Månedsmagasinet på Costa del Sol
De beste plassene å gifte seg i Spania

De beste plassene å gifte seg i Spania

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det finnes mange kynikere her i verden. Ja, faktisk finnes det online casino som gir odds på kjendisskilsmisser. Hvis du imidlertid er av det svermeriske slaget, kan det være morsommere å drømme om fine plasser å holde bryllup enn å satse penger på andre menneskers ulykke. La oss derfor se på noen av de mest romantiske bryllupsdestinasjonene vi vet om i Spania!

Costa del Sol og Andalucia

Spanias sørkyst tiltrekker seg hvert år et stort antall norske turister. Mange nordmenn er også fastboende i denne delen av landet, særlig i distriktene rundt Alicante, Malaga og Marbella. Å gifte seg på solkysten er allerede populært i Norge. Man kan finne mange nydelige plasser å avholde bryllupet, og gjester kan fly for en billig penge direkte fra flere norske byer.

Avhengig av årstid, er det mulig å smi seg i hymens lenker på stranden. Hvis ikke, kryr det av egnede utleielokaler. Det finnes norske sjømannskirker i flere av byene i regionen hvor man kan vie seg offisielt som norske statsborgere.

I Andalucia finnes mange nydelige småbyer og landsbyer med flott arkitektur av det romantiske slaget. Det er lett å drømme seg bort til den edle riddertiden med heltemodige riddere og vakre jomfruer i nød, når man trasker ned smug i denne delen av landet. Storbyen Sevilla har tårn og spir som byr på vidunderlig romantisk ramme. Bare husk å ikke legge den store dagen midt på sommeren, da det kan bli uutholdelig varmt.

Mange fine alternativer på øyene

Mange drømmer vel om å gifte seg i solnedgangen på en flott strand. Tenk å stå barbeint i varm sand, mens man hører bølgeskvulp i bakgrunnen side om side med sin utkårede. Mer romantisk kan det vel knapt bli. På mange av Spanias mest populære øyer byr de på denne typen tilbud. Det inkluderer Mallorca, Menorca og Ibiza i Middelhavet. På Kanariøyene, som Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria, er det også mulig å avholde bryllup av denne typen. Takket være klimaet kan man dessuten gifte seg utendørs i sol og varme store deler av året hvis man legger arrangementet til Kanariøyene. Det finnes norske sjømannskirker både på Mallorca og alle tre Kanariøyene.

Storby bryllup med brask og bram

Det er også stas å ha et skikkelig festbryllup, og det kan man få til i de spanske storbyene. Du vil utvilsomt bli populær i venneflokken ved å invitere til bryllup i Barcelona, Madrid eller Valencia. Du kan leie staselige restauranter, hele hoteller, eller til og med et slott om budsjettet strekker seg til det. Mulighetene er mange, og kan tilpasses for enhver smak. Takket være gode flyruter er det dessuten lettvint og slettes ikke avskrekkende dyrt for norske gjester å ta turen. Norske statsborgere kan gifte seg i ambassaden i Madrid og sjømannskirken i Barcelona.

Da er det bare å la fantasien blomstre, og drømme frem ditt perfekte spanske bryllup!   

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet