Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Spania er nordmenns fremste feriedestinasjon. Det er kun nabolandet Sverige vi besøker like mye som landet som kan by på sol, sangria, tapas, historie og flotte strender. Mange nordmenn har sørget for å kunne nyte pensjonistlivet i Spania, eller de har kjøpt seg feriehus i landet.

Dersom du er en av de mange som reiser til Spania en eller flere ganger i løpet av året, kan det hende du også vil oppleve forsinkede eller kansellerte fly. Forsinkede og kansellerte fly forekommer ganske ofte, og derfor blir ikke spørsmålet om det vil komme til å skje med deg men om du vet hva du skal gjøre når det skjer. For at du skal være mer forberedt har vi satt sammen noen tips til flyreisen.

Ta vare på reisedokumentene dine

Det aller viktigste du må gjøre er å ta vare på reisedokumentene dine der bookingnummeret står. Dette kan være ombordstigningskortet ditt, eller reisebekreftelsen du har fått på e-post. Da blir det enkelt for deg å dokumentere hvilket fly du var med på, eller skulle ha vært med på.

Visste du forresten at det er lurt å pakke viktige papirer, medisiner og linser for noen dager, om du bruker det, litt toalettartikler og et klesskift i håndbagasjen? Da har du alltid så du klarer deg om du opplever større forsinkelser. Noen ganger hører vi også om reisende som blir sittende inne i et fly som får forsinket avgang. Du kan faktisk ta med deg mat og drikke på turen, og en vannflaske, litt snacks eller en enkel matpakke kan gjøre underverker dersom du blir sittende en stund.

Sitter du på flyplassen og får beskjed om at flyet ditt er forsinket bør du passe på å ta vare på alle kvitteringer for innkjøpt mat og drikke. Du kan nemlig be flyselskapet betale for dette. Noen ganger får du utlevert en matkupong, men ofte må du legge ut selv og kreve pengene tilbake i ettertid.

Vær den som stiller spørsmål

I følge klagetjenesten Airhelp kan det være lurt å stille spørsmål når du opplever at ting ikke går slik de skal. For det første kan det lønne seg å spørre om årsaken bak kanselleringen eller forsinkelsen. Dette er informasjon du kan bruke når du skal søke erstatning for kansellert fly. I tillegg bør du forhøre deg om bevertning, overnatting på hotell om det er nødvendig og, kanskje viktigst av alt, forhøre deg om å bli satt på et annet fly til destinasjonen din eller få tilbakebetalt billetten du hadde.

Blir du ombooket til et nytt fly er det viktig at du noterer deg når du ankommer destinasjonen din. Forskjellen mellom da du skulle ha ankommet og når du faktisk ankommer kan være grunnlag for kompensasjon.

Søk når du har kommet hjem

Du trenger på ingen måte å søke om kompensjon der og da på flyplassen. Alt du trenger å gjøre er å ta vare på papirer og kvitteringer, bestemme deg for om du vil avbryte reisen og dra hjem eller komme deg med et nytt fly. Kravet om kompensasjon kan du sende inn når du er hjemme igjen. Skulle du få avslag på kravet ditt kan du faktisk anke dette inn til Transportklagenemda.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

NORSKE

PLUSS+

SPAR 20%

00
Dager
00
Timer
00
Minutter
00
Seunder

Spar 20% på ditt første år med NorskePluss+

Bruk koden:

pluss2021

Søk på Det Norske Magasinet