Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ingen grunn til å frykte tannimplantater

Ingen grunn til å frykte tannimplantater

Det sirkulerer mange myter om hvor forferdelig det kan være å få satt inn tannimplantater. Ofte er disse mytene så grusomme at mange mennesker avholder seg fra overhode å betrakte denne behandlingen som en løsning. Men Eva Reebock som er eiendomsmegler på kysten, har bestemt seg for å stå fram for å få avlivet disse mytene. Hun fik for tre måneder siden satt inn implantater i hele overmunnen, og selv om hun hadde hørt mange ubehagelige historier, er det den beste beslutningen hun noensinne har tatt.

Utdypende informasjon fra første dag
Eva Reebock ønsker å dele sine positive opplevelser med andre som overveier et tannimplantat.
– Jeg føler virkelig at livet mitt er endret, og jeg angrer ikke min beslutning. En av de tingene jeg var redd for, var om det ville være smertefullt å få implantater, fordi det jo er jo et kirurgisk inngrep, men verken under operasjonen eller etter følte jeg smerter, forteller Eva.
Evas implantater ble laget hos tannlegeklinikken Nordic Dental Centre i samarbeide med en privat tannkirurgisk klinikk i Málaga. Hele prosedyren ble utført raskt og profesjonelt.
– I god tid før jeg skulle foreta det kirurgiske inngrepet, gikk jeg til konsultasjon på Nordic Dental Centre der tannlege Peter Broberg foretok forskjellige forundersøkelser. Han kikket på størrelsen og kvaliteten av mitt kjeveben og bihulenes og nervenes plassering for å finne ut av hvor og hvor mange implantater jeg hadde bruk for. Jeg fikk også mulighet for å stille spørsmål. Ofte var jeg redd for at jeg var for nysgjerrig, smiler Eva; – Men Peter besvarte alle mine spørsmål så grundig at jeg under det kirurgiske inngrepet følte at jeg visste alt som skulle skje. Jeg besøkte sågar privatklinikken i Málaga før operasjonen og fikk mulighet for å snakke med Adrian som sammen med Peter skulle foreta operasjonen.

Klar i løpet av en helg
Evas operasjon ble foretatt en fredag på privatklinikken i Málaga der skruene som skal holde de nye tennene, ble satt opp i kjevebenet. Eva fikk satt inn seks skruer i kjevebenet fordi alle tennene i overmunnen skulle erstattes.
– Jeg var lokalbedøvet under hele operasjonen, og jeg kunne følge med på alt som skjedde. Samtidig forklarte Peter hvert enkelt trinn i prosedyren. Det gjorde meg trygg, og jeg følte meg i gode, profesjonelle hender under hele operasjonen, forklarer Eva.
– Den påfølgende mandag hadde jeg konsultasjon på Nordic Dental Centre, så alt i alt var det hele gjort på fire dager. Jeg fikk smertestillende piller og et forebyggende middel som forhindrer betennelse og at de nye tennene skulle støtes ut. Etterpå har Eva vært på kontroller, men deretter er det bare nødvendig med en konsultasjon to til tre ganger i året. Man må likevel være ekstra omhyggelig med tannstellet og bruke tannskyllemiddel fordi det er et lite mellomrom mellom tannkjøttet og implantatet der det kan sette seg urenheter som kan forårsake tannkjøttbetennelse.
– Det har vært litt av en reise, forteller Eva: – Fra jeg første gang snakket med Peter til implantatet var satt inn og fungerte optimalt har det gått litt tid, men det skyldes at jeg har stilt mange spørsmål. Jeg angrer på ingen måte min beslutning. Nå kan jeg endelig smile igjen, og det har påvirket livet mitt i en svært positiv retning, både hva angår jobben min som eiendomsmegler, men like mye privatlivet, avslutter Eva.


Fakta om tannimplantater
• Teknikken ble utviklet på midten av 1960-tallet av den svenske professoren Per-Ingvar Brånemark. Den første operasjonen ble foretatt i 1965 på Gösta Larsson som ved sin død i 2006 fortsatt hadde sine implantater intakt.
• De mest vanlige og anerkjente implantatmerker er Nobel Biocare (Brånemark), Astra og Straumann.
• Implantater er i dag en fullt ut akseptert og trygg metode, så lenge operasjonen foregår i et fullstendig sterilt miljø og det brukes godkjente merker. Suksessfrekvensen er nesten 100 %.
• En erstatning av alle tenner i overmunnen med implantater krever seks skruer, og i undermunnen fem skruer. Alt etter mengden og kvaliteten av kjevebenet kan to implantater bære tre til fire tenner. Selve operasjonen varer 1 ½ – 3 timer.
• Etter ti dager fjernes stingene, og fem til ti uker etter operasjonen kan man begynne påsettingen av kroner eller broer som enten skrues fast eller sementeres.
• Hvor lang tid rekonvalesensen tar avhenger av forskjellige faktorer: kjevebenets kvalitet, plassering og antallet implantater, samt om pasienten røyker eller lider av diabetes. Det tar fra to til tre uker å lage de nye tennene.


Kontakt alltid tannlegen din om du er i tvil. Du kan også besøke følgende hjemmesider for ytterligere informasjon: www.somnaturligatander.se, www.straumann.com, www.nobelbiocare.com, www.astratech.com og www.nordicdentalcentre.com.

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.