Påmelding nyhetsmail

Bodytalk - om hvorvidt dine celler tar opp den væsken du drikker

Når en BodyTalk-session viser at en klient er dehydrert, er den første reaksjonen som regel et forsvar: "Ja men jeg drikker mye vann!" Og det gjør klienten kanskje også. Men hvis ikke kroppens celler tar opp væsken, hjelper det ikke at vi drikker den mengde vann som damebladene og helseprofetene dikterer.

Mesteparten av den menneskelige kropp består av vann (70 – 80 %), og intet kan skje uten: Hvis det ikke er vann, er det ingen cellekommunikasjon, ingen biokjemiske reaksjoner, intet liv!

Dehydrering kommer ofte frem i en BodyTalk-session - i kroppen generelt, eller f.eks. i et spesifikt organ eller et av kroppens systemer, f.eks. i fordøyelsessystemet. Dehydrering reduserer kommunikasjonen mellom de forskjellige kroppsdeler, organer og kjertler, med alvorlige fysiske og/eller mentale tilstander som følge.
Det kan f.eks. handle om nerveoverføring påvirket av cellenes manglende evne til delvis å oppta næring via væsken, og delvis til å kvitte seg med avfalls-stoffene. Opptas ikke væsken, ligger den og skvulper rundt i kroppen, noe som er grunnen til at det ofte hender at klienten i dagene etter BodyTalk-sessionen mister så mye væske at det kan ses på vekten.
 
Kombinert med The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, særdeles effektive lymfedrenasje, kan en BodyTalk-session åpne opp for nokså dramatiske resultater - ofte i løpet av noen få timer, hvor klienten ser hevelser forsvinne, smerter reduseres, og energi strømme tilbake i kroppen. Teknikken viser hvilke veier i cellekommunikasjonen som skal re-etableres, om det skal nye veier til, kanskje også omveier, hvis det er det beste for klientens BodyMind på det gitte tidspunkt. Kroppen vet det alltid, og kunsten består i å oppfatte dens budskap, så prosessen kan foregå i den mest hensiktsmessige hastigheten og i den optimale rekkefølgen (f.eks. jobber vi med noen spesifikke organer, kjertler, fysiologiske systemer osv., innen andre kommer til).
 
Kroniske smerter, som f.eks. leddbetennelse, gikt, fibromyalgi etc., kan reduseres eller forsvinne helt ved hjelp av væskebalanseteknikken, og ved mentale sykdommer som skyldes hjernecelle-dehydrering, opplever klienten normalt omgående bedring, et sunnere søvnmønster og en klarere hjerne med bedre konsentrasjonsevne og hukommelse.
 
Muskelfunksjon, hudforyngelse og sunn celledeling er andre av kroppens systemer, som drar fordel av en god væskebalanse, som igjen har stor effekt på f.eks. lymfatiske- og immunforsvarsproblemer.
 
Ved fordøyelsesproblemer er effekten av teknikken fantastisk, og flere ganger har jeg opplevd at en forstoppet klient i døgnene etter behandlingen har renset så mye ut - på den naturlige og sunne måten - at den oppsvulmete magen er helt borte, huden og øynene er klare og stråler, og selv hår og negler ser bedre ut. Og det er kun behagelige bivirkninger, for det viktigste er selvfølgelig å få tømt tarmene helt - hver dag - så man ikke går rundt og forgifter seg selv.
 
Der kan også være snakk om dehydrering av en spesifikk kroppsdel, en kjertel eller et organ, og her oppnås en meget hurtig effekt. Det kan f.eks. være lungedehydrering, som er en viktig faktor ved luftveissykdommer. Ved bl.a. astma og kronisk bronkitt ser man gode og hurtige resultater med væskebalanseteknikken.

Frie radikaler, følelser og energi

Når kroppens vev er dehydrert produceres frie radikaler, som synes å være involverte i degenerative sykdommer og kreft. Effektiv hydrering fjerner frie radikaler hurtigere enn noen annen terapiform. Er kroppen dehydrert, hjelper ikke kosttilskudd mot frie radikaler. Er kroppen derimot bra hydrert, behøver man ikke å innta så mange anti-oksidanter, men kan nøye seg med dem som en sunn og variert kost gir kroppen.
 
Følelser påvirker alle kroppens cellemembraner, så er følelsene ikke harmoniserte gjennom vannets aktivitet, har det stor betydning for transport av næring gjennom membranene og inn i cellekjernene.
I bioenergi assosieres vann med glede og aksepten av glede i ens liv. Dehydrering symboliserer altså mangel på glede. Mennesker som ikke tillater glede i deres liv er ofte dehydrerte, og bærer på tankemønstre som fjerner gleden ved livet. Og så er vann en vital energileder i meridianene og i kroppens andre energisystemer.

Gi dine celler nytt liv

Akkurat som jeg har diabetespasienter som nekter å droppe den daglige godteposen, har jeg også klienter i klinikken som nekter å drikke vann. Noen fordi de ikke liker vann, andre har ikke tid. Jeg har sågar hatt en klient som ikke drakk vann fordi hun hadde det så travelt, at hun ikke kunne rekke å gå ut for å tisse. I slike tilfeller er det selvsagt 'mye motbakker'. Væskebalanseteknikken skal jo ha noe væske å jobbe med.
Så selvfølgelig er det viktig å drikke tilstrekkelig med vann - mengden avhenger av aktivitetsnivå, klima, vekt, alder, generell helsetilstand, etc. etc. Husk at det også er en del sunn væske i mye av den maten vi spiser - og selvfølgelig i luften vi puster inn. Om væsken så opptas i kroppens celler og dermed gjennomlufter de og tilfører næring, er en annen sak. Og det er det vi kan finne ut av og gjøre noe med ved BodyTalk.
 
Avslutningsvis vil jeg gjerne dele med dere at et sta sinn lukket av fastlåste tankemønstre heldigvis kan balanseres med BodyTalk, slik at diabetespasienter slutter med å motarbeide seg selv ved å spise sukkertøy, mens vi re-etablerer kroppens egen evne til å sende den rette mengde sukkerstoffer ut i blodet - og at en stressterskel kan balanseres, slik at det også blir tid til toalettbesøk. Dehydrering stresser kroppen, så ved å ikke få gjort noe med det, holder man seg selv fast i en ond sirkel.
 
Altså; vil du sikre deg at dine celler får optimalt utbytte av den væsken du inntar, at de får næring og energi - og kvitter seg med deres avfall, så ring til meg for mer informasjon om BodyTalk, eller for å bestille en time på tlf. +34 607 62 91 06 - eller les om behandlingene på www.bodytalk-torreblanca.com
 
 

UtskriftE-post

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av ...

Utflukter & Reiser

Málagas verdenskjente vine

Axarquía er preget av kjedelige tomat-plantasjer og sparsomt landbruk. Men trekker man litt lengre i...

Gastronomi

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Ell...

Utflukter & Reiser

Hvis treet kunne snakke

Helt ytterst på en forblåst, værutsatt klippe – ikke langt fra Big Sur ved Californias Highway 1, kl...

Kultur

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2017!

Så er omsider sommeren over oss for fullt, nok et skoleår har passert for våre barn, og det er somme...

Nyheter

Utflukter & Reiser

Sierra Bermeja - nasjonalpark eller ikke?

  Det røde fjellet som ligger i Esteponas bakgrunn er 25 millioner år gammelt, og består av 80 % jern. Navnet ”Bermeja” henspeiler på fargen, og kan best oversettes til ”leirfarget”. Umiddelbart tror man ikke at noe kan spire og gro på det, men tar man en tur opp der vil man se at trærne vok...

Utflukter & Reiser

Higuerón-elven og den store kjærligheten

Higuerón-elven er en vakker liten elv, som ligger ved foten av den skjønne landsbyen Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige siden av Higuerón, på et klippeparti høyt over elven. Elven kom før landsbyen, og de to har fulgt hverandre hele veien opp gjennom historien. Elve...

Utflukter & Reiser

Rota Vicentina – en ny spennende vandrerute i Port…

Rota Vicentina ligger i det sydvestlige hjørnet av Portugal, og ruten ble offisielt åpnet i 2015. Den er på totalt 330 km. og er delt opp i to ruter: Den historiske ruten og Fiskernes sti. Den historiske ruten er på 230 km, og starter på Portugals sydvestlige spiss: Cabo de San Vicente. Den ender i ...

Utflukter & Reiser

Sport

Rekordtid i Málaga CF for sjeiken - Løsningen ble Problemet

Hva med fremtiden i Málaga CF, med den utilregnelige og lite tillitsvekkende sjeiken Al-Th...

Sport

Mirakelmannen Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere lagkamerat i Real Madrid reddet Málaga CF fra nedrykk i La Liga...

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Annet

Takk for i år - og velkommen til et nytt skoleår 2017/2018

Årets høydepunkter har vært mange, og vi vil takke dere alle - både foreldre og elever og ansatte - for alt dere har bidratt med i gjennom skoleåret! Ny informasjonsfilm! I løpet av skoleåret 2016...

Annet

Nå er det sommer..!

Egentlig er det litt merkelig å si at sommeren er kommet til Spania, for veldig mange tror at vi har sommer hele året. Men også vi her på Solkysten har fire årstider, akkurat som hjemme i Norge. Nå m...

Annet

Teknisk kompetanse

Den Norske Skolen Malaga er opptatt av elevenes tekniske kompetanse, og har solid ekspertise internt blant lærerne til å tilby undervisning innen teknologi og programmering. Tidligere i år har program...

Annet

Tema & Profiler

Bergensere slår seg opp på Costa del Sol

Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Hel...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Jan Inge Reilstad

Til daglig er han kunstnerisk leder for Kverulantkatedralen i Stavanger. Jeg møter Jan Inge på takte...

Tema & Profiler

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vårt siste værelse gikk i går. Dette skriver booking.com om flere hoteller ...

Tema & Profiler

Hai i Middelhavet – myter og fakta

Til manges store skrekk, til manges overraskelse, og kanskje skal man si; til medias store glede, du...

Tema & Profiler

Prosjekt Homeless Angels – hjelp oss å hjelpe!

Noen av ildsjelene bak prosjekt Homeless Angels. Fra venstre: Cristóbal Garre Murcia, Lasse Finstad...

Tema & Profiler

Familien Bolstad – living the dream!

For bare litt over 4 år siden var familien Bolstad som en hvilken som helst norsk familie. Foreldren...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29