Den nakne sannhet...

Det Norske Magasinet tester nudiststrendene på Costa del Sol!

Høsten er kommet for fullt, og det er atter en gang god plass på strendene langs Costa del Sol. Ingen store bilkøer, man finner parkeringsplass rimelig lett, og selv om det for spanjolene begynner å bli litt kaldt å bade i sjøen nå i oktober kan man som nordmann ikke klage – det er fremdeles like varmt i sjøen som det er i Norge på en god sommerdag.
 
En interessant del av det å være fastboende her på Costa del Sol er å utforske både det umiddelbare nærområdet og i et litt videre perspektiv, hele kyststrekningen og videre inn i landet, før man etter hvert utvider horisonten til også å inkludere hele Spania og nabolandene. Vi har selvsagt funnet våre favorittsteder og favorittstrender, som de fleste andre, men som familie har vi også benyttet helgene til å kjøre litt lenger enn hva vi normalt gjør, for å utforske strender langs hele Costa del Sol, fra Tarifa helt i vest og videre til strendene øst for Malaga by.
 
Som mange andre har vi ofte kjørt forbi et skilt langs kystveien hvor det står «Playa Nudista» uten å tenke så mye over det, og derfor ble min kone nokså overrasket da jeg en vakker og varm høstdag foreslo at vi skulle nettopp gjøre det; å utvide horisonten vår litt, og teste ut også nudiststrendene på Costa del Sol. Hun pleier å le og riste på hodet over mange av mine mer eller mindre gjennomtenkte påfunn, og det gjorde hun også nå. «Vi har da aldri vært nudister!» sa hun, men sporty som hun er la hun til et latterfullt «ok, la oss prøve det ut». Som sagt så gjort, vi satte av sted en tidlig morgen med det formål å besøke et par forskjellige steder, som man her kan lese litt mer om.

Marbella - Cabopino

Den vakre stranden ved Cabopino var vårt første stopp. Dette er en av våre favorittstrender langs Costa del Sol, og ikke en ren nudiststrand. Om man går direkte ned til stranden fra parkeringsplassen og bort til venstre for moloen, mot den store strandrestauranten, er det en vanlig strand for påkledte mennesker. Om man tar til høyre og bort mot sand-dynene er det blandet, dvs. frivillig om man vil kaste klærne eller ikke. Stranden her er etter vår mening blant de beste på Costa del Sol, og er meget populær, også for familier. Den kalles her Playa Artola og/eller Playa de las Dunas. For oss var dette et greit sted å starte, ikke minst siden vi har vært her mange ganger før. Her var det en god del mennesker, mange med klærne på, og mange uten. Det fungerer helt fint, og i sesongen er denne stranden så full av folk at det kan være vanskelig å finne parkering, til tross for en relativt stor parkeringsplass. I fjor kunne man kjøre videre i sanden mellom trærne etter parkeringsplassen, og parkere nokså langt borte fra den egentlige parkeringsplassen, men heldigvis har kommunen nå sperret for denne trafikken. Det medførte store ødeleggelser på de sårbare sand-dynene, og fauna og flora i dette særpregede området. Dessverre brukes området mye av turgåere med hund, og det vrimler av hundelort langs gangstiene. Dette burde bli første stopp for kommunens «hundelortvakter», for det hadde blitt mange forelegg på 600 euro her. Veldig synd, for selv liker vi hunder, men når man ser dette svineriet kan man ikke annet enn å ha full forståelse for at mange mennesker hater både hunder og hunde-eiere, og likeledes får man en viss enighet med forbudet om å ta med hund på de fleste strender langs Costa del Sol. Det er simpelthen ikke ok, og det er tydelig at altfor mange hundeeiere rett og slett gir blaffen. Skjerpings!

Mijas Costa – Playa Nudista de Playamarina

Etter Cabopino gikk ferden videre mot Fuengirola, og like før El Faro snudde vi og kjørte mot Marbella igjen, for å kunne komme av N-340 motorveien og parkere i nærheten av den neste stranden vi hadde bestemt oss for å besøke. Vi stoppet ved Urb. Playa Marina, hvor vi parkerte ovenfor veien ved veterinærsenteret, før vi gikk over gangbroen og ned mot det store blå skiltet som de fleste har lagt merke til når man kjører kystveien – Playa Nudista. Dette er en ren nudiststrand, så her var det bare å slenge fra seg håndklær og alt av tekstiler... og glemme at vi var helt ferske nudister. Stranden her er ganske liten, og man hører en del trafikkstøy, men ellers er det et veldig behagelig sted. Det er bra snorkelling her, vannet er krystallklart, og det var en del folk. Det er også en liten strandbar her hvor man kan få kjøpt litt mat og drikke, dog var den ikke åpen denne dagen. Stengt for sesongen kanskje? Etter en rask dukkert i sjøen og litt soling på stranden dro vi videre, men det må sies at vi likte denne stranden! Veldig avslappet atmosfære.

