Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga

Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrige forbipasserende kikker etter det finurlige kjøretøyet som akkurat nå triller ned gjennom gatene rundt Mijas Golf. Med en styrespake akkurat som i et helikopter fører Gonzalo, oppfinneren av kjøretøyet, oss gjennom svingene, mens det rister i den lille kabinen og føttene trykker sporadisk på pedalene.

Oppsiktsvekkende design

Etter kjøreturen setter vi oss på en café og snakker om Gonzalos oppfinnelse, som står rett ute på gaten. Folk stopper opp og tar bilder. Den vekker tydeligvis oppsikt og, etter ansiktsuttrykkene å dømme, også interesse. ”Jeg bor i Torreblanca, og kjører ofte små turer ned til kysten og opp igjen – kanskje kun 5-10 km. Langt de fleste gangene var det kun meg i bilen, eller maksimalt én annen passasjer. Og så begynte jeg å tenke på om det ikke var en mer skånsom måte å transportere seg selv på disse turene. Sykkelen var ikke et alternativ, for det går bratt oppover.
Det var faktisk starten på det som fire år senere skulle bli til Mö,” forteller Gonzalo. Det er et hull i de urbane transportbehov, og det er dette hullet Mö skal fylle. Det punktet mellom en sykkel og en bil, som især blir tydelig i kupert terreng.

Spansk oppfinnelse – spansk produsert

For godt og vel et år siden ble det åpnet opp for reservasjoner, og om et par måneder går produksjonen av litt over 100 Mö-er i gang, på en nedlagt Suzuki-fabrikk i Jaén. De 100 Mö-ene skal spres vidt omkring – noen skal til USA og Asia, andre blir her i Europa. Prisen for å få din egen Mö er 5000 € - men så er den også utviklet, designet og produsert i Spania.
Over 100 personer fra 16 forskjellige land bidro med ideer til utvikling, design og konstruksjon, takket være ”open source” og betatester-programmer.
 
Selv har Gonzalo en bakgrunn som ingeniør – nesten da. For han ble aldri ferdig med studiene. ”Sist var jeg opptatt med fremstilling av li-ion batterier, men da de fleste av mine kunder gikk konkurs i 2007, gikk jeg også selv konkurs. Batteriet til Mö har derfor vært det enkleste for meg å utvikle,” smiler Gonzalo.
Batteriet kan lades hjemme, på kontoret eller hvor som helst, og det finnes også en stikkontakt, hvis solen ikke er kraftig nok til å lade batteriet via solcellene.

Fart og fjæring

Hele Mö-ens tak er dekket med solpanel, som lades opp uansett om den kjører eller står stille. Energien lagres i de batteriene som befinner seg inne i kjøretøyet. Hvis du har bensin i blodet, vekker Mö-en med all sannsynlighet ikke din indre Martin Schanche. Som lovgivningen er nå, må motoren kun assistere opp til 25 km/t. Det betyr ikke at Mö ikke kan kjøre hurtigere. Det er jo også pedaler til å assistere med, og går det nedover en bakke kan den kjøre langt hurtigere – opp til 50 km/t, forteller Gonzalo.
Da jeg prøvekjører Mö-en sammen med Gonzalo når vi da også hurtig opp på 40 km/t på veiene rundt Mijas Golf. Men det er ikke noen racerbil og den er, i likhet med Ellerten (liten dansk bil med tre hjul), ment som et nærtransportmiddel. Faktisk kategoriseres den som en el-sykkel med tre hjul, fordi den har pedaler som assisteres av en liten elmotor.
Dens store fordel er at den er lukket, hvilket beskytter mot vind og vær. Det er særlig viktig i Norden, hvor Gonzalo håper at hans Mö vil komme til å kjøre rundt i gatene.
Når det kommer til komfort, er man dog ikke i tvil om at Mö ikke er noen bil. Det er en form for støtdempere, men den følelsen det er å sitte inne i karosseriet av tre minner mest om å bli transportert rundt i lasterommet på en cargobike. Sikkerheten er dog høyere enn det flotte designet i tre umiddelbart får man til å tro. Rundt langs Mö-ens kanter er det metallbøyler som beskytter passasjerene hvis den skulle velte rundt, og fremst på kjøretøyet er det en såkalt ”crumble zone”, det vil si en struktur som er beregnet til å absorbere energi ved en eventuell påkjørsel, noe som i en viss grad skåner passasjerene fra en bråstopp.

Bygg den selv

Har du lett for å finne frem til din indre ingeniør, kan du faktisk bygge en Mö selv. All teknologien samt designet bak Mö er nemlig lagt opp som ’open source’. Det vil si at det er tilgjengelig for alle på nettet. ”Mitt ønske er at andre land også får lyst til å bygge Mö-er, noe som gagner både klimaet og skaper lokal økonomisk fremgang. Derfor er teknologien og tegningene tilgjengelig for alle,” avslutter Gonzalo.

Dansk forgjenger

Danmark var først i løypen da man på 80-tallet introduserte ”Mini El”, som senere ble døpt for ”Ellerten” på folkemunne. Ellertens høye pris og mange tilbakekallelser gikk dog utover salgstallet. Det anslås at det i dag finnes ca. 250 registrerte Ellerter i Danmark.

Spesifikasjoner

Veier 100 kg.
50 km rekkevidde med utelukkende batteridrevet motor
Kapasitet: 2 personer + bagasje
EBS (ABS)-bremser
To sett pedaler
Kan parkeres vertikalt
Interiør for det meste i tre
 
 

UtskriftE-post

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vink...

Annet

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2017!

Nyhetsbildet i Spania er fortsatt preget av uro omkring det ulovlige valget om uavhengighet i Catalo...

Nyheter

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng. Denne supermat-rote...

Helse

Den Norske Skolen - Bruk Hue

Det er klart det blir noen skrubbsår i hjertene en gang i blant, og man blir aldri ferdig utlært ang...

Annet

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Annet

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vinkelner, som det heter på Norsk. Det var Den Franske Ambassade i Oslo, i samarbeid med Sopexa, som ut...

Annet

Los Vikingos spilte på La Noria Golfklubb 22. Oktober 2017

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Viki...

Golf

Los Vikingos spilte på Atalaya, Old Course 8. Oktober 2017

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, old course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.   Denne gangen spilte ...

Golf

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men ...

Tema & Profiler

Gå-fotball for full rulle!

Jeg møter tjue formiddagsfriske herrer når jeg tropper opp på Santa Maria fotballbane i Elviria, og ...

Tema & Profiler

Europaseminar for felles vekst og samhold

Et tidsaktuelt seminar med fokus på felles vekst, samhold og faglig påfyll er avviklet. De norske fr...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29