Månedsmagasinet på Costa del Sol
Lag ditt underholdningsbudsjett

Lag ditt underholdningsbudsjett

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

De fleste har en ganske tilbakelent holdning når det kommer til å male et bilde om oss selv. Hvilken underholdning vi foretrekker varierer igjen mye fra person til person. Noen liker å gå på ballett, opera eller kino, mens andre foretrekker underholdning i egen stue. Sistnevnte har klart blitt mer populært de siste årene. I dag har de fleste store artister konserter på nett, og standup-komikere produserer innhold vi kan nyte akkurat der vi er. Samtidig ble det mulig å se en rekke filmer og TV-serier på strømmetjenester, både klassikere og originalproduksjoner. For eksempel, på Netflix, gjør titler som den koreanske hiten Squid Game, After Life av Ricky Gervais og berømte Stranger Things tjenesten mer populær for hver dag.

En annen form for underholdning er nettspill, med stort utvalg og ulike sjangere. Enten det er et nytt videospill som Ghostwire: Tokyo eller Euro Truck Simulator 2022, eller et online casino med annerledes utformede spilleautomater, klassiske bordspill som bingo og strategiske kortspill som poker, tilbudet er nesten uendelig og vokser hver dag.

Alt dette gjør nettspill og hjemmeunderholdning mer og mer populært. Men uansett hvilke underholdningsalternativer man foretrekker, er det alltid en god idé å lage et realistisk underholdningsbudsjett.

Hvordan sette opp et realistisk budsjett

Ved å sette opp et budsjett kan du enkelt få oversikt over hva pengene går til. Du vil også sørge for at du har råd til å nyte den underholdningen du ønsker. De fleste av oss bruker mange småbeløp, ved bruk av  kredittkort for eksempel, på ting vi enkelt kunne vært foruten. Dette kan være en kaffe hver dag fra favorittkafeen, et ekstra skolebrød i kantinen eller et abonnement du har helt glemt at du har.

Det første du må gjøre er å få et klart bilde over dine månedlige utgifter. Her må du inkludere alle faste kostnader, som husleie, strømregning, telefon og eventuelle nedbetalinger av lån. Når disse er satt opp, kan du se tydelig hvor mye du har igjen å rutte med. Hvis du setter dette opp i for eksempel et Excel-dokument blir det lett å få oversikt. En annen måte er å bruke en app beregnet på dette.

Budsjett rettet mot underholdning

Når du har klart for deg hvor mye du har igjen, er det på tide å bestemme hvor stor andel som skal gå til spill og underholdning. Selv om regninger og huslån må prioriteres først, er det viktig at vi også har en sum vi bare kan ha det moro for. Dette gir høyere livskvalitet i lengden, og gjør hverdagen mer spennene og uforutsigbar. Hvor gøy er det ikke å vinne en premiepott på en tirsdag?

Det som ofte skjer er at vi kaster bort småbeløp her og der, uten å egentlig få mye igjen for det. Tenk om du tok med deg kaffe, i stedet for å kjøpe den på vei til jobb. Om denne koster 40 kroner, vil beløpet du bruker i året havne på nesten 10 000 kroner. Med litt endring i prioriteringen, kan du heller få mye morsom underholdning for den summen!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet