Påmelding nyhetsmail

Norske Ildsjeler: Betina Fredriksson – et tilbakeblikk hos en kvinne, som har full fart fremover

Betina er en kvinne som ikke bruker sin tid på at se bakover. Etter sin skilsmisse i 2006 har hun kun hatt full fart fremover, og det har ikke vært mye tid til overs for å mimre, noe vi derfor benytter anledningen til i denne artikkelen om den norske ildsjelen Betina Fredriksson.
 
”Flyvertinne og kosmetolog med min egen klinikk,” svarte Betina da hun som ung ble spurt om hva hun ville bli når hun var voksen. Begge deler endte hun opp med å realisere.
”Jeg var flyvertinne i flyselskapet Sterling i 70-årene. Det var helt andre tider å være flyvertinne på. Det var en helt spesiell stemning i lufthavnene, og bransjen var vel preget av en del glamour,” forteller Betina, som begynte på kosmetologskolen, da hun hadde tynnslitt midtgangene i de høye hælene og lagt reiselivsbransjen på is.
”Jeg hadde aldri fått særlig gode karakterer på skolen, men som kosmetolog fikk jeg toppkarakterer. Da jeg begynte sverget jeg på at jeg aldri skulle have noe med føtter å gjøre, da jeg den gangen synes det var litt motbydelig, men det ble raskt noe av det som jeg synes det var mest interessant å jobbe med. Etter endt utdannelse åpnet jeg en skjønnhetsklinikk, som selvsagt også tilbød fotpleie.”
Familien dro opp teltpluggene i 1983 når Betinas mann solgte firmaet sitt, noe som ga dem muligheten til å flytte til USA og starte en ny tilværelse der.
”Det var meningen at jeg skulle åpne en klinikk der borte, men fordi mine døtre var i et nytt land, gikk på en ny skole, og skulle snakke et nytt språk, var det viktigere at jeg tok meg av dem.” Dog stiftet hun sammen med sin mann et helsefirma, som hun drev sammen med ham de første 10 årene og alene de siste 10 – altså totalt i 20 år.

Hvis hun skulle leve livet på nytt..

Det ble til 18 år i USA før eventyret var over, og Betina flyttet med sin daværende mann til Costa del Sol. Men ekteskapet gikk i stykker.
”Jeg har sikkert vært forferdelig naiv, men jeg hadde alltid følelsen av at han visste bedre enn jeg, og det påvirket selvfølgelig mine beslutninger. Til slutt var det ingen fornuft i å fortsette vårt ekteskap, selv om vi som forretningspartnere alltid har fungert svært godt sammen. Jeg fornekter og avskriver ikke mitt ekteskap – vi har fått to fantastiske døtre. Hvis jeg kunne leve livet på nytt hadde jeg fremdeles giftet meg med den samme mannen. Jeg hadde bare valgt å endre på noen aspekt ved meg selv,” sier Betina, og viser at selv om hun ikke bruker tiden på å se seg tilbake, betyr ikke det at hun ikke kan være reflekterende.
”Jeg har fått en masse selvtillit etter at jeg ble skilt. Det har noe med det å gjøre at jeg har vært nødt til å stå på egne ben, og har innsett at det kan jeg faktisk utmerket godt gjøre – det gir en fantastisk selvtillit.”

”Virtuell valuta ble min redning”

Betina simpelthen stråler, når hun forklarer hvordan en investering i virtuell valuta ble hennes neste steg videre fra skilsmissen:
”Jeg har som de fleste andre kun en liten pensjon å støtte meg til. Jeg har aldri vært flink med tall, men språk har jeg derimot alltid vært mye opptatt av, og jeg fattet umiddelbart interesse for virtuell valuta. Jeg synes det var lett å sette meg inn i tendensene osv., og så finnes det ikke noen større motivasjon enn å se sin investering vokse,” ler Betina, noe som man må gi henne rett i.
 
Hun hørte om muligheten fra en venninne, som Betina selv formulerer det, er en anelse konservativ.
”Det faktum at denne konservative kvinnen hadde gitt seg ut på noe så annerledes som virtuell valuta, var nok det som fikk meg til å tørre det også.” I første omgang investerte Betina 500€, som hun har fått tilbake mange ganger på nåværende tidspunkt.
”Det er teamwork jeg lever og ånder for. Jeg har vært så heldig å få de jentene som jeg jobbet sammen med i helsebedriften til å interessere seg for virtuell valuta også. Å ha gode relasjoner til andre mennesker betyr alt i verden for meg, og jeg er meget betenkelig med hvilke personer jeg omgir meg med. Det skal være personer som kan gi meg noe – menneskelig eller intellektuelt.”

Sunn, flott og i god form!

Det er tydelig for enhver at Betina er både flott og i god form. Mon tro hva hennes hemmelighet er?
”Jeg går turer på stranden hver morgen, og så dyrker jeg yoga, da jeg føler at det er det min kropp har det best med.”
De siste 20 årene har Betina vært vegetarianer.
”I begynnelsen spiste jeg ikke noe kjøtt, men i ettertid har jeg latt fisk inngå i kostholdet, fordi det var besværlig i middagsselskaper. Ofte risikerer man at vertene blir forlegne, hvis de ikke har forstått hvordan man tilbereder en vegetar-rett. Så for enkelthets skyld spiser jeg altså fisk – det kan de fleste mennesker sette sammen en matrett av.” Det var boken Du er hva du spiser av Gillian McKeith som inspirerte Betina til å legge om kosten sin til den mer vegetariske retning.
”Jeg planlegger å bli 100 år gammel. Det vil si, at jeg har 32 år igjen. Det er klart at jeg vil investere tid og krefter i å ha det godt i min kropp i de årene.”
 

UtskriftE-post

Forbrukslån i Norge – en mulighet fra Spania?

Det korte svaret er JA, og det nye nettstedet norskkreditt.no gjør søknadsprosessen meget enkel for ...

Sponset innhold

Spanias glemte del i Frankrike

Det ligger der som om noen hadde glemt å ta det med hjem; det er forlatt, helt alene, omgitt av Fran...

Kultur

Årets morsomste familiedag er tilbake ved Den Norske Skolen, Malaga!

En nydelig lørdag i april møtte sytti spillere opp til fotballturnering på skolen. Fordelt på ti mik...

Annet

Farlige hunder eller feile eiere? Spania synes å ha funnet svaret

Siden 20 august 2004 har en rekke hunderaser vært forbudt i Norge, nedfelt i Forskrift om hunder, pa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

El Camino de San Olav Veien – og målet

I sarkofagen foran meg ligger levningene etter den fagre, lyshårende og ikke minst modige kvinnen jeg er blitt så godt kjent med etter å ha lest Mia Søreides fantastiske bok; Prinsesse Kristina av Tunsberg, prinsessen som ble født i 1234, og som i en alder av 24 år ble giftet bort til en spansk prin...

Utflukter & Reiser

Ruta de la Sierra – en herlig vandretur gjennom st…

La Ruta de la Sierra ligger mellom landsbyene Riogordo og Alfarnatejo, og den går gjennom et bølgende grønt landskap som domineres av den enorme klippen Tajo de Gomer. Dessuten går stien forbi den kjente Cortijo de Auta, og langsetter noen herlige vannløp. Ja, her får man spansk natur for alle penge...

Utflukter & Reiser

Fem kule steder i Barcelona

Barcelona er med sine 1,6 millioner innbyggere Spanias nest største by, målt etter innbyggertall. Den pulserende storbyen er hovedstad i regionen Catalonia. Barcelona er i dag anerkjent som en global by for sin kulturelle, økonomiske, kommersielle, og ikke minst turistmessige betydning. Hvert år rei...

Utflukter & Reiser

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Dagen da Málaga CF sensasjonelt slo FC Barcelona på Estadio …

Gledelige Gjensyn Da Danmarks største fotballspiller gjennom tidene, Allan Simonsen, mø...

Sport

Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Flere og flere norske idrettslag legger den årlige trenings-leiren til Costa del Sol, og d...

Sport

Annet

Årets morsomste familiedag er tilbake ved Den Norske Skolen…

En nydelig lørdag i april møtte sytti spillere opp til fotballturnering på skolen. Fordelt på ti miksede lag kjempet de med alt de hadde (eller manglet) av fotballtalent, kondis og lagånd. Mammaer, pa...

Annet

Los Vikingos på Calanova

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret, avsluttet sesongen på Calanova lørdag den 22 april. Vi spilte lagkonkurranse, best ball, med to spillere på hvert lag ...

Golf

Skikk og bruk – eller annerledes oppdragelse?

Forleden dag leste jeg en artikkel på internett, som tok for seg hvordan spanjoler oppfører seg - og da sett med skandinaviske øyne; helt annerledes enn oss. Forfatteren av denne artikkelen ramset op...

Annet

Tema & Profiler

Farlige hunder eller feile eiere? Spania synes å ha funnet s…

Siden 20 august 2004 har en rekke hunderaser vært forbudt i Norge, nedfelt i Forskrift om hunder, pa...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Betina Fredriksson – et tilbakeblikk hos e…

Betina er en kvinne som ikke bruker sin tid på at se bakover. Etter sin skilsmisse i 2006 har hun ku...

Tema & Profiler

Svanhild Stub - en fargerik kunstner på Costa del Sol

For kjennere av kunst i Norge er Svanhild Stub et velkjent navn. Hun har i flere år vært en meget pr...

Tema & Profiler

Bil i Spania – en billig fornøyelse?

Som kjent har Norge noen av de høyeste bilprisene i verden, takket være høye statlige avgifter. Avgi...

Tema & Profiler

Málaga ved et veiskille

Málaga er på alles tunge. Turistene valfarter til byen, som sprudler som aldri før av liv, aktivitet...

Tema & Profiler

Et liv uten sex

Vi er alle kjent med begrepet ’seksualitet’, herunder også homo-, bi- og heteroseksualitet. Men hva ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29