Benalmádena – Benalnatura

Siste stopp på ferden var den rene nudistranden Benalnatura, som ligger noen få minutters kjøring fra kasinoet i Torrequebrada, når man kjører fra Benalmádena i retning mot Fuengirola. Dette er en vakker liten strand med alle fasiliteter, inkludert en chiringuito hvor man blir nektet servering om man har klær på! Dette var dagens travleste strand, og selv nå på denne tiden av året var det sikkert rundt 100 nakne mennesker her. Stranden ligger mellom to luksus leilighetskompleks, og selve området er meget velholdt. Kombinert med den utrolig vakre stien ned til stranden som mest minner om en tropisk jungel, selv nå på høsten, er det lett å se hvorfor denne stranden er populær. For oss nybegynnere virket det litt rart å skulle både gå rundt i baren og å sitte der for å spise uten klær på, selv om man selvsagt sitter på sitt eget badehåndkle. Det fungerer tilsynelatende helt utmerket, selv om det for oss ikke fristet med lunsj i nettoen.
 
Så var dagen som nudister over, og noen lurer kanskje på om det frister til gjentakelse? Vel, det var helt greit og ingen big deal, men jeg må innrømme at jeg personlig nok ikke helt skjønner hva nudisme og naturisme egentlig dreier seg om. Frihetsfølelse og det å bli brun på hele kroppen er noen man hører ofte i denne sammenhengen, men vi fikk ikke verken mer eller mindre frihetsfølelse enn vi har med klærne på, og vi har heller ikke noe stort behov for å bli brun på absolutt hele kroppen. Derfor tror jeg nok at neste gang du treffer meg på stranden, så har jeg shorts på og en Cuba Libre i hånden!

Foruten disse tre strendene som vi fikk testet ut på én og samme dag, er det også andre nudiststrender på Costa del Sol. De følgende er de vi vet om, men det er ikke sikkert listen er komplett.
  • Estepona – Costa Natura
  • Torremolinos/Malaga – Guadelmar
  • Torre del Mar – Almayate
  • Nerja/Maro – Cala del Pino
 

UtskriftE-post

Pan Deluxe – norske og danske baketradisjoner forenes på Costa del Sol!

I de siste årene har det blitt stadig populært med lavkarbo-dietter, som kort fortalt dreier seg om ...

Gastronomi

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Lider du av oppblåst mage og forstoppelse?

Du tenker kanskje ikke mye på din tarm til daglig - men de dagene hvor du har vanskeligheter med å g...

Helse

Velkommen til Det Norske Magasinets desember-utgave 2017

Så var årets siste måned her, og vi er vel alle mer eller mindre opptatt av å forberede oss til jule...

Nyheter

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Annet

Los Vikingos Høst avsluttning på Santana GC 24. november 201…

Fredag 24. november spilte Los Vikingos sin siste golfrunde for 2017 på Santana GC. Denne gangen var det en dobbel konkurranse med lag spill og en individuell stableford konkurranse.   Lagkonku...

Golf

Klubbmesterskap Los Vikingos 7. og 8. november

Årets klubbmesterskap i Los Vikingos ble avholdt i Chiclana de la Frontera Cadiz i Sancti Petri. Vi var 44 golfere som reiste nedover for å kjempe om tittelen. Spenningen var til å ta og føle på aller...

Golf

De Hellige Tre Konger anno 2018

Den 5. januar kjører De Hellige Tre Konger karavanene tradisjonen tro gjennom gatene i de spanske byer. På lastebilene står kongene Kaspar, Melchior og Balthasar side om side med Mikke Mus og Svampebo...

Annet

Tema & Profiler

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Iluminaciones Ximenez

Når vi står med knekk i nakken og åpen munn og kikker opp på det fantastiske julelyset som utgjør en...

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29