Team Norrbom's Sommertips - til deg og dine feriegjester

Tom anbefaler:

Barranco Blanco

Alle har vi noen favorittsteder som vi besøker mer eller mindre regelmessig i løpet av året her langs Costa del Sol, og her avslører jeg et sted som jeg selv synes er helt perfekt å besøke om sommeren, når det er på det varmeste, og strendene er fulle av mennesker som alle kjemper om en plass. Vi besøker Barranco Blanco.
Dette magiske stedet ligger i innlandet, litt tilbaketrukket fra kysten, men allikevel ikke lengre bort enn at man når frem i løpet av ca. 25 minutter med bil fra Fuengirola. Stedet er mye omtalt og velkjent, så jeg avslører ikke med denne lille artikkelen noe «hemmelig sted som ingen vet om», tvert imot, men denne naturperlen fortjener litt mer oppmerksomhet slik at man bedre kan bevare den unike floraen og faunaen som finnes i dette natur-området.
Nå skal det sies at stedet nok er best egnet for voksne mennesker, da flere av stiene, inkludert stien hvor man går ned til fossefallet du ser på bildene her, har stupbratte sider som er usikret, og som definitivt utgjør en fare dersom man skulle falle utfor. Av den grunn bar vi derfor forsiktig våre barn ned til elven for å tilbringe en dag her, men normalt er det bare meg selv og min kone Veronica som drar til dette stedet, uten barn.
Barranco Blanco er et naturskjønt område, det lever både fisk, frosk og slanger i det krystallklare vannet, og området er meget godt egnet til turgåing. Man kan sitte i skyggen nede i dalen, og vannet er oppfriskende kjølig – glimrende om man en dag bare vil «get away from it all»!
 
 
Henrik anbefaler:

Arabisk velvære på høyeste nivå

I et av Málaga bys eldste kvarterer ligger mitt sommertips til leserne. Vi skal til byens gamle araberkvarter, som er preget av smale gater og små plasser.
På Plaza de los Mártires – et steinkast fra Carmen Thyssen museet – finner vi de gamle arabiske badene, ”Hammam Al Ándalus”.
Inngangspartiet er ikke overveldende. Overveldet blir man derimot når man kommer innenfor. Badene består av fem sammensatte bygninger på totalt 1.300 m2. Det er basseng i to etasjer med kalde bad, lunkent- og varmtvannsbasseng og tyrkisk bad. Turen i badene avsluttes med en deilig massasje.
I Hamman Al Ándalus blir man sendt 700 år tilbake i historien, til den gangen maurerne besatt Andalucia. Det er derfor mye mer enn bare en velvære-opplevelse jeg anbefaler. Det er et stykke spennende historie, og et fantastisk renovasjonsprosjekt som Málagas gamle araberkvarter skjuler. Det tok ti år og et par millioner euro å få klargjort de arabiske badene i Málaga. Firmaet som står bak driver også Hamman-badene i Madrid, Córdoba og Granada, men badene i Málaga er kronen på verket.
Det kan oppleves for ca. 30 euro per person. Turen i badene med massasje tar cirka en og en halv time. Du skal kun ha med badetøy.
Mer info og timebestilling på www.malaga.hammanalandalus.com

hammam andaluz malaga
 
 
Louise anbefaler:

Paddlesurfing

Min favoritt-sommeraktivitet må absolutt være paddlesurfing. Den første gangen jeg prøvde det, så jeg delfiner på 30 meters avstand! Da føltes det så tett på, at man nærmest kan strekke hånden ut for å ta på dem. Vi kunne i alle fall høre dem.
Jeg drar alltid ut med Sun & Surf i Elviria: https://www.facebook.com/sunandsurfstanduppaddle/?fref=ts
Det er en aktivitet som passer bra for meg, fordi man ikke behøver å bruke hele dagen på det, og når man leier brettet skal man ikke ha med noe annet enn seg selv – ganske enkelt og greit å bare ta seg en time i vannet. Min venninne tar til og med hunden sin med på tuppen av brettet. Har man ikke balanse til å stå oppreist, blir ikke opplevelsen mindre flott av å sitte på knærne eller på rumpa. Og så skal man helst dra ut ved soloppgang eller solnedgang, da er det bare så ubeskrivelig flott og stille.

paddle surfing
 
 
Mugge anbefaler:

