Månedsmagasinet på Costa del Sol
Enklere enn noensinne å få feriehus og hytte – tips for å oppnå drømmen om fritidsbolig

Enklere enn noensinne å få feriehus og hytte - tips for å oppnå drømmen om fritidsbolig

ADVERTORIAL

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Stadig flere nordmenn drømmer om å investere i en fritidsbolig. Dette er en drøm som for mange kan virke uoppnåelig. Denne boligdrømmen er likevel ikke like vanskelig å oppnå som det du kanskje tror. Ved å følge noen få tips, kan du også få tilgang til en fritidsbolig i ferien.

I dag kan du få mye igjen for å bygge fritidseiendommen din selv. Før byggeprosjektet starter, er det flere ting å huske på. I mange tilfeller kan det være en god idé å kjøpe et feriehus eller en hytte. Da slipper du å bruke mye tid på et byggeprosjekt. Det kan også være et godt alternativ å leie en fritidsbolig over lengre tid.

Bygg en rimelig fritidsbolig

Mange velger å bygge en rimelig fritidsbolig selv. Ved å bruke god tid på planlegging, vil du komme langt med rimelige løsninger. Du bør først bestemme deg for hvilket område du ønsker å bygge ferieboligen din. Deretter bør du undersøke hvor mye det koster å bygge et nytt feriehus eller en hytte.

Et byggeprosjekt krever gjerne en del planlegging. Denne prosessen er alltid en lærerik erfaring. Det er gjerne mye å tenke på i forbindelse med byggingen. Når fritidseiendommen er i ferd med å ferdigstilles, er det på tide å investere i interiør. Det er mye tidsriktig interiør å finne i de mange interiørbutikkene som er tilgjengelige i dag.

Bygg en flott fritidsbolig i riktig prisklasse

Før du begynner et større byggeprosjekt, kan det være lurt å regne ut den totale kostnaden på byggeprosjektet. Det trenger ikke å være så dyrt med feriehus eller hytte. Du bør først forhøre deg om priser på ulike fritidsboliger. De fleste aktører kan gi deg et pristilbud på byggeprosjektet med en gang.

Gjeldende regler i forbindelse med bygging

Det anbefales at du setter deg inn i gjeldende byggeregler før du begynner byggeprosjektet. Allerede før grunnarbeidet starter, kan det være lurt å oppdatere seg om gjeldende regler. Hvilke regler som gjelder kommer an på tomten og hva du skal bygge. Kommunen kan gi deg nærmere opplysninger om hvordan denne prosessen fungerer.

  • Flott beliggenhet
  • Gjeldende regler
  • Riktig prisklasse

Finn en passende fritidseiendom til leie

I stedet for å bygge eller kjøpe egen fritidsbolig, kan du leie en fritidseiendom. Dette er et godt alternativ for deg som ikke ønsker å investere i egen hytte eller feriehus. Ved å leie en fritidshytte eller hytte, unngår du å høye kostnader. Dette er en fordel for deg som ønsker en rimelig ferie.

Ved å investere i en langtidskontrakt vil du kunne planlegge de neste feriene på forhånd. Du slipper å bruke tid på å finne en passende feriedestinasjon. Det kan også være en fordel å bruke tid på bli kjent med feriedestinasjonen først. Dette krever gjerne at du tilbringer tid på samme sted over lengre tid.

Velg en passende beliggenhet

Før du bestemmer deg for hvilken fritidsbolig du skal leie, bør du bruke tid på å finne passende beliggenhet. En av fordelene med å leie er at du slipper å binde deg til bare ett sted. I stedet kan du feriere på ulike destinasjoner hvert år. Du kan også leie en fritidsbolig i utlandet.

Muligheter for en langtidskontrakt

Mange velger en langtidskontrakt i forbindelse med leie av fritidshus eller hytte. Dette kan være en god løsning for både utleier og leietaker. Du sikrer deg en fritidsbolig som du kan ha over lengre tid. En av fordelene med dette er at du slipper å bruke tid på å planlegge ferien. Du kan også leie en feriebolig i utlandet.

Kjøp en fritidsbolig med god beliggenhet

Det anbefales at du bruker lang tid på å finne en passende beliggenhet for fritidsboligen din. Dette er en viktig avgjørelse uavhengig av om du skal bygge eller kjøpe en fritidsbolig. Beliggenhet er gjerne avgjørende for hvordan ferietilværelsen blir i mange år fremover. Du velger selv om du ønsker å investere i en fritidsbolig i Norge eller utlandet.

Feriehus eller hytte i Norge

Hvis du velger å investere i et feriehus eller hytte i Norge, kan du velge beliggenhet ut fra flere kriterier. Det er populært å investere i en fritidsbolig nær et skianlegg eller lignende. Dette er en flott beliggenhet for deg som ønsker å stå på ski på vinterstid. Du kan også velge en beliggenhet i nærheten av sjøen.

Invester i en fritidsbolig i utlandet

I dag er det vanlig å investere i en fritidsbolig i utlandet. Stadig flere nordmenn velger å investere i en ferieleilighet eller hus i Spania. Før du bestemmer deg for hvor du ønsker å kjøpe feriebolig, bør du bruke tid på å finne riktig beliggenhet. Dette krever gjerne at du tilbringer tid på feriedestinasjonen, før du tar den endelige avgjørelsen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet