Sex og impotens

Å ha et seksualliv er viktig både for vår helse og følelsen av å være lykkelig.
Etter min mening er kjærlighet det som gjør seksualitet til en stor fornøyelse for vår sjel. Vi er alle skapt som resultat av sex, det er selve roten til vår eksistens.
Mens jeg skriver denne artikkelen merker jeg at jeg noen ganger må stoppe opp og trekke pusten en ekstra gang dypt nede i magen. Å snakke om seksualitet offentlig er fremdeles et eksplosivt og ømtålig emne for mange, selv om vi befinner oss i år 2017. Jeg skriver artikkelen fordi jeg føler at emnet er et problem for mange, men det blir ofte feid under teppet.
Sex betyr mer enn vi ofte tør å innrømme overfor oss selv. Det er viktig at vi aksepterer vår seksualitet, og er klar over at vi er verdt å elske. Vi må være seksuelle aktive og elske hele livet.
Det er mange fordeler ved et godt sexliv, så det er verdt å gjøre en innsats for å nyte den kreative og lidenskapelige kraften som er tilstede ved et godt sexliv.

Av fordeler ved et godt sexliv kan nevnes:

• Sex befrir deg for stress.
• Det forbrenner en masse kalorier.
• Det hjelper deg til bedre søvn.
• Hjelper deg til å styrke bekkenmuskler.
• Forbedrer intimiteten mellom deg og din partner ved å skape glede og hjertevarme mellom dere.
• Kan medvirke til å redusere risikoen for prostatakreft.
 
Jeg tror at alle menn kjenner til impotens. Ofte er det et forbigående problem som raskt forsvinner. Er det et konstant problem, må det bearbeides, idet det kan gi så mange unødvendige traumer.

Årsaken til impotens kan være både av psykisk og/eller fysisk art

Det er oftest en stor sorg for en mann å miste sin potens, og mange ganger ser han det nesten som noe av det verste som kan skje ham. Mange menn har som en del av deres identitet at de er en god elsker og gjerne vil bringe deres kvinne glede og fornøyelse.
Når du er impotent, så snakk åpent med din partner om det, og bruk begge deres humoristiske sans, i stedet for å la det bli den store tragedien. En god latter sammen kan forløse mange spenninger.
Se på ditt liv, se om det er noe som hangler, som kan ha innflytelse på din potens. F.eks. får du søvn nok, mosjon nok – her vil jeg skyte inn at hvis du bestemmer deg for å mosjonere, og om du kan, så velg dans. La din partner danse for deg, dans selv, dans sammen. Dans gir en fantastisk energi. Ting som kan ha negativ effekt på din virilitet er for mye alkohol, for dårlig mat, for mye TV, at du er stresset, sur og irritabel.
Kanskje ligger det fysiologiske årsaker til grunn for din impotens, f.eks. diabetes, alkoholisme, syntetisk medisin som f.eks. medisin mot for høyt blodtrykk og antidepressiv medisin, og/eller problemer med ryggen. Mange ryggproblemer gir problemer med potensen.
Mange urologer mener at helt opp mot ca. 50 prosent av impotens-tilfeller skyldes organiske årsaker.
Akkurat som vi generelt endres med årene, endrer også vår seksualitet seg, men det kan den seksuelle akten kun bli bedre av.
Massasje er et vidunderlig supplement til elskov, men behøver ikke å være en del av elskovsakten. Du behøver ikke å være utdannet massør for å gi massasje. La din intuisjon føre deg, og bruk dine hender i en miks av lette berøringer og litt dypere press. Vil du gjerne vite litt mer om massasje og dets virkninger finnes det et hav av bøker. En bog som jeg selv har hatt mye glede av heter Massasje og er skrevet av Clare Maxwell Hudson. Den ble i tidenes morgen utgitt av Lindhardt og Ringhof.
Berøring er i det hele tatt enormt viktig, bare et lite streif ned langs armen, en klem, et kyss, et kjærlig blikk og et lite glimt i øyet kan være en meget viktig brikke i hverdagen, hvis dere begge to bare er for trøtte til å orke mer.
Kan et samleie ikke finne sted, kanskje fordi det er en organisk årsak, er det mange andre spennende måter å ha et deilig sexliv på, hvor kun fantasien setter grenser.
Har du og din partner vært sammen i mange år, kan det ofte være en god ide å ha litt tid hver for seg, kanskje en liten ferie på hvert sitt favorittsted. Selv tror jeg også at hvis det er fysisk mulig, er det godt å ha hver sitt soverom. Så kan dere besøke hverandre, eller enda bedre, ha et elskovsrom. Jeg tror i alle fall på at mange har det best med hver sitt territorium.

Kosten og omgivelsene

Har du og din partner mulighet for å ha et elskovshjørne, er det riktig bra. I hvert fall synes jeg at det er viktig at det stedet hvor det dyrkes sex er et riktig hyggelig sted, som føles godt og trygt, uten bøker, aviser, TV eller mobiltelefon. La belysningen være dempet og gjerne med litt levende lys og evt. litt dempet musikk. Ha evt. champagnen til kjøling og en flott bukett med partnerens favorittblomster.
En gang hadde min partner vært bortreist en stund, og da han kom tilbake hadde jeg satt alle seil til med blomster, levende lys og champagnen til kjøling, da jeg vet at han er så romantisk. Da han så champagnen, spurte han tørt om jeg ikke hadde en whisky. Jeg begynte da å gråte – men hadde heldigvis bakerst i skapet en whisky, og så var den gode stemningen gjenopprettet.

Den daglige kost og levevaner

Du kan få en bedre potens ved å følge enkelte helseregler. Spis masse av grønnsaker, olivenolje, mye fisk, nøtter og fullkornsprodukter. Vær litt forsiktig med for mye rødt kjøtt.
Pass på din vekt og sørg for god daglig mosjon, uten at du behøver å bli elite idrettsmann. Sørg for at din livsstil er livgivende uten alt for mye stress, og sørg for å få tilstrekkelig søvn.

Kosttilskudd

• Sørg for å ta din daglige gode vitamin/mineralpille.
• Koreansk rød ginseng er kjent for sin helbredende og styrkende kraft.
• Det finnes også alternative naturmidler til å hjelpe på impotens, f.eks. Ginkgo Biloba.
• L-arginine er kjent for å hjelpe i mange tilfeller av impotens.
• Prelox, som er et verdenskjent patentert tilskudd som består av Taurin, L-arginine samt pycnogenol.
• Ta ekstra av vitamin A og E som jobber riktig godt sammen i kroppen.
E-vitaminer, som har stor betydning for kretsløpet og kalles for ungdomsvitaminet.
• Tilskudd av B vitaminer som er lett å oppta.
• Ta også lecitin, som har stor betydning for hjerne og nervesystem.
• Evt. selen og sink.
• Granateplejuice, fås også som kapsler

Tips

Ønsker du og din partner hjelp til deres sexliv finnes det et hav av gode og erfarne sexologer. Ta evt. en prøvetime og se om de vinner deres tillit før dere går videre med konsultasjonene. Sexologen vil snakke med dere om hva situasjonen skyldes, og om det evt. kan skyldes følelser slik som sinne og sorg eller noe annet, og gi dere veiledning personlig rettet mot situasjonen.
Dessuten er det mange flotte og informative bøker som kan bidra med mye kunnskap.
Noen av de bøkene jeg varmt kan anbefale er ”Den seksuelle puls” skrevet av Mantak Chia & Maneewan Chia samt Douglas Abrams & Rachel Carlton Abrams M.D., samt ”Den multiorgastiske mann” av Mantak Chia og Douglas Abrams Arva.
Jeg snakket med en lege som arbeider holistisk, og han nevnte at det var mange gode resultater ved kelationsterapi.

UtskriftE-post

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vink...

Annet

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2017!

Nyhetsbildet i Spania er fortsatt preget av uro omkring det ulovlige valget om uavhengighet i Catalo...

Nyheter

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng. Denne supermat-rote...

Helse

Den Norske Skolen - Bruk Hue

Det er klart det blir noen skrubbsår i hjertene en gang i blant, og man blir aldri ferdig utlært ang...

Annet

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Annet

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vinkelner, som det heter på Norsk. Det var Den Franske Ambassade i Oslo, i samarbeid med Sopexa, som ut...

Annet

Los Vikingos spilte på La Noria Golfklubb 22. Oktober 2017

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Viki...

Golf

Los Vikingos spilte på Atalaya, Old Course 8. Oktober 2017

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, old course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.   Denne gangen spilte ...

Golf

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men ...

Tema & Profiler

Gå-fotball for full rulle!

Jeg møter tjue formiddagsfriske herrer når jeg tropper opp på Santa Maria fotballbane i Elviria, og ...

Tema & Profiler

Europaseminar for felles vekst og samhold

Et tidsaktuelt seminar med fokus på felles vekst, samhold og faglig påfyll er avviklet. De norske fr...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29