Påmelding nyhetsmail

Fem kule steder i Barcelona

Barcelona er med sine 1,6 millioner innbyggere Spanias nest største by, målt etter innbyggertall. Den pulserende storbyen er hovedstad i regionen Catalonia. Barcelona er i dag anerkjent som en global by for sin kulturelle, økonomiske, kommersielle, og ikke minst turistmessige betydning. Hvert år reiser millioner av turister til byen for å oppleve dens levende byliv, kulturhistorie og vakre beliggenhet ut mot Middelhavet. Med sine mangeartede kvarter og bydeler er Barcelona hjemsted for kunst og kultur i mange forskjellige stilarter, og byen byr også på både tradisjonell katalansk mat på autentiske tapas-barer, så vel som at mer moderne, nytenkende kjøkken spirer frem.
Barcelona har med andre ord litt av alt, og det er finnes derfor mange gode grunner for å planlegge et besøk til byen, hvor du kan nyte godt av både solrik middelhavs-sjarm og strand, samt urban stemning og byliv. Du får her fem forslag til opplevelser, som du ikke må være foruten på ditt neste besøk i Barcelona.

Opplev Barcelonas fascinerende bydeler

Ta turen til fots gjennom Barcelonas pulserende byliv, og opplev de forskjellige bydeler og områder på egen hånd. Barcelona er inndelt i ti distrikter, hvorav det viktigste er Ciutat Vella, som med bydelene El Raval, Barri Gótic, El Born og Barceloneta, utgjør storbyens historiske sentrum. El Raval ligger vest for Barcelonas berømte gågate, La Rambla. Det er i denne bydelen, La Boquería, Barcelonas største og mest imponerende marked ligger. Her finner du boder med et stort utvalg av friske råvarer og ’pasteles’, samt tapasbarer, liggende side om side i én stor farge- og sanse-eksplosjon. På den andre siden av La Rambla ligger Barri Gótic. Den gotiske arkitekturen her har gitt navn til bydelen, som er Barcelonas eldste. Det er også her både Barcelonas rådhus og Catalonias regjeringsbygning ligger, og dermed gir bydelen dens rolle som Spanias viktigste maktsentrum utenfor Madrid. Barri Gótic avløses av bydelen El Born mot nordøst. Et kvarter, som på mange måter minner om Barri Gótic, med sine mange eldre bygninger og smale labyrintiske gater. Bydelen er rik på kulturhistorie, og det har smittet over på den avslappende bohem-stemningen som kan oppleves her. Nedenfor El Born ligger Barceloneta, som med sin sandstrand er kåret til verdens beste by-strand, som ligger ut mot Middelhavet.

Frokost på det hippe Flax and Kale

Start dagen med en lekker, sunn frokost på det hippe Flax and Kale i El Raval. Under mottoet ”spis bedre, bli gladere, lev lenger”, serverer Flax and Kale sunn frokost i kategorien ’flexitarisme’. En internasjonal trend inspirert av vegetarisme, som i stor stil også har strekt seg til Barcelona. 80 prosent av rettene på Flax and Kale er således plantebasert, glutenfri, og kategorisert som rå-kost. Men selv om alle rettene på menyen er utviklet med hensyn til ernæringsverdien i måltidet, er det på ingen måter en kjedelig opplevelse.
I industrielle lokaler innredet med høyde til loftet, rå vegger og de gode råvarene i fokus, byr Flax and Kale deg innom for en fantastisk start på dagen. Lørdag og søndag bliver hverdagsfrokosten oppgradert til en weekend-brunch, og spesielt deres avokado-toast, blåbærpannekaker og hjemmelagde kokos-yoghurt toppet med granola og frukt er verdt å prøve. Hertil kan du velge en av deres kaldpressede juicevarianter for å kick-starte dagen med et tilskudd av vitaminer. Flax and Kale er stedet hvor sunn og bærekraftig mat forenes til en velsmakende, gastronomisk opplevelse.

Nyt utsikten fra Búnquers del Carmel

Fra Búnquers del Carmel er det en storslått utsikt over Barcelona. Fra toppen av den 262 meter høye bakken, Turó de la Rovira i Horta-Guinardó-distriktet, kan du nyte en 360-graders utsikt over byen, som er vanskelig å finne noe annet sted.
Under den spanske borgerkrigen fungerte stedet som en del av Barcelonas forsvar. Herfra forsvarte nemlig et anti-luftvåpen batteri byen mot luftangrep. I dag er restene av Búnquers del Carmel utnevnt til en av Barcelonas kulturarver, og det utgjør et helt unikt byrom for både historieinteresserte, og for deg som bare gjerne vil nyte en spektakulær utsikt.
Du kommer lettest her ved å ta buss nummer 24 fra Parc Güell via Ctra. del Carmel til
stoppestedet Doctor Bové-Gran Vista. Herfra kan du gå resten av veien via et stisystem til utkikkspunktet. Det anbefales også å legge merke til utsikten på veien dit, som byr på en titt på et autentisk Barcelona-kvarter.

Spis tapas hos Casa Lolea

I bydelen El Born finner du Casa Lolea. Et lite sted, som ikke ser noe særlig ut utenfra. Men så snart du tråkker innenfor døren merker du den avslappede, hyggelige atmosfæren, som er kjennetegnet for bydelen. Casa Lolea holder til i de gamle fabrikklokalene, hvor sangríaen av samme navn tidligere ble produsert. Casa Lolea er rustikt innredet, som om det var fremdeles en sangría-fabrikk, og fungerer som en liten taverna, hvor det serveres en nytenkning av den tradisjonelle tapas – selvfølgelig med en av Casa Loleas egne sangría-varianter til.
Prøv stedets utgave av de tradisjonelle ’patatas bravas’ og ’montaditos’, med chorizo eller ’cecina de León’, som sies å være Spanias beste tørkede oksekjøtt. Også tartar av tunfisk, med appelsin og mandler, kan på det sterkeste anbefales. Alle tapas serveres på rød-hvite, prikkede emaljetallerkener i beste Casa Lolea-stil. Hertil kan anbefales sangríaen Lolea N°2 lavet på hvitvin, appelsin- og sitronsaft og vanilje. Du går ikke skuffet derfra!

Avslutt dagen med en drink på Ocaña

Når mørket faller på og dagen er ved å ta slutt, lokker lys-skiltene fra Ocaña i det ene hjørnet av Plaça Reial i Barri Gótic. Plassen har lenge vært i sentrum for det romantiske, alternative Barcelona, og denne særlige stemningen har Ocaña videreført gjennom sin gjennomførte innredning. Stedet, som har fått sitt navn etter en kunstner som en gang bodde på Plaça Reial, omfavner 1850-årenes elegante arkitektur kombinert med rå vegger, upolerte møbler i tre, lysekroner, stoler fra 1960-årene, og nåtids-kunst. Ocaña er essensen av romantikk og en stilig undergrunns-stemning.
Ocañas terrasse er det perfekte stedet å avslutte en lang dag som turist i Barcelona. Bestill en lekker, forfriskende drink fra baren, Apotheke, som har fått sitt navn for å være et laboratorium for sanseopplevelsene, og nyt den mens dagens mange inntrykk synker inn. Drink-menyen byr på klassiske cocktails som er frisket opp med en moderne tvist, ved å anvende ingredienser som ikke tidligere er brukt. Fra terrassen er det utsikt til hele Plaça Reial som et åpent rom, fint lyst opp av lyktestolper designet av Antoni Gaudí, som bryter med de øvrige smale gatene i den historiske bykjernen.
 

UtskriftE-post

Forbrukslån i Norge – en mulighet fra Spania?

Det korte svaret er JA, og det nye nettstedet norskkreditt.no gjør søknadsprosessen meget enkel for ...

Sponset innhold

Spanias glemte del i Frankrike

Det ligger der som om noen hadde glemt å ta det med hjem; det er forlatt, helt alene, omgitt av Fran...

Kultur

Årets morsomste familiedag er tilbake ved Den Norske Skolen, Malaga!

En nydelig lørdag i april møtte sytti spillere opp til fotballturnering på skolen. Fordelt på ti mik...

Annet

Farlige hunder eller feile eiere? Spania synes å ha funnet svaret

Siden 20 august 2004 har en rekke hunderaser vært forbudt i Norge, nedfelt i Forskrift om hunder, pa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

El Camino de San Olav Veien – og målet

I sarkofagen foran meg ligger levningene etter den fagre, lyshårende og ikke minst modige kvinnen jeg er blitt så godt kjent med etter å ha lest Mia Søreides fantastiske bok; Prinsesse Kristina av Tunsberg, prinsessen som ble født i 1234, og som i en alder av 24 år ble giftet bort til en spansk prin...

Utflukter & Reiser

Ruta de la Sierra – en herlig vandretur gjennom st…

La Ruta de la Sierra ligger mellom landsbyene Riogordo og Alfarnatejo, og den går gjennom et bølgende grønt landskap som domineres av den enorme klippen Tajo de Gomer. Dessuten går stien forbi den kjente Cortijo de Auta, og langsetter noen herlige vannløp. Ja, her får man spansk natur for alle penge...

Utflukter & Reiser

Fem kule steder i Barcelona

Barcelona er med sine 1,6 millioner innbyggere Spanias nest største by, målt etter innbyggertall. Den pulserende storbyen er hovedstad i regionen Catalonia. Barcelona er i dag anerkjent som en global by for sin kulturelle, økonomiske, kommersielle, og ikke minst turistmessige betydning. Hvert år rei...

Utflukter & Reiser

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Dagen da Málaga CF sensasjonelt slo FC Barcelona på Estadio …

Gledelige Gjensyn Da Danmarks største fotballspiller gjennom tidene, Allan Simonsen, mø...

Sport

Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Flere og flere norske idrettslag legger den årlige trenings-leiren til Costa del Sol, og d...

Sport

Annet

Årets morsomste familiedag er tilbake ved Den Norske Skolen…

En nydelig lørdag i april møtte sytti spillere opp til fotballturnering på skolen. Fordelt på ti miksede lag kjempet de med alt de hadde (eller manglet) av fotballtalent, kondis og lagånd. Mammaer, pa...

Annet

Los Vikingos på Calanova

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret, avsluttet sesongen på Calanova lørdag den 22 april. Vi spilte lagkonkurranse, best ball, med to spillere på hvert lag ...

Golf

Skikk og bruk – eller annerledes oppdragelse?

Forleden dag leste jeg en artikkel på internett, som tok for seg hvordan spanjoler oppfører seg - og da sett med skandinaviske øyne; helt annerledes enn oss. Forfatteren av denne artikkelen ramset op...

Annet

Tema & Profiler

Farlige hunder eller feile eiere? Spania synes å ha funnet s…

Siden 20 august 2004 har en rekke hunderaser vært forbudt i Norge, nedfelt i Forskrift om hunder, pa...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Betina Fredriksson – et tilbakeblikk hos e…

Betina er en kvinne som ikke bruker sin tid på at se bakover. Etter sin skilsmisse i 2006 har hun ku...

Tema & Profiler

Svanhild Stub - en fargerik kunstner på Costa del Sol

For kjennere av kunst i Norge er Svanhild Stub et velkjent navn. Hun har i flere år vært en meget pr...

Tema & Profiler

Bil i Spania – en billig fornøyelse?

Som kjent har Norge noen av de høyeste bilprisene i verden, takket være høye statlige avgifter. Avgi...

Tema & Profiler

Málaga ved et veiskille

Málaga er på alles tunge. Turistene valfarter til byen, som sprudler som aldri før av liv, aktivitet...

Tema & Profiler

Et liv uten sex

Vi er alle kjent med begrepet ’seksualitet’, herunder også homo-, bi- og heteroseksualitet. Men hva ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29