Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nordmenn spiller stadig mer på nett

Nordmenn spiller stadig mer på nett

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Selv etter gjentatte forsøk fra myndighetene på å forhindre at nordmenn spiller på nett, kan det se ut som det stikk motsatte har skjedd. Nye tall fra Norsk Tipping viser nemlig at beløpene det omsettes for på nett fortsetter å øke. Dette til tross for at markedsandelen til den statlige monopolisten jevnt over har blitt redusert de siste årene.

Det er nemlig de internasjonale selskapene – og da spesielt de godt etablerte merkevarene som ser ut til å tiltrekke seg flest spillere. Mange av disse har allerede en lang historikk i Norge, og det ser ikke ut til at spillerne har latt seg skremme. Selv om nye tiltak har gjort det vanskeligere for spillerne, så troner fortsatt kjente navn som ComeOn Norsk Casino høyt på listen over foretrukne plasser å spille på.

I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på hvordan dette henger sammen, samt hvorfor denne trenden ser ut til å fortsette som den gjør.

Nordmenn foretrekker kjente aktører

Det er ingen hemmelighet at nordmenn flest foretrekker merkevarer de allerede har kjennskap til. Imidlertid er nordmenn også svært kvalitetsbevisst, noe som betyr at de forventer verdi for pengene sine. Dette henger nok godt sammen med hvorfor mange seriøse spillere foretrekker de internasjonale selskapene fremfor den norske monopolisten.

Ikke bare kan man oppnå langt bedre bonuser og tilbud hos de internasjonale selskapene, men de tilbyr også langt bedre kvalitet. Mange av disse befinner seg i en konkurransepreget situasjon, noe som betyr at de må bruke innovasjon til å forbedre produktene sine kontinuerlig.

Her hjemme i Norge har Norsk Tipping møtt lite motstand, noe som betyr at de sjeldent har trengt å bekymre seg for en tilsvarende situasjon. Nå begynner de riktignok å merke at internasjonale selskaper tar en stadig større andel av markedet, men fortsatt ser det ikke ut til å true eksistensen til Norsk Tipping med det første.

Foretrekker spilleautomater på nett

Videre er det verdt å merke seg at nordmenn helt siden starten på 2000- tallet har foretrukket spilleautomater på nett. Her var Norsk Tipping seint ute med å kunne tilby hva spillerne ønsket, noe som førte til at mange søkte til andre alternativer. Nå finnes det tusenvis av spilleautomater på nett, men Norsk Tipping tilbyr fortsatt bare en fraksjon av det man kan finne hos andre aktører.

Mange av de store spillselskapene tilbyr tusenvis av spill samlet på én side. Dette kan være vanskelig å hamle opp med for en operatør som Norsk Tipping der de har en rekke begrensninger, samt retningslinjer fra politisk hold om hva de kan gjøre og ikke gjøre.

Oppsummering

Det omsettes for stadig mer penger gjennom pengespill på nett i Norge, men den statlige monopolisten sliter med å følge den teknologiske utviklingen. Vi har derfor sett nærmere på hva som ligger bak denne trenden, samt hva det kan skyldes at stadig flere nordmenn spiller på nett til tross for gjentatte forsøk fra myndighetene om å stenge ute de mest populære aktørene.

In collaboration with Link Juice Club LTD

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet