Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos på San Roque

Del

Den 14. februar gjennomførte 44 spillere en meget sosial og morsom golfrunde på San Roque (New Course). Vi unngikk nedbør på dagen og til tross for mye nedbør den siste tiden var banen i forbausende brukbar stand. Banen ligger i et naturskjønt område ved foten av Sierra Bermeja og er den nyeste av San Roque banene. Den ble åpnet i 2003. Banen er tegnet av Perry Dye og Seve Ballesteros og føyer seg fint inn blant de velvoksne eiketrærne som skiller de enkelte fairways fra hverandre. Hvert hull har fem forskjellige tee posisjoner så mulighetene er mange. Fra gul tee er banen 6079 meter. Fairways er brede, men ingen avstandsmerking på sidene sinker spillet. Vanskelighetene består av over 100 strategisk plasserte bunkere, noen trange passasjer og vannhindre på fire av hullene. Banen er småkupert og flere av greenene ligger høyt og åpent med fin utsikt. Par 3 hullene er relativt lange. San Roque banene har utmerkede treningsfasiliteter med en overbygget drivingrange i to etasjer, treningsområder for bunkere, pitching og chipping og flere putting greener. Spilleformen var individuell Stableford, men spillerne hadde mulighet til et fritt kast per hull, dvs. at man kan kaste ballen uten at kastet regnes som slag. Eksempel: Slår man ballen ned i en bunker kan man gå ned i bunkeren og kaste opp ballen uten at det regnes som slag. Slår man ballen så nærme hullet at man kan legge/trille ballen i hullet, regnes hullet som hullet ut med foregående slag. Morsomt var det og spillerne ble overrasket over hvor kort man kan kaste en golfball. Runden var selvfølgelig ikke handicaptellende, da poengene ble vesentlig høyere enn normalt.
Denne gangen var det to herreklasser og en dameklasse og resultatene ble som følger:

Damer:

1. plass Wencke Waage 48 poeng
2. plass Anne Karin Opsahl 46 poeng
3. plass Signe Elisabeth Eriksen 46 poeng

Herrer Klasse 1 (hcp. 0-23)
1. plass Tore Opsahl 47 poeng
2. plass Helge Olsen 44 poeng
3. plass Kåre Underhaug 43 poeng

Herrer Klasse 2 (hcp 23-36)
1. plass Per Istad 39 poeng
2. plass Bjørn Kalleberg 38 poeng
3. plass Per Kierulf 36 poeng

Premieutdelingen foregikk i det eksklusive klubbhuset som tidligere var herskapsboligen til Domecq sherry dynastiet. En utmerket restaurant serverte et godt måltid, en fin avslutning på en annerledes golfdag. Deretter startet det å regne igjen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.