Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Heldal og Ståle Bolstad til en runde med kickboksing, men det ble heldigvis ikke noe blod og tårer. De to gode vennene fra Bergen går ikke av veien for å koble av med noen runder kickboksing, selv om Asle stiller med et aldri så lite handicap mot Ståle, den tidligere Norgesmesteren i kickboksing. Nå satser de sammen på å slå seg opp i bygge-bransjen på Costa del Sol!
 
Det Norske Magasinets journalist holdt seg klokelig på trygg avstand fra kickboksingen, men etter at de to kamphanene hadde fått igjen pusten ville vi vite litt mer om deres andre aktiviteter her på Costa del Sol.
 
Asle og Ståle, dere er i ferd med å sette i gang byggeprosjekter til mange millioner kroner sammen. Hvordan startet det hele?
Asle: Vi flyttet ned hit med våre respektive familier med ca. 6 måneders mellomrom for snart 4 år siden, og vi har begge barn som går på den norske skolen i Benalmádena. Under en sykkeltur til Granada fant vi tonen sammen, og resten er historie – vi har vært gode og nære venner siden den gang, både som daglige arbeidskollegaer og sammen med våre familier.
Ståle: Vi har i alle år jobbet begge to hjemme i Bergen, Asle med byggeprosjekter og Ståle med administrasjon og ledelse, men til tross for at Bergen er en liten by internasjonalt sett, kjente vi ikke hverandre når vi bodde i Norge. Det hele startet med vennskap, men vi fant fort ut at vi jobb- og erfaringsmessig utfyller hverandre perfekt, og at vi deler en felles visjon om å overføre skandinaviske bygg-tradisjoner og kvalitet til Spania og Costa del Sol.
 
Nå er det sikkert nokså annerledes å bygge i Spania enn i Norge, eller hva?
Ståle: Så absolutt. Blant annet tar prosedyren med byggetillatelser ofte mye lengre tid, og fra vi først startet prosessen med vårt første prosjekt her på Costa del Sol og frem til i dag, hvor vi er klare til å starte byggingen, har det tatt lang tid.
Asle: Heldigvis er det ikke noe helt nytt for oss å bygge i Spania. Jeg og min familie har også egen bolig på Costa Blanca, og der ferdigstilte vi et byggeprosjekt i 2015, Lux Albir, som består av 32 leiligheter. Dette var et prosjekt som ble utviklet av bl.a. det velkjente eiendomsselskapet Heldal Eiendom AS, som min far Magne Heldal i 1999 startet som et datterselskap av Entreprenør Magne Heldal AS, som ble grunnlagt i 1978.
Ståle: Det er betryggende både for oss og potensielle kjøpere at en aktør med den erfaringen som Magne Heldal besitter, også er involvert i våre prosjekt her på Costa del Sol. –Ikke for det, Asle er vokst opp med Heldal Eiendom som lekegrind, og har dermed livslang erfaring med byggeprosjekter.
Asle: Både jeg og Ståle kommer selvsagt til å følge prosjektet på daglig basis gjennom hele perioden, og overse at bygge-arbeidet blir utført nøyaktig i henhold til våre spesifikasjoner.
 
Apropos spesifikasjoner, hvordan skal dette prosjektet skille seg ut fra de mange andre byggeprosjektene langs Costa del Sol som pågår for øyeblikket?
Asle: Det er riktig at heisekranene er kommet i bevegelse igjen langs hele kysten, og på grunn av at norsk og skandinavisk bygge-stil både er populær og kjent for å holde høy kvalitet, ser vi ser stadig vekk at mange utbyggere reklamerer med både skandinavisk stil og skandinavisk kvalitet. Dessverre brukes disse begrepene ofte ukritisk, både av spanske utbyggere og andre nasjonaliteter, som aldri tidligere har bygget noe i verken Norge, Sverige eller Danmark. Vi har derimot lang erfaring med å bygge boliger i Norge, og vi vet nøyaktig hva skandinaver ser etter når de skal kjøpe bolig.
Ståle: Nettopp det er essensen i våre prosjekter. Vi har selv kjøpt boliger her nede på Costa del Sol, og erfart at det er tilnærmet umulig å finne en bolig som er helt på linje med det man ville forvente å finne hjemme i Norge. Vi har dermed begge vært nødt til å legge inn både ventilasjon og varme i våre egne boliger, skifte ut dårlige elektriske installasjoner, og generelt løfte standarden med generell oppussing. Det vi ønsker å oppnå med våre prosjekt er at både nordmenn og andre som setter høye krav til kvalitet, kan flytte rett inn og være 100% sikker på at alt holder en kvalitet som tilsvarer den man er vant med fra Skandinavia, som varmekabler i gulvene, isolasjon og ventilasjon, lyd- og støy isolering, store og åpne rom, og ikke minst store terrasser, som skandinaver jo som kjent er store tilhengere av.
Asle: Kvalitetssikringen dreier seg heller ikke bare om de innvendige kvalitetene, vi har for eksempel brukt mye tid på å finne den rette tomten, og innen vi sikret oss denne tomten for prosjektet «The Wave», så vi på nesten 100 forskjellige tomter. Denne tomten har en unik beliggenhet i Torrequebrada, med fantastisk panorama utsikt, samt nærhet til både strand, butikker og alle fornøyelser. At våre klienter trives i området de kjøper bolig er også av stor betydning for oss, derfor la vi ned mye tid og ressurser tidlig i prosessen, for å finne den rette beliggenheten.
 
Dere driver også med andre prosjekter enn «The Wave» her på Costa del Sol?
Ståle: Det er riktig, i tillegg til våre egne prosjekter hjelper vi også andre nordmenn med å realisere sin drøm om bolig i Spania, og vi bygger gjerne villaer for klienter og venner langs hele kysten.
Asle: I øyeblikket er vi i gang med nettopp et slikt prosjekt for en klient i Benalmádena, hvor vi har assistert kunden og hans familie, våre venner, hele veien fra A til Å.
 
«Vi vet at det ofte kan være en utfordring å kjøpe bolig i Spania, men vi ønsker å gi våre kunder en trygghet gjennom hele kjøpsprosessen, og sørge for at kjøper unngår de store utfordringene og potensielle fallgruver underveis. Med 25 års erfaring fra bygge-bransjen vet vi hvor viktig det er å holde det vi lover både når det gjelder kvaliteter, pris og framdrift», avslutter de to hardtslående men dog så vennlige bygg-herrene fra Bergen.
 

UtskriftE-post

Loft & Roomers store lagersalg starter snart, 28. – 29. oktober

Opp til 90 % rabatt og ”give aways” – slik blir det når Loft and Roomers åpner dørene for lagersalg ...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Egil Eldøen – The real deal!

De fleste nordmenn kjenner til Egil Eldøen, musikeren fra Bergen som har holdt det gående som høyt p...

Tema & Profiler

Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve...

Tema & Profiler

Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrig...

Tema & Profiler

Vinos & Gourmet

To danske kapasiteter på Costa del Sol møtes her for å dele sin kulinariske og ønologiske erfaring m...

Gastronomi

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Andalucía Valderrama Masters

Sergio García er for andre året på rad stolt vert for Andalucía Valderrama Masters Den tr...

Sport

Bråket ulmet - og nå er det krig mellom sjeiken og Michel

Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mot muren med et helt nytt hierarki uten stjerne...

Sport

Annet

Los Vikingos startet høstsesongen på Los Olivos Golfbane 24…

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten startet opp høst sesongen på Los Olivos 24. september 2017 med 40 deltagere. For mange hadde det vært lite spill i sommer da været i ...

Golf

11. november – min 5 års dag!

Noen vil nok tro at jeg har blitt totalt sprø, som går ut med at jeg har 5 års dag den 11. november, spesielt siden jeg har bursdag den 6. november, og blir da 65! Men livet er av og til litt merke...

Annet

Sommerferien er over!

Hverdagen er vel tilbake for de fleste av oss, og vi er kommet frem til en oppsummering av sommerens valg av feriesteder. Allerede tidlig i vår fikk reiselivsbransjen i Spania beskjed om at denne som...

Annet

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Egil Eldøen – The real deal!

De fleste nordmenn kjenner til Egil Eldøen, musikeren fra Bergen som har holdt det gående som høyt p...

Tema & Profiler

Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve...

Tema & Profiler

Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrig...

Tema & Profiler

Den Norske Skolen: Energisk læringspraksis

Kompetansemålene om energiloven, fornybar og ikke-fornybar energi i naturfag er straks i boks. De s...

Tema & Profiler

Safran-åkeren i Castilla la Mancha

Det er et streif av magi over den fiolette åkeren som ligger så fredfullt i lyset fra en klar morgen...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29