Påmelding nyhetsmail

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for Malaga CF

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert malaguista hos Málaga CF, og Peña Oso Polar som i dag teller 30 medlemmer, ønsker nå nye medlemmer velkommen til klubben.
 
Peña Oso Polar har fine plasser langs den ene langsiden av banen, i den ene svingen, og skjermet for regnet dersom det skulle være kamp på en av de få dagene vi har regn her i Málaga.
Supporter-klubben ble startet for en del år siden av en gruppe norske fotball-entusiaster som selvsagt hadde én ting til felles; de simpelthen elsker fotball!
Flere av de opprinnelige stifterne av klubben er fremdeles aktive og medlemmer av styret, som i dag består av Arne Bjørndal (president), Erling Lømsland (visepresident), Tor Arne Finsrud (kasserer), og Øystein Foss Simensen som er styrets representant.
 
Klubben møtes i restauranten La Chispa i Fuengirola noen timer før avspark, og det arrangeres alltid felles buss fra feria-plassen i Fuengirola. Denne drar 1,5 timer før kampen starter, så uansett trafikk-forhold kommer man aldri for sent til kamp. Restaurante La Chispa ligger tvers over lokalet til Den Norske Forening, så den er lett å finne. Det er vanligvis lett å parkere her, for dem som måtte komme i egen bil.
 
Klubben er et sosialt samlepunkt-punkt for alle som elsker fotball, og selv om klubben kaller seg en norsk supporterklubb, poengteres det at alle er velkommen som medlemmer, uansett nasjonalitet. Fellesnevneren er interessen for fotball, og med en glødende entusiasme og kjærlighet til spillet betyr nasjonalitet selvsagt ingenting.
 
Peña Oso Polar er heller ingen gutteklubb, jenter i alle aldre ønskes selvfølgelig også hjertelig velkommen som medlem!
 
Da ikke alle de nåværende medlemmene har anledning til å dra på alle hjemmekampene hender det også at klubben har ledige billetter, som da selges til pålydende pris, dvs. det samme som det ville ha kostet å kjøpe dem direkte fra Malaga CF. Overskuddet fra slike salg doneres til Bancosol, som er et veldedighetstiltak som hjelper trengende mennesker ved å distribuere mat til dem. Således støtter Peña Oso Polar også et godt formål, og det understrekes at supporter-klubben er en non-profit organisasjon.
Om man f.eks. bare besøker Costa del Sol på ferie og har lyst til å se en kamp, så kan man kontakte klubben og bli med, selv om man ikke melder seg inn i supporter-klubben på årsbasis. De tidligere nevnte ledige billettene selges etter førstemann-til-mølla prinsippet, og alle er velkommen til å være med.
 
Besøker man derimot Costa del Sol regelmessig anbefales det å melde seg inn i Peña Oso Polar. Det arrangeres egne opplegg med turer fra Norge for å se kamper, særlig da stor-kampene, og enkelte ganger lager supporter-klubben en tur i egen regi for å dra på bortekamper. Det er aldri noen problemer med vold og bråk blant tilskuerne til kampene i La Liga, så man behøver ikke å engste seg for å dra på fotballkamp i Spania. Til tross for den glødende interessen og entusiasmen går det hele veldig fredelig for seg.
 
Et medlemskap i Peña Oso Polar er både sosialt og gir mange fordeler, så det kan anbefales på det sterkeste å bli medlem, for deretter å nyte fotball helt i verdensklasse med likesinnede entusiaster!
Man kan melde seg inn via klubbens hjemmeside, penaosopolar.com

Dagen da Málaga CF sensasjonelt slo FC Barcelona på Estadio La Rosaleda

Gledelige Gjensyn

Da Danmarks største fotballspiller gjennom tidene, Allan Simonsen, møtte lagkameraten fra FC Barcelona, redaktørens datter, et annet stort dansk fotballnavn, klubbkamerater og bys-barn fra Vejle, familie fra Færøyene, og 300 begeistrede tilhørere til La Peña de Dinamarcas storstilte arrangement i restaurant Casa Danesa.
Tekst: Morten Møller. Her sammen med Allan Simonsen på Estadio La Rosaleda.
 
Alt var fullt. I Casa Danesa og på Estadio La Rosaleda - og Danmarks beste fotballspiller gjennom tidene, den nå 63-år gamle Allan Simonsen, som den eneste skandinaviske fotballspiller som er blitt kåret til Europas beste, fylte alles hjerter med glede og begeistring, da han besøkte Costa del Sol.
 
Invitert av La Peña de Dinamarca, den danske supporterklubben til Málaga CF, og den største arrangøren av events i sydlige himmelstrøk, med Nykredit som arrangement-sponsor.
 
300 fotball-glade mennesker, representert med alle de nordiske landene, var pakket sammen i patioen og de indre gemakker i Casa Danesa – rekord for restauranten – til nok en gang store kjøttboller, halvlitere, vin og vann, for å hygge seg og lytte til Allan Simonsen, hvis Europa-kåring fant sted i 1977. Han var datidens Messi. Med samme beskjedne statur.
 
Allan bor nå i sin fødeby, Vejle, og tar av og til en svipptur til Barcelona, hvor han elsker å slappe av et par dager, for seg selv.
 
IMG 9892

Sensasjonen skjedde

Her på terskelen til pensjonisttilværelsen, med styreverv i dansk forretningsliv, fortalte han velopplagt i Casa Danesa om sine største opplevelser som fotballspiller, de forferdeligste, om FC Barcelona før og nå, El Clásico mellom Real Madrid og FC Barcelona – og de politiske undertoner ved dette verdens største fotballoppgjør – om Messi sin fremtid i Barcelona, og om kveldens kamp på Estadio La Rosaleda mellom Málaga CF – FC Barcelona.
 
Allan levnet ikke Málaga mange sjanser, men som han sa; så lenge ballen er rund, kan alt skje.
Og det gjorde det:
Málaga vant sensasjonelt 2-0 i foran 30.000 elleville tilskuere. Dette var den første gangen stadion var utsolgt i løpet av denne sesongen.
”Barcelona-forsvaret sviktet”, konstaterte Allan Simonsen tørt.
”Men stort av Málaga!”

Fantastiske Kameni vs. storlaget Barcelona

Málaga CFs keeper, den 33-årige Kameni fra Kamerun, spiller sin sjette sesong for Málaga CF.
Og han er alltid i sitt ess når motstanderen heter FC Barcelona. I så måte har han holdt målet stengt i begge denne sesongens oppgjør mot det katalanske storlaget.
Først i den målløse 0-0 kampen sist i november 2016 på Camp Nou, og nå i 2-0 seieren til Málaga CF på Estadio La Rosaleda.
Han blir i denne sesongen den eneste keeperen i La Liga som ikke har sluppet inn et mål mot FC Barcelona.
Den afrikanske akrobaten av en keeper er ganske enkelt helt fantastisk på sine beste dager – og dem er det sannelig mange av.
Kameni var også hovedpersonen i to eminente Málaga-prestasjoner mot FC Barcelona i sesongen 2014-15. Først 0-0 hjemme i Málaga, og så like sensasjonelt som nå, en 1-0 seier i Barcelona.
Målscorer Juami fra Coín, som nå utfolder seg i Baskerlandet for Real Sociedad.
Kameni har tidligere spilt for de franske klubbene Le Havre og Saint-Etienne, samt i spanske Espanyol.
I 34 oppgjør siden 1999 mot FC Barcelona, har Málaga kun gått seirende ut av duellen 4 ganger!
7. november 1999: FC Barcelona – Málaga CF 0-1.
3. december 2003: Málaga CF – FC Barcelona 5-1.
21. februar 2015: FC Barcelona – Málaga CF 0 – 1.
8. april 2017: Málaga CF – FC Barcelona 2-0.
 
kmaeni

Fakta bak sensasjonen

Málaga CF – FC Barcelona:
2-0 (1-0)
Målscorere:
1-0 Santos (31. min.)
2-0 Jony (90. min.)
Utvisning:
Neymar (65. min. - etter to advarsler)
Advarsler:
Málaga CF: Ricca, Juan Carlos og Recio.
FC Barcelona: Neymar, Alba, Marscherano og Umtiti.
Og ja, Barcalona-laget inkluderte også Messi og Suarez!

Barcelona har 143.000 socios (registrerte fans), Málaga 23.000

Det er i det store og hele mega-forskjeller på Málaga CF og FC Barcelona.
På lønnsfronten er de uoverskuelige, men de blir mer konkrete og håndfaste når antallet av socios (registrerte tilhengere) gjøres opp:
FC Barcelona teller ikke mindre enn 143.459, og Málaga CF 23.000!
Kapasiteten på de to klubbenes stadioner er også veldig forskjellig:
Camp Nou i Barcelona (betyr ”ny fotballbane” på katalansk) kan romme 99.350 tilskuere.
La Rosaleda i Málaga (betyr ”Rosehagen”) kan innta 30.000 tilskuere.
På tilhengersiden er FC Barcelona dog ”bare” notert på en 5. plass i Europa.
 
Her viser socios-statistikken:
284.041: Bayern München, Tyskland.
156.916: Benfica, Portugal.
144.761: Schalcke 04, Tyskland.
144.761: Dortmund, Tyskland.
143.459: FC Barcelona, Spania.
129.000: Sporting, Portugal.
120.00: Oporto, Portugal.
100.000: Atlético Madrid, Spania.
91.671: Real Madrid, Spania.
86.964: Køln, Tyskland.
Det er for øvrig et bemerkelsesverdig forhold mellom de to store Madrid-klubbene.

La Peña gjør det igjen: 6 busser til La Rosaleda – nå mot Real Madrid

La Peña de Dinamarca, den danske supporterklubben til Málaga CF, opplever i denne sesongen sin største suksess i klubbens 8-årige historie. Til tross for noen varierende resultater for Málaga CF i La Liga – med Barca-kampen som det gledelige unntaket – sender klubben knappe 3000 mennesker igjennom telleapparatene på La Rosaleda.
 
Totalt 400 til FC Barcelona, og nå igjen det samme antallet, når konge-klubben Real Madrid kommer på besøk i sesongens siste match i slutten av mai. Og nok en gang 300 spisegjester til for-arrangementet i restaurant Casa Danesa, hvor hovedfiguren blir den tidligere danske Málaga CF-spilleren Kris Stadsgaard. Han spilte i to sesonger for Málaga CF og scorte mot Real Madrid på La Rosaleda.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol i Spania som i andre land, er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forkant har vi et lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kommende oppgjør på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 1. mai kl. 21.00:
Málaga CF – Sevilla
Den 7. mai kl. 20.45
Málaga CF – Celta Vigo
Den 20./21. mai:
Málaga CF – Real Madrid
(Kick-off for denne matchen fastsettes en uke i forveien!)
 
Se stillingen i La Liga på
www.malaga-support.dk
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Formann Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller flere enn 250 medlemmer, og støtter kreftsykehuset Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Flere og flere norske idrettslag legger den årlige trenings-leiren til Costa del Sol, og dette ser ut til å gå på bekostning av det tradisjonelle valget, La Manga på Costa Cálida i Murcia. Avtalen Norges Fotballforbund har med eierne av anlegget i Murcia går ut i 2017, og vil visstnok ikke bli fornyet. Alt tyder derfor på at fra 2018 blir det Marbella de norske topp-lagene kommer til for å spille fotball om vinteren. Det Norske Magasinet møtte to av lagene som var her i løpet av mars.

Først møter jeg Sandefjord Fotball sitt Gutter 19-lag, som allerede er i full gang med en Yoga-time hos instruktøren Magdalena Subicz-Tjøstheim og hennes spanske kollega på Epic Gym i Benalmadena. Magdalena er norsk og bosatt på Costa del Sol, og hun arrangerer bl.a. idrettsreiser fra Norge til Málaga for norske lag og foreninger. Jeg går stille inn i rommet som er fylt av beroligende musikk, og jeg hører at det knaker og knirker i slitne fotball-knær jevnt og trutt, hver gang posisjoner og øvelser endres. Dette er noe nytt for de unge lovende spillerne, og det høres ut som de har godt av disse øvelsene!
 
Treneren forteller at de spilte kamp mot Torremolinos sitt herrelag dagen før. Kampen endte 1-1, og Sandefjord ble overrasket over det høye nivået til Torremolinos, både på teknikk, hurtighet og utholdenhet. Spillerne var tydeligvis i topp form, så her fikk Sandefjord kjørt seg litt. Nå er det selvsagt alders- og erfarenhetsforskjeller som spiller inn også – det var tross alt Torremolinos sitt herrelag mot Sandefjords guttelag, så resultatet er det ingen grunn til å skamme seg over. Yoga viste seg å være midt i blinken for de totalt 20 guttene dagen derpå!
 
I mellomtiden har Os sitt damelag begynt å ankomme Epic Gym, også de på idrettsreise arrangert av Magdalena. Troppen teller 15 jenter, da ikke alle hadde anledning til å få fri fra jobb. Os ligger jo utenfor Bergen, så ikke helt uventet synes gjengen at det var fantastisk å komme ned hit å trene i en uke uten å fryse i regnvær. For en av dem er derimot det å komme til Málaga ensbetydende med å komme hjem. Damelaget sin trener, Rafael Villén Villén kommer nemlig fra nettopp Málaga, og har kun vært bosatt i Norge i de siste to årene. Han er også aktiv spiller selv på Os sitt herrelag, og alle jeg snakker med skryter uhemmet av hvor flink og positiv han er, og hvor glade de er for at han har slått seg ned i den lille bygda og engasjert seg i fotballen der. Han var uttatt til Málaga CF sitt ungdomslag da han bodde her, men han har også erfaring fra andre fotball-klubber.
 
I dag skal jentene ha Cross-fit trening utendørs, og det blir tidlig klart for laget at dette er ingen ferieklubb! Epic Gyms trener kjører dem knallhardt gjennom løypa, og svetten siler hos samtlige i løpet av noen få minutter. Alle er kjempefornøyd med opplegget og turen. Det er tross alt ikke hver dag man kan trene under palme-trærne, med utsikt til stranden og havet!
 
Norske idrettslag har faatt oeynene opp for Costa del Sol2
 
Norske idrettslag har faatt oeynene opp for Costa del Sol3

Skrev under med brukket arm

Den harde fighteren Recio (oppdaget av Pellegrini, og sparket av Schuster) håper å bli klar til å kjempe for Málaga CFs overlevelse i La Liga!

"Au, pass på armen min"
Det skal mye til før den harde fighter Recio, med de rekord-mange advarslene i siste sesong, beklager seg.
Men nå er han sårbar, med frykt for ikke å bli klar til en usedvanlig intens april måned, hvor Málaga CFs fortsatte eksistens i La Liga vakler på høykant. Store klubber som Atlético Madrid, FC Barcelona, Valencia og Sevilla kommer til Estadio La Rosaleda, mens bunnklubbene Sporting Gijón, Deportivo La Coruña og Granada skal besøkes.
Et vanvittig hardt program!
Málaga CF har siden nyttår rast nedover i La Liga-tabellen.
Hardt rammet av mange skadete spillere.

To lange pauser i denne sesongen

Den 25-år gamle Jose Luis Garcia del Pozo, som Recio egentlig heter, har sin kone (innehaveren av den berømte iskrembutikken Lauri) som sjåfør den dagen vi møter ham. Høyre arm er i fatle etter operasjonen, etter at han i et uheldig fall på Estadio El Sadar i Pamplona brakk den i 1-1-oppgjøret mot bunnlaget Osasuna den 28. januar. I løpet av høsten var han også satt ut av spill i flere måneder med en beinskade.
Da Recio, født i Málaga og fotball-utdannet i Málaga CFs akademi, med armen i fatle forlenget sin kontrakt fra 2018 til 2021 med klubben, sa klubbens eier, sheik Al-Thani:
”Ja, det er jo ganske usedvanlig, at man signerer kontrakt med en spiller, som ikke er kampdyktig, men vi er av den oppfatning at vi kan få glede av Recio i mange sesonger ennå.”

Første kontrakt før førerkortet

Recios agent forteller, at flere klubber viste interesse for ham.
”Men Málaga har alltid vært min førsteprioritet. Jeg er født i byen og har min familie her”, sier Recio, som er takknemlig for, at klubbens største trenernavn gjennom tidene, Manuel Pellegrini fra Chile, en dag dukket opp til en 2. lags kamp. Her så han Recios åpenlyse talent.
Hans første kontrakt med Málaga CF ble således signert, allerede før han hadde fått førerkort.
Senere kom Bernd Schuster til som hoved-trener i Málaga, men han ville ikke bruke Recio, og klubben leide ham ut i en sesong til den andalusiske konkurrenten Granada.
Den beinharde fighteren har notert seg syv U-landskamper for Spania, og er på grunn av de lange oppholdene med skader bare vurdert til en markedsverdi på 3,5 millioner euro.
Men det er helt uaktuelt.
Recio vil bli i Málaga!

Hvorfor ”Recio”

Navnet er til minne om hans fars onkel, Recio, som i 80-årene spilte på Málagas beste lag som midtbanespiller.
Som Jose Luis Garcia del Pozo ”Recio” nå gjør.
Han er født i El Palo, Málaga, og fikk sin første profesjonelle kontrakt med Málaga CF i 2001.

Avskjedigelser er hverdagskost for Málagas nye trener

Onsdag den 8. mars byttet Málaga CF for fjerde gang på ni måneder hoved-trener.
Den tidligere Real Madrid-spilleren og landslags-kjempen Michel, 54 år, tok over fra Romero. Den tidligere landslagsspilleren for Uruguay og La Liga-spiller for Málaga, overtok stafettpinnen, da hans lag bare hadde oppnådd fem poeng på ti kamper under hans ledelse.
Michels kontrakt med Málaga CF er signert med varighet til neste sesong.
Hvis han så holder så lenge?
For Jose Miguel Gonzales del Campo, som hans borgerlige spanske navn lyder, har ikke fullført de trenerjobbene, han har besatt.
Les bare:
Forlot i 2006 Rayo Vallecano for å overta ledende roller i Real Madrid sportsby og være hovedtrener for klubbens 2. lag, Casatilla. Michel ble sparket, da laget rykket ned i 3. divisjon.
Deretter gikk turen til en annen Madrid klubb, Getafe. Løst fra kontrakten etter to sesonger, da Getafe avsluttet La Liga bare èn plassering fra nedrykk.
Sevilla kom med et tilbud i 2012. Michel holdt stand i den ambisiøse klubben frem til 14. januar 2013. Han ble sparket etter 0-2 i Valencia og en 12. plass i La Liga.
Så gikk turen til Olympiakos i Hellas med flotte resultater: 2 x gresk mester og gresk pokalvinner med deltakelse for Olympiakos i Europa League. Men han ble sparket 6. januar 2015, da laget ”bare” lå som nummer to i Hellas, etter PAOK fra Athen.
Og så ble han 19. august ansatt i den franske storklubben Olympique Marseille, som etterfølgeren til den kontroversielle argentineren Marcello Bielsa, tidligere Atlético Madrid. Han ble sparket 19. april 2016, da Marseilles førte en utilfredsstillende tilværelse som nummer 15 i den franske ligaen.
Nå er han så i Málaga CF, i et varmt sete under sheik Al-Thanis uregjerlige ledelse.
Men hvor lenge varer det for Michel?

Om Michel

Født den 23. mars 1963 i Madrid.
Som aktiv midtbanespiller for følgende klubber:
1981 – 1984: Real Madrid B (108 – 25)
1982 – 1996: Real Madrid (404 – 97)
1996 – 1997: Celay i Mexico ( 34-9).
U-landskamper for Spania (32 – 12)
A-landskamper for Spania (66 – 21)
Trener-karrieren:
2005 – 2006: Rayo Vallecano
2006 – 2007: Real Madrid B
2009 – 2011: Getafe
2012 – 2013: Sevilla
2013 – 2015: Olympiakos, Grækenland
2015 – 2016: Marseille
2016 – 2018: Málaga CF.
Andre stillinger:
Kommentator for RTVE og skribent for sportsavisen Marca.

Nå syv skandinaviske topp-spillere i La Liga

Fotballens siste overføringsvindu brakte enda en skandinav til en spansk La Liga-klubb: Danske Andrew Hjulsager, midtbanespilleren fra Brøndby, som Celta Vigo kjøpte for bare 1 million euro.
Derved teller La Liga nå følgende syv skandinaviske spillere:
Real Madrid:
Martin Ødegaard, Norge.
Sevilla:
Krohn-Delhi, Danmark (skadet)
Betis:
Riza Durmisi, Danmark.
Celta Vigo:
Daniel Wass, Danmark.
Pioe Sisto, Danmark.
Andrew Hjulsager, Danmark
John Luidetti, Sverige.

