Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve spillet, lidenskapen, samholdet og alt det andre som hører med til verdens mest populære idrett.

– Jeg har vokst opp med fotballen, sier Teresa og legger ut om barne- og ungdomsårene på Åndalsnes og i Ålesund. Om en mor og far som holdt med hvert sitt lag, henholdsvis Molde og Ålesund, og om mange gode opplevelser fra tribuner og fotballstadioner.
Da hun traff mannen sin, Kurt R. Eriksen, innrømmer hun at fotballinteressen ble brukt for å imponere han. Riktignok har Teresa aldri selv spilt organisert fotball, men som lærer på skoler både i Norge og Spania, har hun gjennom årene møtt mange foreldre, elever og kollegaer til gemyttlig kamp om lærkula. Det har gitt mersmak.

Aktiv i Oso Polar

Teresa er med i ”Oso Polar” (Isbjørn), den eneste norske, offisielle supporterklubben – peña – til fotballklubben Málaga CF som spiller i den øverste spanske divisjonen, La Liga.
Denne sesongen har supporterklubben doblet medlemstallet og har nå flere enn 40 medlemmer. Da det i vår ble ledige årskort, kastet Teresa seg raskt rundt og meldte seg inn i Oso Polar. Hun er verken den første eller eneste kvinnen i supporterklubben, for så lenge den har eksistert, har det alltid vært med 3-6 kvinner. I dag er Teresa nærmest fast inventar på La Rosaleda – Málaga CFs hjemmearena i Málaga by når klubben spiller sine hjemmekamper.

Fotball – en guttegreie?

– I Norge er fotball først og fremst en ting gutter og menn er opptatt av. Her i Spania er det annerledes. Bor du i Spania sånn som jeg gjør, så er det ikke lett å styre unna fotballen. Her er den en del av livet og kulturen, sier Teresa som arbeider som lærer ved Den norske skolen, Málaga, i Benalmádena.
Hun har latt seg imponere av at både gamle og unge, fedre, mødre, besteforeldre og barn dukker opp på stadion og er opptatt av fotball.
– Det er nærmest en del av familielivet her i Spania, smiler Teresa som vil at flere jenter og kvinner skal få øynene opp for fotball.

– Hvorfor er det viktig?

– Først og fremst fordi jeg tror mange jenter og kvinner vil like å bli med på fotballkamper, oppleve trøkket på tribunene og selvsagt selve spillet. En annen ting er alt det sosiale rundt fotballen, gode fellesopplevelser på tvers av kjønn og alder, sier Teresa:
– Det er jo noe helt annet å se og oppleve fotball live enn på tv!

Nye regler i Oso Polar?

I dag fungerer medlemskapet i Oso Polar slik at alle medlemmer disponerer et eget årskort og har dermed fri adgang til alle Málaga CFs hjemmekamper i La Liga på stadion La Rosaleda. Når medlemmene ikke selv kan eller vil benytte seg av billetten, kan andre gjester utenfor supporterklubben bruke inngangsbilletten.
Teresa har sin egen idé om hvordan flere jenter og kvinner kan bli med på fotballkampene med Oso Polar:
– Dersom supporterklubben vår innfører et A- og B-medlemskap, kan det bli lettere å få med flere kvinner på kamper. Med et B-medlemskap kan nye medlemmer betale en liten årskontingent som gir førsterett til å benytte ledige billetter til stadion, framfor andre gjester. Da blir ikke terskelen og prisen så høy for at kvinner blir med. Og liker de spillet, så kan de jo neste år kanskje bli fullverdige A-medlemmer i Oso Polar, forklarer Teresa.
Hun har allerede vervet ett kvinnelig medlem til supporterklubben, og flere skal det forhåpentligvis bli.

– Hva er høydepunktet i din karriere som Málaga-supporter?

– I vår da Málaga slo selveste Barcelona 2-0 på La Rosaleda, kommer det lynkjapt fra Teresa: – Alt kan jo skje i fotball!
 
fotball
 
”En fantastisk kveld på La Rosaleda! Mange mål, men dessverre ikke i Málagas favør. Laget tapte til slutt 1-3 mot Las Palmas. Men det var en fantastisk opplevelse med herlige folk fra supporterklubben Oso Polar og flotte plasser. En utrolig kveld som vi må gjenta!”
Dette skriver Paul Woodman om fotballopplevelsen han, Adam Ravn Torrissen og Ann Ravn Jarlsdatter nylig hadde på La Rosaleda med supporterklubben Oso Polar.

På kamp med Oso Polar!

Oso Polar – Isbjørn – er den eneste offisielle norske supporterklubben til fotballklubben Málaga CF. Klubben som i dag teller mer enn 40 medlemmer, disponerer fine billetter til alle lagets hjemmekamper på stadion La Rosaleda i Málaga by. Vil du bli med oss på kamp, ta kontakt med Arne Bjørndal (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller +34 6275 62456) eller gå inn på vår Facebook-side Peña Oso Polar.

UtskriftE-post

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vink...

Annet

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2017!

Nyhetsbildet i Spania er fortsatt preget av uro omkring det ulovlige valget om uavhengighet i Catalo...

Nyheter

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng. Denne supermat-rote...

Helse

Den Norske Skolen - Bruk Hue

Det er klart det blir noen skrubbsår i hjertene en gang i blant, og man blir aldri ferdig utlært ang...

Annet

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Annet

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vinkelner, som det heter på Norsk. Det var Den Franske Ambassade i Oslo, i samarbeid med Sopexa, som ut...

Annet

Los Vikingos spilte på La Noria Golfklubb 22. Oktober 2017

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Viki...

Golf

Los Vikingos spilte på Atalaya, Old Course 8. Oktober 2017

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, old course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.   Denne gangen spilte ...

Golf

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men ...

Tema & Profiler

Gå-fotball for full rulle!

Jeg møter tjue formiddagsfriske herrer når jeg tropper opp på Santa Maria fotballbane i Elviria, og ...

Tema & Profiler

Europaseminar for felles vekst og samhold

Et tidsaktuelt seminar med fokus på felles vekst, samhold og faglig påfyll er avviklet. De norske fr...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29