Si farvel til hormonelle plager!

Fakta:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på deg som en helhet og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen! Tilsammen har de mer enn 20 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er stiftere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap naturlig (hormon)balanse.
 
Se mer om dem på www.currame.com, facebook.com/currame/ og @currame0
 
De fleste kvinner opplever faktisk hormonelle ubalanser på and off i hele deres liv. En syklus som kan være krevende, fylt med PMS, ømme bryster og en smertefull menstruasjon med mye blødning. Når hun møter 40 års alderen – ja, så er det på tide å se fremover, for på et tidspunkt kommer hun i overgangsalderen, som kan være fylt med hetetokter, depresjonslignende følelser og tørre slimhinner.
Men er det kun kvinner som skal være oppmerksom på hormonelle ubalanser?
 
hormonellegener1NEI, BESTEMT IKKE!
 
De fleste menn opplever et fall i deres testosteronproduksjon når de når en alder av rundt 40 år, og dette kan være et tegn på at de snart befinner seg i andropause – altså, den mannlige overgangsalderen.
 
Selv om det er naturlig at testosteronproduksjonen faller med årene, ses det markant hos mange, og dette gir ubehagelige virkninger, som manglende motivasjon, økt magefett, seksuelle problemer, skallethet og mye mer.
 
Ca. 50 prosent av alle norske menn over 40 år har opplevd problemer med å få reisning.
 
Sex og suksessfølelsen stimulerer dannelsen av testosteron hos deg som mann.
 
De fleste kvinner kommer i overgangsalderen i en alder av 45-55 år, hvor gjennomsnittsalderen er 51 år gammel. Generelt sier man at en kvinne har kommet i overgangsalderen, hvis hun ikke har hatt sin menstruasjon på rundt et år og hun er over 35 år gammel.
 
hormonellegener2Mannens tegn på overgangsalder:
• Lav eller ingen sexlyst
• Impotens/reisningsproblemer
• Irritabilitet og tristhet
• Manglende overskudd og trøtthet
• Tap av muskelmasse og styrke
• Vektøkning - økt mage-/bryst-fett
• Infertilitet
• Søvnforstyrrelser
• Ledd-knokkel problemer
• Skallethet
• Problemer eller sykdom i prostata
 
Kvinnens tegn på overgangsalder:
• Uregelmessig menstruasjon
• Hetetokt og svette om natten: John Hopkins Universitet rapporterer at omtrent
75% av alle kvinner som har kommet i overgangsalderen opplever hetetokt. (plutselige, korte, periodiske stigninger i kroppstemperaturen)
• Humørsvingninger og følelse av tristhet
• Vektøkning
• Søvnløshet og endringer i søvnkvalitet
• Tynt hår og tørr hud, samt vaginal tørrhet
• Endringer i vannlating
• Manglende sexlyst
• Hyppigere PMS-tegn
• Stivhet og ømhet i ledd og muskler
 
Ofte når en kvinne kommer i overgangsalderen, forminskes hennes østrogen simpelthen pga. at hun ikke lenger har eggløsning. Østrogenmangelen er ikke uten bekymring, da undersøkelser viser at det øker risikoen for osteoporose, åreforkalkning, tørre slimhinner og foreldelse av huden. I denne situasjonen vil en lege gå inn og ordinere østrogenerstatning, men kan dette bare gis uten birkvirkninger? Absolutt ikke, da undersøkelser viser at kvinner som får østrogenerstatning har 24 % høyere risiko for å utvikle brystkreft, sammenlignet med kvinner som ikke har fått noen form for hormonbehandling. Hormonbehandling har også vist seg å fordoble risikoen for å utvikle demens hos kvinner i alderen 65 år og oppover.
 
Når en kvinne opplever lave nivåer av østrogen i kroppen, påvirker det også hennes progesteron- og testosteron-nivåer. Progesteron er et riktig ‘ha-det-godt’ hormon, det har foryngende evner, det bløter opp huden (og slimhinner) og er med på å holde styr på østrogen i kroppen. Testosteron er bestemt også viktig for kvinnen, da det er med på å gi sterke muskler, knokler og økt sexlyst, og ved ubalanser; - ja, det gir hårvekst der som en kvinne bestemt ikke ønsker det!
På den annen side kan du som kvinne også oppleve østrogen dominans. Ofte skjer det pga. påvirkningen fra industrialisering, som inneholder mange skadelige forbindelser, som påvirker ditt hormonsystem. Ved økt østrogen i kroppen opplever du vektøkning (især hofter og mage), hyppigere PMS-tegn (brystspenning/hevelse, humørsvingninger, hodepine), du blir lettere irritert og kan føle deg deprimert, og du har større sjanse for å utvikle brystkreft, cyster i bryst eller underliv, endometriose samt livmorkreft.
 
Det er bestemt ikke kun snakk om dette for en kvinne - en mann kan også oppleve østrogen dominans! Er du over 45 år og har lidt ekstra fett på hoftene? – Ja, så er det en stor sjanse for at du har nettopp det!

Omdannelse av testosteron til østrogen

Det skjer ved hjelp av aromatase, som er et enzym som befinner seg i ditt fettvev og er med på å omdanne testosteron til østrogen - ja du har faktisk kommet inn i en ond sirkel, da mer fett gir mere aromatase, som gir mer østrogen, og østrogen gir mer fettlagring, enten du er kvinne eller mann!
 
Øl inneholder østrogenlignende stoffer og kan være giftig for testiklene.
 
Det er viktig, at du anerkjenner din kropp som en biologisk helhet!
For å komme i mål med dine ønsker, så skal vi ha alle aspekter i tankene!
Din lever og ditt hormonsystem!
 
Når kroppen frigir testosteron, blir det meste bundet til et protein ved navn sexhormonbindende globulin – SHBG. Det dannes i leveren og regulerer mengden av det frie testosteronet som er tilgjengelig i kroppen (den aktive form). Østrogen stimulerer produksjonen av SHBG og nedsetter derfor det virksomme frie testosteronet. Det dannes mer SHBG med alderen, især hvis man har nedsatt insulinfølsomhet på grunn av feil kosthold, overvekt og for lite mosjon.
 
Din lever er med på å håndtere dine hormoner i din kropp. F.eks. omdanner din lever østrogen til en mildere form i lever-fase-1 avgiftning og i lever-fase-2 avgiftningen omdanner din lever den milde form for østrogen til en vannoppløselig form, slik at det kan utskilles gjennom urin og avføring.

Ønsker du å få styr på ditt hormonsystem og merke mer flow, glede og letthet i kroppen?

Hos curra • me arbeider vi med helheten, kosttilskudd, kost og laboratorietester. Det er nemlig slik at du kan ta en hormonanalyse og finne nøyaktig ut av hvor dine ubalanser ligger og få en presisert behandlingsplan ut i fra dine ubalanser, kropp og behov!
 
Book Friederich til en helsekonsultasjon som avholdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
 
Har du spørsmål er du alltid velkommen til å skrive til dem på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., via www.currame.com eller via instagram @currame0.
 

UtskriftE-post

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vink...

Annet

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2017!

Nyhetsbildet i Spania er fortsatt preget av uro omkring det ulovlige valget om uavhengighet i Catalo...

Nyheter

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng. Denne supermat-rote...

Helse

Den Norske Skolen - Bruk Hue

Det er klart det blir noen skrubbsår i hjertene en gang i blant, og man blir aldri ferdig utlært ang...

Annet

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Annet

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vinkelner, som det heter på Norsk. Det var Den Franske Ambassade i Oslo, i samarbeid med Sopexa, som ut...

Annet

Los Vikingos spilte på La Noria Golfklubb 22. Oktober 2017

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Viki...

Golf

Los Vikingos spilte på Atalaya, Old Course 8. Oktober 2017

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, old course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.   Denne gangen spilte ...

Golf

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men ...

Tema & Profiler

Gå-fotball for full rulle!

Jeg møter tjue formiddagsfriske herrer når jeg tropper opp på Santa Maria fotballbane i Elviria, og ...

Tema & Profiler

Europaseminar for felles vekst og samhold

Et tidsaktuelt seminar med fokus på felles vekst, samhold og faglig påfyll er avviklet. De norske fr...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29