Månedsmagasinet på Costa del Sol
De 5 beste landene i verden å jobbe eksternt i

De 5 beste landene i verden å jobbe eksternt i

ADVERTORIAL

Verden er i forandring og det har blitt mer og mer populært å jobbe eksternt fra hvor man vil. Den såkalte “fjernarbeidsrevolusjonen” har pågått en stund, men har virkelig eksplodert etter koronapandemien. Etter at pandemien traff verden har veldig mange blitt tvunget til å jobbe fra hjemmekontor, og mange ble også permittert eller mistet jobben. Dette åpnet øynene for hvor sårbar man egentlig er som en “vanlig” arbeidstaker hvor man er avhengig av fysisk oppmøte på jobb. I tillegg merket man alle fordelene som “remote” arbeid gir. Se hvorfor over 70 % ønsket å fortsette med hjemmekontor etter pandemien.

Fordelene med å jobbe “remote”

Det å jobbe “remote” eller eksternt gir fordeler som kan være svært verdifulle for mange. Den aller største fordelen er den personlige friheten; å ha muligheten til å kunne jobbe fra hvor som helst åpner veldig mange dører. Det gjør at man kan bo hvor man vil, dra på ferie når man vil, eller være på farta hele tiden og reise verden rundt samtidig som man jobber.

I tillegg har mange slike jobber fleksible arbeidstider, som gjør det lettere å få hverdagslige gjøremål til å gå opp. Man kan enkelt ordne ærender når ting er åpent, og man kan få mer tid med barna. Det blir også lettere å bruke mer tid på seg selv, til ting som personlig utvikling, helse, hobbyer og kjærlighetsliv.

Mange eksterne jobber krever en del kompetanse innenfor det man holder på med, noe som igjen gir god utvikling både personlig og faglig. Det å bli skikkelig flink på noe gir en god selvtillitsboost, men også gode inntektsmuligheter. Man kan gjøre nesten hva man vil i en vanlig “remote” jobb eller som frilanser.

Hvor i verden burde du dra?

Om du allerede har en ekstern jobb og har lyst til å flytte, har du antakelig lurt på hvilket land du skal velge å dra til. Man kan jo alltids spinne globusen og la tilfeldighetene bestemme, men det kan være lurt å sjekke ut listen vår først. Denne listen er bestemt ut ifra poeng som gis for ulike kategorier som vær, levekostnader, helse/sikkerhet osv.

1.    Portugal

For de som må sitte gjennom en lang og kald vinter med mørke dager, høres kanskje Portugal svært tiltalende ut. I tillegg til å være et varmt og fargerikt land, fikk Portugal topp score på politisk stabilitet, perfekt vær og en høy prosentandel med engelsktalende lokalbefolkning. De har også et eget visum til eksterne arbeidere, noe som gjør det veldig lett å flytte dit og oppholde seg der over lengre tid. Dette er et digital nomade-visum som er beregnet nettopp for eksterne arbeidere.

2.   Spania

Vi skal ikke så langt unna for å komme til andreplassen på listen vår. Spania, nabolandet til Portugal, har også samme digital visum-ordning for eksterne arbeidere. Det er også svært gode internettforbindelser i Spania, så her er det ingen grunn til å bekymre seg over å miste nettet midt i en videokonferanse.

3.   Romania

Dette er kanskje et lite sjokk for veldig mange, men Romania er faktisk på tredjeplass blant verdens beste land å jobbe eksternt fra. Om du er en av de som kan slå seg til rette med et tradisjonelt liv i en liten landsby, er Romania perfekt. Det er også veldig mange fine ting å se og oppleve der, som flotte slott, palasser, statuer, dyreliv, fjell og skog. Men det beste med Romania for eksterne arbeidere er imidlertid at man har internett av høy kvalitet og veldig lave levekostnader.

4.   Mauritius

Hvis du foretrekker eksotiske sandstrender, dykking og varme dager, er kanskje øyen Mauritius noe for deg. Øya ligger utenfor østkysten av Madagaskar og har mange muligheter for eventyr. Mauritius fikk mest poeng på reising, helse/sikkerhet og vær. Den kategorien som fikk minst poeng var sosialt liv. Men hvis du ønsker å jobbe på et sted hvor du kan nyte eksotiske strender, god mat og eventyr er Mauritius midt i blinken.

5.   Japan

Det er veldig mye gøy å finne på i Japan, noe som øker poengsummen betraktelig. Landet har et bredt utvalg av kulturelle destinasjoner, samt byliv og restauranter. Japan er kjent for sin viktige rolle innenfor teknologiindustrien, noe som også reflekteres i poengene for “remote” arbeid. Japan er det landet på denne listen med de aller beste internettforbindelsene, i tillegg til at man finner mange fine steder å jobbe fra i Japan, som blant annet internettkafeer.

Viktigheten av VPN for eksterne arbeidere

Bruk av VPN er viktig i alle sammenhenger, men når man arbeider fra andre land er det enda viktigere. En VPN fungerer som et beskyttende skjold for aktivitetene dine på nettet. Den skjuler IP-adressen din, krypterer all trafikk og forvirrer spion- og sporingsprogrammer. Dette gjør at du får en trygg og sikker hverdag på nettet, i tillegg til at du beskytter alle sensitive opplysninger om deg og selskapet du jobber for.

Som en ekstern arbeider er du spesielt utsatt for angrep, siden du vil oppholde deg på mange ulike steder. Med en VPN iPhone eller Android er det ingen som ser lokasjonen din, og det blir heller ikke mulig å få tilgang til enhetene dine via offentlige nettverk, Bluetooth eller andre metoder.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.