Hvert ansikt har sin historie

Vi skal huske å være snille med kroppen vår og lytte til den. Det glemmer vi ofte, og den ene dagen glir over i den neste. Det er forbausende mange som har en hverdag med stress og smerter, som blir ignorert, eller lindret med smertestillende tabletter.
Med våre etter hvert tre års erfaring med Medisinsk Termografi har vi møtt mange klienter med alle mulige utfordringer. Denne måneden ser vi på tre vidt forskjellige ansikt med hver sin historie. Men først vil jeg bare gi en kort forklaring på hvordan termografi virker.
Når vi gjør en Medisinsk Termoskanning av kroppen kan vi ved hjelp av varmen se hvor det er betennelse, skader og redusert funksjon i kroppen, og vi får også et bilde av hvor stort område det dreier seg om. Kroppen er nemlig smart. Er det problemer et sted, sender den mer blod til området for å reparere skaden. Den økte blodgjennomstrømningen gir varme, og det ser vi ved muskelskader, betennelser i ledd, organer eller kjertler.
8 graders forskjell på hvit og mørkeblå - hvit er varmest.
De tre eksemplene er tilfeldig valgt, og avspeiler hvordan en medisinsk termografi kan se ut, uten at det er umiddelbare symptomer, skader eller smerter i ansiktet.
Den første hadde hyppige mavesmerter, tung pust, halsbrann, vondt i hoften, og innsnevrede blodårer ut til hender og fingre, de såkalte hvite fingre.
Den andre hadde vært ute for et trafikkuhell for 20 år siden, hvor hun fikk et bekkenbrudd, som resulterte i daglige smerter i ryggen og ned i benet, samt forstoppelse og hyppige blærebetennelser.
Den tredje ville ha en helsesjekk, tilsvarende det at hun kjørte sin bil til service hvert år for sjekk av bremser, motor, skift av olje, filtre, viftereim, m.m.
 
Ansigt foto1

Foto 1 viser varme i høyre side av munnen, noe som tyder på mild irritasjon/infeksjon i en tann, muskelspenninger i pannen, hals og nakke.
 
 
Ansigt foto2
Foto 2 viser varme i begge sider av munnen - mest høyre, som er infeksjon i en tann, eller irritasjon av tannkjøttet på begge sider av munnen. Vi ser også muskelbetennelse i pannen, mest høyre side, og på fremsiden av halsen.
 
 
Ansigt foto3
Foto 3 viser både infeksjon i en tann og bihule-betennelse. Varmen over nesen og rett mellom øynene er tegn på bihule-betennelse. De to røde ”kanalene”, som går fra munnen og ned under haken er lymfesystemet, som jobber ”overtid” på grunn av infeksjonen og bihule-betennelsen. Lymfesystemet er en del av immunforsvaret, og her ser vi at det virkelig jobber.

Felles for alle tre klienter var at vi fant uventet ”skjult betennelse” i deres ansikt. Ytterligere matchet det nivået av betennelse de hadde i ansiktet, med deres betennelse i kroppen, dvs. at jo mer betennelse i ansiktet, desto mer i kroppen.
Vi fant også infeksjoner, skader og nedsatte funksjoner andre steder i kroppen, tilsvarende deres historie.
Poenget er at jo mer infeksjoner, jo flere skader eller reduserte funksjoner vi går rundt med, jo mer jobber hele ens immunforsvar på overtid. Dvs. problemer i fordøyelsessystemet kan vise seg i økt betennelse i gummer og tenner, ryggproblemer ses i nakke, kjeve og panne, kneproblemer avspeiles i bihulene. De forskjellige organsystemer påvirker hverandre og henger sammen i en helhet.
Hvis vi går og plages med noe over lengre tid, er det ofte flere infeksjoner i kroppen - akkurat som vi ser med de tre klientene her.
Om vi griper fatt i et ”hjørne” forbedres hele kroppen
Sørger vi for å spise og drikke riktig for å styrke og bygge opp vårt immunforsvar er vi på rett vei. Spesielt er det viktig at vi lærer å lytte til vår kropp, og kjenne etter på hva som gjør oss godt. En måte å gjøre det på er å kjenne etter på hvordan vi har det rent energimessig, når vi har spist eller drukket noe. Vi skal jo gjerne få mer energi og overskudd av det, og ikke føle oss trette, tungpustet eller ha halsbrann. Det er utrolig hvor hurtig det kan skje en forandring når vi drikker rikelig med vann, får grønne smoothies eller juicer, bedriver litt mosjon, får vitaminer og mineraler, forskjellige kost-tilskudd, går i sauna, får foretatt den årlige tannlegesjekken, driver med yoga, får massasje... Det er riktig så mange ting vi kan gjøre, og jeg vil anbefale å starte med de to eller tre ting som passer best.
Det fine er at disse ”små” endringene i livet virkelig kan utgjøre en forskjell og kan komme infeksjonene til livs. Ansiktet avspeiler hele kroppens tilstand, og det kan hurtig ses en forbedring ved oppfølgning.
Våre tre klienter har nå satt i gang med livsstilsendringer, og vi gleder oss til å følge dem.
 
Vel møtt i termografien - vi gleder oss til å se deg!
www.vitafakta.es

UtskriftE-post

Loft & Roomers store lagersalg starter snart, 28. – 29. oktober

Opp til 90 % rabatt og ”give aways” – slik blir det når Loft and Roomers åpner dørene for lagersalg ...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Egil Eldøen – The real deal!

De fleste nordmenn kjenner til Egil Eldøen, musikeren fra Bergen som har holdt det gående som høyt p...

Tema & Profiler

Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve...

Tema & Profiler

Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrig...

Tema & Profiler

Vinos & Gourmet

To danske kapasiteter på Costa del Sol møtes her for å dele sin kulinariske og ønologiske erfaring m...

Gastronomi

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Andalucía Valderrama Masters

Sergio García er for andre året på rad stolt vert for Andalucía Valderrama Masters Den tr...

Sport

Bråket ulmet - og nå er det krig mellom sjeiken og Michel

Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mot muren med et helt nytt hierarki uten stjerne...

Sport

Annet

Los Vikingos startet høstsesongen på Los Olivos Golfbane 24…

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten startet opp høst sesongen på Los Olivos 24. september 2017 med 40 deltagere. For mange hadde det vært lite spill i sommer da været i ...

Golf

11. november – min 5 års dag!

Noen vil nok tro at jeg har blitt totalt sprø, som går ut med at jeg har 5 års dag den 11. november, spesielt siden jeg har bursdag den 6. november, og blir da 65! Men livet er av og til litt merke...

Annet

Sommerferien er over!

Hverdagen er vel tilbake for de fleste av oss, og vi er kommet frem til en oppsummering av sommerens valg av feriesteder. Allerede tidlig i vår fikk reiselivsbransjen i Spania beskjed om at denne som...

Annet

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Egil Eldøen – The real deal!

De fleste nordmenn kjenner til Egil Eldøen, musikeren fra Bergen som har holdt det gående som høyt p...

Tema & Profiler

Vil ha flere kvinner med på fotball

Teresa S. Hovland (44 år) er hekta på fotball. Nå vil hun at flere jenter og kvinner skal få oppleve...

Tema & Profiler

Mö – Spanias første soldrevne elbil

Mö – elbil produceret i Málaga Hjulene snurrer under oss mens vi når en fart på 45 km/t. Nysgjerrig...

Tema & Profiler

Den Norske Skolen: Energisk læringspraksis

Kompetansemålene om energiloven, fornybar og ikke-fornybar energi i naturfag er straks i boks. De s...

Tema & Profiler

Safran-åkeren i Castilla la Mancha

Det er et streif av magi over den fiolette åkeren som ligger så fredfullt i lyset fra en klar morgen...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29