Lider du av oppblåst mage og forstoppelse?

Du tenker kanskje ikke mye på din tarm til daglig - men de dagene hvor du har vanskeligheter med å gå på toalettet - ja, da får den litt ekstra oppmerksomhet. 

  • Ca. 10-15 prosent av den danske befolkningen lider av forstoppelse.
  • I Norge har 20 prosent av befolkningen forstoppelse og 10 prosent bruker avføringsmidler
  • 13 prosent av kvinnene og 7 prosent av mennene lider av kronisk forstoppelse i Sverige
Dette er jo faktisk ganske mye! Spesielt når hele vårt system er så avhengig av tarm-funksjonen!
De dagene du ikke får til noe på toalettet går du kanskje rundt og føler deg som en ballong! Dine avfallsstoffer kommer ikke ut, og dermed får det hele lov til å kjøre en omgang til i kroppen. Det belaster både dine slimhinner i din tarm, din lever, ditt immunforsvar, ditt hormonsystem og energiproduksjonen.

Men hvorfor oppstår forstoppelse?

La oss kikke nærmere på det! Din kropp er ikke skapt for å lage forstoppelse fra den ene dagen til den andre. Den er skapt til å få en masse fiber fra grønnsaker som forebygger dette, og utover det er den også skapt til å ha en tarmflora som er i balanse.
Er du en person som ofte stresser, bruker kjemisk medisin, spiser mer ferdigmat enn ‘naturlig mat’ og har det for travelt til å tygge din mat – ja, alt dette har en innvirkning på din tarm.

La oss illustrere dette med pasta:

Forestill deg at du koker litt pasta – etterpå lar du det stå og kjøle seg ned. Når vannet er kaldt nok til at du kan ta på det, merker du konsistensen på vannet - det er nokså slimete. Deretter tar du pastaen opp og kaster den på veggen. Hva skjer da? - Den blir hengende, og du kan kun få den bort med vann og såpe.
 
Neste spørsmål - hva tror du skjer i din tarm? Din tarm er meget lang, meget kronglete og meget smal - hvordan kan du få det klissete stoffet ut av systemet ditt igjen - uten at det forårsaker problemer?
 
Hvis du ikke får dine grønnsaker, dine gode næringsstoffer fra grønnsaker, fett og protein, og dertil har ubalanse i din tarmflora – ja, så sakker din stakkars kropp bakut.
 
75 % av ditt immunforsvar sitter i din tarm - 85 % av dine neurotransmittere blir skapt i din tarm, så tarmen må vitterlig ikke underkjennes! Den er simpelthen veien til alt godt og veien til alt ondt!

Du er hva du spiser - men aller mest hva du opptar!

Synes du at det går litt nedover, din kropp knirker, dine ledd gjør vondt, og du mangler overskudd?
Det er altavgjørende for ditt velbefinnende å forebygge sykdom. Går det, så går det - men hva hvis det ikke går? Eller hva, den dagen hvor det ikke går?
Stopp opp! Ta skjeen i den andre hånden og vær snill med din kropp!

La oss snu situasjonen!

Din tarm sliter, fordi du har gjort noe med den som den ikke klarer lenger - ofte har du gjort det over noe tid. Når tenkte du sist på hva den trenger, for å fungere best mulig?

Hva har min tarm bruk for?

Du skal sørge for å spise en masse gode oljer! Du bor i Spania - landet hvor dette virkelig er mulig! Når du går ut og handler - så kjøp kun olje i mørke glass. Det skal være kaldpresset og gjerne økologisk. Stek kun i godt gammeldags smør i pakke eller i kaldpresset kokosolje. Din tarm vil elske deg for det, da du smører den innvendig (også dine ledd og nerveceller).
I tillegg skal det være grønnsaker på bordet! Igjen har du en fordel - du bor i et land som har utmerkede grønnsaksavdelinger og markeder. Tenk på at de fibrene som er i grønnsakene kan du ikke bryte ned, og de går derfor direkte til tykktarmen, som tar seg av din avføring, og her hjelper fibrene til med å få ut avføringen.
 
Tarmflorabakterier eller probiotika er de gode vennene som du har lengst nede, altså i tykktarmen. De fleste av dem er dine hjelpere, de hjelper deg med å holde skikk på de bakteriene som kommer utenfra, de hjelper deg med å oppta din mat, og de får ditt avfall ut. Dessverre er det mange av oss som har en ubalanse i tarmen. Ofte har vi for mange «onde» bakterier. Vi skal helst ha en fordeling på 85 % gode bakterier og 15 % dårlige, så har ditt immunforsvar noe å øve seg på. Vi har laget vår egen Flora som du finner her. Den inneholder 25 billioner bakterier av 12 forskjellige typer – nøyaktig hva din tarm trenger!
 
Som du nok kan lese er tarmregionen ikke noe vi bare kan hoppe over – nei, det er faktisk grobunnen for hele vårt velbefinnende, og derfor er det viktig at du passer på din tarm! Ønsker du å gjøre det lille ekstra for din kropp, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan avholdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på + 45 27 20 77 23
 
Hos curra • me jobber vi med helhet, kosttilskudd, kost og laboratorietester. Det er nemlig slik at du kan ta en hormonanalyse og finne ut nøyaktig hvor dine ubalanser ligger, og få en presisert behandlingsplan ut ifra fra dine ubalanser, din kropp og dine behov!
 
Vi ses snart!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 

 
Har du spørsmål er du alltid velkommen til å skrive til dem på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., via www.currame.com eller via instagram @currame0.
 
Chloe og Friederich er holistiske behandlere som ser på deg som en helhet, og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen! Tilsammen har de mer enn 20 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er stiftere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap naturlig (hormon)balanse.
Se mer til dem på www.currame.com, Facebook og @currame0

BodyTalk om - suksesstyranni og fordypelse

"CTHD, det er jul!"

Som i mange andre bransjer bruker vi BodyTalkere også forkortelser. CTHD (Calm The Heck Down) er en av dem som jeg ofte tyr til når jeg skal oversette kroppens forsøk på å påkalle min oppmerksomhet: Slapp nå bare av! Slå av computeren og lek litt med hundene i stedet for. Av med skrittelleren, kaloritelleren og Likes-telleren, og gå deg en helt alminnelig tur. Jeg er med på at KPI (Key Performance Indicator) er en okay måte å måle suksess på i yrkeslivet, men den skal ut av mitt privatliv. Jo flere overvåkingsmonitorer vi tillater, jo mindre lytter vi til vår kropp - til våre helt egne behov.
 
Jeg har et ønske som jeg deler med mange av de menneskene som oppsøker meg for en BodyTalk-session; det å finne veien inn til et sted hvor det ikke er nødvendig å skulle yte og levere, leve opp til idealer, å ha meget høye selvstandarder og målsetninger, fikse, ordne og takle en masse på egne og (mange ganger), på andres vegne.
 
En gang i tiden var jeg veldig stolt av å kunne multitaske. På jobben var det ofte nødvendig, og det sparte tid, var effektivt.
Men sannheten er, at NEI, jeg kunne ikke multitaske. Jeg presset bare meg selv umenneskelig hardt for å prestere det som ble forventet av meg. Som jeg forventet av meg selv. Og forventningene steg dag for dag. Ingen tid til å hvile på laurbærene. Selvpåført suksesstyranni.
Multitaskingen flyttet med inn i mitt privatliv, hvor jeg kunne se nyheter på TV mens jeg snakket i telefonen med en venninne, og kuttet grønnsaker til salaten. For at det ikke skal være løgn, hadde jeg føttene plassert i en av disse fancy fotbadekarene med spa-dyser og hele svineriet. Og samtidig gikk jeg, - nei, løp jeg en tur i min hjerne for å finne oppskriften på den retten som skulle ledsage salaten. Familien skulle jo gjerne ha både sunn og Facebook-vennlig kost. På sidelinjen kjørte et spor av små og store ting som jeg skulle huske å gjøre, kjøpe, fikse og si, i omsorg for min familie og mine venner, kollegaer, naboer, klimaet og verdensfreden, slik at alt kunne kjøre på de glanspolerte skinnene som jeg hadde lagt ut: ingrediensene til det perfekte liv.
Var det kanskje noe som gikk tapt på veien her?
Det var helt ubeskrivelig stressende å gjøre så mange ting på én gang - og det var enda i det man kaller fritiden. Hjernen jobbet overtid og resten av kroppen forsøkte å henge med, men etterhvert begynte flere og flere fysiologiske systemer å bli utbrent.

bodytalk dec1Julemirakelet uteble, men...

Jeg kom meg unna i tide! Mens mange får stress, depresjoner og angstanfall, skjedde det for meg ingenting dramatisk; jeg fikk ikke et nervesammenbrudd, jeg møtte ingen buddhistisk munk på et fjell i Nepal, jeg fikk ikke overlevert en spesiell visdom fra en delfin i Middelhavet... Nei, jeg fikk en rekke BodyTalk-sessioner av kollegaer over et tidsrom på noen måneder, og langsomt ga min kropp slipp på ingrediens etter ingrediens til det såkalte perfekte livet. Og plutselig en morgen våknet jeg opp til en meget enkel oppskrift: Jeg skal bare være her, oppleve livet, gjøre mine ting så godt jeg kan, og ja, endre min oppfattelse og derved min kropps kjemi. Vipps! Det lyder så enkelt, og det er det faktisk også, når vi bare følger kroppens anvisninger. Hvor raskt kan man endre en vane? På et øyeblikk!
 
Og hva så med alt det som jeg ikke lenger rekker å gjøre? Det aner jeg ikke.
Jeg skal ikke rekke en hel masse i min fritid lenger - og allikevel føler jeg ikke at det mangler noe. Nå i ettertid kan jeg faktisk ikke huske hva det var for en masse gjøremål, jeg absolutt skulle ha gjort hver dag.
 
En fast ting i min privatlivskalender er fordypelse. Jeg går ikke religiøst til den, men jo, jeg kan godt fordype meg i en kirke fylt med lys. Det kan også være en langsom gåtur med dyrene i fjellene, en fredelig stund liggende på ryggen med den blå himmelen over meg og snakke litt med måkene, bokskrivning, matlaging, lange, dype samtaler med min mann og gode venner - og som en ekstra gave er jeg så heldig å ha en jobb som gir plass til fordypelse: i sessionene med de mennesker og dyr som oppsøker meg for BodyTalk.
 
Gi deg selv den opplevelsen - og ha en riktig fin juletid!
 
For mer informasjon er du velkommen til å ringe meg på tlf. +34 607 62 91 06 eller sende en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - eller du kan lese mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Julens Fristelser

Så står det desember på kalenderen. De fleste av oss forbinder desember måned med hygge, lys og glade sammenkomster.

Innledningen til julen starter fire søndager før den 25.12, hvor herrens og dermed julens komme ventes, og tradisjonelt bys adventssøndagene velkommen med adventskranser, lys, pynting og mange herlige julesammenkomster av forskjellig slag.
Julen feires av kristne som en feiring av Jesus fødsel. Kirken har satt Jesus fødselsdag til den 25.12, men i Norge feirer vi fødselsdagen den 24.12. om kvelden. Jesus fødselsdag vites ikke med sikkerhet, men autoritetene bestemte å samle feiringen av midtvinter og Jesus fødsel til en og samme begivenhet.
 
Slik har det imidlertid ikke alltid vært. I England har det vært forbudt å feire jul. I 1647 vedtok det engelske parlament en lov som forbød julen. Lederen Oliver Cromwell anså festlighetene som umoralske. Juledagene skulle være hellige. Hvis noen prester predikerte om Jesus fødsel kunne de havne i fengsel. Det stod kun på mens Cromwell var ved makten.
 
I vår tid samles familie og venner i desember, og med sammenkomstene blir det også en masse nytelse og hyggestunder med ekstra mat og drikke, ofte av tradisjonell art, som normalt ikke hører til i vår hverdag. Det fører lett til at man forspiser seg hvis man ikke er oppmerksom på å unngå det, samtidig som man allikevel nyter julens deilige mat.

Forspisning

Jeg elsker den tradisjonelle norske julematen, og jeg synes også at det er vidunderlig å prøve andre juleretter enn bare de norske, men jeg liker ikke å føle at jeg har forspist meg og har etter hvert funnet ut at det saktens kan la seg gjøre å unngå.
I mange år lot jeg det stå til med helse og velvære i desember måned. Dessverre var det en høy pris å betale i mange måneder etterpå, med økt vekt, magebesvær, ubalanse i blodsukkeret, m.m.
Ved hjelp av mange små tricks klarer jeg nå både å nyte julen og ha det godt etterpå.
Jeg spiser maten med nærvær. Når jeg har fått maten øst på tallerkenen sitter jeg et lite øyeblikk og bare ser på den og nyter den med øynene. Dermed begynner fordøyelsessekretene i munnhulen å virke, og det er lettere for bukspyttkjertelen og tarmsystemet å bryte ned maten.
Maten spises langsomt, og det smakes på hver eneste munnfull. Husk at det har stått noen personer på kjøkkenet som har tatt seg tid til å lage denne lekre og velsmakende maten for deg, så da er det en skam og også litt ufint å bare kjøre maten rett i gapet. Legg bestikket fra deg, mens du snakker med dine venner rundt bordet.
Når du spiser og tygger langsomt føler du deg også hurtigere mett. Når den første metthetsfølelsen inntrer, så stopp selv om det evt. må ligge litt igjen på tallerkenen.
Hvis det er mulig, så tenk på hvilken mat som blir servert og bestem deg for hva og hvor mye du vil spise av det før du går til bords. Det er en stor hjelp for meg i alle fall.

Kosttilskudd som du kan ha nytte av å ta for å hjelpe og forebygge forspisning:

• Multivitamin/mineral tablett, 1 stk. daglig.
• Omega-3 oljer, ca. 2000 mg daglig, beroliger deg og du får lettere en metthetsfølelse.
• Krom 100 mg, 1 tablett 2 x daglig, hjelper deg ved å redusere trangen til søtsaker.

Forstoppelse

Når du inntar all den lekre maten som normalt ikke teller i dine daglige matvaner, som f.eks. svineribbe, pinnekjøtt, riskrem, massevis av konfekt og julesmåkaker m.m., i tillegg til uvante drikkevaner, oppstår det ofte lett en forstoppelse.

Forebyggelse av forstoppelse:

Du kan gjøre mye ved å være ekstra oppmerksom på å ta noen lange og deilige gåturer i frisk luft, hvor du sørger for å trekke pusten godt, innen du setter deg til bords. Er det frukt og grønt på bordet, så spis rikelig av det. Drikk godt med vann, ikke til maten, for da skylles maten bare ned, men gjerne rikelig før du spiser – det metter - og drikk også gjerne vann etter maten.
Husk å tygg maten langsomt.

Kosttilskudd

• Kulltabletter kan være en god løsning hvis du vet at du kommer til å spise annerledes enn du pleier å gjøre. Kulltabletter virker som et filter, som beskytter.
• Det er viktig at dine mage- og tarmbakterier er i orden, så sørg for å ta tilskudd av gode tarmflora tabletter.
• Ta også tilskudd av gode enzymer, slik at du lettere bryter ned maten. Vær særlig oppmerksom på viktigheten av dem hvis du lett føler deg andpusten.
• Har du en besværlig forstoppelse kan det hjelpe med oppbløtte svisker eller sviskesaft.
• Produkter med loppefrøskaller kan være til stor hjelp, men husk å drikke rikelig med vann etter at du har inntatt produktet.
• Molkosan kan også være en god hjelp.
• Unngå i størst mulig grad melkeprodukter og ost om du har forstoppelse.
• Sørg for å ta B-vitaminer, evt. med ekstra tilskudd av B1.
• Ta omega-3 oljer.
• Sørg for å ta ekstra C- vitaminer.

Alkohol

Alkoholmisbruk ødelegger dessverre julen for alt for mange familier. Blir det drukket for mye, ender det som skulle være en deilig sammenkomst ofte i krangel, ja til og med slåsskamper.
Hvis du vet at du har en tendens til å drikke for mye under julesammenkomstene, så gjør et hederlig forsøk på selvdisiplin før du begynner. Selv om du synes at alt er gøyere og du blir gladere av å drikke, skal det ikke drikkes så veldig mye før situasjonen snus på hodet.
Er du alkoholiker og ikke kan drikke med måte, men vil gjerne ha en fredelig jul med familien, så ta en antabuskur selv om det er jul. Det kan være den aller beste julegaven du kan gi din familie, som elsker deg så høyt.
Skal du passe vekten, så vær oppmerksom på at alkohol er sterkt fetende, og kan gjøre deg mer sulten. Drikk med måte, f.eks. 1 – 2 snaps og deretter et glass vann, og la det bli med det. Hvis du f.eks. drikker 3 snaps og 2 juleøl har du fått i deg 910 kalorier. Hvis det er vin på menyen, så drikk 1-2 glass vin, som etterfølges av rikelig med vann.

Nyttige kosttilskudd

• Sørg for et sterkt og godt vitamin/mineraltilskudd
• Ekstra B vitaminer
• Sørg for å få i deg de essensielle oljene, gjerne i kapselform med omega 3/6/9. Ha noen oljekapsler med deg og ta de underveis og som det siste du gjør før du legger deg.
• Vær oppmerksom på blodsukkerstabiliserende kost.

Tømmermenn

Hvis du vil unngå tømmermenn, er det en god ide å la være å røyke. Røyk og alkohol sammen kan medvirke til at du lettere får tømmermenn.
Hvis du vil unngå tømmermenn er det viktig at du, mens du drikker alkohol, også sørger for å få i deg nok vann. Alkohol er sterkt vanndrivende, og væskemangel kan medvirke til tømmermenn.
Begynn å drikke drinker uten alkohol to timer før du drar hjem - det gjør det lettere å våkne.
Det er viktig at du vet at du har fått rikelig med søvn og føler deg vel opplagt og vel uthvilt. Sørg for å få sovet ut alkoholen.
Om uhellet er ute og du våkner opp med gigantiske tømmermenn, er det mulig med litt førstehjelp.
Igjen er det viktig å drikke rikelig med vann, evt. tilsatt litt salt.
Det kan kanskje være en god ide med en enkelt øl, men husk kun en, ellers er du i gang igjen.
Om du klarer å spise noe, så spis en god omelett med massevis av deilig bacon eller pølse.
La være med å trene dagen etter at du har drukket rikelig. Det er desidert usunt, har ledende forskere funnet ut.

Kosttilskudd som beskytter

Det kan være en riktig god ide å ta et godt kosttilskudd med vitaminer/mineraler i den perioden som du vet at ditt inntak av alkohol er større enn vanlig, så tåles alkoholen bedre, og dermed reduseres tømmermennene.
• Ta ekstra tilskudd av B-vitaminer.
• Sørg for rikelig inntak av selen og sink.
• Forskjellige aminosyrer som f.eks. cystein og taurin kan være nyttige.
• Massevis av gode oljer som f.eks. omega-3 og/eller kokosolje kan være gode å ta i etterkant, men også som forebyggende når du har bestemt deg for å skeie ut ved julesammenkomsten.
• Mariatistel, som er lever-rensende, er godt både før og etter. Fås flytende og i kapselform.

Sørg for gode juleminner

Jeg tror de fleste av oss er meget tradisjonsbundne når det gjelder julen. Av barn forbindes ofte julaften med noe magisk. Julen er en tid som du aldri glemmer, og du husker resten av livet hvordan den var da du var barn. Jeg var barn av travelt opptatte foreldre, som elsket meg høyt. Julaften var det åpent i forretningene til kl. 16, og jeg husker mest av alt hvor trøtte mor og far var på juleaften. De hadde bare lyst til å velte ned i hver sin stol når dagens salg var over. Julepynten hjemme var som regel sparsom fordi det simpelthen ikke var overskudd til det, men i forretningen strålte og lyste det med engler, lys og nisser. Hele 25 % av årsomsetningen i forretningen falt i julemåneden, så det skulle legges ned en stor innsats.
Mine vakreste juleminner fra juletiden er derfor fra tiden før jul, hvor det skulle pyntes julevinduer og butikken skulle pyntes den siste søndagen i advent. Når det var gjort skulle det feires, og alle de små næringsdrivende samlet seg gjerne midt på natten til et godt smørbrød og en øl, når alle var ferdige med å pynte butikken. Der var stemningen god, glad, forventningsfull og munter.

Med den ovenforstående historien vil jeg understreke hvor viktig det er å gjøre juleminnene fine for de minste. De husker dem resten av livet, og bærer dem videre igjen til sine barn.
 
Alle sammen i alle aldre ønskes en god og gledelig jul!
Anni

Lytt til din lever!

Desember måned kjennetegnes av masse mat og drikke – vi hygger oss, men leveren jobber på overtid. Når man tenker på viktigheten av leverens oppgaver, kan en undres over at mange av oss overbelaster den med alkohol, fet mat og sukker, men det er hjelp å få til din lever.

Her er 6 tegn på at din lever trenger hjelp:

  • Hvit/gulaktig tunge og dårlig ånde
  • Væskeopphopning og/eller tette bihuler
  • Søvnløshet (du våkner typisk mellom kl. 01 og 04 om natten)
  • Oppblåst mage
  • Tømmermenns-symptomer (skyldes at kroppen dehydreres, mineraler og B-vitaminer mistes, og pH verdien senkes)
  • Halsbrann
lever1Boldocynara fra Vogel inneholder friske, økologiske urter med mange bitterstoffer. Hovedingrediensen er dog artisjokk – en urt, som fremmer galleproduksjonen. Gallen medvirker i leverens utrensningsprosess, og er nødvendig for nedbrytning av fettstoffer. Artisjokk senker også kolesterolnivået og regenerer cellene i din lever. En annen ingrediens er løvetann, som er naturlig vanndrivende, og som hjelper til med å fjerne giftstoffer fra tarmsystemet. Innholdet av peppermynte og boldo gir god effekt på tarmkramper og luft. Fås i dråper.
 
Mariatistel (Silymarin) er kanskje den best kjente av alle leverurter. Mange forsøk har vist at mariatistelen er i stand til å beskytte leveren, og nettopp frøene fra denne planten kan føre leveraktiviteten tilbake til normale tilstander etter belastning. Den er for øvrig en meget sterk antioksidant. Fås i kapsler.
 
Friskpressede safter er en stor hjelp for leveren. Ta 2 gulrøtter, 2 selleri-staver, 1 rødbet og et eple, helst økologisk, og kjør det gjennom saftpresseren.
 
Drikk dette på fastende mage. Hvis du ikke har en saftpresser, kan du i stedet drikke Biotta Breuss saft.
 
Det er også av stor betydning at man drikker nok vann for å hjelpe leveren med dens mange arbeidsoppgaver.
 
God jul!

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng.
Denne supermat-roten har man spist i Andesfjellene i hundrevis av år. Den gror høyt oppe i fjellene, og har vist seg å ha fantastiske helsemessige egenskaper.

Mirakelroten Maca har positiv innvirkning på energien, hukommelsen, oksygenopptagelsen og hormonbalansen. Den er rik på omega 3, kalium (potassium), selen, B- og C-vitaminer, den er fylt med kostfibre, og den inneholder meget få kalorier.

Mange mennesker har forstyrrelser i hormonbalansen på grunn av stor østrogenpåvirkning fra forurensning av miljøet. Maca-roten er en adaptogen plante. Det vil si at den regulerer seg selv i kroppen på den måten at om du har for mye av et hormon så demper den det, og om du har for lite, booster den det. Den stimulerer de to overordnede hormonkjertlene i hjernen; konglekjertelen (pinealkjertelen) og hypothalamus. Disse kjertlene er ansvarlige for bl.a. brisselen (thymus), bukspyttkjertelen og kjønnsorganenes kjertler. Den adaptogene effekten gjør at Maca tilpasser seg til den enkelte kropps behov.
 
Maca blir også kalt for naturens viagra, og den kan fremme sexlysten hos både menn og kvinner, i likhet med at den fremmer fertiliteten og sædkvaliteten. Den er også særdeles bra for PMS, hetetokter og plager i forbindelse med overgangsalderen.
 
Maca Rot kan kjøpes hos Vitamina i Centro Idea.

Pan Deluxe – norske og danske baketradisjoner forenes på Costa del Sol!

I de siste årene har det blitt stadig populært med lavkarbo-dietter, som kort fortalt dreier seg om ...

Gastronomi

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Lider du av oppblåst mage og forstoppelse?

Du tenker kanskje ikke mye på din tarm til daglig - men de dagene hvor du har vanskeligheter med å g...

Helse

Velkommen til Det Norske Magasinets desember-utgave 2017

Så var årets siste måned her, og vi er vel alle mer eller mindre opptatt av å forberede oss til jule...

Nyheter

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Annet

Los Vikingos Høst avsluttning på Santana GC 24. november 201…

Fredag 24. november spilte Los Vikingos sin siste golfrunde for 2017 på Santana GC. Denne gangen var det en dobbel konkurranse med lag spill og en individuell stableford konkurranse.   Lagkonku...

Golf

Klubbmesterskap Los Vikingos 7. og 8. november

Årets klubbmesterskap i Los Vikingos ble avholdt i Chiclana de la Frontera Cadiz i Sancti Petri. Vi var 44 golfere som reiste nedover for å kjempe om tittelen. Spenningen var til å ta og føle på aller...

Golf

De Hellige Tre Konger anno 2018

Den 5. januar kjører De Hellige Tre Konger karavanene tradisjonen tro gjennom gatene i de spanske byer. På lastebilene står kongene Kaspar, Melchior og Balthasar side om side med Mikke Mus og Svampebo...

Annet

Tema & Profiler

Nytt fra Den norske skolen - Skildringstur til Malaga

-Mange elever kan synes det er vanskelig å skildre, når de sitter innestengt i et klasserom og ser d...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Selofads døtre

Desember måneds norske ildsjel skrives i flertall – ildsjeler. Her er nemlig snakk om Selofads Døtre...

Tema & Profiler

Runway har landet

En ung skandinavisk virksomhet på Costa del Sol hører til blant de hurtigst ekspanderende i hele Spa...

Tema & Profiler

Iluminaciones Ximenez

Når vi står med knekk i nakken og åpen munn og kikker opp på det fantastiske julelyset som utgjør en...

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29