Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ting å gjøre når du kjeder deg innendørs

Ting å gjøre når du kjeder deg innendørs

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det er ingen hemmelighet at det norske været kan være grått i perioder, og dette gjelder uten tvil også i Trondheim. Derfor er det mange som er interessert i måter de kan få tiden til å fly mens de sitter inne på grunn av dårlig vær eller av andre grunner.


Stormfullt vær trenger ikke stoppe moroa. Selv om uteplanene dine har blitt kansellert, kan du fortsatt finne mange morsomme aktiviteter å gjøre hjemme under en regnværsdag. Så følg med for gode tips som kan gjøre neste regnværsdag litt mindre kjedelig.


Prøv et enkelt vitenskapelig eksperiment
Ingenting vil vekke barnas (og de voksens) nysgjerrighet som enkle, men kule vitenskapelige eksperimenter som kan gjører hjemme. Du kan bruke mange ting du finne liggende rundt i huset, trenger du ikke reise noe sted for å få det du trenger. Faktisk er det mange ekskrementer som drar nytte av vann, noe som passer bra på en regnværsdag. Du kan for eksempel få en binders til å flyte på vannet, suge vann opp i en flaske ved hjelp av et stearinlys, se hva som skjer med pepper som flyter på en tallerken med vann når du berører vannoverflaten med litt Zalo, eller kanskje blande vann med maisennamel for et spennende resultat. Perfekt regnværsdagsaktivitet!


Spill et kortspill
Kortspill er kjent for å være gode regnværsaktiviteter, og er en klassisk aktivitet på hytter i hele landet. Vri åtter, Idiot, Amerikaner og mange andre kortspill vill være populære alternativer når man er flere spillere. Når det er sagt finnes det også kortspill som kan spilles alene. Kabal er et populært kortspill for kun en spiller, og dersom du ikke har en kortstokk kan du faktisk også spille Kabal på nett. Det finnes hundrevis av gode kortspill der ute, så hvis man går lei av klassikerne kan man alltid finne nye varianter, eller til og med introdusere sine egne husregler.


Se en film eller en serie
Å se en film er noe mange like å gjøre når det regner, og har man mye tid å slå i hjel kan man også se en hel serie. Finn gjerne noen å se filmen med, og server popkorn og noe godt å drikke. Dette er en regnværsdagsaktivitet som sjeldent slår feil, og som faller i smak for både store å små. Selvsagt kan man også se om det går noe bra på TV, men en god film fra Netflix eller noen lignende vil ofte gi enda bedre stemning, det blir nesten som å se på kino i sitt eget hjem.


Gjør innendørsaktiviteter utenfor hjemmet
Det mange glemmer er at det finnes mange gode innendørsaktiviteter som ikke er hjemme. Man kan for eksempel besøke et akvarium, museum eller gå på kino. Andre gode innendørsaktiviteter inkluderer en tur til et innendørs basseng, slik som for eksempel Pirbadet her i Trondheim. Det virker kanskje rart å ta et bad for å unngå regnet, men det er ingen tvil om at å bli våt i et innendørs basseng er noe helt annet enn å bli våt utendørs i det kalde regnet.


Det er altså mye man kan finne på selv om det regner, så det er ingen grunn til å sitte å kjede seg!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet