Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men derimot en gruppe på nesten 60 personer som kjører Harley Davidson – noe som absolutt gir fra seg mye lyd og vibrasjoner! Harley Davidson Østfold arrangerte tur til Spania for medlemsklubben HOG for fjerde året på rad, og dette satt selvsagt sitt preg på Fuengirola.

HOG står for Harley Owners Group, og er opprettet, sponset og støttet av Harley Davidson. Det er en av verdens største motorsykkel-klubber, antakelig den aller største, og formålet er kun å dyrke eierskap av Harley Davidson motorsykler med likesinnede entusiaster. Den verdensomfattende motorsykkelklubben har ingen politisk agenda, og ingen engasjement i forretningsdrift, verken som formål eller ved å delta i de mer eller mindre lysskye aktivitetene som mange andre motorsykkelklubber er kjent for. HOG driver derimot med veldedige aksjoner og innsamlinger, og det er Harley Davidson motorsykler som er i fokus, og den sosiale rammen og fellesskapet rundt det å kjøre Harley.

Arrangør av den årlige turen til Costa del Sol er Svein Erik Simensen, med god hjelp av sin bror, Øystein Foss Simensen, som bor i nettopp Fuengirola i vinterhalvåret. Svein Erik har også tidligere bodd på Costa del Sol, faktisk i hele 6 år, før han kjøpte Harley Davidson-forretningen i Fredrikstad på midten av 2000-tallet og dro tilbake til Norge for å drive Harley Davidson Østfold.

Neste år blir det femte året det arrangeres tur til Costa del Sol, og det er et enormt apparat som settes i sving når oppimot 60 deltakere på sine Harley Davidson motorsykler besøker Fuengirola. Motorsyklene fraktes ned hit i semi-trailere med 2 dekk, da turene finner sted på en tid av året hvor det ikke er spesielt attraktivt å kjøre gjennom det ellers nokså kalde Europa. Hotell er også forhåndsbestilt fra Norge og inngår i turopplegget, og denne gangen bodde alle på leilighetshotellet Hotel Pyr Fuengirola, hvor det også var leid inn godt sikret garasjeplass til alle motorsyklene.

Det Norske Magasinet slår av en prat med Øystein Simensen, og han kan fortelle at det er mye som skal klaffe på en slik tur. «Bare det å innta de daglige måltidene på ulike restauranter må organiseres på forhånd, da det ikke er noen restauranter som har kapasitet til å ta i mot så mange som 60 personer uten varsel», sier Øystein, som videre nevner at «det var ordnet med underholdning i form av levende musikk hver kveld under oppholdet, noe som er både tidkrevende, komplisert og dyrt i Spania, på grunn av byråkratiet og de mange tillatelsene som må innhentes på forhånd».

Et av de faste møtestedene under årets tur var puben «Sausage Dog» nede ved havna i Fuengirola, som for anledningen var gjort om til en «Harley Davidson Pub», med bannere, skilt og full Harley-fasade. Det var også reservert parkering til alle syklene utenfor puben for hele uka, noe som slettes ikke var noen billig affære, tatt i betraktning det store antallet sykler.

«Under tidligere besøk på Costa del Sol har vi alltid varslet Guardia Civil om når vi kjører ut og ankommer Fuengirola, og så har de sendt en kortesje på motorsykkel for å følge oss. Vi varslet selvsagt Guardia Civil også i år, men denne gangen mente de tydeligvis at det ikke var nødvendig for dem å stille opp. Kanskje har de skjønt at vi bare er en grei gjeng som koser oss med å kjøre Harley?», sier Øystein.

I løpet av oppholdet i Fuengirola fikk HOG Østfold også besøk av medlemmer fra HOG Marbella og HOG Málaga, samt flere andre Harley-entusiaster. Det var daglige turer i gruppe til både Ronda, Granada, Gibraltar og andre steder i innlandet av Sør-Spania, og noen dager delte man seg inn i to grupper, avhengig av hvor medlemmene ønsket å dra.

Det som kjennetegner medlemmene i HOG er at de ofte er ressurssterke, godt voksne mennesker, selv om alle aldersgrupper er representert. HOG-medlemmer bruker mye penger på motorsyklene sine og på alt av utstyr, og de legger igjen en masse penger som kommer lokale forretninger og personer til gode når de drar på en tur som dette. Medlemmene var meget godt fornøyd med turen til Fuengirola, som alltid tar dem så vel imot, og noen likte seg så godt at de faktisk lot sykkelen stå igjen, slik at de kan dra ned hit flere ganger i løpet av vinterhalvåret og kjøre motorsykkel, i en tid på året da deres Harley ellers ville stått på vinterlagring i Norge.

Årets tur hadde 56 påmeldte, og neste år forventes det at vi kan se i overkant av 70-80 norskregistrerte Harley Davidson i Fuengirola – en fantastisk samling av stilige sykler – og en fin gjeng med flotte mennesker – som har en lidenskapelig felles interesse for sin til tider nesten altoppslukende hobby; Harley Davidson!

UtskriftE-post

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vink...

Annet

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2017!

Nyhetsbildet i Spania er fortsatt preget av uro omkring det ulovlige valget om uavhengighet i Catalo...

Nyheter

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng. Denne supermat-rote...

Helse

Den Norske Skolen - Bruk Hue

Det er klart det blir noen skrubbsår i hjertene en gang i blant, og man blir aldri ferdig utlært ang...

Annet

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Annet

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vinkelner, som det heter på Norsk. Det var Den Franske Ambassade i Oslo, i samarbeid med Sopexa, som ut...

Annet

Los Vikingos spilte på La Noria Golfklubb 22. Oktober 2017

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Viki...

Golf

Los Vikingos spilte på Atalaya, Old Course 8. Oktober 2017

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, old course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.   Denne gangen spilte ...

Golf

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men ...

Tema & Profiler

Gå-fotball for full rulle!

Jeg møter tjue formiddagsfriske herrer når jeg tropper opp på Santa Maria fotballbane i Elviria, og ...

Tema & Profiler

Europaseminar for felles vekst og samhold

Et tidsaktuelt seminar med fokus på felles vekst, samhold og faglig påfyll er avviklet. De norske fr...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29