Påmelding nyhetsmail

Rekordtid i Málaga CF for sjeiken - Løsningen ble Problemet

Hva med fremtiden i Málaga CF, med den utilregnelige og lite tillitsvekkende sjeiken Al-Thani ved roret? Han er nå den som har sittet lengst i spissen for klubben, hvis økonomi han lynhurtig forverret, og satt klubbens rykte i et dårlig lys.
 

With pleasure – med glede!

Den alltid smilende og litt gutteaktige Abdullah Gnub med den sorte manken, lot seg velvillig fotografere i foajéen i Málaga CF. Den daværende pressesjefen Victor Varela knipset bilder.
Gnub var av Málaga CFs nye eier, den da 43-årige sjeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al-Thani, blitt utpekt som rådgiver, generaldirektør og visepresident i én og samme person - importert fra Al-Thanis forretningsimperium Nasser bin Abdullah & Sons Group i Doha, Qatar. Ambisjonen med Málaga CF var, betrodde Gnub oss, å gjøre klubben til Spanias svar på mektige Chelsea i England, som ble, og fremdeles, styres av den russiske mangemillionæren Roman Abramovich.
Nå seks år senere ser det helt annerledes ut i Málaga CF. Gnub og hvem som helst ellers Al-Thani har hatt ansatt i klubben, er enten blitt sparket enkeltvis eller i grupper, eller så har de dratt av egen fri vilje - og Gnubs imøtekommende gentleman-stil er en saga blott.
Innen Al-Thani reiste hjem til Doha i slutten av juni for den muslimske fastemåneden Ramadan (den helligste måneden i den islamske kalender), fikk han sparket denne bredsiden før siste spillerunde i La Liga, hvor Málaga CF spilte mot Real Madrid på Rosaleda:
”Catalonias menneskelige adferd vil aldri dufte av La Liga-ære”.
FC Barcelona fra Catalonia og Real Madrid kunne begge bli mester. Men med 2-0 seieren over Málaga snappet Kongeklubben Real Madrid opp tittelen. På benkene på Estadio La Rosaleda hygget Al-Thani seg sammen med presidenten i Real Madrid, Fiorentina Perez. Han trives godt i dette selskapet.
På banen gjorde Málaga-spillerne for øvrig sitt ytterste for å vinne, men tapte altså.

Bøter for misnøye-ytringer

De uttalelser som så mange, også Al-Thani, i en nesten uavbrutt strøm sender ut på Twitter og andre sosiale medier – især mot dommerstanden – bringer så vel fotball som Málaga CF i vanære.
Den alminnelige oppfatningen har blitt at klubben styres av en utilregnelig og lite tillitsvekkende person. I hans egen organisasjon og blant spillerne har man bare et skuldertrekk til overs for ham.
Selv politiet er han kommet på kollisjonskurs med. Som så mange andre røk han inn i en trafikkstans ved La Rosaleda da politiet skulle manøvrere de store mengdene av tilskuere før kampen Málaga CF – Atlético Madrid i april. Al-Thani rykket ut i media med en melding om at politiet er rasister!
Alle hans misnøye-ytringer har fått konsekvenser i form av bøter fra det spanske profesjonelle fotballforbundet så vel som fra politiet.

Kastet ut av det fine selskap

Da sheik Al-Thani etter sesongen 2010-11 trådte til med 36 millioner euro og kjøpte Málaga CF av Lorenzo Sanz (tidligere president for Real Madrid) ble han løsningen på de store økonomiske problemene i klubben. Sanz var kjørt fast, som så mange andre tidligere i fotballen i Málaga.
Gnub og den nyansatte sportsdirektøren Antonio Fernandez kjøpte store spillernavn inn (med Al-Thanis vitende må man gå ut i fra) og i 2012 kvalifiserte Málaga CF seg sensasjonelt til Champions League. Med toppspillere, som han ikke hadde betalt fullt for fra de klubber, hvor de var kjøpt fra. Med de klare bruddene på de såkalte Financial Fairplay-reglene i UEFA ble Málaga CF deretter kastet ut av det gode europeiske fotballselskap. Karantenen er overstått.
Da var Gnub borte. Nå hadde Al-Thani fra sitt hjemsted i Qatar satt håndplukkede og velutdannede folk som Moayad Shatat fra Syria, og spanjolene Vicente Casado og Manuel Novo inn, sammen med argentineren Husillos som sportsdirektør.
De er nå alle sparket, svart på hvitt. Bl.a. med en begrunnelse om at de hadde vært litt for dyktige til å bevilge seg selv bonuser. Og for å handle ulovlig med et venezuelansk fond ved kjøp og salg av spillere.
Siden er Pedro Gonzales, Carlos Lopez og Carlos Perez forsvunnet ut av svingdørene i klubben.

Måtte selge de store

Gjelden i den perioden vokste til mer enn 80 millioner euro – deriblant en porsjon til skattevesenet, som det fremdeles betales avdrag til.
I perioder fikk hverken spillere eller administrativt personale lønn. En spiller-streik hadde det også blitt truet med.
Eneste utvei for klubben ble nå salg av stjerne-navn som Isco (Real Madrid), Demichelis (Manchester City), Toulalan (Monaco), Majhijsen (Feyenord), Joaquín (Fiorentina), Antunes (Dynami Kiev), Maresca (Sampdoria), Eliseu (Benfica) og Cabellero (Manchester City). I forkant av dette var Cazorla, Monreal og Rondon dratt til henholdsvis Arsenal og Rubin Kazan. Rondon er nå i West Bromwich.
Den aldrende stjerneforward Ruud van Nisterooy sluttet selv.
Senere måtte spillere fra egne rekker selges. Castillejo og Samu for samlet 16 millioner til Villarreal, og Darder for 12 millioner (hvorav halvparten til et investeringsfond) til franske Lyon.
I den første sesongen under Al-Thani lød kontoen for spillerkjøp på 16 millioner euro. I den følgende på 59 millioner.
I den nylig avsluttede sesongen 2016-17 kom forbruket opp på 12 millioner euro. Tilpasset til UEFAs Financial Fairplay-reglement, som det spanske fotballforbundet nå også følger. Det fastsetter før hver eneste sesong hvor mye de enkelte La Liga- klubbene kan bruke på spillerinvesteringer – tilpasset etter økonomien i klubbene.

Skrinlagt - og nå nytt

Med til historien om Al-Thanis oppførsel på Costa del Sol hører ikke bare hans noe uregjerlige og lite hensiktsmessige virke i Málaga CF, men også disse planer:
Et nytt fotballstadion i Málaga, Qatar Stadium, med egne 100 millioner euro og arabisk investorkapital i ryggen. Det skulle kunne romme 65.000 tilskuere i området Arraijanal i det vestlige Málaga. Prosjektet ble aldri realisert!
Det gjorde heller ikke sjeikens planlagte marina i La Bajadilla i Marbella. Han kunne/ville ikke oppfylle sine forpliktelser i forhold til Junta de Andalucía.
Derimot fant et møte nylig sted mellom Al-Thani og borgermesteren i Torremolinos, Jose Ortiz, om investeringsmulighetene her.
Sjeiken oppholder seg etter hvert i lengre perioder i Málaga for å være tett på begivenhetene i Málaga CF og det nye fotballakademi-prosjektet i Arraijanal – nabotomten til der hvor Qatar Stadium skulle ha ligget. Innen turen hjem til Ramadan rakk han således sammen med borgermesteren i Málaga, Francisco de La Torre, å signere dokumentet for avtalen.
Kommunen bidrar med tomten i en avtale med en varighet på 75-år. ”The Málaga CF Foundation” under Al-Thani skal bekoste selve byggingen.
Mon tro om borgermesteren er litt bekymret for om Al-Thani overholder sine forpliktelser?
Det kunne se slik ut.

Sitat:
”Tidspunktet for endringer er kommet. Det er fremdeles mye å gjøre. Vi gjør vårt beste for denne klubben, og også for denne byen”.
Al-Thani på Twitter til alle Málaga CFs fans

Sitat:
”Det har gått opp og ned i min tid i klubben. Nå skal vårt fundament styrkes, og vi skal tilbake i Europa-turneringer”.
Al-Thani til Bein Sports

Familien sitter på alt

Organisasjonen til Málaga CF består utelukkende av Al-Thani og hans barn:
Formann og president: Sheik Abdullah Al-Thani
Visepresident og Chief Executive officer: Sheik Nasser Al-Thani.
Administrerende direktør: Sheik Nayet Al-Thani
Administrerende direktør: Sheik Michael Al-Thani.
CEO-rådgiver: Sheika Harry Al-Thani, som er formannen for kvinneavdelingen i Málaga CF.
I tillegg tre spanske rådgivere, som har fungert i Málaga CF i en menneskealder:
Francisco Martin Aquilar, Antonio Fernandez Benitez og Abdullah Ben Barak. De to sistnevnte er tidligere spillere og trenere i Málaga.
Det sportslige ansvar i klubben: Sportsdirektør Francesc Arnau
Akademi-koordinator: Manuel Casanova
Sjef for medisinske tjenester: Juan Carlos Perez Friaz.
Al-Thani sitter på 96 % av aksjene og har stor majoritet.
Hans forhold til mindretalls-aksjonærene er blitt forbedret!

Åtte trenere på seks år

Det er ikke kun på kontorene at mange utskiftninger har funnet sted i løpet av seks år med Al-Thani ved roret i Málaga CF - også på trener fronten.
Bare les:
Juande Ramon, Spania (sparket).
Jesualdo Ferreira, Portugal (sparket).
Manuel Pellegrini, Chile (dro ved kontraktens utløp)
Bernd Schuster, Tyskland (ikke forlenget)
Javi Gracia, Spanien (benyttet seg av en fratredelses-klausul).
Juande Ramos (sa opp)
Marcello Romero (sparket)
Michel (nåværende)

Sluttresultater i La Liga 2016-17

Mester: Real Madrid.
Kvalifisert direkte til Champions League:
Real Madrid
FC Barcelona
Atlético Madrid
Kvalifikasjonsrunde til Champions League: Sevilla
Kvalifikasjon direkte til Europa League:
Villarreal
Real Sociedad
Kvalifikasjon til Europa League:
Athletic Bilbao
Nr. 11 i La Liga:
Málaga CF
Nedrykk fra La Liga:
Sporting Gijón, Osasuna og Granada.
Opprykk til La Liga:
Levante
Girona
Getafe

Jubileumsår i La Liga

Málaga CF tar i august fatt på sin tiende sesong i La Liga i strekk.
I de tidligere årene har sluttplasseringene blitt:
2008 – 09:
Nr. 8 – 55 poeng.
2009 – 10:
Nr. 17 – 37 poeng.
2010 – 11:
Nr. 11 – 46 poeng.
2011 – 12:
Nr. 4 – 58 poeng.
(Kvalifisering til Champions League)
2012 – 13:
Nr. 6 – 57 poeng.
(Utestengt fra Europa League, da klubben ikke kunne oppfylle UEFAs regler om Financial Fair Play)
2013 – 14:
Nr. 11 – 45 poeng.
2014 – 15:
Nr. 9 – 50 poeng.
2015 – 16:
Nr. 8 – 48 poeng.
2016 – 17:
Nr. 11 – 46 poeng.

Røk ut under Serafín Roldan

Den personen som har sittet nest lengst som president for fotball i Málaga, heter Serafín Roldan.
Han er spanjol og ble innsatt av Barcelona-selskapet Grupo Zelo, som da eide Málaga CF. Roldan regjerte fra 2001-02 til 2005-06 – altså i fem sesonger. Og klubben dumpet fatalt ned i 2. divisjon med ham i toppen og med trener Manolo Hierro, en bror til den tidligere landslags-spilleren og senere direktør i Málaga CF, Fernand Hierro (forlot Al-Thani i protest).
I nedrykks-sesongen oppnådde Málaga CF bare å få 24 poeng – fem seire, ni uavgjorte og 24 tap (!).
I de øvrige sesongene i løpet av Roldan-perioden ble plasseringene:
2001-02:
Nr. 10 med 53 poeng.
2002 – 03:
Nr. 13 med 46 poeng.
2003 – 04:
Nr. 10 med 56 poeng.
2004 – 05:
Nr. 10 med 51 poeng.

Hussilos til gresk klubb

Argentineren Mario Almando, som sheik Al-Thani for to sesonger siden sparket som sportsdirektør i Málaga CF, er blitt ansatt av den greske storklubben Olympiacos i Athen. Hans kontrakt lyder på to sesonger.
For fire år siden førte Málagas nåværende trener, Michel, Olympiacos frem til seieren i den greske ligaen og deltakelse i Champions League.

Åtte navn på 110 år

Historien om fotballen i Málaga går 110 år tilbake. Under åtte forskjellige klubbnavn på grunn av konkurser og nye initiativer.
Málaga CF ble således stiftet den 29. juni 1994. Før dette hadde navnene vært:
Málaga Football Club, FC Malagueño, Real Málaga FC, Málaga Sports Club, CD Malacitano, CD Málaga og CA Malagueño.
Det har blitt til 36 La Liga-sesonger, 34 i den nest-beste divisjonen, og 40 i lavere divisjoner.
De største øyeblikkene for klubben er kvartfinale i den såkalte UEFA Cup (Inter toto-turneringen, i 2002-03, og Champions League kvartfinalen mot Borussia Dortmund i 2012-13.

1000 kamper i La Liga

I den forrige sesongens avsluttende oppgjør mot Real Madrid på Estadio la Rosaleda (0-2) rundet Málaga CF under dette navnet kamp nr. 1000. Den første fant sted 4. september 1994 i Adra, Almería.
Det er blitt til 608 kamper i La Liga og 126 i andre divisjoner.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte såvel på Costa del Sol i Spania som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant serveres det et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Programmet for La Liga-kampene på Estadio La Rosaleda i sesongen 2017-18 vil foreligge i midten av juli.
Medlemsrabatter til alle kampene.
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er tatt opp som medlem i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben teller mer enn 250 medlemmer, og støtter krefthospitalet Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Michel skal føre Málaga i Europa

Real Madrid-legenden Michel har skapt store forventninger og håp i Málaga CF. om kvalifisering enten til Champions League eller Europa League. Altså et resultat blant de seks beste i La Liga.
Michel, som i sin aktive tid som spiller oppnådde å spille ikke færre enn 404 kamper for Real Madrid, samt en flott landslagskarriere, tiltrådte i Málaga CF i mars, etter at to trenere var sparket i klubben. Med et smittende humør og trenererfaring fra de store utenlandske klubbene Olympiacos i Hellas og Marseilles i Frankrike førte han med sitt Málaga-lag noen av de beste resultatene i La Liga, og førte sitt lag bort fra enhver nedrykks-fare. Michels fortsatte virke i Málaga CF satte fart i salget av sesongkort for sesongen, da det tyvstartet allerede i midten av mai.
Optimismen er til å ta og føle på!
La Liga-sesongen 2017-18 er fastsatt til å starte i helgen den 19./20. august med avsluttende spillerunde i helgen 13./14. mai 2018.
Kampoppsettet vil foreligge i midten av juli.
Málaga-spillerne er innkalt til treningsstart den 5. juli i Benahavís, med en testkamp den 14. juli i Coín mot Sheffield United fra League One, den engelske 3. divisjon.
Deretter blir det til en rekke testkamper i Duisburg i Tyskland, under Schauinsland Reisen Cup innen turneringsstarten. Først i august blir det en tradisjonell internasjonal kamp på Estadio La Rosaleda om det mektige Costa del Sol troféet.
Ny i trenertroppen i Málaga CF blir for øvrig argentineren Martin Demichelis, 36 år, som har avsluttet sin strålende karriere i River Plate, Bayern München, Málaga CF og Manchester City.
 

Mirakelmannen Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere lagkamerat i Real Madrid reddet Málaga CF fra nedrykk i La Liga, og er nå innstilt på å gå ned i lønn for å beholde sin dynamiske målscorer.
 
Vi møter ham i korridoren før et pressemøte i Málaga CF. Smilende og velkledt i klubbens flotte blå dress.
Og den 54-årige Real Madrid-legenden José Miguel Gonzales Martín del Campo – kalt Michel - har så visst god grunn til å være i godt humør.
Med en sensasjonell 2-0 seier over Messi og Co. fra FC Barcelona på Estadio La Rosaleda, er Málaga CFs eksistens i La Liga definitivt sikret. Etter bare syv kamper i spissen for de blå-og-hvit-stripete ”Los Boquerones” fremstår han som den store redningsmann. Slutt-sesongen bydde på to ynkelige perioder med Juande Ramos, oppsigelse av hans kontrakt, og reserveløsningen Romero's avskjedigelse.
Michel ble deretter kåret til 'Månedens La Liga-trener' i april.
I møtet med en dansk journalist havner Michels prat uvilkårlig på det danske verdensnavnet, Michael Laudrup, nå 55 år. De spilte sammen i Real Madrid og sluttet begge i Kongeklubben i 1996 – Michel etter 404 kamper (97 mål) over 14 år, og Laudrup etter 62 kamper (12 mål) i to sesonger. De ble spanske mestere sammen.
Som trenere har de begge vært i Madrid-klubben Getafe. Michael Laudrup ledet denne forstadsklubben til topps i europeisk fotball – Michel reddet den på mirakuløst vis fra nedrykk.
En bedrift som han nå har gjentatt i Málaga CF.

Store - og spesielle

Da jeg nevner Michael Laudrup som en litt spesiell personlighet, repliserer Michel:
”Det er alle store spillere”.
En slik har han også hatt i sitt Málaga-mannskap, representert ved den 21-årige vel-tatoverte, dynamiske spissen, Sandro, født på Gran Canaria, og før denne sesongen ankommet fra FC Barcelona på en såkalt fri overføring. I Catalonia var den ambisiøse spanske U-landslag-spilleren lei av å være benkevarmer for de store navnene Neymar, Juarez og Messi. Derfor ville han bort, da hans kontrakt utløp.
I Málaga rykket han til topps i lønns-hierakiet, men sikret seg en nokså viktig, lav salgsklausul på 6 millioner euro. Et beløp, som riktig mange store klubber lett kan og vil legge på bordet for en slik spiss – klar toppscorer i Málaga CF til tross for en lengre pause på grunn av skade.
Sandros agent, Gines Carvajal, har meldt om interesse fra store klubber som Atlético Madrid, Sevilla og Tottenham samt en annen engelsk klubb, Newcastle, som nettopp er rykket opp til Premier League med spanjolen Rafa Benitez som trener, og den tidligere Málaga-spilleren Jesus Gamez i forsvaret.

Vil spille europeisk

Sandro ønsker å spille på et lag med rimelige muligheter for kvalifisering til de europeiske turneringene Champions League eller Europa League. Málaga CF vil prøve å overbevise ham om at nettopp det er målet for klubben, og at den vil sette sammen et lag av spillere, som kan nå målet - med ham som hovedaktør.
Lønnen vil bli enda høyere – passere 2 millioner i året – mot en forhøyning av frikjøpsklausulen til 10-12 millioner euro. Slik at Málaga CF får et slikt beløp for ham ved senere salg.
Michel, som helt fra sin start i Málaga CF i mars trakk Sandro til siden og erklærte sin fulle tillit til ham, er parat til å gå ned i lønn for å sikre Sandro for Málaga CF.
En trener som del-sponsor for en spiller – det har visst ikke skjedd før!

Michel og Michael

Michel; 404 kamper for Real Madrid med 97 scoringer.
Landskamper for Spania: 66 – 21 mål.
Trenerkarriere:
2005 – 2006: Rayo Vallecano, Spania.
2006 – 2007: Real Madrid B.
2009 – 2011: Getafe, Spania.
2012 -2013: Sevilla, Spania.
2013 – 2015: Olympiacos, Hellas.
2015 – 2016: Marseille, Frankrike.
2017 – 2018: Málaga CF.

Michael Laudrup; 62 kamper for Real Madrid med 12 scoringer.
Landskamper for Danmark: 104 – 37 mål.
Trenerkarriere:
2000 – 2002: Assisterende landslagstrener for Danmark.
2002 – 2006: Brøndby IF, Danmark.
2007 – 2008: Getafe, Spania.
2008 – 2009: Spartak Moskva, Russland.
2010 – 2011: Mallorca, Spania.
2012 – 2014: Swansea City, England.
2014 – 2015: Lekhwiya, Qatar.
2016 – 2018: Al-Rayyan, Qatar.

Best av tre

Málaga CF avsluttet sesongen med et 0-2 tap mot Real Madrid i den siste kampen i La Liga den 21. mai, og endte til slutt som nummer 11 på tabellen.
Tre trenere har stått i spissen for Málaga-troppen i denne sesongen.
Michel med de forholdsmessig beste resultatene.
Først Juande Ramos, 64 år:
16 kamper og 22 poeng.
Han sa opp den 23. desember 2016.
Deretter Romero, 44 år:
10 kamper og 5 poeng.
Ble sparket i mars 2017.
Og så Michel:
12 kamper og 21 poeng
Michel har kontrakt i Málaga også for neste sesong.

Interessen for Sandro

Ved redaksjonens deadline hadde følgende klubber vist interesse for Sandro:
Spania:
Atlético Madrid, Sevilla og Villarreal.
England:
Tottenham, Newcastle og Everton.
Den hollandske treneren til Everton, Ronald Koemann, med en beundringsverdig aktiv karriere i FC Barcelona, besiktiget Sandro på Estadio La Rosaleda da Málaga CF slo Sevilla 4-2 med Sandro blant målscorerne.

Opprykk - Nedrykk

Opp fra 2. divisjon til La Liga:
Levante fra Valencia og Girona fra Catalonia.
Den tredje laget som rykker opp finnes ved såkalte play off-kamper.
Ned fra La Liga til 2. divisjon:
Sporting Gijón, Granada og Osasuna.

Spiller-status i Málaga CF

Kameni, keeper, 34 år fra Kamerun: Fortsetter.
Boyko, keeper, 29 år fra Ukraina: Leiekontrakten opphører. Tilbake til Besiktas i Tyrkia.
Weligton, senterforsvarer, 38 år fra Brasil: Gir seg og drar nok tilbake til Brasil.
Rosales, back, 29 år fra Venezuela: Forlater muligvis klubben.
Torres, senterforsvarer, 31 år fra Spania (Madrid): Blir.
Villanueva, senterforsvarer, 24 år fra Uruguay: Blir.
Ricca, back, 27 år fra Uruguay: Blir.
Kone, senterforsvarer, 29 år fra Burkina Faso: Til salgs.
Juan Carlos, back, 27 år fra Spania (Madrid): Klubben ønsker å forlenge leieavtalen med Braga i Portugal.
Llorente, senterforsvarer, 24 år fra Spania (Madrid): Klubben ønsker å forlenge leieavtalen med Real Madrid.
Munoz, back, 20 år fra Spania (Málaga): Blir.
Demichelis, senterforsvarer, 37 år fra Argentina: Reiser hjem til Argentina.
Luis Hernandez, senterforsvarer, 28 år fra Spania (Madrid): Blir.
Duda, midtbane, 37 år fra Portugal: Slutter – og får annet arbeide i klubben.
Camacho, midtbanespiller, 27 år fra Spania (Zaragoza): Har ikke kontrakt som går ut, men det er kommet bud på ham. Salgsklausul på 20 millioner euro.
Recio, midtbanespiller, 26 år fra Spania (Málaga): Blir.
Juanpi, midtbanespiller, 23 år fra Venezuela: Blir.
Fornals, midtbanespiller, 21 år fra Spania (Málaga): Har ikke kontrakt som går ut, men det er kommet bud på ham. Salgsklausul på 12 millioner euro.
Ontiveros, angriper, 20 år fra Spania (Marbella): Blir.
Chory Castrio, angriper, 32 år fra Uruguay: Blir.
Jony, angriper, 26 år fra Spania (Cangas del Narceal): Blir.
Keko, angriper, 26 år fra Spania (Madrid): Blir.
Kuzmanovic, midtbanespiller, 30 år fra Serbia: Leiekontrakten løper ut.
Rodriquez, midtbanespiller, 23 år fra Spania (Alicante): Leiekontrakten løper ut.
Santos, forward, 23 år fra Uruguay: Skal selges eller leies ut.
Charles, forward, 33 år fra Brasil: Kontrakten løper ut.
Sandro, forward, 21 år fra Spania (Las Palmas): Har ikke kontrakt som går ut, men det er kommet bud på ham. Salgsklausul på 6 millioner euro.
En-Nesyri, 20 år fra Marokko: Blir.
Peñaranda, forward, 19 år fra Uruguay: Leiekontrakten løper ut.

Syv mann på operasjonsbordet

Málaga-troppen ble hardt rammet av skader i denne sesongen. Ikke mindre enn syv mann havnet under kniven: Weligton, Juan Carlos, Kone, Recio, Juanpi, Kuzmanonic og i turneringens avsluttende fase, Rosales.
For Kone og Kuzmanovic betydde operasjonen stort sett en spolert sesong. Begge ble innkjøpt sist sommer for å forsterke Málaga.
Serberen Kuzmanovic, født i Thun i Sveits og innleid fra FC Basel, rakk kun å representere Málaga CF i fire kamper. Hans operasjon foregikk i Bern, og han vendte aldri tilbake til Málaga.
Kone, landslagspiller for den afrikanske nasjonen Burkina Faso, har notert seg for syv kamper. Han ble operert i Lyon, hvorfra han kom til Málaga CF, kjøpt for 800.000 euro.
Billedtekst:
Operasjonen av Kuzmanovic foregikk i Sveits.

Nye spillere i kikkerten

Roberto, keeper i Espanyol.
Her sitter han på reservebenken og vil gjerne vekk.
Málaga-trener Michel benyttet ham for Olympiacos, da han var der.
Sergio Sanchez. Senterforsvarer og tidligere Málaga CF.
Han vil gjerne returnere fra Rubin Kazan i Russland.
Adrian, midtbanespiller i Eibar, og sønnen til Michel. En av hans tre sønner. Avtalen kom på plass umiddelbart før deadline og lyder på en 3-årig kontrakt.
Billedtekst:
Adrian, den første nye spilleren i Málaga CF.

Målscorere i Málaga CF

Sandro blir i denne sesongen Málaga CFs suverene toppscorer med 14 mål.
Deretter følger Fornals, som har puttet 6 baller i nettet.
Málaga CFs målscorere i nyere tid:
99/00: Catanha fra Brasil: 24 mål.
03/04: Salva fra Spania: 18 mål.
00/01: Dely Valdes fra Panama: 17 mål.
16/17: Sandro fra Spania: 14 mål
10/11: Rondon fra Venezuela: 14 mål.
15/15: Charles fra Brasil: 12 mål.
01/02: Dely Valdez fra Panama: 11 mål.
11/12: Rondon fra Venezuela: 11 mål.
04/05. Baino fra Brasil: 9 mål.
12/13: Santa Cruz fra Paraquay og Isco fra Spania: Begge 9 mål.

Barcelona har 143.000 socios (registrerte fans), Málaga 23.000

Det er i det store og hele mega-forskjeller på Málaga CF og FC Barcelona.
På lønnsfronten er de uoverskuelige, men de blir mer konkrete og håndfaste når antallet av socios (registrerte tilhengere) gjøres opp:
FC Barcelona teller ikke mindre enn 143.459, og Málaga CF 23.000!
Kapasiteten på de to klubbenes stadioner er også veldig forskjellig:
Camp Nou i Barcelona (betyr ”ny fotballbane” på katalansk) kan romme 99.350 tilskuere.
La Rosaleda i Málaga (betyr ”Rosehagen”) kan innta 30.000 tilskuere.
På tilhengersiden er FC Barcelona dog ”bare” notert på en 5. plass i Europa.
Her viser socios-statistikken:
284.041: Bayern München, Tyskland.
156.916: Benfica, Portugal.
144.761: Schalcke 04, Tyskland.
144.761: Dortmund, Tyskland.
143.459: FC Barcelona, Spania.
129.000: Sporting, Portugal.
120.00: Oporto, Portugal.
100.000: Atlético Madrid, Spania.
91.671: Real Madrid, Spania.
86.964: Køln, Tyskland.
Det er for øvrig et bemerkelsesverdig forhold mellom de to store Madrid-klubbene.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte såvel på Costa del Sol i Spania som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant serveres det et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Programmet for La Liga-kampene på Estadio La Rosaleda i sesongen 2017-18 vil foreligge i midten av juli.
Medlemsrabatter til alle kampene.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Formann Morten Møller
617 700 424
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er tatt opp som medlem i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben teller mer enn 250 medlemmer, og støtter krefthospitalet Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for Malaga CF

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert malaguista hos Málaga CF, og Peña Oso Polar som i dag teller 30 medlemmer, ønsker nå nye medlemmer velkommen til klubben.
 
Peña Oso Polar har fine plasser langs den ene langsiden av banen, i den ene svingen, og skjermet for regnet dersom det skulle være kamp på en av de få dagene vi har regn her i Málaga.
Supporter-klubben ble startet for en del år siden av en gruppe norske fotball-entusiaster som selvsagt hadde én ting til felles; de simpelthen elsker fotball!
Flere av de opprinnelige stifterne av klubben er fremdeles aktive og medlemmer av styret, som i dag består av Arne Bjørndal (president), Erling Lømsland (visepresident), Tor Arne Finsrud (kasserer), og Øystein Foss Simensen som er styrets representant.
 
Klubben møtes i restauranten La Chispa i Fuengirola noen timer før avspark, og det arrangeres alltid felles buss fra feria-plassen i Fuengirola. Denne drar 1,5 timer før kampen starter, så uansett trafikk-forhold kommer man aldri for sent til kamp. Restaurante La Chispa ligger tvers over lokalet til Den Norske Forening, så den er lett å finne. Det er vanligvis lett å parkere her, for dem som måtte komme i egen bil.
 
Klubben er et sosialt samlepunkt-punkt for alle som elsker fotball, og selv om klubben kaller seg en norsk supporterklubb, poengteres det at alle er velkommen som medlemmer, uansett nasjonalitet. Fellesnevneren er interessen for fotball, og med en glødende entusiasme og kjærlighet til spillet betyr nasjonalitet selvsagt ingenting.
 
Peña Oso Polar er heller ingen gutteklubb, jenter i alle aldre ønskes selvfølgelig også hjertelig velkommen som medlem!
 
Da ikke alle de nåværende medlemmene har anledning til å dra på alle hjemmekampene hender det også at klubben har ledige billetter, som da selges til pålydende pris, dvs. det samme som det ville ha kostet å kjøpe dem direkte fra Malaga CF. Overskuddet fra slike salg doneres til Bancosol, som er et veldedighetstiltak som hjelper trengende mennesker ved å distribuere mat til dem. Således støtter Peña Oso Polar også et godt formål, og det understrekes at supporter-klubben er en non-profit organisasjon.
Om man f.eks. bare besøker Costa del Sol på ferie og har lyst til å se en kamp, så kan man kontakte klubben og bli med, selv om man ikke melder seg inn i supporter-klubben på årsbasis. De tidligere nevnte ledige billettene selges etter førstemann-til-mølla prinsippet, og alle er velkommen til å være med.
 
Besøker man derimot Costa del Sol regelmessig anbefales det å melde seg inn i Peña Oso Polar. Det arrangeres egne opplegg med turer fra Norge for å se kamper, særlig da stor-kampene, og enkelte ganger lager supporter-klubben en tur i egen regi for å dra på bortekamper. Det er aldri noen problemer med vold og bråk blant tilskuerne til kampene i La Liga, så man behøver ikke å engste seg for å dra på fotballkamp i Spania. Til tross for den glødende interessen og entusiasmen går det hele veldig fredelig for seg.
 
Et medlemskap i Peña Oso Polar er både sosialt og gir mange fordeler, så det kan anbefales på det sterkeste å bli medlem, for deretter å nyte fotball helt i verdensklasse med likesinnede entusiaster!
Man kan melde seg inn via klubbens hjemmeside, penaosopolar.com

Dagen da Málaga CF sensasjonelt slo FC Barcelona på Estadio La Rosaleda

Gledelige Gjensyn

Da Danmarks største fotballspiller gjennom tidene, Allan Simonsen, møtte lagkameraten fra FC Barcelona, redaktørens datter, et annet stort dansk fotballnavn, klubbkamerater og bys-barn fra Vejle, familie fra Færøyene, og 300 begeistrede tilhørere til La Peña de Dinamarcas storstilte arrangement i restaurant Casa Danesa.
Tekst: Morten Møller. Her sammen med Allan Simonsen på Estadio La Rosaleda.
 
Alt var fullt. I Casa Danesa og på Estadio La Rosaleda - og Danmarks beste fotballspiller gjennom tidene, den nå 63-år gamle Allan Simonsen, som den eneste skandinaviske fotballspiller som er blitt kåret til Europas beste, fylte alles hjerter med glede og begeistring, da han besøkte Costa del Sol.
 
Invitert av La Peña de Dinamarca, den danske supporterklubben til Málaga CF, og den største arrangøren av events i sydlige himmelstrøk, med Nykredit som arrangement-sponsor.
 
300 fotball-glade mennesker, representert med alle de nordiske landene, var pakket sammen i patioen og de indre gemakker i Casa Danesa – rekord for restauranten – til nok en gang store kjøttboller, halvlitere, vin og vann, for å hygge seg og lytte til Allan Simonsen, hvis Europa-kåring fant sted i 1977. Han var datidens Messi. Med samme beskjedne statur.
 
Allan bor nå i sin fødeby, Vejle, og tar av og til en svipptur til Barcelona, hvor han elsker å slappe av et par dager, for seg selv.
 
IMG 9892

Sensasjonen skjedde

Her på terskelen til pensjonisttilværelsen, med styreverv i dansk forretningsliv, fortalte han velopplagt i Casa Danesa om sine største opplevelser som fotballspiller, de forferdeligste, om FC Barcelona før og nå, El Clásico mellom Real Madrid og FC Barcelona – og de politiske undertoner ved dette verdens største fotballoppgjør – om Messi sin fremtid i Barcelona, og om kveldens kamp på Estadio La Rosaleda mellom Málaga CF – FC Barcelona.
 
Allan levnet ikke Málaga mange sjanser, men som han sa; så lenge ballen er rund, kan alt skje.
Og det gjorde det:
Málaga vant sensasjonelt 2-0 i foran 30.000 elleville tilskuere. Dette var den første gangen stadion var utsolgt i løpet av denne sesongen.
”Barcelona-forsvaret sviktet”, konstaterte Allan Simonsen tørt.
”Men stort av Málaga!”

Fantastiske Kameni vs. storlaget Barcelona

Málaga CFs keeper, den 33-årige Kameni fra Kamerun, spiller sin sjette sesong for Málaga CF.
Og han er alltid i sitt ess når motstanderen heter FC Barcelona. I så måte har han holdt målet stengt i begge denne sesongens oppgjør mot det katalanske storlaget.
Først i den målløse 0-0 kampen sist i november 2016 på Camp Nou, og nå i 2-0 seieren til Málaga CF på Estadio La Rosaleda.
Han blir i denne sesongen den eneste keeperen i La Liga som ikke har sluppet inn et mål mot FC Barcelona.
Den afrikanske akrobaten av en keeper er ganske enkelt helt fantastisk på sine beste dager – og dem er det sannelig mange av.
Kameni var også hovedpersonen i to eminente Málaga-prestasjoner mot FC Barcelona i sesongen 2014-15. Først 0-0 hjemme i Málaga, og så like sensasjonelt som nå, en 1-0 seier i Barcelona.
Målscorer Juami fra Coín, som nå utfolder seg i Baskerlandet for Real Sociedad.
Kameni har tidligere spilt for de franske klubbene Le Havre og Saint-Etienne, samt i spanske Espanyol.
I 34 oppgjør siden 1999 mot FC Barcelona, har Málaga kun gått seirende ut av duellen 4 ganger!
7. november 1999: FC Barcelona – Málaga CF 0-1.
3. december 2003: Málaga CF – FC Barcelona 5-1.
21. februar 2015: FC Barcelona – Málaga CF 0 – 1.
8. april 2017: Málaga CF – FC Barcelona 2-0.
 
kmaeni

Fakta bak sensasjonen

Málaga CF – FC Barcelona:
2-0 (1-0)
Målscorere:
1-0 Santos (31. min.)
2-0 Jony (90. min.)
Utvisning:
Neymar (65. min. - etter to advarsler)
Advarsler:
Málaga CF: Ricca, Juan Carlos og Recio.
FC Barcelona: Neymar, Alba, Marscherano og Umtiti.
Og ja, Barcalona-laget inkluderte også Messi og Suarez!

Barcelona har 143.000 socios (registrerte fans), Málaga 23.000

Det er i det store og hele mega-forskjeller på Málaga CF og FC Barcelona.
På lønnsfronten er de uoverskuelige, men de blir mer konkrete og håndfaste når antallet av socios (registrerte tilhengere) gjøres opp:
FC Barcelona teller ikke mindre enn 143.459, og Málaga CF 23.000!
Kapasiteten på de to klubbenes stadioner er også veldig forskjellig:
Camp Nou i Barcelona (betyr ”ny fotballbane” på katalansk) kan romme 99.350 tilskuere.
La Rosaleda i Málaga (betyr ”Rosehagen”) kan innta 30.000 tilskuere.
På tilhengersiden er FC Barcelona dog ”bare” notert på en 5. plass i Europa.
 
Her viser socios-statistikken:
284.041: Bayern München, Tyskland.
156.916: Benfica, Portugal.
144.761: Schalcke 04, Tyskland.
144.761: Dortmund, Tyskland.
143.459: FC Barcelona, Spania.
129.000: Sporting, Portugal.
120.00: Oporto, Portugal.
100.000: Atlético Madrid, Spania.
91.671: Real Madrid, Spania.
86.964: Køln, Tyskland.
Det er for øvrig et bemerkelsesverdig forhold mellom de to store Madrid-klubbene.

La Peña gjør det igjen: 6 busser til La Rosaleda – nå mot Real Madrid

La Peña de Dinamarca, den danske supporterklubben til Málaga CF, opplever i denne sesongen sin største suksess i klubbens 8-årige historie. Til tross for noen varierende resultater for Málaga CF i La Liga – med Barca-kampen som det gledelige unntaket – sender klubben knappe 3000 mennesker igjennom telleapparatene på La Rosaleda.
 
Totalt 400 til FC Barcelona, og nå igjen det samme antallet, når konge-klubben Real Madrid kommer på besøk i sesongens siste match i slutten av mai. Og nok en gang 300 spisegjester til for-arrangementet i restaurant Casa Danesa, hvor hovedfiguren blir den tidligere danske Málaga CF-spilleren Kris Stadsgaard. Han spilte i to sesonger for Málaga CF og scorte mot Real Madrid på La Rosaleda.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol i Spania som i andre land, er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant har vi et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kommende oppgjør på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 1. mai kl. 21.00:
Málaga CF – Sevilla
Den 7. mai kl. 20.45
Málaga CF – Celta Vigo
Den 20./21. mai:
Málaga CF – Real Madrid
(Kick-off for denne matchen fastsettes en uke i forveien!)
 
Se stillingen i La Liga på
www.malaga-support.dk
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Formann Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller flere enn 250 medlemmer, og støtter kreftsykehuset Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Flere og flere norske idrettslag legger den årlige trenings-leiren til Costa del Sol, og dette ser ut til å gå på bekostning av det tradisjonelle valget, La Manga på Costa Cálida i Murcia. Avtalen Norges Fotballforbund har med eierne av anlegget i Murcia går ut i 2017, og vil visstnok ikke bli fornyet. Alt tyder derfor på at fra 2018 blir det Marbella de norske topp-lagene kommer til for å spille fotball om vinteren. Det Norske Magasinet møtte to av lagene som var her i løpet av mars.

Først møter jeg Sandefjord Fotball sitt Gutter 19-lag, som allerede er i full gang med en Yoga-time hos instruktøren Magdalena Subicz-Tjøstheim og hennes spanske kollega på Epic Gym i Benalmadena. Magdalena er norsk og bosatt på Costa del Sol, og hun arrangerer bl.a. idrettsreiser fra Norge til Málaga for norske lag og foreninger. Jeg går stille inn i rommet som er fylt av beroligende musikk, og jeg hører at det knaker og knirker i slitne fotball-knær jevnt og trutt, hver gang posisjoner og øvelser endres. Dette er noe nytt for de unge lovende spillerne, og det høres ut som de har godt av disse øvelsene!
 
Treneren forteller at de spilte kamp mot Torremolinos sitt herrelag dagen før. Kampen endte 1-1, og Sandefjord ble overrasket over det høye nivået til Torremolinos, både på teknikk, hurtighet og utholdenhet. Spillerne var tydeligvis i topp form, så her fikk Sandefjord kjørt seg litt. Nå er det selvsagt alders- og erfarenhetsforskjeller som spiller inn også – det var tross alt Torremolinos sitt herrelag mot Sandefjords guttelag, så resultatet er det ingen grunn til å skamme seg over. Yoga viste seg å være midt i blinken for de totalt 20 guttene dagen derpå!
 
I mellomtiden har Os sitt damelag begynt å ankomme Epic Gym, også de på idrettsreise arrangert av Magdalena. Troppen teller 15 jenter, da ikke alle hadde anledning til å få fri fra jobb. Os ligger jo utenfor Bergen, så ikke helt uventet synes gjengen at det var fantastisk å komme ned hit å trene i en uke uten å fryse i regnvær. For en av dem er derimot det å komme til Málaga ensbetydende med å komme hjem. Damelaget sin trener, Rafael Villén Villén kommer nemlig fra nettopp Málaga, og har kun vært bosatt i Norge i de siste to årene. Han er også aktiv spiller selv på Os sitt herrelag, og alle jeg snakker med skryter uhemmet av hvor flink og positiv han er, og hvor glade de er for at han har slått seg ned i den lille bygda og engasjert seg i fotballen der. Han var uttatt til Málaga CF sitt ungdomslag da han bodde her, men han har også erfaring fra andre fotball-klubber.
 
I dag skal jentene ha Cross-fit trening utendørs, og det blir tidlig klart for laget at dette er ingen ferieklubb! Epic Gyms trener kjører dem knallhardt gjennom løypa, og svetten siler hos samtlige i løpet av noen få minutter. Alle er kjempefornøyd med opplegget og turen. Det er tross alt ikke hver dag man kan trene under palme-trærne, med utsikt til stranden og havet!
 
Norske idrettslag har faatt oeynene opp for Costa del Sol2
 
Norske idrettslag har faatt oeynene opp for Costa del Sol3

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av ...

Utflukter & Reiser

Málagas verdenskjente vine

Axarquía er preget av kjedelige tomat-plantasjer og sparsomt landbruk. Men trekker man litt lengre i...

Gastronomi

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Ell...

Utflukter & Reiser

Hvis treet kunne snakke

Helt ytterst på en forblåst, værutsatt klippe – ikke langt fra Big Sur ved Californias Highway 1, kl...

Kultur

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2017!

Så er omsider sommeren over oss for fullt, nok et skoleår har passert for våre barn, og det er somme...

Nyheter

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Rota Vicentina – en ny spennende vandrerute i Port…

Rota Vicentina ligger i det sydvestlige hjørnet av Portugal, og ruten ble offisielt åpnet i 2015. Den er på totalt 330 km. og er delt opp i to ruter: Den historiske ruten og Fiskernes sti. Den historiske ruten er på 230 km, og starter på Portugals sydvestlige spiss: Cabo de San Vicente. Den ender i ...

Utflukter & Reiser

Sport

Rekordtid i Málaga CF for sjeiken - Løsningen ble Problemet

Hva med fremtiden i Málaga CF, med den utilregnelige og lite tillitsvekkende sjeiken Al-Th...

Sport

Mirakelmannen Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere lagkamerat i Real Madrid reddet Málaga CF fra nedrykk i La Liga...

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Annet

Takk for i år - og velkommen til et nytt skoleår 2017/2018

Årets høydepunkter har vært mange, og vi vil takke dere alle - både foreldre og elever og ansatte - for alt dere har bidratt med i gjennom skoleåret! Ny informasjonsfilm! I løpet av skoleåret 2016...

Annet

Nå er det sommer..!

Egentlig er det litt merkelig å si at sommeren er kommet til Spania, for veldig mange tror at vi har sommer hele året. Men også vi her på Solkysten har fire årstider, akkurat som hjemme i Norge. Nå m...

Annet

Teknisk kompetanse

Den Norske Skolen Malaga er opptatt av elevenes tekniske kompetanse, og har solid ekspertise internt blant lærerne til å tilby undervisning innen teknologi og programmering. Tidligere i år har program...

Annet

Tema & Profiler

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Jan Inge Reilstad

Til daglig er han kunstnerisk leder for Kverulantkatedralen i Stavanger. Jeg møter Jan Inge på takte...

Tema & Profiler

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vårt siste værelse gikk i går. Dette skriver booking.com om flere hoteller ...

Tema & Profiler

Hai i Middelhavet – myter og fakta

Til manges store skrekk, til manges overraskelse, og kanskje skal man si; til medias store glede, du...

Tema & Profiler

Prosjekt Homeless Angels – hjelp oss å hjelpe!

Noen av ildsjelene bak prosjekt Homeless Angels. Fra venstre: Cristóbal Garre Murcia, Lasse Finstad...

Tema & Profiler

Familien Bolstad – living the dream!

For bare litt over 4 år siden var familien Bolstad som en hvilken som helst norsk familie. Foreldren...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29