Tivoli

Hva jeg skal hver sommer? Sole meg, drikke Mojitos på Nikki Beach, nyte en piknik på stranden, den obligatoriske turen til Puerto Banús med gjester, etc. etc. Dette programmet kan dog endres iblant, men én ting jeg skal hvert år, selv om det kanskje er vanvittig barnslig, er å ta en tur på Tivoli sammen med venner eller gjester. Den beste dagen for dette er en supervarm hverdag, og så skal alt prøves (dog ikke “fritt-fall-tårnet”), det skal spises is, (gjerne flere ganger) ses show (jeg har selv laget show på Tivoli for mange år siden sammen med Lilli Dancers - så her kan jeg tenke tilbake på noen herlige opplevelser med flotte mennesker i min tidlige ungdom) en enkelt øl, en herlig benk, sitte meg ned, ta mine antropologiske briller på, og sitte og studere mengden av gjester, nyte det - se folk som har det moro, barn som skriker av glede eller skrekk over å være hele tre meter oppe i det lille pariserhjulet. Turister som nyter ferien... Om kvelden er det selvfølgelig vann-rutsjebanen, og etter riktig mange turer i denne attraksjonen, skrik og skrål, er det ikke et eneste stykke med tørre klær tilbake på kroppen. Og her er den herdede årlige gjest (meg) selvfølgelig godt forberedt, så bilen er fylt opp med håndklær, et par tørre shorts og en T–skjorte. Så klissvåt bærer det sted ned bakken til Parkeringsplassen, til de tørre håndklærne, med minnene om nok en herlig kveld. Inngangen til Tivoli er 7,95 EUR, og et Supertivolini armbånd koster 14,95 EUR. http://www.tivoli.es

tivoli
 
 
Sara anbefaler:

En dag ved bassenget

Da jeg som by-beboer ikke har et privat basseng, flyttes de varmeste sommerdagene til bassengkanten hjemme hos våre beste venner. Dagene begynner rett før frokost og avsluttes sent på kvelden. I løpet av dagen hygger vi oss med god mat, snacks, latter og en masse lek i bassenget – under disse stundene er vi flinke til å få våre barnslige sider frem, og fyller bassenget med luftmadrasser, vannpistoler, vannballonger mm. Når det er på tide å spise samles vi rundt et stort bord – helt ukomplisert, bare en stor treplate som legges på noen bukker, og med hensyn til maten tar alle noen ting med seg som et riktig spleiselag. Det skal være enkelt, ingen gidder å stå lenge på kjøkkenet en varm sommerdag. Variasjonen etter mange år sammen har ført til noen favoritter. Vil du prøve noe av det som typisk serveres på vårt bord? Her følger oppskriften (alle ingrediensene finnes i velassorterte matbutikker som Hipercor eller Carrefour):
 
langostinos
 
Grillede langostinos
4 pers.
Beregn ca. 5 store langostinos per person
1 sitron
2 fedd hvitløk
1 rød chili
Litt olivenolje
En knivsodd havsalt
Tilbehør:
1 liten persillekvast
1 sitron skåret i båter
Legg alle langostinos i en skål. Hell saften fra sitronen over, samt fin-skåret hvitløk, strimlede chili og et drys med havsalt og en skvett olivenolje. Bland slik at alle langostinos dekkes av sitron- og hvitløksblandingen. La det stå i kjøleskapet i noen timer. Grilles lett til de får en fin farge – ca. et minutt på hver side.
Serveres med hakket bladpersille og sitronbåter som garnityr.
 
Muslinger på grillen
Server denne retten som en siderett til grillede langostinos
4 pers.
ca. 500 gr. muslinger av f.eks. typen almejas, som finnes i enhver matbutikks fiskeavdeling (eller alternativt de muslingene du liker best)
Saus:
1 spsk. olivenolje
1 spsk. smør
1 fedd hvitløk, finhakket
½ dl tørr hvitvin
Tilbehør:
1 liten persillekvast
1 sitron skåret i båter
Begynn med sausen: Sett en ildfast skål av leire eller en liten kasserolle på den varme grillen. Hell i olivenolje og smør. Når smøret er brunt, tilsett finhakket hvitløk og hell i hvitvinen før løken får farge. La det koke opp, og sett det til side men sørg for at sausen holdes varm.
Legg en rist på grillen, og la denne bli riktig varm. Legg muslingene på risten, dekk evt. med et lokk. Muslingene er ferdig når de åpner seg. La dem ikke grille for lenge – da blir de tørre.
Server muslingene i en dyp tallerken og hell sausen over, garner med hakket persille og en sitronbåt.
 
Fetaost-blanding
Denne kalde blandingen passer like godt til grillet kjøtt som til brød, gulerotstenger eller på hamburgeren – eller hvorfor ikke lage den litt tynnere (bland bare i litt melk til den har den ønskede konsistens) og ha den som en dressing til salaten.
2 dl. gresk yoghurt
½ - 1 pakke god fetaost (alternativt en god geitost (chévre) hvis man foretrekker det)
1 spsk. friske urter som persille eller timian
1 knivsodds sort pepper
Riv ½ pakke ost i en skål og bland med yoghurt samt finhakkede urter og sort pepper etter smak (salt behøves ikke, da fetaosten inneholder salt). Ønskes mer smak av osten, bland da inn mer i blandingen.
Kald, falsk bearnaisesaus
Bearnaisesaus er noe som mange er redde for å servere i sommervarmen. Så hvorfor ikke lage en variant med samme smak, men som tåler litt mer i varmen! Lag denne sausen på forhånd og la den stå og trekke i kjøleskapet noen timer før servering.
1 porsjon creme fraiche
½ spsk. tørket estragon
2 tsk. hvitvinseddik
1 tsk. løkpulver
½ teskje gurkemeie
Salt og pepper
Evt. 1 spsk. smeltet smør
Rør sammen alle ingrediensene i en skål, husk å finknuse den tørkede estragonen. Smak til med salt. Hell evt. i mer eddik om ønskelig (syrligheten i creme fraiche varierer, alt etter merke). Ønskes i stedet smørsmak, kan man helle i en full spiseskje med smeltet, lett avkjølt smør. Gurkemeie kan utelates, men setter en fin gul farge på sausen.
Denne sausen passer best kald, men kan varmes opp på svak varme under omrøring (den blir da løsere i konsistensen).
Når det kommer til kjøttet til maten, velg det kjøttet som du liker best. Både fetaostblandingen og den kalde, falske bearnaise-sausen passer godt til både kylling, oksekjøtt og svin, eller hvorfor ikke et grillspyd? Som salat til måltidene er det bare å velge det som frister smaksløkene mest, som f.eks. en frisk tomatsalat med grovhakkede tomater, finhakkede salatløk og hakket hvitløk, med bare en dash av en god olivenolje og rødvinseddik, toppet med frisk timian. Eller hva med skiveskåret avokado sammen med fint skårede agurker, litt finhakket salatløk, en dash olivenolje, samt salt og pepper.
 
Gino – dessertklassikeren fra 80-tallet
4 pers.
Til en gino er det egentlig bare å velge sine favorittfrukter. Her er et forslag:
ca. 500 g jordbær
2 bananer
1 håndfull grønne druer
1 håndfull blåbær
100 g hvit sjokolade
Begynn med å rive sjokoladen fint på et rivjern. Spre den revne sjokoladen ut på en tallerken, så den tørker litt. Skjær jordbærene og bananene i skiver, og skjær druene i to halvdeler. Legg all frukt samt blåbærene i en ildfast form, og dryss den revne sjokoladen over. Sett formen i ovnen på 250 grader (evt. grill til slutt), til sjokoladen blir gylden og frukten varm. Hold et godt øye med det, for hvit sjokolade blir lett brent.
Server med en kule vaniljeis.
Gino kan også lages på grillen. Porsjons-anrett da frukten og strø sjokoladen over i separate foliepakker, og legg på grillen ca. 8 minutter. Forskjellen er at gino i ovn får en sprø hinne med den tørre hvite sjokoladen, mens den i foliepakken får et ytre med smeltet sjokolade.
Nyt sommeren og vel bekomme!
 
Frokost: Grillede langostinos
Grillede muslinger
Salat
Middag: Eventuelle rester fra frokosten
Grillet kjøtt
Fetaost-blanding
Falsk bearnaise-saus
Salat
Dessert: Gino med vaniljeis
 
Til å drikke: Vann i massevis (både con og sin gas)
Rosévin ”Domaine de Paris (Côtes De Provence)”
Blanco de verano (også kalt spritzer)

UtskriftE-post

Loft & Roomers store lagersalg starter snart, 28. – 29. oktober

Opp til 90 % rabatt og ”give aways” – slik blir det når Loft and Roomers åpner dørene for lagersalg ...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Egil Eldøen – The real deal!

De fleste nordmenn kjenner til Egil Eldøen, musikeren fra Bergen som har holdt det gående som høyt p...

Tema & Profiler

Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve...

Tema & Profiler

Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrig...

Tema & Profiler

Vinos & Gourmet

To danske kapasiteter på Costa del Sol møtes her for å dele sin kulinariske og ønologiske erfaring m...

Gastronomi

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Andalucía Valderrama Masters

Sergio García er for andre året på rad stolt vert for Andalucía Valderrama Masters Den tr...

Sport

Bråket ulmet - og nå er det krig mellom sjeiken og Michel

Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mot muren med et helt nytt hierarki uten stjerne...

Sport

Annet

Los Vikingos startet høstsesongen på Los Olivos Golfbane 24…

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten startet opp høst sesongen på Los Olivos 24. september 2017 med 40 deltagere. For mange hadde det vært lite spill i sommer da været i ...

Golf

11. november – min 5 års dag!

Noen vil nok tro at jeg har blitt totalt sprø, som går ut med at jeg har 5 års dag den 11. november, spesielt siden jeg har bursdag den 6. november, og blir da 65! Men livet er av og til litt merke...

Annet

Sommerferien er over!

Hverdagen er vel tilbake for de fleste av oss, og vi er kommet frem til en oppsummering av sommerens valg av feriesteder. Allerede tidlig i vår fikk reiselivsbransjen i Spania beskjed om at denne som...

Annet

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Egil Eldøen – The real deal!

De fleste nordmenn kjenner til Egil Eldøen, musikeren fra Bergen som har holdt det gående som høyt p...

Tema & Profiler

Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve...

Tema & Profiler

Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrig...

Tema & Profiler

Den Norske Skolen: Energisk læringspraksis

Kompetansemålene om energiloven, fornybar og ikke-fornybar energi i naturfag er straks i boks. De s...

Tema & Profiler

Safran-åkeren i Castilla la Mancha

Det er et streif av magi over den fiolette åkeren som ligger så fredfullt i lyset fra en klar morgen...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29