Påmelding nyhetsmail

Málagas verdenskjente vine

Axarquía er preget av kjedelige tomat-plantasjer og sparsomt landbruk. Men trekker man litt lengre innover i Málagas høyland dukker de første vinmarkene opp. Det er her vinelskeren og forretningsmannen Jorge Ordóñez skaper mirakler med provinsens druer, og produserer noen av tidenes mest anerkjente og best- selgende viner.

Han skal kjempe seg gjennom snømassene for bare å komme seg ut av sin hoveddør, og derfra videre mot sitt beskjedne kontor i en av Bostons mindre attraktive bydeler. Året er 1987, og vinteren er beinhard. Men det tar ikke motet fra den 29-årige Jorge, som kompromissløst tror at han kan få amerikanernes øyne opp for spansk vin. Den unge malagueño har alle odds mot seg, men allikevel lykkes han. I dag er Jorge Ordóñez kongen av spansk vin i USA.

Billig Sherry og kjedelig Rioja-vin

Den gangen, for nøyaktig 30 år siden, var spansk vin for amerikanerne ensbetydende med billig og dårlig vin.
”Det var billig Sherry og kjedelige Rioja-viner som ble importert. Transport- og oppbevaringsmetodene var så elendige, at vinen nærmest var ødelagt før den ble skjenket. Det var slettes ingen spanske hvitviner på markedet, og markedsføring var et ukjent begrep. Spanske viner var så visst ikke en merkevare,” husker Jorge Ordóñez, som på én og samme tid hadde verden foran sine føtter og sto foran en umenneskelig oppgave.
Det kom da også til å koste blod, svette og tårer å få åpnet markedet. Å finne de rette spanske vinene til amerikanerne, å få transport- og oppbevaringsmetodene endret, samt å få de amerikanske distributørene til å gi ”de nye vinene” en sjanse.
Men i 1989 fikk han solgt sin første flaske rødvin, og i 1991 kom den første hvitvinen i butikkene. Ti år senere hadde Jorge Ordóñez en katalog med nøye utvalgte viner fra 70 spanske bodegaer. Den unge vinelskeren viste ikke bare at han hadde talent for å finne de rette vinene. Han hadde også talent til å få sine viner presentert for de rette menneskene og få dem ut i de rette salgskanalene. Derfor har Jorge Ordóñez’ firmaer i løpet av de siste femten årene eksportert seks millioner flasker vin til det amerikanske markedet. Hvert år!

Den tørre muskatell

Bak de imponerende salgstallene ligger det også et hektisk reiseliv. Og nettopp på de lange flyreisene mellom Spania og USA har tankene og drømmene om å få plassert Málaga på det internasjonale vinkartet fått fritt løp. For ti år siden ble tankene til handling. Den innovative vineksportøren gjorde seg til produsent ved å kjøpe en rekke vinmarker i Málagas høyland og etablere en bodega i Vélez-Málagas beskjedne industri-område.
Bodegaen ble for et par år siden utvidet til 800 kvadratmeter. Det var nødvendig for å kunne følge med etterspørselen, for Jorge Ordóñez’ talent for å produsere og utvikle nye viner er like stort som hans gründer- og salgstalent.
Idéen med en tørr muskatell (Botani), som et alternativ til den klassiske meget søte muskatell, og en frisk lett musserende hvitvin (Botani Muscat), som et alternativ til den nordspanske cava og sidra, er blinkskudd, som har gitt gjenlyd over store deler av verden. Derfor produserer bodegaen i Vélez-Málaga i dag 208.000 flasker vin i året og omsetter for 1,4 millioner euro. Omsetningen og produksjonen øker for hvert år som går. 45 prosent eksporteres direkte til USA, men i 30 andre land nytes bodegaens viner også i stor stil, primært i Tyskland, Japan, Kina, Mexico og Canada.
De flotte salgstallene betyr naturligvis også stort overskudd. I beste gründer -stil har Jorge Ordóñez alltid re-investert alt som kom inn i kassen. Derfor har han i dag tolv store vingårder og bodegaer fordelt rundt omkring i landet. Det skyldes ikke stormannsgalskap, men en uendelig forkjærlighet og trang til å utvikle og forbedre spansk vin.

En skål med Robert Parker

Gründer-sjelen og pågangsmotet til å gå nye veier, fikk på et tidlig tidspunkt den internasjonale vinguruen Robert Parker til å åpne øynene for den ambisiøse spanjolen. År etter år har han gitt Jorge Ordóñez’ viner toppkarakterer, og to ganger har Jorge Ordóñez mottatt prisen for å være årets viktigste person i vinsektoren i USA. Spesielt de tørre og søte muskatell-vinene fra bodegaen i Málaga er han begeistret for.
”Du må smake dem for å forstå det,” har Robert Parker flere ganger uttalt. Kanskje derfor var det Jorge Ordóñez’ søte muskatell (no.2 Victoria), som ble servert til gallamiddagen for utdelingen av Nobels fredspris i 2012.
Jorge Ordóñez’ drøm om å få Málagas druer på verdenskartet er mer enn fullkommen.
 

Alevante: En oase i Marbella – som definitivt er verdt et besøk eller to.

Alevante er stedet hvor du kan nyte velsmakende mat, service på høyt nivå, god vin og fantastiske drinker, fra solen står opp til den går ned. Alevante Restaurant er en elegant og vennlig restaurant som ligger i andre etasje i Real Club Maritimo i marinaen, med nydelig utsikt og en livlig og stilfull atmosfære.
Når du ankommer Alevante føler du umiddelbart at du har kommet til et veldig spesielt sted. Bruken av stoff og tre i innredningen, kombinert med den maritime stilen, er eksepsjonell I sin enkelthet. Du finner sports-havnen like utenfor, og det er som om inne- og utemiljøet smelter sammen I en perfekt symbiose som får deg til å føle deg hjemme med en gang.

Maten

Menyen kan best kategoriseres som Fusion, med aner til Middelhavet. Bare se på menyen – det vil få smaksløkene dine til å hoppe i taket, og du vet at du bare må tilfredsstille dem. Hoved-kokken Maximiliano Pignataro er fra Argentina, men siden han forlot sitt hjemland har han bodd utenlands i mange andre land, hvor han har utviklet sine kunnskaper og koke-kunster til ytterste perfeksjon. Det siste året før han kom til Marbella, laget han gourmet-mat på Seychellene.
 
Vær god mot deg selv og dem som du ønsker å dele noen spesielle øyeblikk med. Besøk Alevante, hvor du kan være sikker på at de gjør alt som står i deres makt for å bringe frem det aller beste fra et restaurantbesøk ved havnen.
 
Alevante2

Speak Easy Cocktail Bar

Hos Alevante er alt stilig, koselig og moderne. Cocktail-menyen er et kapittel for seg selv. Her finner du alle de klassiske cocktailene du noensinne har hørt eller drømt om. Uansett om du velger å ha din Martini «shaken or stirred», kan du være sikker på at i hvert tilfelle vil drinken bli laget av profesjonelt utdannede servitører og spesialister, som vet hvordan de skal blande din cocktail. Alevante har også fått Perfect MaCallan-sertifikatet, som for whisky elskere er en veldig spesiell utmerkelse.
 
Alevante3

Nylig under ny ledelse og nå en del av den verdensberømte Beckett's Marbella-familien, komplimenterer restauranten den vakre beliggenheten i havnen, som nettopp har fått nok en 5-stjernes Blue Flag-pris.
Med en moderne og kreativ meny kan du nyte deilig mat inspirert av reisende fra hele verden, fra soloppgang til solnedgang.

Alevante4

Med en moderne og kreativ meny kan du nyte deilig mat inspirert av reisende fra hele verden, fra soloppgang med frokost til solnedgang, hvor du kan nyte en spesiell cocktail.

Sabor a Málaga: Nybakte og rykende varme molletes

Denne måneden beveger vi oss til Antequera. Byen, som ligger en times kjøring fra Costa del Sol, hvor man langs veien rett før man svinger av mot Antequera kjører forbi “indianerfjellet” – det fjellet som fra dets venstre side ligner en sovende indianer. I sommerens hete kjører jeg med bilvinduene åpne, for jeg tenker at jeg snart vil møte noe velduftende. Og jeg har rett. Når jeg kjører gjennom industrikvartalet trenger en søt duft av nybakt brød inn i bilen, og duften blir enda sterkere jo nærmere dagens mål jeg kommer. Vel fremme utenfor den hvite industribygningen med røde sprosser blir jeg møtt av Guillermo Ramos, markedsføringsansvarlig hos bedriften Mollete San Roque, som holder et forkle og et hårnett i hånden. I min fantasi forestiller jeg meg at jeg nå kommer til å besøke et bakeri hvor gamle spanske damer med kraftige armer og forklær, noen av med kyse på hodet, står langs trebenker og elter deigen til disse utsøkte brødene, innen de bakes i en stor steinovn.
 

Historien om molleten fra Antequera

Starten på det som i dag kalles Mollete San Roque, begynte da en mann ved navn Juan Paradas Pérez på grunn av sykdom ikke lenger kunne fortsette med det landbruket som han tidligere hadde livnært seg med. Dette var like etter borgerkrigen, og for å få mat på bordet til familien sin begynte Juan Parada Pérez å bake brød i stedet for, og hans spesialitet ble molletes. Men molletens historie strekker seg lenger tilbake i tid enn som så.
 
Den eldste oppskriften på molletes som finnes i Antequera er datert til 1554, og inngår i en kokebok som tilhørte en kvinne ved navn María Enríquez. Denne oppskriften beskriver ikke direkte det brødet vi i dag kaller mollete, men en form for ovnsbakt brødkake av fint mel som ble kalt ”Molletes Reales”. Som den første som bakte dette brødet, som senere ble litt av et symbol for Antequera, donerte María Enríquez senere oppskriften til kommunen, hvor den i dag oppbevares i det historiske arkivet.
Et annet dokument, datert til 1775, viser at en mann ved navn Manuel Esbri ba kommunen om lisens til å kunne bake og selge nettopp molletes. Denne lisensen fikk han med forbehold om at prisen skulle være ”to kvartinger” mer enn prisen for vanlig brød, og prisen skulle baseres på vekten.
Molleten ble altså litt av et rikmannsbrød, ikke bare pga. prisen, men også pga. at brødet i seg selv er finere og mykere enn det typiske, vanlige bondebrødet. Og pga. mykheten ble molleten spesielt foretrukket blant eldre.

Molleten gjenoppfinnes

Med tiden gikk molleten dog mer og mer i glemmeboken, inntil den dagen hvor Juan Paradas Pérez, som sies å ha gjenoppfunnet molleten, begynte å bake. Juan Paradas Pérez hadde i begynnelsen ingen oppskrift å følge, noe som gjorde at han eksperimenterte seg frem med mel, gjær og vann, helt til han fikk laget et brød som han likte. Melet kom fra korn som han selv bar på ryggen til landsbyens mølle, og da han ikke hadde en bakerovn hjemme gikk han til bakeriet, hvor han eltet deigen og leide ovnen for å bake brødet (betalingen ble gjort opp pr. brød). Siden fylte han sin brødkurv, dekket brødet med en duk, og bega seg ut med kurven under armen og solgte brød i byen. Mange ristet på hodet av mannen som kom og solgte porsjonsbrød, for de synes at det var merkelig, når man kunne kjøpe store bondebrød på 1-2 kg, som rakte til mange flere.
 
Men med tiden ble det myke, fine brødet populært, spesielt til frokost, og Juan Paradas Pérez fikk mer å gjøre, hvorpå hele hans familie ble involvert i bakeriet. Og da virksomheten vokste, ble også molleten spredt over hele regionen.
 

Storproduksjon

molletesJeg tar beskyttelses-klærne på, og hilses velkommen i det som jeg forestilte meg var et stemningsfullt bakeri, og møtes av noe helt annet. Juan Paradas Pérez’ arv har nå nådd hans barnebarn Juan Paradas Palacios, som startet bedriften Mollete San Roque S.A. i 1987 (da var han 22 år), og det kommer ikke lenger på tale å leie seg inn i et bakeri. Lagerbygningen jeg står i er ikke stor, men her håndteres alt maskinelt, kontrollert av noen våkne øyne fra de ansatte – alle bekymrer de seg om å opprettholde ryktet om den høye kvaliteten i molletes fra San Roque i Antequera. Veggene er hvite og alle maskiner er i rustfritt stål, og det ses ikke noen risiko for kontaminasjon. Det eneste som minner om bakeriet i min fantasi er duften, som får magen til å rumle, og naturligvis selve brødet, basert på den samme mollete-oppskriften som Juan Paradas Palacios farfar brukte.
 
I et hjørne står to store deigmaskiner som arbeider på skift med å elte 80-90 kg tunge deiger, som i maskinen deretter deles opp i små runde boller. I neste maskin fortsetter bollene, liggende i små gynger, inne i et temperert kjempestort glassmonter, hvor de kan heve i noen minutter, hvorpå de formes til spisse ovaler som rulles ut med valser, innen de legges på plater for å heve innen stekingen. Siden kommer de små brødene gylne ut av ovnen, hvorpå de deretter pakkes for å kjøres ut til mollete-elskere i hele Andalucía. Og siden molleten er et riktig lokalt produkt, har den da også fått det blå merket Sabor a Málaga.

Servér den på beste vis

”Kapasiteten her hos Mollete San Roque går opp til 18 millioner brød pr. år, men da brødet selges ferskt, om enn ferdig pakket her i fabrikken i et beskyttet miljø for å garantere kvaliteten, så beror produksjonen på det antall bestillinger som vi tar imot fra dag til dag”, forteller Guillermo Ramos, da vi tar av oss beskyttelsesklærne og forlater bakeriet. I sin hånd har han en pose full av nybakte, velduftende molletes.
”De er til deg,” ler Guillermo Ramos, og rekker meg posen, før han fortsetter: ”Jeg vet at alle har sitt favorittpålegg, men det finnes en måte som er den beste når det dreier seg om å tilberede en mollete. Man skal først dele molleten på langs, og så rister man brødet. Men rist ikke halvdelene hver for seg; del brødet, sett de to delene sammen igjen, og rist det. På denne måten blir yttersiden sprø og innsiden blir myk og saftig. Legg så de to halvdelene med skjæresiden opp på en tallerken, hell en god olivenolje over, smør most tomat på, og topp det hele med en god jamón serrano.”
 
molletes2
Guillermo Ramos (t.v.) med en av de 20 ansatte i bakeriet. Han har munnbind på, da han akkurat har helt mel i massen, som skal eltes til en deig på 18 kg.
 

Vinos & Gourmet: Sommeren er for alvor kommet til Costa del sol

Sommeren er for alvor kommet til Costa del sol. Mesteparten av tiden nytes sammen med venner og familie på terrassen, ved bassenget eller på stranden. Det betyr at vi drikker mer, og ønsker forfriskninger til nytelse under solen. Og Helles lakse-, ibérico- og tomat-kanapéer, eller den deilige vannmelondesserten, passer perfekt til denne måneds kjølige lille sak. Jeanett Lorentzen vil nemlig presentere Moët & Chandons spesielle sommerchampagne (Ice Imperial), som serveres med isbiter.
 

To kapasiteter møtes her for å dele av sin kulinariske og ønologiske erfaring.
Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos er Det Norske Magasinets faste vinekspert. I serien Vinos & Gourmet gir hun deg svar på hvilken vin som passer best til den menyen som Helle Barlebo fra Chili Gourmet tryller frem på kjøkkenet, og her gir sine oppskrifter på.

 

Litt om Vinhuset

Moët & Chandon er en av de største produsentene av champagne, med en årlig produksjon på opp til 26 millioner flasker. Moët & Chandon ble grunnlagt i 1743, og er i dag i besittelse av mer enn 1000 hektar vinmarker til champagne.
Moët & Chandon er verdensberømt som et luksusmerke, og har for lengst plassert seg i den absolutte eliten. Deres champagner nytes av alt fra Formel 1-verdensmestre til Hollywoods superstjerner. Det var f.eks. Moët & Chandon som leverte champagnen til Prins Charles og Lady Dianas bryllup.

Man putter da ikke isbiter i vin?

Mange vet nok at isbiter fortynner vinen og gjør merkelige ting med strukturen, når man drikker den. God vin og champagne bør derfor bevares urørt og adskilt fra utenforstående elementer, eller...?
Moët & Chandon er av en annen oppfatning, og har lansert denne forfriskningen til det tørste sommerfolket, noe som sammen med Helles lakse-delikatesse virkelig setter smak på sommeren. De små rugbrødsbitene med mascarpone-mousse og laks harmonerer perfekt med Moët & Chandon Ice Imperial, som bryter med den ordinære oppfattelsen av champagne. Det er nemlig snakk om et nytt champagne-konsept, som til lunsj eller etter jobb kan erstatte hvitvinen, rosévinen eller den sterke drinken eller cocktailen. At denne champagnen kan drikkes med isbiter er nettopp det som gjør den så fantastisk deilig. Den er lett, og gir et fint motspill til de salte ibérico-bitene med mozzarella-ost og ruccola, som Helle har laget. Eller de fylte cherrytomatene, hvor det er en fin balanse mellom det søte fra tomatene, den rike konsistensen fra
kikertene, og den friske vårløken. Den forfriskende champagnen bør nytes i sommervarmen sammen med de små anretningene. Ice Imperial gjør at man får øynene opp for at champagne ikke er en komplisert drikk, men at den kan inntas mye oftere enn bare til kransekaken, nyttårsaften, konfirmasjoner, bryllup og andre høytidelige fester.

Hvordan smaker Moët & Chandon Ice?

Moët & Chandon Ice er laget av de tre klassiske champagnedruene chardonnay, pinot meunier og pinot noir. Den er flott gylden på farge, med en aroma av nektariner, bringebær og tropiske frukter som mango. Den fyldige karakteren blir frisk når man tilsetter isbitene, og en lett smak av karamell gir et streif av sødme.
”For å gjennomføre smakningen i de rette rammer har vi naturligvis satt oss i solen. Først smaker jeg champagnen uten is. Den er litt flat, virker tung, og dermed har jeg egentlig ikke lyst på mer. Men, deretter tilsetter jeg de tre isbitene som jeg får beskjed om. Jeg rører dem litt rundt i glasset som hurtig kjøles ned. Og med èn gang forvandles den til en forfriskende drikk, som på behagelig vis fyller munnen, løfter hodet, og ikke minst optimismen. Ice Imperial har en sødme som minner om vanilje, fersken og druer, som sammen med solen forsterker smaksopplevelsen i så stor grad at jeg ikke ville nøle med å ta meg et glass ved en annen anledning”, understreker Jeanett.
De søte undertonene i champagnen gjør at den passer perfekt til denne måneds salte lekkerbiskener og den vidunderlige lakris/kardemomme-vannmelonen, som kan serveres både som dessert eller som en frisk delikatesse i sommervarmen.
 
Du kan dessuten lage din egen versjon av Moët & Chandon Ice. Vinhuset har nemlig gitt noen forslag til bær og urter, som man kan tilsette champagnen (hver for seg). Husk å servere den i store vinglass og ikke i det tradisjonelle champagneglasset. Prøv for eksempel å tilsette:
Mynteblader
Skall eller saft fra lime eller sitron
Agurk skåret i små terninger
Kardemommefrø
Ingefær i papirtynne skiver
Røde bær som bringebær eller jordbær.
Ice Imperial står ved det som den er – en forfriskende, festlig, la-dolce-vita-drikk, som passer spesielt godt til livet her på kysten i de varme sommermånedene.
Og Jeanett Lorentzens konklusjon er: ”Den er bedre enn ventet! Den er frisk og velsmakende. Moët & Chandon Ice Imperial er den perfekte drikk til sommeren og en solrik dag! Og den kan absolutt ikke sammenlignes med andre champagner fra Moët & Chandon. Skal serveres med isbiter, og er moro å eksperimentere med. Men skynd dere, for produksjonen av Ice Imperial er ikke særlig stor, og den kommer kun på markedet om sommeren. Så de som skal rekke å prøve en flaske skal være raskt ute. Flasken koster hos Birdie Vinos 49.95 euro.”
 
Riktig god fornøyelse og fortsatt god sommer!
Jeanett fra Birdie Vinos
 

Helle Barlebos oppskrifter

Lakse-delikatesse

150 gr. Norsk Røkt Laks i skiver
1 dl. Lakserogn
1 beger Mascarpone
1 dl. Creme Fraiche
Saften fra ½ Lime,
½ Lime skåret i kvarte skiver
Frisk Dill til pynt
Flak-salt & Nykvernet Pepper
4 Skiver nybakt Rugbrød
Rør Mascarpone & Creme Fraiche sammen med den nypressede limesaften og krydderet. Skjær brødet i mindre biter, typisk 4 stk. per skive, og sett dem på en tallerken. Hell massen opp i en sprøytepose eller frysepose, hvorpå du lukker toppen med en knute. Klipp et lille hul på skrå i hjørnet av bunnen på posen, og du kan nå lage en flott klatt med massen på hvert stykke rugbrød. Sett en skive med laks oppå hvert stykke, topp med en teskje lakserogn og avslutt med å pynte med litt dill og en skive med lime.
Som variasjon kan lakserognen evt. byttes ut med steinbitrogn eller din favoritt-kaviar.

Ibérico-kanapèer

100 gr. finskåret ibérico-skinke
½ Agurk
1 pose Ruccola
2 stk. hele Mozzarella-oster
Litt Jomfru-olivenolje
Litt Balsamico-dressing
Flak-salt & Nykvernet blandet Pepper
Skjær agurk & Mozzarella-osten i avlange stenger og hell litt olje, Balsamico og krydderet over. Rull deretter hver enkelt agurk, ost og litt ruccola inn i en skive med ibérico-skinke. Denne lille kanapéen er lynrask å lage og smaker himmelsk sammen med et glass Möet ICE Impérial.

Fylte Cherrytomater

1 kurv Cherrytomater
150 gr. Kokte, avkjølte Kikerter
1 skjefull Sesam-olje
1 dl. Oliven-olje
2 Finhakkete Sjalottløk
Paprika, Flak-salt & Pepper
Hell alle ingrediensene (unntatt tomatene) i en foodprocessor og bland til du har en ensartet masse. Skjær deretter en åpning på skrå i toppen av alle tomatene, og fyll massen i tomatene med en sprøytepose, etter samme fremgangsmåte som beskrevet ovenfor. Pynt evt. med lidt ristet sesamfrø. Hvis du ønsker en annerledes touch kan du evt. velge å bruke Mini Plomme-tomater, som fås i mange forskjellige farger.

Vannmelon med Lakris & Kardemomme

1/4 Vannmelon
1 teskje Lakrispulver
1 teskje Kardemomme
2 teskje Rørsukker
Frisk Mynte
Ristet Sesamfrø
Skjær vannmelonen i små stykker og fjern alle de sorte kjernene. Bland rørsukker, kardemomme & lakrispulver sammen, dryss det over de utskårne stykkene med vannmelon, og la dem hvile i ca. 10 minutter. Anrett deretter vannmelonen i små skjeer, og din friske Kanapé-dessert er klar til servering med et dryss av ristede sesamfrø og litt hakket mynte på toppen. Denne lette dessert-kanapéen kan med garantert suksess også lages med friske jordbær, bringebær eller halve druer uten steiner.
Husk at det er kun fantasien som setter grenser.
 
Velbekomme,
Helle Chili Gourmet

Nikki Beach: Sol, Sommer, Mojitos og en kulinarisk opplevelse for alle

Copy of Cocktails Barray HRes 007Nikki Beach er kjent for den eksklusive livsstilen, en hyllest til livet i alle dets former og fasonger. Musikk, glede og kulinariske opplevelser. Hos Nikki Beach finner du en meny som kan få smilet frem hos alle med interesse for mat - uansett om de er jetsettere, gourmeter eller ordinære gjester. Og for mange er navnet Nikki Beach synonymt med festlige, fargerike minner, sammen med familie og venner.

 

Nikki Beach er for alle

Hva du enn må ha hørt, så skal det sies at Nikki Beach er langt fra kun for jetsettere, det er heller ikke kun fest og farger, og man behøver virkelig ikke å være millionær for å spise i restauranten eller for å slappe av i baren og nyte en eksotisk drink. Beach-klubbens konsept er tilpasset slik at det ikke kun er et sted for de unge hvor musikken pumper ut til langt ut på natten. Nei, det er også et sted for barnefamilier og golden oldies, som alle kan nyte en dag på dette herlige stedet.
 
Nikki Beach i Marbella ligger ved en av de beste strendene i området. Dørene åpner hver dag kl. 10.00, pool og bar åpner kl. 11.00, og de hvite solsengene innbyr til ren sol-dyrking og avslapping hele dagen. Foruten en stor utendørs restaurant, er det bar, livstils butikk, samt spaområde/massasje på stranden, med utsikt over Middelhavet.
 
PLATOS 2017 0003

En kulinarisk opplevelse

Restauranten på Nikki Beach Marbella tilbyr en variert matopplevelse og meny, foruten de beste champagner og en omfattende cocktail-liste. De kulinariske høydepunktene er fisk, kjøtt og skalldyr, overdådige fat med sushi og fantastiske salater, alt med en internasjonal touch. Menyen er satt sammen av Nikki Beachs sjefs-kokk, i samarbeid med de ansvarlige kokkene på hver av destinasjonene. Menyen gjenspeiler det lokale kjøkken fra alle de stedene rundt om i verden hvor du kan finne Nikki Beach. I Marbella er det den franske mesterkokken Patrice Godino som sørger for at dine smaksløker blir vel fornøyd, og at du får en ekstraordinær opplevelse.
 
Restauranten serverer lunsj hver dag fra 12.00-19.00, og fra den 27. juni til den 30. august er det også åpent for middag på torsdag, fredag samt lørdag, når kjøkkenet stenger kl. 24.00.
 
Som noe nytt er det også mange sunne retter på menyen, og spesielle salater m.m.

Det legendariske White Party

Det første store arrangementet på Nikki Beach Marbella i år var sesong-åpningsfesten White Party 25 mai, som var en fest som tok av med et brak. Og i tiden fremover kan du glede deg til mange flere arrangement og fester, bla. Viva Mexico, In the Jungle, H2OH, og mange flere arrangementer og temafester! Søndag 1 oktober stenger strandklubben for vinteren, og dette markeres med et Red Party. Det er også mulig å leie Nikki Beach til private arrangementer og fester.
 
Entertainment

EVENTS:

Hver søndag er det Amazing Sunday, noe som nok er Nikki Beachs mest populære arrangement. Musikken starter forsiktig allerede kl. 13, og i løpet av de neste tre-fire timene kan gjestene nyte de store solsengene, stranden, en jordbær-mojito, eller en god lunsj i skyggen, mens de slapper av sammen med venner, familie og barn. I fire-tiden skrus volumet opp og så fortsetter festen til langt ut på kvelden. Hele dagen er det også underholdning for både store og små.

Spesielt for skandinaver:

For skandinaver er det ScandiParty lørdag 8. juli kl. 12.00 – også en interessant mulighet for å nyte en dag på Nikki Beach. - For om noen har skjønt hvordan de skal skape festlige rammer rundt alle deres arrangementer, så er det Nikki Beach.

Se hele sommerens program på:

www.nikkibeach.com/marbella
For å reservere bord, ring: +34 952 836 239.
 

Den første Nikki Beach Club ble åpnet i 1998 av Jack Penrod i Miami Beach, Florida. Siden den gang har populariteten bare økt, og Nikki Beach har i dag klubber over hele verden. Vil du vite mer om Nikki Beach Marbella eller om hva som skjer rundt omkring i verden, klikk på: www.nikkibeach.com.
Føler du for å tilbringe dagen på Nikki Beach Marbella, å nyte sommeren, solen, og de fine omgivelsene, så bestill bord på tel. 952 83 62 39

Copy of NightMarbs Barray HRes 012

 

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av ...

Utflukter & Reiser

Málagas verdenskjente vine

Axarquía er preget av kjedelige tomat-plantasjer og sparsomt landbruk. Men trekker man litt lengre i...

Gastronomi

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Ell...

Utflukter & Reiser

Hvis treet kunne snakke

Helt ytterst på en forblåst, værutsatt klippe – ikke langt fra Big Sur ved Californias Highway 1, kl...

Kultur

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2017!

Så er omsider sommeren over oss for fullt, nok et skoleår har passert for våre barn, og det er somme...

Nyheter

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Rota Vicentina – en ny spennende vandrerute i Port…

Rota Vicentina ligger i det sydvestlige hjørnet av Portugal, og ruten ble offisielt åpnet i 2015. Den er på totalt 330 km. og er delt opp i to ruter: Den historiske ruten og Fiskernes sti. Den historiske ruten er på 230 km, og starter på Portugals sydvestlige spiss: Cabo de San Vicente. Den ender i ...

Utflukter & Reiser

Sport

Rekordtid i Málaga CF for sjeiken - Løsningen ble Problemet

Hva med fremtiden i Málaga CF, med den utilregnelige og lite tillitsvekkende sjeiken Al-Th...

Sport

Mirakelmannen Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere lagkamerat i Real Madrid reddet Málaga CF fra nedrykk i La Liga...

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Annet

Takk for i år - og velkommen til et nytt skoleår 2017/2018

Årets høydepunkter har vært mange, og vi vil takke dere alle - både foreldre og elever og ansatte - for alt dere har bidratt med i gjennom skoleåret! Ny informasjonsfilm! I løpet av skoleåret 2016...

Annet

Nå er det sommer..!

Egentlig er det litt merkelig å si at sommeren er kommet til Spania, for veldig mange tror at vi har sommer hele året. Men også vi her på Solkysten har fire årstider, akkurat som hjemme i Norge. Nå m...

Annet

Teknisk kompetanse

Den Norske Skolen Malaga er opptatt av elevenes tekniske kompetanse, og har solid ekspertise internt blant lærerne til å tilby undervisning innen teknologi og programmering. Tidligere i år har program...

Annet

Tema & Profiler

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Jan Inge Reilstad

Til daglig er han kunstnerisk leder for Kverulantkatedralen i Stavanger. Jeg møter Jan Inge på takte...

Tema & Profiler

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vårt siste værelse gikk i går. Dette skriver booking.com om flere hoteller ...

Tema & Profiler

Hai i Middelhavet – myter og fakta

Til manges store skrekk, til manges overraskelse, og kanskje skal man si; til medias store glede, du...

Tema & Profiler

Prosjekt Homeless Angels – hjelp oss å hjelpe!

Noen av ildsjelene bak prosjekt Homeless Angels. Fra venstre: Cristóbal Garre Murcia, Lasse Finstad...

Tema & Profiler

Familien Bolstad – living the dream!

For bare litt over 4 år siden var familien Bolstad som en hvilken som helst norsk familie. Foreldren...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29