To dansker leverer strøm til Costa del Sol

 
”Det skal være enkelt å lese din strømregning. På den fakturaen som du får fra oss, fremgår det tydelig hvor mye av pengene som går til strøm-distributøren, og hvor mye som går til oss, din strøm-leverandør. Det er så transparent som det kan bli, og så er det på norsk.”
 
Mennene bak disse ordene er Christian Larsen og Jesper Wagner – to menn som ikke kan sitte stille veldig lenge om gangen, hvis du spør dem selv. Sammen har de skapt Energy Nordic, som er et energiselskap basert på skandinaviske verdier. ’Alt bør gjøres så enkelt som mulig, men ikke simplere’ er mantraet, inspirert av selveste Albert Einstein.

Slår igjennom på det spanske markedet

”Vi selger verdens kjedeligste produkt,” ler Jesper Wagner, og tilfører at det eneste tidspunktet man interesserer seg for sin strøm-leverandør er når strømmen går, eller når man mottar sin strømregning.
 
Det er tre års studier av det spanske strøm-markedet som nå skal til bære frukter. Skal man være et registrert energiselskap, som Energy Nordic er, skal man stille store garantier over for staten. Da beslutningen først ble truffet om å gå aktivt inn på det spanske markedet tok det eierkretsen 10 dager å reise et tosifret millionbeløp. ”Vi er et fullverdig energiselskap, akkurat som Endesa er det, bortsett fra størrelsen naturligvis,” tilføyer Jesper Wagner, som sammen med partneren Christian Larsen nylig har slått opp dørene til Energy Nordic, hvis kontor ligger et steinkast fra kirkeplassen i Fuengirola.

Har gjort det hele før

Jesper Wagner var med på å bygge opp et av de hurtigst voksende danske energiselskapene i 2009. ”På kort tid fikk vi 150.000 kunder. Det er mye for et lite land som Danmark. Faktisk opplevde vi en stor tilslutning ene og alene fordi vi ikke var Dong,” forteller Jesper, som ble kjent med Christian under oppbyggingen av selskapet.
 
Christian Larsen jobbet i reklamebransjen og var ansvarlig for den strategiske markedsføringen: ”Det var ofte vi klødde oss i hodet og sa ’hvorfor gjør man ikke sånn og slik’, og det var der ideen om å selv starte et energiselskap oppsto. Hvor vi kunne håndtere f.eks. kundeservice på nøyaktig den måten som vi mener er den letteste for kunden.”
 
”Det er altså våre erfaringer fra det danske el-markedet vi bruker direkte på det spanske el-markedet, som faktisk ser ut som det danske el-markedet gjorde for 6-7 år siden,” forteller Christian Larsen. ”Vi vet hva som er viktig for våre kunder: En enkel oversikt, en god pris og en følelse av trygghet gjennom åpen og positiv dialog på ditt eget språk,” tilføyer Jesper Wagner.
 
Energy Nordic har av samme årsak innen åpningen fått oversatt alle sine dokumenter til seks språk. ”Det viser seg at de fleste utlendinger på solkysten helst vil kommunisere med f.eks. strømleverandører på sitt eget språk. Derfor snakker og skriver vi bl.a. på norsk, slik at du som kunde alltid har oversikt over hva du betaler for, og lett kan forstå dine strømregninger og årsrapporter. Og det er ikke kun nordmennene som har det sånn. Derfor snakker og skriver vi i tillegg til flytende norsk også fem andre språk, og om kort tid er vi oppe i 10 språk”, forteller Christian Larsen, som fremhever at et høyt servicenivå også handler om at kunden blir møtt av en dyktig medarbeider som kan kommunisere på bakkenivå.
 
”Som nytt energiselskap ligger det i vårt DNA å tenke brukervennlighet, tilgjengelighet og super service for våre løsninger, og derfor har vi også fått laget et system, slik at alle fakturaer og informasjon sendes til kunden på mail. Så unngår man at strømmen stenges mens man sitter i Norge, fordi man ikke har betalt en regning som ligger i postkassen til ens feriebolig i Spania”, forklarer Christian Larsen.
 
”I tillegg sender vi ikke bare én purring før vi stenger for strømmen,” tilføyer Jesper Wagner, som under sin research på det spanske markedet har fått innsikt i en del saker hvor utlendinger har brukt flere uker på å få åpnet for strømmen i deres bolig. ”Vi kontakter kunden på mail, sms og telefon, før vi overhodet overveier, å stenge av strømmen.”
 
Et annet eksempel på Energy Nordics høye servicenivå og brukervennlige løsninger er at du som kunde kan betale dine strømregninger helt enkelt ved å oppgi detaljene for ditt foretrukne betalingskort til Energy Nordic. Deretter foregår alt automatisk, og du slipper å skulle opprette eller bruke en spansk bankkonto.

Produktene

Det mest populære produktet er det som heter Flex Pris, hvor kunden kun betaler innkjøpsprisen for sin strøm. Det fungerer slik at Energy Nordic hver dag kjøper inn strøm på strøm-børsen, og så videreselger de den til kunden til innkjøpspris. Faller prisen på strøm, faller kundens utgifter også. Kunden betaler et fast administrasjonsgebyr på 5 € per måned til Energy Nordic for å ivareta den daglige strøm-handelen.
 
Er du ”fastboende turist” eller reiser du ofte bort fra din bolig, kan du velge et produkt som heter Flat Rate, hvor du betaler en fast pris hver måned hele året, basert på ditt tidligere forbruk. Det er særlig en fordel om du har en feriebolig som står tom i deler av året og ellers er fylt opp med feriegjester.

Hvor vanskelig er det å bytte strømleverandør?

Mange holder igjen på å bytte, fordi de er usikre på om de kommer til å stå uten strøm, eller om strømmen nå står og blinker når de bytter. Det er slettes ikke slik det foregår. Det er enklere å bytte enn de fleste tror. Når du bytter strømleverandør, overtar det nye selskapet i det sekundet det gamle selskapet ”sjekker ut”, og kunden merker det først når de mottar strømregningen fra det nye selskapet. Det er faktisk akkurat som å bytte telefonabonnement. Når du har skrevet under, tar operatøren seg av alt det praktiske, uten at du skal foreta deg noe som helst.

Intet er gjemt bort – heller ikke kontoret

Beliggenheten midt i sentrum av Fuengirola er ikke noen tilfeldighet: ”Vi vil at kundene skal kunne gå direkte inn fra gaten og snakke med oss på deres eget språk. Vi har ingen interesse av å gjemme oss bort bak brede betongmurer, høye skranker og ugunstige åpningstider,” forteller Jesper Wagner og tilføyer at Energy Nordic tilbyr å betale parkeringen for alle som besøker kontoret, som ligger på Calle San Pancracio 18 (40 meter fra Hotel el Cid). Åpningstidene er mandag - fredag: 9.00-17.00. Det snakkes norsk på kontoret og likeledes hos kundeservice, som kan kontaktes på +34 916 358 626

8 av 10 strømregninger kan gjøres billigere ved å bytte til Energy Nordic. Ofte dreier det seg bare om å sette seg inn i kundens hverdag - og ut fra det velge det rette produktet og den rette spenningen (potencia).

 

UtskriftE-post

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vink...

Annet

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2017!

Nyhetsbildet i Spania er fortsatt preget av uro omkring det ulovlige valget om uavhengighet i Catalo...

Nyheter

Maca Rot

Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng. Denne supermat-rote...

Helse

Den Norske Skolen - Bruk Hue

Det er klart det blir noen skrubbsår i hjertene en gang i blant, og man blir aldri ferdig utlært ang...

Annet

Utflukter & Reiser

En langhelg på Algarve-kysten i Portugal

Den 12. oktober var det spansk helligdag, og datoen som markerer når Christofer Columbus trådte i land i Dominica i Karibia og tilfeldig oppdaget Amerika feires i hele Spania med både militærparader og festligheter. Som i alle andre tilfeller hvor den hvite mann har oppdaget et nytt kontinent fikk d...

Utflukter & Reiser

De forsteinede trestammers vannfall

Dette flotte vannfallet ligger i den østlige enden av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama, og man kommer dit ved å kjøre langs Andalucías flotteste veistrekning, nemlig A 4050, som er den gamle veien mellom Almuñecar og Granada. Denne delen av naturparken er meget dramatisk, og ruten n...

Utflukter & Reiser

Vélez Málaga - byen, piratene og Cervantes

Vélez Málaga med ca. 80.000 innbyggere er i dag administrasjons-by for La Axarquía, og det er her man løper ned dørene til de offentlige myndighetene eller får sin bil reparert. Det har sikkert fått mange til å glemme at Vélez også er en gammel ærverdig by, med en lang historie og en masse fine bygg...

Utflukter & Reiser

Sport

Sparket og gjeninnsatt - REDNINGSMANNEN!

Det er fortsatt kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat reiste til Doha i Qatar samme...

Sport

Málaga CF-supporterne i Oso Polar: Øker aktiviteten og utvid…

Den nyeste, offisielle peña-foreningen i fotballklubben Málaga CF, vår egen Oso Polar (”Is...

Sport

Diego - En ny Dario?

De er begge fra Uruguay, men spiller for Málaga CF med 18 års mellomrom – og med Rome...

Sport

Annet

Luktesans og fantasier...!

For mange år siden var jeg så heldig å få bli invitert til å utdanne meg til «Sommelier», eller Vinkelner, som det heter på Norsk. Det var Den Franske Ambassade i Oslo, i samarbeid med Sopexa, som ut...

Annet

Los Vikingos spilte på La Noria Golfklubb 22. Oktober 2017

Søndag 22. oktober 2017 spilte Los Vikingos sin tredje turnering for høsten på La Noria golfbane. Denne banen er en ni hulls bane med fire par tre hull, fire par fire hull og et par fem hull. Los Viki...

Golf

Los Vikingos spilte på Atalaya, Old Course 8. Oktober 2017

Los Vikingos som er en klubb for norske golf spillere på Solkysten spilte sin andre turnering for høsten på Atalaya, old course søndag den 8. oktober 2017 med 44 golfere.   Denne gangen spilte ...

Golf

Tema & Profiler

Pål Christensen – en ung norsk veteran i Spania

Det Norske Magasinets journalist treffer naturligvis mange nordmenn til daglig her på Costa del Sol...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men d...

Tema & Profiler

Harley Davidson Østfold på sitt årlige besøk i Fuengirola

Om bakken vibrerte under Feria-dagene i Fuengirola den 7-15 oktober så var det ikke jordskjelv, men ...

Tema & Profiler

Gå-fotball for full rulle!

Jeg møter tjue formiddagsfriske herrer når jeg tropper opp på Santa Maria fotballbane i Elviria, og ...

Tema & Profiler

Europaseminar for felles vekst og samhold

Et tidsaktuelt seminar med fokus på felles vekst, samhold og faglig påfyll er avviklet. De norske fr...

Tema & Profiler

Norsk Ildsjel – Einar Brataker

Han er 43 år, og så er han i stand til å yte den beste service man kan tenke seg. Einar Brataker har...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29