Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Heldal og Ståle Bolstad til en runde med kickboksing, men det ble heldigvis ikke noe blod og tårer. De to gode vennene fra Bergen går ikke av veien for å koble av med noen runder kickboksing, selv om Asle stiller med et aldri så lite handicap mot Ståle, den tidligere Norgesmesteren i kickboksing. Nå satser de sammen på å slå seg opp i bygge-bransjen på Costa del Sol!
 
Det Norske Magasinets journalist holdt seg klokelig på trygg avstand fra kickboksingen, men etter at de to kamphanene hadde fått igjen pusten ville vi vite litt mer om deres andre aktiviteter her på Costa del Sol.
 
Asle og Ståle, dere er i ferd med å sette i gang byggeprosjekter til mange millioner kroner sammen. Hvordan startet det hele?
Asle: Vi flyttet ned hit med våre respektive familier med ca. 6 måneders mellomrom for snart 4 år siden, og vi har begge barn som går på den norske skolen i Benalmádena. Under en sykkeltur til Granada fant vi tonen sammen, og resten er historie – vi har vært gode og nære venner siden den gang, både som daglige arbeidskollegaer og sammen med våre familier.
Ståle: Vi har i alle år jobbet begge to hjemme i Bergen, Asle med byggeprosjekter og Ståle med administrasjon og ledelse, men til tross for at Bergen er en liten by internasjonalt sett, kjente vi ikke hverandre når vi bodde i Norge. Det hele startet med vennskap, men vi fant fort ut at vi jobb- og erfaringsmessig utfyller hverandre perfekt, og at vi deler en felles visjon om å overføre skandinaviske bygg-tradisjoner og kvalitet til Spania og Costa del Sol.
 
Nå er det sikkert nokså annerledes å bygge i Spania enn i Norge, eller hva?
Ståle: Så absolutt. Blant annet tar prosedyren med byggetillatelser ofte mye lengre tid, og fra vi først startet prosessen med vårt første prosjekt her på Costa del Sol og frem til i dag, hvor vi er klare til å starte byggingen, har det tatt lang tid.
Asle: Heldigvis er det ikke noe helt nytt for oss å bygge i Spania. Jeg og min familie har også egen bolig på Costa Blanca, og der ferdigstilte vi et byggeprosjekt i 2015, Lux Albir, som består av 32 leiligheter. Dette var et prosjekt som ble utviklet av bl.a. det velkjente eiendomsselskapet Heldal Eiendom AS, som min far Magne Heldal i 1999 startet som et datterselskap av Entreprenør Magne Heldal AS, som ble grunnlagt i 1978.
Ståle: Det er betryggende både for oss og potensielle kjøpere at en aktør med den erfaringen som Magne Heldal besitter, også er involvert i våre prosjekt her på Costa del Sol. –Ikke for det, Asle er vokst opp med Heldal Eiendom som lekegrind, og har dermed livslang erfaring med byggeprosjekter.
Asle: Både jeg og Ståle kommer selvsagt til å følge prosjektet på daglig basis gjennom hele perioden, og overse at bygge-arbeidet blir utført nøyaktig i henhold til våre spesifikasjoner.
 
Apropos spesifikasjoner, hvordan skal dette prosjektet skille seg ut fra de mange andre byggeprosjektene langs Costa del Sol som pågår for øyeblikket?
Asle: Det er riktig at heisekranene er kommet i bevegelse igjen langs hele kysten, og på grunn av at norsk og skandinavisk bygge-stil både er populær og kjent for å holde høy kvalitet, ser vi ser stadig vekk at mange utbyggere reklamerer med både skandinavisk stil og skandinavisk kvalitet. Dessverre brukes disse begrepene ofte ukritisk, både av spanske utbyggere og andre nasjonaliteter, som aldri tidligere har bygget noe i verken Norge, Sverige eller Danmark. Vi har derimot lang erfaring med å bygge boliger i Norge, og vi vet nøyaktig hva skandinaver ser etter når de skal kjøpe bolig.
Ståle: Nettopp det er essensen i våre prosjekter. Vi har selv kjøpt boliger her nede på Costa del Sol, og erfart at det er tilnærmet umulig å finne en bolig som er helt på linje med det man ville forvente å finne hjemme i Norge. Vi har dermed begge vært nødt til å legge inn både ventilasjon og varme i våre egne boliger, skifte ut dårlige elektriske installasjoner, og generelt løfte standarden med generell oppussing. Det vi ønsker å oppnå med våre prosjekt er at både nordmenn og andre som setter høye krav til kvalitet, kan flytte rett inn og være 100% sikker på at alt holder en kvalitet som tilsvarer den man er vant med fra Skandinavia, som varmekabler i gulvene, isolasjon og ventilasjon, lyd- og støy isolering, store og åpne rom, og ikke minst store terrasser, som skandinaver jo som kjent er store tilhengere av.
Asle: Kvalitetssikringen dreier seg heller ikke bare om de innvendige kvalitetene, vi har for eksempel brukt mye tid på å finne den rette tomten, og innen vi sikret oss denne tomten for prosjektet «The Wave», så vi på nesten 100 forskjellige tomter. Denne tomten har en unik beliggenhet i Torrequebrada, med fantastisk panorama utsikt, samt nærhet til både strand, butikker og alle fornøyelser. At våre klienter trives i området de kjøper bolig er også av stor betydning for oss, derfor la vi ned mye tid og ressurser tidlig i prosessen, for å finne den rette beliggenheten.
 
Dere driver også med andre prosjekter enn «The Wave» her på Costa del Sol?
Ståle: Det er riktig, i tillegg til våre egne prosjekter hjelper vi også andre nordmenn med å realisere sin drøm om bolig i Spania, og vi bygger gjerne villaer for klienter og venner langs hele kysten.
Asle: I øyeblikket er vi i gang med nettopp et slikt prosjekt for en klient i Benalmádena, hvor vi har assistert kunden og hans familie, våre venner, hele veien fra A til Å.
 
«Vi vet at det ofte kan være en utfordring å kjøpe bolig i Spania, men vi ønsker å gi våre kunder en trygghet gjennom hele kjøpsprosessen, og sørge for at kjøper unngår de store utfordringene og potensielle fallgruver underveis. Med 25 års erfaring fra bygge-bransjen vet vi hvor viktig det er å holde det vi lover både når det gjelder kvaliteter, pris og framdrift», avslutter de to hardtslående men dog så vennlige bygg-herrene fra Bergen.
 

UtskriftE-post

Pan Deluxe – norske og danske baketradisjoner forenes på Costa del Sol!

I de siste årene har det blitt stadig populært med lavkarbo-dietter, som kort fortalt dreier seg om ...

Gastronomi

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Lider du av oppblåst mage og forstoppelse?

Du tenker kanskje ikke mye på din tarm til daglig - men de dagene hvor du har vanskeligheter med å g...

Helse

Velkommen til Det Norske Magasinets desember-utgave 2017

Så var årets siste måned her, og vi er vel alle mer eller mindre opptatt av å forberede oss til jule...

Nyheter

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Annet

Los Vikingos Høst avsluttning på Santana GC 24. november 201…

Fredag 24. november spilte Los Vikingos sin siste golfrunde for 2017 på Santana GC. Denne gangen var det en dobbel konkurranse med lag spill og en individuell stableford konkurranse.   Lagkonku...

Golf

Klubbmesterskap Los Vikingos 7. og 8. november

Årets klubbmesterskap i Los Vikingos ble avholdt i Chiclana de la Frontera Cadiz i Sancti Petri. Vi var 44 golfere som reiste nedover for å kjempe om tittelen. Spenningen var til å ta og føle på aller...

Golf

De Hellige Tre Konger anno 2018

Den 5. januar kjører De Hellige Tre Konger karavanene tradisjonen tro gjennom gatene i de spanske byer. På lastebilene står kongene Kaspar, Melchior og Balthasar side om side med Mikke Mus og Svampebo...

Annet

Tema & Profiler

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Iluminaciones Ximenez

Når vi står med knekk i nakken og åpen munn og kikker opp på det fantastiske julelyset som utgjør en...

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29