¿Qué Pasa?

 

Byfest i Fuengirola

Feria del Rosario, som årets store byfest i Fuengirola kalles, avholdes den 6. – 12. oktober til ære for byens skytshelgen, Nuestra Señora la Virgen del Rosario.
Det er tivoli på feria-plassen. I de mange små bygningene, de såkalte casetas, kan man nyte musikk og dans – ofte flamenco og den gladere sevillana – mat og vin, kanskje en tapa eller en god skinke og ost med et glass sherry eller vino.
I hele byen er det ellers liv, glade dager og festkledte mennesker, hvorav mange er på hesteryggen eller i hestevogn.

Spanskhetens dag

Den 12. oktober, som jo er den dato hvor Cristoffer Colombus i det herrens år 1492 satte sine bein på det som vi i dag kaller Amerika, feires fremdeles i Spania. Det skyldes at det var de såkalte katolske monarkene, Isabella og Ferdinand (primært førstnevnte), som sponset turen. Dessuten hevder mange fortsatt at sjøfareren ble født i nettopp Spania, som uansett hva som er rett fikk et stort utbytte av denne oppdagelsen, ettersom ”spanskheten”, inklusive landets språk, ble utbredt.
I Madrid er det denne dagen militærparader. For alle andre byers innbyggere er dagen ensbetydende med en helligdag.

Vin og kastanjer til alle i Yunquera

Hvert år i oktober avholder Yunquera sin Fiesta de La Castaña y el Vino. I år er det den 21. og 22. oktober.
Byens sentrale plass omdannes til uteserveringer av friskristede kastanjer og andre lekkerheter fra fjellene samt den lokale vin.

Besøk de kjære avdøde Allehelgensdag

Allehelgensdag, eller Día de Todos los Santos, feires den 1. november i hele landet med et besøk på kirkegården. Her minnes man de kjære avdøde ved å be for dem, og noen steder hygger man seg rundt dem med mat og drikke, hvilket skulle være for å kompensere for de festlighetene som de døde har gått glipp av i det året som har gått.
Det settes friske blomster ved gravnisjene, og kirkegårdene kan på denne dagen egentlig være et festlig skue.

Den hellige Martíns slaktedag

San Martíns dag, som er den 11. november, er ensbetydende med den store slaktedag, la matanza. I mange byer, spesielt i fjellområdene, slaktes griser for dermed å tilberede blodpølser og andre pølser, samt skinker og andre saker til den kommende vinter.
Mens det foregår smakes det på sakene, hvilket kommer besøkende til gode.

Kaninfest i Ronda-fjellene

I Parauta, én av Ronda-fjellenes fine, hvite landsbyer, avholdes den 11. november den årlige kaninfest. Det betyr smaksprøver på kanin, som stadig vekk er innbyggernes tradisjonelle mat.
Det meste av dagen er det forskjellige former for underholdning i byen, og fra kl. 11.30 utdeles tallerkener med ris og kanin, som noen av de iherdige innbyggerne selv har tilberedt. Til kaninen nytes tradisjonelt et glass muskatellvin.

Jazzfestival med internasjonale innslag i Málaga

Internasjonal jazzfestival med tittelen 31 Festival Internacional de Jazz holdes på Teatro Cervantes.
Festivalen avholdes den 8. – 13. november med følgende konserter.
Ÿ 8. november: Steve Coleman and Five Elements
Ÿ 9. november: Ron Carter Golden Stryker Trio.
Ÿ 10. november: Elaine Elias.
Ÿ 11. november: Medeski’s Mad Skillet.
Ÿ 12. november: Dave Holland Trio.
Ÿ 13. November: Fancinemajazz.
Konsertene starter kl. 20.30. Les mer på www.teatrocervantes.com.

Odd-Fellow Veldedighetsfest

Odd Fellow er en av verdens største ordener, og vi har hatt en broderloge i Fuengirola siden 2003, med medlemmer fra Finland, Norge, Danmark og Sverige.
Formålet med vår orden er å arbeide for fredelig sameksistens mellom mennesker, og å hjelpe mennesker som trenger det, uansett hvor, etnisitet, religion, nasjonalitet osv.
Hvert år holder Odd Fellow i Fuengirola en veldedighetsfest. Siste års fest ga et overskudd på mer enn 3.300 euro, som i sin helhet gikk til velgjørende formål i Fuengirola. Mesteparten gikk til matpakker (verdi 100 euro pr. stk.) til individuelle familier med økonomiske vanskeligheter, som vi fikk kontakt med gjennom de sosiale myndigheter i Fuengirola kommune. Vi fikk også mulighet til å hjelpe organisasjonen ASPI som hver måned deler ut basisvarer til ca. 40 familier i Malaga som har et virkelig stort behov for hjelp.
Odd Fellow logen i Fuengirola inviterer igjen til årets veldedighetsfest lørdag den 18. november kl 18.00 på restaurant Hotel Ilunion Hacienda del Sol, Mijas-veien, 4 km. For kun 55 euro byr vi på velkomstdrink og canapeer, en tre-retters middag inklusive valgfrie drikkevarer.
Det blir underholdning med dans samt veldedighetslotteri med flotte gevinster som er gitt av våre sponsorer og medlemmer.
Denne festen er åpen for alle, og en sikker suksess med god stemning og hyggelig samvær. Antrekk er dress eller smoking.
Påmelding eller spørsmål til Brian Hjelmdal Jensen (dansk) 620178563, Per Erik Ovenberger (svensk) 639653340, Harri Wager (finsk) 620663661, eller Olav Mikkelsen (norsk) 693480347. Du kan også sende en e-mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Påmelding helst før 11. november. Eventuell overnatting på hotell Ilunion Hacienda del Sol til gunstige priser.

Mostfest i Atajate

Fiesta del Mosto, altså most-festen, hvor druene er plukket og druesaften kan feires, avholdes den siste lørdag i november, hvilket i år vil si den 25. november, i den lille byen Atajate i Ronda-fjellene.
Det er et av de eneste stedene, hvor man har muligheten for å smake helt friskpressede druer. Det bys naturligvis også på frisktappet, lokal vin og migas, som er brødkrummeretten, som garanterer at man blir tørst. Festlighetene pleier å vare til et stykke ut på den lyse, andalusiske morgen.

Smurfene kommer

De små blå folkene ankommer først til Málaga den 16. desember. Dog forventes det raskt å bli utsolgt til de tre showene, som tar plass i sportssenteret José María Martín Carpena.
Den 16. er det show kl. 16.00 og 19.30. Den 17. kl. 12.00.
Entré fra 22,80 euro på www.elcorteingles.es/entradas.

Cirque Du Soleil gjester Spania med nytt show

Totem er navnet på det nye showet, som Cirque Du Soleil i slutten av 2017 og i starten av 2018 bringer til tre spanske byer.
  • 10. november – 13. desember: Madrid.
  • 26. januar – 11. februar: Sevilla.
  • 24. mars – 15. april: Hospitalet de Llobregat ved Barcelona.

 

 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29