Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hva bringer fremtiden for Antoine Griezmann?

Hva bringer fremtiden for Antoine Griezmann?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

EM 2020 ble ikke helt som håpet for Antoine Greizmann, da han bare scoret i én gang under mesterskapet. Selv om han gjorde en imponerende innsatt som lagspiller sammen med det franske landslaget, kom ikke de ikke så langt i mesterskapet som de og Frankrike hadde håpet.

Men etter at en video fra 2019 dukket opp i sosiale medier har hans EM-prestasjoner blitt glemt. Videoen viser Griezmann sammen med klubbkamerat og landsmann Ousmane Dembele, mens de ler av en japansk hotelmedarbeider som reparerer en TV. Barcelona gikk raskt ut og fordømte spillerens oppførsel og beklaget til sine japanske og asiatiske fans. Klubben sa videre at slike holdninger ikke representerer Barcelonas verdier, og at de forplikter seg til å forbedre intern læring om rase, mangfold og diskriminering så slike episoder ikke oppstår igjen.

Både Antoine Griezmann og Ousmane Dembele har beklaget hendelsen og nektet for at kommentarene deres var rasistisk motivert. Men det var ikke nok for firmaer som Yu-Gi-Oh og Konami, som har kuttet alle bånd til Antoine Griezmann. Og Barcelonas manager Ronald Koeman skal være klar til å selge den angrende franskmannen. Når Barcelona i tillegg sliter økonomisk, er salg av en profilert og dyktig, men dyr, spiller, et logisk trekk.

Hvor går veien for Barcelona-spissen?

Tiden hans i Barcelona har ikke vært helt levd opp til klubbens forventinger da han ble overført fra Atletico Madrid i 2019. I mars sa han han ikke hadde noen planer om å forlate den katalanske fotballklubben, han trivdes med både trener og laget. For ham var det viktigste samarbeidet, ikke hvor mye spilletid han fikk.

Men nå ser det ut som det blir klubbytte igjen. Mange spekulerer i hvor han ender opp, og flere nettsteder gjør mer enn bare spekulerer, som Speltips, en side som både gir proffe tips til både fotballfans og sportsfans generelt, og de siste nyhetene innen sportsverden. Foreløpig er de avventende angående Antoine Griezmann og hans fremtid. Dette kan tyde på at de anser sjansene for overføring som stor. Flere klubber er potensielle nye hjem for franskmannen, hvis han forlater Barcelona.

Manchester City viser interesse

Etter ti år i Manchester City forlater toppscorer Sergio Aguero klubben, og det er en åpen stilling for en ny spiss. Manchester Evening News melder om at på Pep Guariolas liste over mulige nyansettelser står Griezmann oppført som en mulig kandidat. Øverst på listen står Tottenham-spiller og EM-helt Harry Kane, men Spurs skal ha en privat avtale om å ikke overføre ham i sommer. En annen spiller som står høyt på listen er den norske Borussia Dortmmund-spilleren Erling Haaland. Men det vil koste dem dyrt, da han har en klausul på £75 millioner for å løse ham fra kontrakten som først trer i kraft neste sommer. Dette har gjort at Antoine Griezmann skal ha klatret oppover listen, og skal være en het kandidat.

Med Barcelonas behov for å få inn penger, kan Manchester City få en stjernespiller til en lavere pris enn andre klubber vil forlange for spillere på tilsvarende nivå.

London-klubb trenger ny spiss

Men det er ikke bare Manchester City som viser interesse for Griezmann. I følge The Independent og The Daily Express skal storklubben Chelsea også ha Griezmann på sin ønskeliste. Olivier Giroud og Tammy Abraham skal være klare til å forlate London-klubben, og Chelsea er på leting etter en ny spiss. De vil gjerne fylle den posisjonen med Antoine Griezmann. I førsteomgang tyder det på at Chelsea interessert i en låneavtale med Barcelona, og Griezmanns landslagskamerat Kurt Zuoma kan bli bedt om å hjelpe overtale ham.

Kan bli italiensk spiller

The Daily Express melder også at Juventus skal være interessert i å signere den franske spissen, men det kommer an på hva som skjer med Cristiano Ronaldo. Den italienske klubben skal være klare til å selge portugiseren, i forberedelse til å nå toppen i neste sesong i Serie A etter at de tapte mot Inter Milan forrige sesong. Men om Barcelona vil selge dem Griezmann er usikkert etter deres motvilje til å segle ham til Atletico Madrid.

Antoine Griezmanns egen ønsker

Franskmannen selv skal ha uttrykt ønske om å komme seg tilbake til sin tidligere klubb i Madrid. Men selv om Barcelona gjerne vil slippe å ha ham på lønningslistene, vil de heller ikke sende ham tilbake til Spanias hovedstad og Diego Simone, og dermed potensielt styrke La Liga-rivalen. Spesielt etter at de i fjor lot Luis Suarez bytte til Atletico Madrid.

Barcelona skal heller ikke være interessert i en bytteavtale. Dette til tross for at Ronald Koeman skal ha uttrykt å være åpen om at ta inn Saul Niguez på laget. Niguez selv skal også være klar til å forlate Atletico. For både Saul Niguez og Antoine Griezmann kunne det blitt en god løsning, men Ronald Koeman har siste ordet.

Mulighetene er mange for Antoine Griezmann, men det er også en del hinder i veien. Klubbene som er interessert i ham, er alle av høyeste kvalitet og vil kunne gi ham både utfordringer og sjanser til å utvikle seg som spiller. Hvilken klubb som blir hans nye hjem, vil tiden vise.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet