Månedsmagasinet på Costa del Sol
De mest populære idrettene blant tippere

De mest populære idrettene blant tippere

ADVERTORIAL

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Betting har vært populært i Norge helt siden Norsk Tipping introduserte den første fotballkupongen i 1948, men hva vi spiller på har endret seg betydelig. Dette reflekteres spesielt gjennom sjangere som e-sport, noe som har blitt langt mer populært de siste årene. Utviklingen skyldes blant annet at yngre tippere har begynt å spille og dermed har spillselskapene i stor grad tilpasset seg det innholdet disse ønsker.

Denne utviklingen er spesielt synlig på de beste oddsider Norge, hvor stadig større fokus på e-sport, fotball og kampsport har blitt promotert i Norge. Vi skal derfor se nærmere på noen av de mest populære idrettene å spille tipping på i Norge, for en bedre forståelse for hvordan dette landskapet har endret seg de siste årene.

De mest populære idrettene i Norge

Selv om det finnes utallige idretter man kan spille på i Norge, er det noen som skiller seg positivt ut fra resten. Denne listen er basert på popularitet blant spillere, ikke aktive idrettsutøvere, noe som kan gjøre at den er annerledes enn lister over mest populære idretter i Norge.

Fotball

Det er ingen overraskelse at fotball er den mest populære kategorien for spillere i Norge, fordi det også er den globale idretten med flest følgere. Nordmenn har kunne spille odds på fotball helt siden 1948, og det er fortsatt denne idretten som troner øverst på popularitet listen på bettingsider i Norge. Av de ulike ligaene som troner øverst på listen er det britiske Premier League som er mest populær, etterfulgt av øvrige toppligaer i Europa som La Liga, Serie A og Ligue 1.

E-sport

Mange vil nok ikke være ærlige og si at e-sport i seg selv er en idrett, men dette er faktisk den nest mest populære på norske bettingsider i dag. E-sport har langt fra den samme følgerskaren som fotball, men de største mesterskapene tiltrekker seg millioner av tilskuere hver gang. Dette har gjort at spill som CS:GO, LoL og Call of Duty har blitt svært populære å spille odds på. Den lette tilgjengeligheten har også gjort at stadig flere oppdager gleden av å spille på nettopp e-sport fordi man kan strømme det gratis på nett.

Golf

Golf har lenge vært en lite omtalt idrett i Norge, men nå har flere norske idrettsprofiler gjort god karriere i utlandet på nettopp golf. Dette har gjort at stadig flere unge begynner å følge idretten, noe som igjen reflekteres i den øvrige populariteten av sporten. Aktiv bruk av sosiale medier har også hjulpet med omdømmet på sporten da dette har ført frem flere idrettsutøvere til kjendisstatus.

Oppsummering

Betting har lenge vært populært i Norge, men det er liten tvil om at det er noen idretter som gjør det bedre enn andre. Dette gjelder spesielt fotball, e-sport og golf som lenge har tronet øverst på de foretrukne idrettene å satse penger på. Dette skyldes delvis den eksplosive veksten e-sport har opplevd de siste årene. Vi forventer at denne veksten vil fortsette, men at bettingsider vil få en stadig viktigere rolle innen e-sport.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet