Norske ildsjeler – Lisbet Hjartholm

Jeg møter Lisbet Hjartholm på en kafé i Puerto Banús. Hun kommer direkte fra treningssenteret, men det er ingen tilfeldighet – Lisbet trener fem ganger i uken, hvilket den muskuløse kroppen i høyeste grad bekrefter, og det tettsittende treningstøyet komplimenterer.
 
Frem til for et år siden bodde hun delvis i Norge og delvis i Spania når hun hadde fri i to av seks uker, men til slutt skulle det skje noe nytt, og Lisbet solgte rubbel og bit i Norge for å flytte til Spania på heltid – så heltid som det kan bli når man jobber på en plattform i Nordsjøen en tredjedel av tiden.

Personlig trener – utdannelse og bijobb

lisbethjartholmLisbet har alltid vært opptatt av fysisk trening, hun har deltatt i flere fitness-konkurranser, og i september påbegynte hun utdannelsen som personlig trener ved IPTA Marbella, hvor hun nå har bestått den fysiske delen. I desember, når den teoretiske delen er avsluttet, kan Lisbet kalle seg personlig trener. ”Jeg føler at jeg starter opp med en masse kunnskap, for jeg har jo selv trent hardt for å delta i konkurranser, så jeg vet hva som må ofres for å oppnå fysiske endringer på kroppen,” forteller Lisbet, og tilføyer at 70 % av en kroppsendring, i hvert fall om det dreier seg om vekttap, foregår ved hjelp av regulering av kostholdet.
”Jeg er derfor alltid i stand til å fortelle en person akkurat hvor mye de må ofre for å oppnå de ønskede resultatene,” forteller Lisbet, som de siste tre årene selv har stått på podiet syv ganger som Bodyfitness deltager – inkludert én enkelt gang i EM. Tre ganger har dette ført til at hun har vunnet førsteplassen.
”Når jeg tar en personlig trener-utdannelse, så er det delvis for å øke egen kunnskap, men selvfølgelig er jeg også interessert i å ha en liten gruppe klienter. Jeg har en godt betalt jobb og har således ikke noe behov for en ekstra jobb, men jeg liker godt å dele min kunnskap, og jeg vil i første omgang konsentrere meg om dem som har eget gym hjemme, kanskje også arrangere boot camps,” forteller Lisbet, som selv begynte å trene for å delta i konkurranser fordi hun savnet spesifikke mål i sin trening. ”Jeg har alltid trent mye, men det er noe helt annet å jobbe målbevisst mot en bestemt vekt, muskelmasse, fettprosent, etc. Det krever beinhard disiplin.” Det gjør det også å studere til personlig trener, for den utdannelsen som Lisbet holder på å ta gjennom IPTA er basert på 16 intensive dager med fysisk trening og praksis, etterfulgt av åtte uker med selvstudie, online undervisning og deleksamener. ”Derfor passer en slik utdannelse godt til personer som meg, som ikke bare kan krysse ut tre måneder av kalenderen, fordi det meste av den foregår online,” tilføyer Lisbet.

Brun hud – koste hva det koste vil

Den selvdisiplinen som ligger bak fitness konkurranser er imponerende – men ikke alle vil være enige i at de overdrevne brune kroppene spendt opp i ubekvemme vinkler og stillinger er spesielt sexy. Jeg spør forsiktig om Lisbets egen mening.

lisbethjartholm2”Det er klart at det kan se voldsomt ut, fordi kroppen er jo nettopp trent opp for at alle dens detaljer skal vises frem på ekstremt vis. Det er også derfor man sprayer seg med den brune fargen og deretter olje – slik at hver en muskel og sene på kroppen kan fanges av lyset og gi de korrekte skyggene,” forteller Lisbet, som fikk seg litt av en overraskelse den første gangen hun skulle ha spray tan (en bruningsvæske som sprayes på kroppen, slik at man ser skikkelig brun ut, red.) før en konkurranse. ”Det var dagen før konkurransen, og jeg ble bare henvist til et lokale hvor man kunne få det gjort, i nærheten av konkurransefasilitetene. Da jeg gikk inn kunne jeg nesten ikke tro mine egne øyne, for både menn og kvinner står på rad og rekke, kliss nakne! Jeg er ikke engang veldig komfortabel med å kle av meg foran andre kvinner, så prøv å forestill deg situasjonen min,” forteller Lisbet, som dog endte med å kaste klærne så hun kunne bli sprayet – blandede kjønn eller ikke. ”Det måtte jeg jo gjøre hvis jeg ville være brun til konkurransen,” ler Lisbet, og tilføyer at arrangørene dog hadde sørget for en liten skillevegg året etter.

Fremtiden for fitness-atleten

”Forleden passet jeg mine venners hund da de skulle på en kort ferie. Åh, hvor hyggelig det var å ha en hund hjemme igjen, akkurat som da jeg var barn. Men med en tilværelse som ’nordsjødame’, ute og borte halvparten av tiden, gjør det ikke mulig å ha hund,” sukker Lisbet, som heller ikke har noen kjæreste. ”Det kan lett bli en litt rotløs tilværelse med en jobb som min, men jeg håper jo at en vakker dag så dukker mannen i mitt liv opp,” forteller Lisbet.
 
Til spørsmålet om hun skal delta i flere konkurranser, er svaret ikke et umiddelbart ja. ”Men det er heller ikke et nei,” smiler Lisbet, som fremdeles har en drøm om å delta i Norgesmesterskapet. Det er bare ét problem: ”Norgesmesterskapet finner sted på høsten. Det vil si at jeg da må bruke hele sommeren på delvis å trene meg opp, men jeg må også følge en streng diett, hvor jeg ikke bare kan gå ut med venner og nyte et glass vin eller en drink. Når man som jeg trener for en konkurranse ’all natural’, skal jeg ta av et halvt kilo i uken over fire måneder, uten slankepiller etc. Det er en høy pris å måtte ofre den fine sommertiden for å kunne delta i denne konkurransen,” slutter Lisbet, og tar en slurk til av cappuccinoen under den varme oktober-solen i Puerto Banús.
 
Du kan se flere foto av Lisbet via hennes Instagram-konto @lisbetify

Fakta om Lisbet:

Lisbet jobber på en gassplattform hos Statoil i Norge. Hun har vært ansatt hos Statoil siden hun var 18 år. I 10 år har hun vært ansatt på et oljeraffineri, og nå som 39-åring er hun prosess-tekniker. Det vil si at det er hun som har ansvaret for at alt teknisk fungerer, og henne som varsler dersom noe ikke virker som det skal. Det kan være maks. 40 personer ombord på plattformen. En femtedel er kvinner.

UtskriftE-post

De siste artiklene - Det Norske Magasinet

God Jul, og Godt nytt skoleår

Julestemningen satt fra første nummer da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga leverte årets julefor...

Annet

Trude Jahren

Den nye rektoren på Den Norske Skolen i Málaga (heretter forkortet DNS) er en ekte Oslojente, født, ...

Tema & Profiler

Et velsignet Godt Nyttår kjære leser!

Atter en gang sitter jeg her og skriver til deg, med tanker om året som har gått, med tanker på mang...

Annet

Vinter i Spania – og klimaendringene

Med det beste klimaet på fastlandet i Europa og over 320 dager med sol i året er det mange som tror ...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets januar-utgave 2018

Riktig godt nyttår, og velkommen til årets første utgave av Det Norske Magasinet! Som i alle andre å...

Nyheter

Sabor a Málaga - Campo Bética

Tilsetninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familiebedrift med kont...

Gastronomi

Utflukter & Reiser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord som er satt sammen av ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamorøs camping. Det kan være camping i spesielle telt som er lekkert innredet og har eget bad, eller det kan være overnatting i små fine hytter eller huler. Moro er det i alle fall. Vi fant et fint glamping-sted her...

Utflukter & Reiser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en av de mest fotgjengervennlige byene du kan tilbringe en weekend i. Selve sentrum er ikke uoverkommelig stort, og de fleste severdighetene kan nås til fots innen en rimelig tid. Du får kultur for alle pengene i denne byen, som forteller en rik historie om jødedom, romerriket, kristendo...

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Borjas håp brast

Den 25-årige forwarden frøs i Wales, men varmen på Costa del Sol bragte ham ikke tilbake p...

Sport

Nytt år – nye partnere

Peña Oso Polar opplevde en meget hyggelig vekst i antall medlemmer i 2017, og vi oppnådde ...

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Annet

God Jul, og Godt nytt skoleår

Julestemningen satt fra første nummer da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga leverte årets juleforestilling til sine foresatte, den siste skoleuken før juleferien. Showet ble åpnet av to solister fr...

Annet

Et velsignet Godt Nyttår kjære leser!

Atter en gang sitter jeg her og skriver til deg, med tanker om året som har gått, med tanker på mange gode ting, og med tanker på hendelser med tragiske utganger. Jeg vet ikke hvordan DU tenker, men ...

Annet

Minneord - John Einbu

Slik er livet, men Johns minne er udødeliggjort gjennom det skrevne ord, og gjennom hans bøker og artikler vil John Einbus navn alltid være blant oss, til glede og nytte for fremtidige generasjoner. ...

Annet

Tema & Profiler

Trude Jahren

Den nye rektoren på Den Norske Skolen i Málaga (heretter forkortet DNS) er en ekte Oslojente, født, ...

Tema & Profiler

Vinter i Spania – og klimaendringene

Med det beste klimaet på fastlandet i Europa og over 320 dager med sol i året er det mange som tror ...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler - Dag Rune Flaaten

Januars ildsjel er ikke utdannet jurist, ei heller har han lest samfunnsvitenskap – han er faktisk u...

Tema & Profiler

Coworking-kontorer skyter frem på Costa del Sol – og alle an…

Unge entreprenører og freelancere søker i større grad mot coworking-kontorer, fordi det er billig og...

Tema & Profiler

Don’t waste fashion – bytt til deg nye klær

Bytt mer, forbruk mindre. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan få piffet opp garderoben på...

Tema & Profiler

Vindmøller til kamp mot klimaendringer

Vindmøller fra 90-tallet preger kystområdet ved Tarifa, hvor man kan utnytte vinden fra Atlanterhave...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Leserservice

seksjoner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com