Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos på Estepona Golf

Los Vikingos på Estepona Golf

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Søndag 31.januar tok 40 spillere turen til Estepona Golf, en bane som få av oss hadde besøkt tidligere. Dette er en variert bane med flere spennende hull, beliggende i et stille område vest for Estepona by. Banen er 5556 meter fra gul tee og feiret sitt 20 års jubileum i 2009. Det har vært investert mange penger i en løpende forbedring av bane og klubbhus, men dessverre, ved nedbør er banen lite spillevennlig, noe vi fikk oppleve til fulle. Greenene var tørre og meget raske, mens faiwayene var gjennombløte og til dels gjørmete. Baller ble borte midt på fairway og på enkelte av faiwayene måtte man bruke køllen som stokk for ikke å skli i gjørmen Gjørmebryting var mer nærliggende å tenke på enn golf. Klubben ga oss en informasjon om forholdene to dager før vi skulle spille, men så lenge banen var åpen så valgte vi å forsøke. Det skulle vi ikke ha gjort. Tiltross for flere dager med vind og sol i forkant burde banen vært stengt under de rådende forhold.
Klubben har meget imøtekommende og hyggelig betjening og er forøvrig meget kreativ. De har utformet en rekke attraktive greenfee tilbud i en vanskelig periode for kystens golfklubber. Deres motto er:” Estepona Golf are putting the value back into golf in Spain”. Men value er mer enn penger. Det må også stå i forhold til kvalitet. Det gjorde det ikke på vår spilledag og klubben ga sjenerøst ut en gratis greenfee til alle slik at de kunne oppleve banen under bedre forhold senere.
Vi gjennomførte imidlertid runden, som tok nærmere seks timer, og selv om forholdene var vanskelige så var de like for alle. Spilleformen var denne gangen lagspill med fire personer på hvert lag etter følgende poengberegning:
På de første seks hull regnes de to beste poengene på hullet.
På de neste seks hull regnes de tre beste poengene på hullet
På de siste 6 hull regnes poengene til alle fire spillere.

Vinnerlaget ble: Tove Glasø, Sina Underhaug, Tordar Lauritsen og Terje Olsen

I tillegg ble nærmest flagget på alle par 3 hull premiert.

Hull        Damer                         Herrer
1           Ingen                          Willy Hoff
7           Ingen                          Kåre Underhaug
14         Tove Glasø                   Ingen
17         Wencke Waage            Roger Waage

Av Arne Lie

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet