autentiske, sevillanske smaksopplevelser, mens takterrassen er en oase for avslapping.
”Om sommeren er baren på takterrassen åpen. Her kan gjestene bestille tapas mens de nyter solen eller utsikten,” forteller Ruth Mazon.

 

Takterrasse og wellness
På hotellets takterrasse er det utendørs swimmingpool og en enestående utsikt over det historiske sentrum. Du finner også Bodyna Spa på taket av bygningen. Her kan man få massasje og skjønnhetsbehandling eller bare nyte freden og roen for en stund. Ruth Mazon forteller at produktene er franske og av høy kvalitet. Tidligere ble rommene brukt som familiens depot, men arkitektene har virkelig gjort et flott stykke arbeid med de små, skjeve rommene, og i dag er det et univers spekket med naturlige elementer.
Ifølge Ruth Mazon bor gjestene ikke på Las Casas del Rey de Baeza for avslappingens skyld. De vil oppleve byen, men om sommeren er man likevel nødt til å ta en avslappende stund på takterrassen. ”Vi har siesta om sommeren. I et visst tidsrom kan man ikke gå ut, fordi det er så kvelende varmt,» forklarer Ruth Mazon. Hotellgjestene bruker poolen til en avkjølende siesta før de igjen går på oppdagelsesjakt i Sevilla by.

Beliggenhet
Las Casas del Rey de Baeza ligger i Plaza Jesús de la Redención i Santa Cruz-kvarteret. Det er rett ved velkjente steder som Casa de Pilatos, klostrene i San Leandro, Santa María de Jesús og kirken Santa Catalina som også kan sees fra takterrassen. Dette vakre, tradisjonelle, andalusiske huset er beliggende i Sevillas gamle bydel, bare 10 minutters gange fra domkirken. Det er parkeringsplasser på hotellets gårdsplass.
Fem minutters gange fra hotellet finnes Calle Sierpes som er berømt for sine gode shoppingmuligheter og Casa de Pilatos, et andalusisk paradis. Det er gangavstand til katedralen som er den største, gotiske katedralen i verden (og den tredje største kirken i verden etter Peterskirken i Rom og St. Paul’s Cathedral i London) og Reales Alcázares, som er et av de eldste palasser i verden.

 

Historie
Hotellets navn stammer fra en gave som Kong Ferdinand III ga til kongen av Baeza for å uttrykke taknemmelighet over å ha hjulpet ham med en fiende. Ferdinand III forærte bygningen til kongen av Baeza, og fra det 18. århundret ble bygningen tilpasset for å huse flere familier, inntil det til slutt ble omdannet til hotell. Hotellet har blitt renovert i sin opprinnelige, arkitektoniske stil. Det gamle stein- og flisearbeidet er omhyggelig bevart. I år 2000 ble det et hotell, og hele bygningen ble gennemrenovert. I 2008 ble hotellet sist modernisert. Las Casas del Rey de Baeza var det første hotellet i kjeden av åtte hoteller i byene: Sevilla, Córdoba, Granada, Madrid, Valencia, Alicante, Paris og på Mallorca.

 

Hospes Las Casas del Rey de Baeza Plaza Jesús de La Redención, 2, 41003 Sevilla
For ytterligere informasjon og bestilling: Tlf.: +34 95 456 14 96 www.hospes.com

 

Av Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.