Påmelding nyhetsmail

Hvert ansikt har sin historie

Vi skal huske å være snille med kroppen vår og lytte til den. Det glemmer vi ofte, og den ene dagen glir over i den neste. Det er forbausende mange som har en hverdag med stress og smerter, som blir ignorert, eller lindret med smertestillende tabletter.
Med våre etter hvert tre års erfaring med Medisinsk Termografi har vi møtt mange klienter med alle mulige utfordringer. Denne måneden ser vi på tre vidt forskjellige ansikt med hver sin historie. Men først vil jeg bare gi en kort forklaring på hvordan termografi virker.
Når vi gjør en Medisinsk Termoskanning av kroppen kan vi ved hjelp av varmen se hvor det er betennelse, skader og redusert funksjon i kroppen, og vi får også et bilde av hvor stort område det dreier seg om. Kroppen er nemlig smart. Er det problemer et sted, sender den mer blod til området for å reparere skaden. Den økte blodgjennomstrømningen gir varme, og det ser vi ved muskelskader, betennelser i ledd, organer eller kjertler.
8 graders forskjell på hvit og mørkeblå - hvit er varmest.
De tre eksemplene er tilfeldig valgt, og avspeiler hvordan en medisinsk termografi kan se ut, uten at det er umiddelbare symptomer, skader eller smerter i ansiktet.
Den første hadde hyppige mavesmerter, tung pust, halsbrann, vondt i hoften, og innsnevrede blodårer ut til hender og fingre, de såkalte hvite fingre.
Den andre hadde vært ute for et trafikkuhell for 20 år siden, hvor hun fikk et bekkenbrudd, som resulterte i daglige smerter i ryggen og ned i benet, samt forstoppelse og hyppige blærebetennelser.
Den tredje ville ha en helsesjekk, tilsvarende det at hun kjørte sin bil til service hvert år for sjekk av bremser, motor, skift av olje, filtre, viftereim, m.m.
 
Ansigt foto1

Foto 1 viser varme i høyre side av munnen, noe som tyder på mild irritasjon/infeksjon i en tann, muskelspenninger i pannen, hals og nakke.
 
 
Ansigt foto2
Foto 2 viser varme i begge sider av munnen - mest høyre, som er infeksjon i en tann, eller irritasjon av tannkjøttet på begge sider av munnen. Vi ser også muskelbetennelse i pannen, mest høyre side, og på fremsiden av halsen.
 
 
Ansigt foto3
Foto 3 viser både infeksjon i en tann og bihule-betennelse. Varmen over nesen og rett mellom øynene er tegn på bihule-betennelse. De to røde ”kanalene”, som går fra munnen og ned under haken er lymfesystemet, som jobber ”overtid” på grunn av infeksjonen og bihule-betennelsen. Lymfesystemet er en del av immunforsvaret, og her ser vi at det virkelig jobber.

Felles for alle tre klienter var at vi fant uventet ”skjult betennelse” i deres ansikt. Ytterligere matchet det nivået av betennelse de hadde i ansiktet, med deres betennelse i kroppen, dvs. at jo mer betennelse i ansiktet, desto mer i kroppen.
Vi fant også infeksjoner, skader og nedsatte funksjoner andre steder i kroppen, tilsvarende deres historie.
Poenget er at jo mer infeksjoner, jo flere skader eller reduserte funksjoner vi går rundt med, jo mer jobber hele ens immunforsvar på overtid. Dvs. problemer i fordøyelsessystemet kan vise seg i økt betennelse i gummer og tenner, ryggproblemer ses i nakke, kjeve og panne, kneproblemer avspeiles i bihulene. De forskjellige organsystemer påvirker hverandre og henger sammen i en helhet.
Hvis vi går og plages med noe over lengre tid, er det ofte flere infeksjoner i kroppen - akkurat som vi ser med de tre klientene her.
Om vi griper fatt i et ”hjørne” forbedres hele kroppen
Sørger vi for å spise og drikke riktig for å styrke og bygge opp vårt immunforsvar er vi på rett vei. Spesielt er det viktig at vi lærer å lytte til vår kropp, og kjenne etter på hva som gjør oss godt. En måte å gjøre det på er å kjenne etter på hvordan vi har det rent energimessig, når vi har spist eller drukket noe. Vi skal jo gjerne få mer energi og overskudd av det, og ikke føle oss trette, tungpustet eller ha halsbrann. Det er utrolig hvor hurtig det kan skje en forandring når vi drikker rikelig med vann, får grønne smoothies eller juicer, bedriver litt mosjon, får vitaminer og mineraler, forskjellige kost-tilskudd, går i sauna, får foretatt den årlige tannlegesjekken, driver med yoga, får massasje... Det er riktig så mange ting vi kan gjøre, og jeg vil anbefale å starte med de to eller tre ting som passer best.
Det fine er at disse ”små” endringene i livet virkelig kan utgjøre en forskjell og kan komme infeksjonene til livs. Ansiktet avspeiler hele kroppens tilstand, og det kan hurtig ses en forbedring ved oppfølgning.
Våre tre klienter har nå satt i gang med livsstilsendringer, og vi gleder oss til å følge dem.
 
Vel møtt i termografien - vi gleder oss til å se deg!
www.vitafakta.es

UtskriftE-post

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av ...

Utflukter & Reiser

Málagas verdenskjente vine

Axarquía er preget av kjedelige tomat-plantasjer og sparsomt landbruk. Men trekker man litt lengre i...

Gastronomi

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Ell...

Utflukter & Reiser

Hvis treet kunne snakke

Helt ytterst på en forblåst, værutsatt klippe – ikke langt fra Big Sur ved Californias Highway 1, kl...

Kultur

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2017!

Så er omsider sommeren over oss for fullt, nok et skoleår har passert for våre barn, og det er somme...

Nyheter

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Rota Vicentina – en ny spennende vandrerute i Port…

Rota Vicentina ligger i det sydvestlige hjørnet av Portugal, og ruten ble offisielt åpnet i 2015. Den er på totalt 330 km. og er delt opp i to ruter: Den historiske ruten og Fiskernes sti. Den historiske ruten er på 230 km, og starter på Portugals sydvestlige spiss: Cabo de San Vicente. Den ender i ...

Utflukter & Reiser

Sport

Rekordtid i Málaga CF for sjeiken - Løsningen ble Problemet

Hva med fremtiden i Málaga CF, med den utilregnelige og lite tillitsvekkende sjeiken Al-Th...

Sport

Mirakelmannen Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere lagkamerat i Real Madrid reddet Málaga CF fra nedrykk i La Liga...

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Annet

Takk for i år - og velkommen til et nytt skoleår 2017/2018

Årets høydepunkter har vært mange, og vi vil takke dere alle - både foreldre og elever og ansatte - for alt dere har bidratt med i gjennom skoleåret! Ny informasjonsfilm! I løpet av skoleåret 2016...

Annet

Nå er det sommer..!

Egentlig er det litt merkelig å si at sommeren er kommet til Spania, for veldig mange tror at vi har sommer hele året. Men også vi her på Solkysten har fire årstider, akkurat som hjemme i Norge. Nå m...

Annet

Teknisk kompetanse

Den Norske Skolen Malaga er opptatt av elevenes tekniske kompetanse, og har solid ekspertise internt blant lærerne til å tilby undervisning innen teknologi og programmering. Tidligere i år har program...

Annet

Tema & Profiler

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Jan Inge Reilstad

Til daglig er han kunstnerisk leder for Kverulantkatedralen i Stavanger. Jeg møter Jan Inge på takte...

Tema & Profiler

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vårt siste værelse gikk i går. Dette skriver booking.com om flere hoteller ...

Tema & Profiler

Hai i Middelhavet – myter og fakta

Til manges store skrekk, til manges overraskelse, og kanskje skal man si; til medias store glede, du...

Tema & Profiler

Prosjekt Homeless Angels – hjelp oss å hjelpe!

Noen av ildsjelene bak prosjekt Homeless Angels. Fra venstre: Cristóbal Garre Murcia, Lasse Finstad...

Tema & Profiler

Familien Bolstad – living the dream!

For bare litt over 4 år siden var familien Bolstad som en hvilken som helst norsk familie. Foreldren...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29