Månedsmagasinet på Costa del Sol
Lauro Golf appellerer til golfentusiastens grønne sider

Lauro Golf appellerer til golfentusiastens grønne sider

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kjører man inn i landet gjennom Alhaurín de la Torre, støter man rett etter bygrensen innlandets flotteste og mest hyggelige golfbane. Allerede på turen til golfbanen fornemmer du at naturens lange armer strekker seg ut og omfavner deg. Kombinasjonen av dufter fra de omkringliggende trærne, blomster, jord og fuglenes ivrige kvitring forteller at det venter en golfopplevelse utover det vanlige. Golfspillets generelle rolige karakter harmonerer perfekt med golfbanens omgivelser som sprer seg ut over et stort naturområde der man kan se Guadalhorce-dalen, Middelhavet, Sierra Nevada og de andre omkringliggende fjellkjedene.

Mange kombinasjonsmuligheter
Det skal ikke noe stort golfgeni til for å innrømme at Lauro Golf skiller seg fra mange andre golfbaner på kysten, først og fremst på grunn av sin fantastiske beliggenhet midt i den ekte andalusiske naturen, men Lauro Golf disponerer også over andre karakteristika som bidrar til golfbanens ideelle beliggenhet. Lauro Golf sprer seg ut over et stort naturområde som er fordelt over begge sider av hovedveien til Alhaurín de la Grande. Med sine 27 hull (par 72), er det mange kombinasjonsmuligheter som både er tilpasset amatører og profesjonelle. Dessuten kan golfspilleren selv bestemme hvilken av de tre 9-hulles banene personen vil begynne på. Med andre ord kan banen spilles mange ganger uten å bli triviell.

Grønne initiativ

Selv om Lauro Golf ligger i hjertet av den andalusiske naturen, gjør ledelsen i Lauro Golf mye for å implementere miljømessige initiativer hvis primære formål er å begrense forbruket av vann. Det har i den senere tid vært stor polemikk rundt Andalucías store forbruk av vann i tørketider, og selv om vinteren og våren i år har vært ganske våt, viker ikke Lauro Golf fra sin målsetting om å passe på miljøet. Et av mange initiativ er trær. I løpet av de siste ni årene har det blitt plantet 11.000 trær på og omkring golfbanen. Utover å bidra til den naturlige helhetsfølelsen, skaper trærne store skyggeområder der fordampningen er lav. Derfor er det ikke nødvendig å vanne. Dessuten blir den opprinnelige fuktigheten værene, slik at greenen alltid er grønn og av høy kvalitet.
Et annet initiativ er oppsamlingen av regnvann i reservoarer som om sommeren brukes til vanning der det er nødvendig. Med andre ord er Lauro Golfs forbruk av drikkevann minimalt.
Flesteparten av trærne som er plantet de siste ni årene, er oliventrær som ikke har bruk for mye vann. Og under olivenhøsten samles de mange tusen olivenene sammen, og på vegne av Lauro Golf produseres olivenolje som blant annet foræres til gjestene.

Golf som livsstil
Golfentusiaster behøver ikke ta til takke med et daglig besøk på Lauro Golf. Omkring golfbanen bygges det leiligheter og rekkehus, og i hele 2010 er det enestående muligheter for å gjøre gode kjøp. Den andalusiske lokalregjeringen Junta de Andalucía har vedtatt et initiativ som skal få de økonomiske hjulene i gang igjen ved å sette fortgang i byggeindustrien som er en av de største inntektskildene i Andalucía. Med ordningen EPSA (Empresa Pública de Suelo Andaluza), går Junta de Andalucía inn og gir økonomisk støtte til eiendomskjøpere i Andalucía i 2010. Ordningen gjelder både utlendinger og spanjoler. Den eneste betingelsen for å kunne dra fordel av ordningen er at kjøpekontrakten underskrives i 2010, og at skjøtet underskrives i løpet av de første tre månedene av 2011.

Golfbolig på favorable vilkår
Lauro Golf byr på lekre leiligheter og rekkehus oppført i andalusisk stil, men innredet moderne på en måte som tiltaler skandinaver. Prismessig ligger boligene på et fornuftig prisnivå, og med EPSA-ordningen kan man dessuten få svært gode betalingsbetingelser når man kjøper hos Lauro Golf.

EPSA ordningen tilbyr:
– Redusert kjøpspris
– 100 % banklån med gratis etableringsgebyr. Det eneste kjøper selv må betale er 7 % IVA (etter 1. juli 2010 8 % IVA), samt omkostningene til notar og tinglysning.
– De første tre årene betaler man kun renten (Euribor + 1 %)e
– De neste fem årene betales renter og avdrag, men beløpet reduseres i forhold til det som virkelig skulle ha vært betalt.
– De neste ni åren betales det normalt avdrag på lånet.

Man må likevel være oppmerksom på at EPSA-ordningen bare gjelder boliger til en pris på maks. 245.000 euros.

Der er likevel mulighet for å leie en bolig på Lauro Golf. Det tilbys forskjellige boliger til langstidsleie der man har mulighet for å kjøpe boligen etter to års leie.

Favoritt blant skandinaver

Lauro Golf er allerede svært populær hos skandinaver. Det gjelder både de som bor på Costa del Sol, eller de som bor i Skandinavia. Lauro Golf har derfor også skandinavisktalende personale ansatt som kan ivareta spillernes behov. Mange års erfaring har nemlig vist at de skandinaviske golfspillerne har det best når de kan ordlegge seg på sitt eget språk.
Golfklubben er også svært populær bland skandinaviske virksomheter som ofte anvender klubben når de avholder golfarrangementer.
Ifølge direktør Carlos Pitarch er Lauro Golf spesielt populær blant skandinaver på grunn av den fantastiske naturen. Den avslappede stemningen både på banen og i Lauro Golfs hyggelige andalusiske restaurant, tiltrekker mange som ønsker å tilbringe en dag med golf og etterfølgende hygge og god mat.

Golf Breaks
For de skandinaver som ønsker en intensiv golfferie, tilbyr Lauro Golf det som heter Golf Breaks. Konseptet omfatter innlosjering i eksklusive leiligheter med ubegrenset golf og gratis frokost. Prisene ligger fra 306 € til 386 € per person per uke. Lauro Golf besøkes hvert år av en gruppe på 30 norske spillere som i sin tid besøkte stedet på en Golf Break. De ble ifølge Carlos så imponert av stedet at de hvert år besøker Lauro Golf i 10 dage. Turen kaller de 360 hulls-turen fordi de spiller golf fra morgen til kveld.

Andre aktiviteter
Hvis man ikke ennå ikke har prøvd å spille golf, men gjerne kunne tenke seg å lære det, har Lauro Golf en profesjonell golfinstruktør som tilhører klubbens golfakademi og som underviser på engelsk. Dessuten tilbyr klubben ridning, paddle-tennis, lawn bowls og mye annet.

Priser på greenfees, buggies, mv, samt ytterligere informasjon kan fås ved henvendelse til Lauro Golf på tlf.+34 952 41 27 67.

Lauro Golf Resort
Ctra. A-404, km. 14
29130 Alhaurín de la Torre
Tlf. +34 952 41 27 67
www.laurogolf.com

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet