Månedsmagasinet på Costa del Sol
De beste landene for golfferie i Europa

De beste landene for golfferie i Europa

ADVERTORIAL

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Golf har de seneste årene økt voldsomt i popularitet, og det er blant annet økt spesielt hos den yngre gruppen. Det er ingen tvil om at Viktor Hovland har bidratt til økt oppmerksomhet rundt golf til allmennheten, samtidig som teknologien har utviklet seg. Det har gjort at et økende antall nordmenn har fått øynene opp for hvilke muligheter denne sporten tilbyr. Det å kombinere ferie med aktiviteter har blitt mer og mer populært blant nordmenn, og du kan velge mellom mange ulike destinasjoner.

Hvordan brukes teknologi i golf?

En av de viktigste elementene som er nødvendige for enhver idrett er verktøy og utstyr. Teknologi har spilt en stor rolle i å lage bedre spillerutstyr. For noen tiår siden var det for eksempel ingen køller som ble laget av karbonfiber eller grafitt, fordi det ikke var mulig å gjøre det. Med de nye materialene følger også teknologiske forbedringer. I dag kan golfere installere en elektronisk enhet inne i hodet på køllene sine, som kalles en avstandsmåler. Det hjelper golfere å finne ut hvor langt unna de er fra hullet, og måler også hastigheten på slagene deres. Hvis de legger til en annen enhet ved hånden av klubben eller i hansker, kan de skanne svingen og deretter sjekke hvordan den kan forbedres. Det er ganske nyttig for nybegynnere eller til og med proffer, fordi det alltid er rom for forbedring selv for Tiger Woods.

Teknologien har ikke bare endret måten golf spilles på, men den har også hatt innvirkning på andre idretter og bransjer. For eksempel kan sjakkspillere i dag sjekke de beste sjakksluttspillene, mens pokerspillere kan se detaljer om Texas Holdem modaliteten, og fotballspillere kan måle pulsen ved å bruke en pulsmåler-vest.

Hvor bør man dra for golfferie?

Skottland – Det ultimate golf-mekka

Skottland har en lang tradisjon med golf, og har noen av de beste golfbanene i verden. Skottland kan også tilby fantastisk natur som du kan nyte mens du spiller golf. Skottene fikk øynene opp for golf allerede på 1800-tallet, og det er ingen tvil om at de er svært begeistret for golf. I dag kan du finne over 600 ulike golfbaner i Skottland, og det er ikke rart at det kommer golfentusiaster fra hele verden for å oppleve de unike banene og naturen. I golfen sin fødeby St Andrews kan du finne Old Course som ikke bare er den eldste golfbanen i verden, men også den mest berømte.

Tenerife

Tenerife er den største øya på Kanariøyene, og også en av de mest populære. Den ligger i Atlanterhavet og er en del av Spania. Her kan du nyte det gode været året rundt, på grunn av beliggenheten like utenfor kysten av Nord-Afrika. Golfferier på Tenerife blir mer og mer populære, dette er på grunn av mengden valgmuligheter som tilbys, de fantastiske golfbanene på øya, og de gode gamle favorittene natur, sand, hav og sol. Du vil nyte godt av golfbanene som Adeje, Abama, Amarilla, Beunavista, Golf Del Sur og Golf Las Americas. Uansett hvor du basen din er  på øya, vil du mest sannsynlig være i nærheten av noen av disse flotte golfbanene. Det milde klimaet året rundt gjør alle disse banene til et hyggelig sted å tilbringe litt tid i ferien. Det er også mange fantastiske strender å nyte under oppholdet, alle egner seg for både familieferier eller en gruppeferie.

Portugal

Med fantastiske strender, spektakulære golfbaner og et stort utvalg av overnattingssteder kommer det ikke som noen overraskelse at golfere strømmer til Lisboas golfkyst i stort antall år etter år. Rundt hovedstaden Lisboa kan du finne 18 forskjellige golfbaner. De fleste av disse ligger nært Estoril og Cascais. Du finner golfbanene Penha Longa, Oitavos Dunes og Quinta da Marinha. De fem-stjerners feriestedene er eksepsjonelle, og på Penha Longa har du et av Europas fineste hoteller drevet av Ritz Carlton. På vei nordover fra Lisboa finner du de uberørte byene Obidos og Peniche, nær kysten av Praia Del Rey, og Marriott Praia D’El Rey Golf & Beach Resort, med sin beliggenhet ved stranden og linkbane. På en golfferie til Lisboa kan du forvente eksepsjonelle golfbaner tilpasset alle nivåer, med varierende oppsett og terreng.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet