Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein.

Uavbrutt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han seg ut på Málagas CF La Liga-team i dets bestrebelser på å finne fotfeste i den beste spanske serien. Hans gode borgerlige navn er José Luis García del Pozo, men fighteren med den sorte manken kalles i daglig tale for Recio.
Han er en av de få spillerne på laget som har fått sin fotballoppdragelse i Málaga og er med sin profesjonelle innstilling til tingene særdeles godt likt blant lagkamerater og fans – og nå har han det største ansvaret. Ved sesongstart overtok Recio kapteinbindet.
Kulminasjonen på et begivenhetsrikt år i 2017; først gjennomgikk han en operasjon, så ble han far til sønnen José og gift med Gema, som driver den beste iskrembutikken i El Palo. Hans foreldre står for Málaga CF-butikken i Rincón de la Victoria, så de er en ekte Málaga CF-familie.

Alt gikk galt fra start

Men for Recio utviklet La Liga-sesongen 2017-18 seg langt verre enn fryktet med ham som kaptein.
Fem tap på rad før det uavgjorte 3-3 resultatet på Estadio La Rosaleda mot baskerne fra Athletic Bilbao, og nå ved deadline totalt bare to seire og to uavgjorte kamper. Den første seieren var 2-1 over danskeklubben Celta Vigo på Estadio La Rosaleda, med Recio som matchvinner, med seiersmålet på straffespark.
Kjempejubel, men Recio har blitt en omstridt person. Hans temperament og hardhet er ikke populært hos dommerne. To av sesongens første 12 oppgjør har han måtte overvære på TV (FC Barcelona-matchen) og på benkene på La Rosaleda (mot Deportivo La Coruna) på grunn av karantener, for en utvisning og fem advarsler.
Om dette sier han:
”Mine venner, min far, min kone og mine brødre bebreider meg. Men ting skjer i kampens hete. Det er kun meg selv som kan løse problemet”.

Ikke samme fornyelse

Alt gikk galt fra starten, med avgang av store navne som Kameni til Fenerbahce i Tyrkia, Camacho til Wolfsburg i Tyskland, toppscorer Sandro til Everton i England, og så sent som på treningsleiren i Holland, rett før sesongen ble blåst i gang, forlot Fornals laget for å gå over til La Liga-konkurrenten Villarreal.
 
Det ble aldri til fornyelse av samme kaliber, med unntagelse av forwarden Rolán fra Uruguay, som støtte til fra franske Bordeaux fire kamper inn i turneringen. Rolán ankom skadet, scoret to ganger mot Athletic Bilbao, og ble så skadet igjen.

Sjeiken grep inn

Under oppstarten til sesongen hadde den utilregnelige klubbeieren og leder for styret, Sjeik Al-Thani, til stor ergrelse grepet inn da trener Michel og den tidligere sportsdirektøren Arnau hadde kontakt med den rutinerte midtbanespilleren Javi García, tidligere Real Madrid, Benfica, Manchester City og St. Petersburg, som kunne kjøpes inn for 1,5 millioner euro, og forwarden Adrian López, som var til leie hos Porto i Portugal.
I stedet bragte Al-Thani inn på egen hånd, via mellommenn, argentinerne Cecchini og Rolón til laget. De har enda ikke vist seg å være verdt henholdsvis 4,5 og 3,5 millioner euro!

Ikke til fordel for noen

Til dette sier Recio:
”Málaga CF har siden slutten av forrige sesong vært et stort sirkus. Det som har foregått internt har ikke vært til fordel for klubben, treneren, spillerne og fansen i det hele tatt. Nå vet jeg ikke hvilke beslutninger som vil komme fremover, men om trener Michel får sparken vil det være helt feil.
Han fik oss ut av ”elendigheten” ved slutten av forrige sesong, da laget var nede. Det er klart at han og vi ikke forventet den utviklingen som har funnet sted i denne sesongen. Men vi har vært uforskyldte.
Sesongen er fremdeles lang, og vi vil kjempe til det siste, fastslår Recio, fighteren over alle i Málaga CF.

Fakta om Recio

Født: 11. januar 1991 i Málaga.
Spillerposisjon: Midtbane med nummer 14.
Ungdomskarrierer:
Málagas akademi
Seniorkarriere:
2010 – 2011: Málaga B
2011 – 2013: Málaga CF
2013 – 2014: Granada (lån)
2014 – 2021: Málaga CF
Landskamper for Spania:
6 U20 og 1 U21.

Málaga CFs labre La Liga-resultater

Málaga CF – SD Éibar 0-1
Girona – Málaga CF 1-0
Málaga CF – UD Las Palmas 1-3
Atlético Madrid – Málaga CF 1-0
Valencia FC – Málaga CF 5-0
Málaga CF – Athletic Bilbao 3-3
Sevilla – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Leganés 0-2
FC Barcelona – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Celta Vigo 2-1
Villarreal – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Deportivo La Coruña 3-2
Real Madrid – Málaga CF 3-2
Málaga CF – Levante 0-0

Enda en trener sparket

Den 24. oktober sparket Deportivo La Coruña sin trener, den 54-årige Pepe Mel. Sesongstarten hadde ikke vært tilfredsstillende for klubben.
Ikke noen uvant situasjon for Madrid-treneren, som tidligere har røket ut fra så vel Rayo Vallecano som i Betis i Sevilla og West Bromwich Albion i England. Pepe Mels avløser i Deportivo ble andrelagstreneren Cristóbal Parralo, 50 år.
Kort tid inne i La Liga-sesongen 2017-18 inntraff de første trenerbyttene.
Den 36-årige colombianeren Luis Zubeldía ble sparket i Alavés etter fire serierunder, og avløst av en ganske kjent skikkelse i form av den 61-årige italieneren Gianni De Biasi, som har ledet det albanske landslaget.
I Las Palmas sa Manolo opp etter seks serierunder med to seire og fire tap. Han har blitt avløst av den 54-årige Pako Ayestarán, som i forrige sesong bragte Valencia ut av en større krise.
Deretter røk Fran Ecriba ut hos Europa League-deltageren Villareal, også med begrunnelsen ”dårlig sesongstart”. Ny sjefstrener i Villarreal er den 39-årige Javi Calleja, tidligere La Liga-spiller samt ungdomstrener og andrelags-trener i klubben.

Den enorme støtten til spillerne

Ikke siden de glade dager i Champions League i sesongen 2012-13 har støtten til Málaga CFs La Liga-team vært så stor som nå. Sesongkort nummer 25.000 er nettopp blitt solgt og ikke en kamp på Estadio La Rosaleda har et tilskuertall under 20.000.
Allerede når spillerbussen ankommer stadion merker spillerne den fantastiske støtten. Flere hundre tar imot med kamprop, sang og jubel.
Om dette sier kapteinen Recio:
”Våre fans er fantastiske. Våre nye spillere har aldri opplevd noe lignende”.

Málaga-navn til topps i fotballforbundet

Vicente Casado, som klubb-eier Al-Thani sparket som toppsjef i klubben i 2016, har nå fått en ledende stilling i det kongelige spanske fotballforbundet. Han er ansatt som markedsføringsdirektør og var på plass i den stillingen også på Estadio La Rosaleda i Málaga, da Spania den 11. november slo Costa Rica med 5-0 i en vennskapskamp før VM-sluttspillet i Russland i 2018.
Den tidligere landslagsspilleren Fernando Hierro, født i Vélez-Málaga, som et par år etter Al-Thanis ankomst sa opp sin sportsdirektørjobb i klubben, er nå inne i bildet som sportsdirektør i forbundet.
 

Tribuneplasser fås hos La Peña 

Fotballinteresserte på Costa del Sol i Spania så vel som fra andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant er det et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen, og buss tur-retur stadion.
Medlemsrabatter til alle kampene.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær: Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Formann: Morten Møller
617 700 424
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben teller mer enn 300 medlemmer og støtter kreft-hospicet Cudeca i Benalmádena og barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvider styret

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Isbjørn”) har mer enn doblet medlemstallet det siste året. Det nylig avholdte årsmøtet i supporter-gruppa vedtok fortsatt vekst i medlemstallet, større aktivitet på internett og i sosial media og flere sosiale aktiviteter for medlemmene.
 
Vyer preget store deler av det nylig avholdte årsmøtet i Oso Polar. Der ble det nemlig slått fast at supporterklubben fortsatt skal vokse med flere medlemmer og mer aktivitet.

Satsingsområder

osopolar2Årsmøtet ga sin støtte til:

- ytterligere innsats for å få på plass effektive webløsninger – med bl.a. egen hjemmeside på internett – som særlig er ment for medlemmer og gjester som her kan si fra om hvilke kamper på hjemmestadion La Rosaleda i Málaga de ønsker billetter til. Dessuten vil hjemmesiden få innebygde betalingsløsninger både for billetter og supporterutstyr.

- at Facebook-siden skal utvikles og først og fremst brukes for å gi løpende informasjon til medlemmer og andre som følger Oso Polar.

- at Oso Polar kjøper opp ytterligere ti årskort for å møte den økte etterspørselen. Med flere enn 50 årskort blir det enklere og billigere å fylle opp kampbussen som går mellom Feria-plassen i Fuengirola og La Rosaleda i Málaga by.

- at det legges til rette for flere sosiale aktiviteter i forbindelse med kampdagene. Ved bortekamper kan det være aktuelt å vise kampene på tv i vårt faste ”klubblokale”, restaurant La Chispa som ligger rett overfor lokalene til Norsk Forening.

- at for å fordele oppgavene og ansvaret, vil Oso Polar nå ha en egen Arrangementskomite og sette sammen andre grupper etter behov og ønsker blant medlemmene. Bl.a. har Teresa Hovland påtatt seg ansvaret for å øke rekrutteringen av jenter/kvinner til supporterforeningen.

osopolar3Bli med oss på kamp med Málaga CF!

Oso Polar - Isbjørn - er offisiell supporterklubb til fotballklubben Málaga CF. Klubben som i dag teller 44 medlemmer, først og fremmest nordmenn og svensker, disponerer fine billetter til alle lagets hjemmekamper på stadion La Rosaleda i Málaga by. Vil du bli med oss på kamp, ta kontakt med Tor Arne Finsrud (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) eller gå inn på vår Facebook-side Peña Oso Polar. 
 
 
 

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar sammen med klubbens eier, sjeik Al-Thani, for å legge en redningsplan.

Den 15. desember 2015 sa den tidligere La Liga-keeperen i FC Barcelona og Málaga CF, Francesc Arnau, ja takk til å bli sportsdirektør for Málaga-klubben. Den forrige mannen i stolen, argentineren Mario Husillos, var nettopp blitt sparket av klubb-eier sjeik Abdullah Al-Thani, sammen med den administrerende direktøren Vicente Casado, og dennes nestkommanderende, Manuel Novo.
Denne gruppe-oppsigelsen bar preg av mistillit fra Al-Thani, og han satte seg selv, to sønner og en datter inn i toppledelsen i stedet. - Og i deres hyppige og lange fraværsperioder styrer advokat Joaquin Jofre fotball-butikken.
Et nytt drama har nå utspilt seg i toppen: Etter bare 22 måneder i stillingen har Arnau blitt sparket og Husillos (!) gjeninnsatt. Det var ventet, at treneren Michel ville bli ofret på grunn av Málaga CFs fiasko-start i La Liga, men det ble altså Arnau, som var den ansvarlige for så vel salg- som kjøp/leie av spillere. Hans forhold til Al-Thani var blitt meget anstrengt.

Her er vi!

Oppsigelsen fant sted mens Juaquin Jofre befant seg i Al-Thanis hjemby, Doha i Qatar, for å drøfte situasjonen i klubben, men Jofre hadde ingenting med Arnaus’ avskjedigelse å gjøre. Den beslutningen var tatt av den enerådige Al-Thani.
Mario Husillos betrakter seg selv som en malagueño etter tidligere perioder i Málaga som både spiller, trener og sportsdirektør.
”Málaga er min by”, sier han. ”Jeg kjenner hvert eneste hjørne av den. Akkurat som mitt kjennskap til Málaga CF også er inngående”.
Om avskjedigelsen av ham i desember 2015, sier Husillos diplomatisk:
”Jeg vil ikke si at den var vennlig, men nesten. Jeg har siden da hatt et varmt hjerte for klubben, og jeg har sett alle dennes sesongens La Liga-kamper på tv. Jeg skulle gjerne kunne nok en gang si: Her er vi!”
Husillos takker eieren og presidenten for Olympicos, Evangelos Marinakis, for å løsrive ham fra hans kontrakt med dem på et tidspunkt hvor den greske storklubben spiller i Champions League, men med en skuffende plassering som nummer 7 i den greske Superliga. Mario Husillos har tatt sin egen stab med til Málaga.
Han og hans kone har allerede bosatt seg i Málaga på nytt.

Ingen sparking av treneren

Mario Husillos opplyser at han har ført flere samtaler med Al-Thani, og at det ikke inngår i hans visjon å sparke treneren Michel. De kjenner hverandre godt og har deltatt i de samme selskapene.
”Jeg betrakter Michel som en venn”, sier han.
På hans andre dag i Málaga CF hilste Husillos på staben rundt La Liga-laget på treningen, og hver enkelt spiller. Dem som han kjente særdeles godt fikk en klem og de øvrige fikk et håndtrykk og en klapp på skulderen. I hans forrige periode i Málaga CF fikk han tatt inn Rosales, høyre back, Juan Carlos, venstre fløy, og Torres, midt-forsvarer, i tillegg til at han fikk Recio, den nåværende kapteinen, motivert til å vende tilbake fra Granada.
Hans primære oppgave her og nå blir å avkjøle den opphissede atmosfæren som omgir Málaga CF, skape ro på laget og rundt dets situasjon i La Liga. Den er gått fra spennende til farlig.

Feil-investeringer

Nå vil ikke eks-sportsdirektør Francesc Arnau bli husket for noen kanonkjøp – snarere tvert imot. Han har i løpet av sine 22 måneder i jobben tegnet seg for 30 overførsler fra Chory Castro til nå Rolan, angriperen som skal skyte Málaga CF opp på tabellen.
Det er notert at han brukte nesten 15 millioner euro på spillere som ikke har slått til: Keko, uten fast plass på laget, Santos, nå utleid til Sporting Gijon, og senest Cecchini, som kun har fått spille noen få La Liga-minutter.
Arnau har hatt fire transfervinduer til å vise hva han er god for, men han har hemmet seg selv i sin jobb ved å holde seg til ganske få agenter.
Det har for øvrig vært fire trenere i samme periode:
Javi Gracia, som benyttet seg av en frikjøpsklausul til å reise, Juande Ramos, som sa opp etter fem måneder, Romero, som ble sparket, og nå Michel.
Mario Husillos støtter fullt ut hele den nåværende staben som omgir La Liga-mannskapet, men han ser allerede frem til transfervinduet i januar 2018. Hans forslag lyder på to vesentlige forsterkninger til det hardt tiltrengte La Liga laget.
 

Marios mange meritter

Navn: Armando Mario Hussilos.
Født: 5. februar 1959.
Fødested: Morôn, Argentina.
Posisjon som aktiv: Spiss.
Sportsdirektør i Málaga CF fra 2013-2016 og igjen nå med en avtale til juni 2020.
Sportsdirektør i Olympiacos, Hellas, 2017 og tre måneder frem.
 
Karriere som aktiv:
1977 – 1978:
Boca Juniors, Argentina
39 kamper – 10 mål
1978 – 1979:
Castilla, Argentina
8 kamper – 3 mål
1980 – 1982:
San Loma, Argentina
Ingen kamper på grunn av skader
1982 – 1983:
San Lorenzo, Argentina
33 kamper – 18 mål
1983 – 1985:
Murcia, Spania
28 kamper – 7 mål
1985 – 1988:
CD Málaga, Spania
91 kamper – 33 mål
1988 – 1989:
Tenerife, Spania
8 kamper – 3 mål
1989 – 1991:
Cadiz, Spania
46 kamper – 9 mål
1991 – 1992:
Málaga CF, Spania
6 kamper – 1 mål
1991 – 1993:
Cieza, Spania
20 kamper – 6 mål
 
Trenerkarriere:
1999 – 2000:
Almagro, Argentina
2004 – 2005:
Murcia, Spania
2006 -2007:
Málaga B

Arnaus CV

Navn: Francesc Xavier Arnau
Fødested: Las Planes, Girona, Spania
Posisjon som aktiv: Keeper
Nestkommanderende i Málaga CFs akademi 2012-2016.
Sportsdirektør i Málaga CF desember 2015 – oktober 2017
 
Karriere som aktiv:
1995 – 1999:
Barcelona B, Spania
119 kamper – 0 mål
1996 – 2001:
FC Barcelona, Spania
24 kamper – 0 mål
2001 – 2011:
Málaga CF, Spania
131 kamper – 0 mål
Landskamper:
1996 – 1998:
Spania U21
13 kamper – 0 mål
1997 – 1999:
Spania U23
2 kamper – 0 mål
Han er nå arbeidsledig og overveier sin fremtid.

Málaga CFs elendige La Liga-start

21. august:
Málaga CF – SD Eibar 0-1
26. august:
Girona FC – Málaga CF – 1-0
11. september:
Málaga CF – UD Las Palmas 1-3
16. september:
Atletico Madrid – Málaga CF 1-0
19. september:
Valencia CF – Málaga CF 5-0.
23. september:
Málaga CF – Athletic Bilbao 3-3
30. september:
Sevilla FC – Málaga CF 2-0
15. oktober:
Málaga CF – CD Lagenes 0-2
21. oktober:
FC Barcelona – Málaga CF 2-0

Rolan slo til med én gang

Den 24-årige Diego Rolan slo straks til i hans første opptreden for Málaga CF på Estadio la Rosaleda.
Med to eminente scoringer sikret han sin nye klubb et sårt tiltrengt poeng i 3-3 oppgjøret mot Athletic Bilbao.
Og i kampens avsluttende minutter var han tett på en 4-3 scoring, men baskernes fremragende U-landslagskeeper Kepa reddet.
Rolan, som vi omtalte i oktober, er kommet til Málaga CF fra franske Bordeaux på en 1-årig leieavtale.
Han fikk ganske få minutter mot Atletico Madrid, hvor Málaga tapte 1-0, og var med i de etterfølgende kampene mot Valencia, Sevilla og Leganes, med et stolpeskudd i den sistnevnte.

Tre hurtige trener-bytter

Kort inn i La Liga-sesongen 2017-18 inntraff de to første trener-byttene.
Den 36-årige colombianeren Luis Zubeldia ble sparket fra Alaves etter fire kamper. Laget sto oppført med bare tap. Hans avløser er en ganske kjent skikkelse, nemlig den 61-årige italieneren Giani De Biasi, som har stått i spissen for det albanske landslaget. Han har tidligere fungert i La Liga i Valencia-klubben Levante.
I Las Palmas sa Manola opp etter seks kamper med to seiere og fire tap. Han ble før denne sesongen rykket opp fra assistent- til sjefstrener etter kapasiteten Quique Setien, som nå står i spissen for Betis i Sevilla.
Manolo har blitt avløst av den 54-årige Pako Aystaran, som i forrige sesong bragte Valencia ut av en større krise. Han sto i en årrekke i spissen for Maccabi Tel Aviv i Israel.
Og så røk Fran Esbriba ut hos Europa League-deltageren Villareal med begrunnelsen ”dårlig sesongstart”.
I motsetning til Zubeldia og Manolo sto han også med ansvaret for sitt lag i forrige sesong. Ny sjefstrener i Villarreal er den 39-årige Javi Calleja, tidligere La Liga-spiller samt ungdomstrener og andrelagstrener i klubben.

Landskamp på La Rosaleda

Det spanske profesjonelle fotballforbundet har bevilget Málaga CFs hjemmebane, Estadio La Rosaleda, en landskamp i november. Nemlig VM-treningskamp mellom Spania og Costa Rica. Begge landene har kvalifisert seg til VM-sluttspillet i Russland sommeren 2018.

Den er fastsatt til lørdag den 11. november.

Følgende landskamper har tidligere vært avviklet på Estadio la Rosaleda:
21. februar 1973:
Spania – Hellas 3-1 (kvalifikasjonskamp til VM i Tyskland)
13. februar 1980:
Spania – Øst-Tyskland 0-1 (treningskamp)
27. november 1982:
Spania – Island 1-0 (kvalifikasjonskamp til EM i Frankrike)
24. februar 1988:
Spania – Tsjekkia 1-2 (treningskamp)
28. mars 1990:
Spania – Østerrike 2-2 (treningskamp)
30. november 1994:
Spania – Finland 2-0 (treningskamp)
6. februar 2008:
Spania – Frankrike 1- 0 (treningskamp)
29. februar 2012:
Spania – Venezuela 5 – 0 (treningskamp)

10 Liga-sesonger på rad – 36 totalt for Málaga CF

Denne sesongen blir den tiende på rad i La Liga for Málaga CF. Men klubben med turbulente tilværelsen og de skiftende navnene er notert for totalt 36 sesonger i øverste spanske ligaen. Kun tre klubber har vært med fra starten for 86 år siden. Det er Real Madrid, FC Barcelona og Athletic Bilbao.
 
Her er statistikken for de enkelte klubbene i denne sesongens La Liga:
86 sesonger: Real Madrid, FC Barcelona og Athletic Bilbao.
82 sesonger: Valencia og Espanyol.
80 sesonger: Atletico Madrid.
70 sesonger: Real Sociedad.
51 sesonger: Betis og Celta Vigo.
45 sesonger: Deportivo La Coruna.
36 sesonger: Málaga.
33 sesonger: Las Palmas.
17 sesonger: Villarreal.
12 sesonger: Getafe og Alaves.
11 sesonger: Levante.
3 sesonger: Eibar.
1 sesonger: Leganes.
0 sesonger: Girona.

De som rykket opp denne sesongen var Levante, Girona og Getafe.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca 

Fotballinteresserte på Costa del Sol i Spania så vel som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant av kampene serveres det et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Medlemsrabatter til alle kampene.
 
Kontaktpersoner:

Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Formann Morten Møller
617 700 424
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt i Federacion De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller flere enn 250 medlemmer og støtter krefthospitalet Cudeca i Benalmadena og barnehospital i Málaga.
Klubben opptar fortsatt nye medlemmer.

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Romero som en felles venn.

De har spilt i samme klubb i hovedstaden i den lille sterke søramerikanske fotballnasjonen Uruguay, Defensor Sporting – med 19 års mellomrom. Og de fikk begge som oppgave å sette fart på målscoringen hos Málaga CF.

Den nå 42-årige Dario Silva i 1999, og i dag den 24-årige Diego Rolán, som nylig har blitt innleid fra den franske Ligue 1-klubben FC Girondins de Bordeaux for å bringe det ny-konstruerte Málaga CF-mannskapet ut av måltørken. Laget fikk ballen i nettet kun tre ganger på ni treningskamper, og kun én gang i de fire første tapsgivende La Liga-oppgjørene i denne sesongen, mot Eibar, Girona, Las Palmas og Atletico Madrid.

Rolán kom til Málaga med en mindre muskelskade som han pådro seg i treningsleiren for Uruguays landslag, hvor hans forward-kollegaer for øvrig er to kjente fjes i spansk La Liga-fotball; Luiz Juarez fra FC Barcelona, og Christian Stuani fra Girona. Så han kunne ikke umiddelbart tre inn på Málaga-laget.
Rolán er den niende i rekken av nye spillere i Málaga-troppen denne sesongen.

Romero er hans fetter

Dario Silva og Diego Rolán har for øvrig også en felles bekjent i Málaga CF, eks-spiller og trener Marcelo Romero.

Han endte opp for Málaga som en slitsom midtbanespiller i Silva-tiden, og de spilte begge på Uruguays landslag – bl.a. mot Danmark ved VM-sluttspillet i Korea og Japan. Og Romero er fetteren til Rolán.

”Men Marcelo har ikke hatt innflytelse på mitt ja til Málaga CF. Det var min personlige beslutning”, sier Rolán. ”Jeg vet at det jobbes hardt i klubben og at den kan bli en av de beste i spansk fotball”.

Romero trådte til som sjefstrener i Málaga CF, da Juan de Ramos sa opp 23. desember 2016.

Da Romero kun klarte å bringe laget sitt til én seier på ti kamper, ble han sparket i mars 2017 og erstattet av Málaga CFs nåværende populære sjefstrener, Michel. Siden har Romero vært en tur i Liuzhoui i Kina, hvor Málaga CF har planer om å åpne flere fotballskoler

Lagets toppscorer

FC Girondins de Bordeaux avsluttet forrige sesong som nummer seks i den øverste franske serien, Lique 1, og Rolán ble notert som sitt lags toppscorer med ni fulltreffere – heriblant de fleste på hjemmebanen Stade Bordeaux Atlantique. Videre inkluderte Bordeaux-laget den tidligere Málaga-spilleren Jeremy Toulalan.

Rolán har ønsket å komme seg bort fra Bordeaux, og en annen La liga-klubb, Deportivo La Coruna i Galicia,
påstår nå at han i sesongen 2018-19 skal spille for dem. En litt merkelig situasjon.

Rolán fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2013 under verdensmesterskapet for U 20-landslag i Colombia, og han gjorde seg senere bemerket i 2013 ved å på nytt være med på å kvalifisere Uruguay til et VM-sluttspill.

I 2014 ble det debut på Uruguays A-landslag mot Japan i Sapporo. Roláns første landskamps-mål falt den 18. november 2014 ved Uruguays 2-1 seier over Chile.

Nå er han utpekt som målscorer i Málaga.
 
 
”Jeg er her først og fremst for å hjelpe laget, med mål og holdninger. Min helt personlige ambisjon er mange scoringer. Det er min spisskompetanse”.
Diego Rolán, da han tiltrådte i Málaga CF.

DIEGO ROLÁN

Født: 24. mars 1993 i Montevideo, Uruguay.
Spilleposisjon: spiss.
Høyde/vekt: 1,76 m/71 kg.
Tidligere klubber:
2011 – 2013: Defensor Sporting, Uruguay.
38 kamper – 10 mål.
2013 – 2017: Bordeaux, Frankrike.
121 kamper – 33 mål.
17 U20 og 23 A-landskamper for Uruguay. 4 scoringer på begge lagene.

DARIO SILVA

Født: 2. november 1972 i Treinta y Tres, Uruguay.
Spilleposisjon: spiss.
Høyde/vekt: 1.72 meter / 69 kg.
Spilte i klubbene:
1992 – 1993: Defensor Sporting, Uruguay (18-4)
1993 – 1994: Penarol, Uruguay (44-27)
1995 – 1998: Cagliari, Italia (89 – 20)
1998 – 1999: Espanyol, Spania (15 – 3)
1999 – 2003: Málaga CF, Spania (100 – 36)
2003 – 2005: FC Sevilla, Spania (48 – 9)
2005 – 2006: Portsmouth, England (134 – 2).
49 A-landslagskamper for Uruguay. 14 scoringer.

Spisser i Málaga denne sesongen

Det svikter i fronten for Málaga CF i denne La Liga-sesongen. Derfor den sene innleien av Diego Rolán.
De øvrige spissene er:
 
Borja Baston - 1,91 meter høy, 25 år, og innleid fra walisiske Swansea.
Her fikk han 18 kamper i den engelske Premier League med bare én scoring.
I sesongen forut scoret han 18 mål på 36 kamper for Eibar i La Liga.
Han skal re-startes.
 
Adalberto Penaranda – 1,83 meter høy, 20 år, og innleid fra Watford.
U 20-landslagsspiller for Venezuela med en skadepause på ¾ sesong.
Er notert for seks kamper for Málaga CF siden 2016 – uten scoringer.
Et stort talent.
 
En-Nesyri – 1,92 meter høy, 20 år, og eid av Málaga CF (på kontrakt på andre-laget).
U- og A-landslagsspiller for Marokko.
Har siden 2016 spilt 16 La Liga-kamper for Málaga CF med bare én scoring.
Han har ennå ikke slått til i hans meget kompliserte stil.

Emre Mor til Celta Vigo

Den galisiske La Liga-klubben Celta Vigo samler på danske spillere. Nå er den 20-årige Emro Mor, wing med fotballutdannelse i Brønshøj, Lyngby og FC Nordsjælland, kjøpt av Celta for 13. millioner euro. Hans siste arbeidsgiver var den tyske Bundesliga-klubben Borussia Dortmund, hvor han kun oppholdt seg i én sesong med 12 kamper og en scoring.
 
Han har tyrkisk far og makedonisk mor og har valgt å representere det tyrkiske landslaget i stedet for det danske.
 
Emre Mor er nå den fjerde danske spilleren i Celta Vigo. De øvrige er Daniel Wass, Pione Sisto og Andrew
Hjulsager.
 
Videre kjøpte Celta Vigo enda en spiller med kamper i den danske Superliga, nemlig den 22-årige slovakiske landslagsspilleren Stanislaw Lobotka. FC Nordsjælland sikret ham til klubben i Trencin etter en sesongs leieperiode i hollandske Ajax.
 
FC Nordsjælland innkasserte 5 millioner euro for ham.

Oppgjøret Málaga CF – Celta Vigo på Estadio La Rosaleda avvikles i helgen 28./29. oktober.

To flere leid ut

Før transfervinduet lukket midnatt 31. august fikk Málaga CF leid ut enda to La Liga-spillere fra sesongen 2016-17.
 
Den 29-årige landslagsspilleren fra Burkina Faso, Kone, røk til franske Strasbourg, som nettopp er rykket opp i den øverste franske serien, og den 20-årige Muñoz til den spanske andre divisjonsklubben Lugo. De er begge senterforsvarere.
 
For Kone, som kom til Málaga fra Olympique Lyon, ble karrieren her et mareritt. Etter bare noen få kamper ble han rammet av en alvorlig skade i en landskamp for Burkina Faso, noe som holdt ham borte fra banen resten av sesongen.
 
Muñoz er en av Málagas egne, og et kjempetalent som fikk sin La Liga-debut som innbytter i 0-0 kampen FC Barcelona – Málaga CF på Camp Nou. Han fikk enda et par Liga-kamper, men skal nå ut og ha mer kamprutine. Det ble altså i Lugo.

Åtte trenerbytter i La Liga

I åtte klubber i La Liga er nye trenere satt inn denne sesongen. Det er følgende:
FC Barcelona: Valverde, 53 år, spanjol, fra sjefstrenerstillingen i Athletic Bilbao.
Sevilla: Berizzo, 47 år, argentiner, fra sjefstrenerstillingen i Celta Vigo.
Athletic Bilbao: Ziganda, 50 år, spanjol, fra assistenttrener i klubben.
Alaves: Zubeldia, 36 år, colombianer, fra Indepiendiente Medellin, Colombia.
Valencia: Marcelino, 51 år, spanjol, fra Villarrael etter et års karantene.
Celta Vigo: Unzue, 50 år, spanjol, fra assistenttrener i FC Barcelona.
Las Palmas: Manolo Marquez, 49 år, spanjol, fra assistenttrener i klubben.
Betis: Setien, 58 år, spanjol, fra Las Palmas.
I Málaga CF tiltrådte Michel i mars.

... og 11 i andre divisjon

Ikke færre enn halvparten av de 22 klubbene i andre divisjon har skiftet ut på trenerposten.

De nye er:
Sporting Gijon: Paco Herrera.
Osasuna: Diego Martinez.
Granada: Otra.
Huesca: Rubi.
Valladolid: Luis Cesar.
Oviedo: Anquela.
Lugo: Francicso.
Sevilla Atletico: Tevenet.
Nastic: Lluis Gonzales.
Zaragoza: Natxo Gonzales.
Lorca: Curra Torres.

De øvrige klubbene i serien er:
Tenerife, Cádiz, Cordoba, Reus, Rayo Vallecano, Almería, Numancia, Alcorcon, C. Leonesa, Barcelona B og Albacete. De tre sistnevnte rykket opp.
Ned fra La Liga kom Sporting Gijon, Osasuna og Granada.

10 Liga-sesonger på rad – 36 totalt for Málaga CF

Denne sesongen blir den tiende på rad i La Liga for Málaga CF. Men klubben med den turbulente tilværelsen og de skiftende navnene er notert for totalt 36 sesonger i den øverste spanske serien. Kun tre klubber har vært med fra starten for 86 år siden. Det er Real Madrid, FC Barcelona og Athletic Bilbao.
Statistikken for de enkelte klubber i denne sesongens La Liga:
86 sesonger: Real Madrid, FC Barcelona og Athletic Bilbao.
82 sesonger: Valencia og Espanyol.
80 sesonger: Atletico Madrid.
70 sesonger: Real Sociedad.
51 sesonger: Betis og Celta Vigo.
45 sesonger: Deportivo La Coruna.
36 sesonger: Málaga.
33 sesonger: Las Palmas.
17 sesonger: Villarreal.
12 sesonger: Getafe og Alaves.
11 sesonger: Levante.
3 sesonger: Eibar.
1 sesong: Leganes.
0 sesonger: Girona.
Denne sesongens opprykkere er Levante, Girona og Getafe.

Andalucía Valderrama Masters

Sergio García er for andre året på rad stolt vert for Andalucía Valderrama Masters

Den tredje utgaven av Andalucía Valderrama Masters skytes i gang den 19. oktober. Turneringen varer til 22. oktober, og sponses av Fundación Sergio García samt Junta de Andalucía.
Det er den siste Europa Tour på europeisk grunn, innen turen går videre til Kina, Tyrkia, Sør-Afrika og Dubai.
 
Særlig er det mange som gleder seg til å se den baskiske spilleren Jon Rham, som vil gjøre sin første profesjonelle debut på spansk jord i denne turneringen. Det er kun litt mer enn et år siden at Rham hadde sin egentlige profesjonelle debut, da han hadde Europa Tour-seier i juli, hvor han vant Dubai Duty Free Irish Open med seks slag. Umiddelbart deretter dro han til Valderrama for å trene til turneringen i oktober.
”Min første runde på Valderrama var for fem år siden, da jeg spilte Sotogrande Cup. Det var en annerledes opplevelse, da mitt spill har endret seg mye siden da,” forteller Rham.
”Valderrama er en av de beste baner jeg har spilt. Den er visuelt flott og virkelig velholdt. Og så behøver en golfbane ikke å være lang for å være utfordrende. Jeg synes at Valderrama er meget spennende og en god test,” sier Rham.
Få spillere har klatret så hurtig opp rangstigen som Rham, som for tiden ligger som nr. fem på verdensrangeringslisten.
”Jeg ser frem til å spille Andalucía Valderrama Masters foran mitt ”hjemme-publikum”, og jeg vil gjøre mitt beste for å gi dem et godt show.”
 
Sergio García selv gleder seg også til å besøke Valderrama, som er en helt spesiell bane for ham: ”Valderrama er full av gode minner for meg – selvfølgelig var det beste minnet da jeg endelig vant Andalucía Masters i 2011. Det er en av mine favorittbaner, en av de beste i verden, og jeg nyter alltid å spille der.”
 
Det er nå andre året på rad at García er vert for et European Tour arrangement på Valderrama. Han opprettet veldedighetsorganisasjonen i 2002, med det formål å inkludere økonomisk utfordrete barn og unge bl.a. gjennom sporten som en gratis fritidsaktivitet.
 
Andalucía Valderrama Masters finner sted 19. – 22. oktober. Billetter kan kjøpes på: www.andaluciavalderramamasters.com


Pan Deluxe – norske og danske baketradisjoner forenes på Costa del Sol!

I de siste årene har det blitt stadig populært med lavkarbo-dietter, som kort fortalt dreier seg om ...

Gastronomi

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Lider du av oppblåst mage og forstoppelse?

Du tenker kanskje ikke mye på din tarm til daglig - men de dagene hvor du har vanskeligheter med å g...

Helse

Velkommen til Det Norske Magasinets desember-utgave 2017

Så var årets siste måned her, og vi er vel alle mer eller mindre opptatt av å forberede oss til jule...

Nyheter

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Annet

Los Vikingos Høst avsluttning på Santana GC 24. november 201…

Fredag 24. november spilte Los Vikingos sin siste golfrunde for 2017 på Santana GC. Denne gangen var det en dobbel konkurranse med lag spill og en individuell stableford konkurranse.   Lagkonku...

Golf

Klubbmesterskap Los Vikingos 7. og 8. november

Årets klubbmesterskap i Los Vikingos ble avholdt i Chiclana de la Frontera Cadiz i Sancti Petri. Vi var 44 golfere som reiste nedover for å kjempe om tittelen. Spenningen var til å ta og føle på aller...

Golf

De Hellige Tre Konger anno 2018

Den 5. januar kjører De Hellige Tre Konger karavanene tradisjonen tro gjennom gatene i de spanske byer. På lastebilene står kongene Kaspar, Melchior og Balthasar side om side med Mikke Mus og Svampebo...

Annet

Tema & Profiler

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Iluminaciones Ximenez

Når vi står med knekk i nakken og åpen munn og kikker opp på det fantastiske julelyset som utgjør en...

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29