Juande Ramos til Lisboa

Den 62 år gamle Juande Ramos, som 23. december 2016 slapp tøylene som hovedtrener i Málaga CF, reiser i sommer til den portugisiske hovedstaden Lisboa. Her skal han fra 1. juli og i to sesonger fremover stå i spissen for Sporting, som for øyeblikket ligger som nummer tre i den fremste rekken i Portugal, etter Benfica og FC Porto.
Ramos er en bereist herre med tidligere jobber i såvel England som Russland og Ukraine, samt en lang rekke spanske klubber.

Tribuneplasser får man hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte på Costa del Sol og i Spania, såvel som i andre land, er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet for eventuelt regn.
I forveien er det et lett måltid og match-opplegg i restaurant Casa Danesa, og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kommende oppgjør på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 1. April kl. 20.45:
Málaga CF – Atlético Madrid
Den 8/9 april
Málaga CF – FC Barcelona
Den 22./23. april
Málaga CF – Valencia
Den 29./30. april
Málaga CF - Sevilla
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt som medlem i Federación de Peñas Malaguistas, i Málaga CF. Den teller flere enn 250 medlemmer, og støtter kreft-sykehuset Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fremdeles opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Gammelt nag er glemt - Superstjerne avslutter karrieren som løsarbeider i Málaga

Med sitt skulderlange hår, store arbeidsområde, eminente plasseringsevne og hard, tett fighting markerte argentineren Martin Demichelis seg som en bærende kraft på Málaga CFs beste lag gjennom tidene. Det som i sesongen 2012-13 sensasjonelt brakte klubben helt fram til kvartfinalene i Champions League med en dramatisk eliminering på Westfallen stadion i Dortmund der dommeren burde ha underkjent tyskernes to siste mål i den hektiske sluttfasen.
Han debuterte for Málaga 8. januar 2011 og scoret i 1-1 matchen hjemme på Rosaleda mod det sterke basker-teamet, Athletic Club (Bilbao).
I sine første fire måneder i Málaga ble denne markante midtbaneprofilen utvist to ganger.
Nå er Martin Demichelis tilbake i Málaga etter avstikker til Atlético Madrid som omgående sendte ham videre til Manchester City, og nå sist Espanyol i Barcelona.
Den lange manken er kuttet til en velkjemmet frisyre med skill. Men spillet er det samme, om enn dåpsattesten forteller at Demichelis 20. desember i fjor passerte 36 år. Og til forskjell fra den gang i den euforiserende CL-tiden, spiller han nå på et Málaga-lag uten store stjernenavn og i en periode der et uventet trenerbytte og mange skader, har sendt det ned til nervepirrende kamper i nederste halvpart av La Liga.
 
Til historien om Martin Demichelis hører det at han i tre av sine klubber støtte på den samme treneren, Manuel Pellegrini fra Chile. Både i River Plate i Argentina, i Málaga CF og i Manchester City.

Tredje barn underveis

Vi treffer ham etter treningen den dagen den store La Liga-organisasjonen har sendt et fototeam til Ciudad de Málaga for etter alle kunstens regler forevige vårens nye Málaga-spillere. Han ser lyst på Málaga CFs fortsatte eksistens i den beste spanske serien og er glad for å være tilbake – også i Marbella der han og hans hustru, modellen Evangelina Anderson, akkurat som Pellegrini har beholdt sine eiendommer.
De har to barn og venter nå et tredje, forteller han glad. Sønnen Martin Bastian er født i München, så jo, det er en svært internasjonal familie.
Og man kunne jo forestille seg at Martin Demichelis som så mange andre store og aldrende fotballnavn også tok et par år i Kina, men den praten blir avbrutt av pressesjefen i Málaga CF, Paco Cabellero. Spillernes framtid skal de snakke med sportsdirektør Arnau om!

Den tyske starten – og avskjed med Málaga

Europa stiftet bekjentskap med Martin Demichelis mange kvaliteter da han i sju sesonger spilte for den tyske mesterklubben Bayern München med et hav av titler. Han siste landskamp for Argentina var ved VM i Brasil.
Demichelis forlot Málaga CF i 2013 under dramatiske omstendigheter. Det var den tiden da klubbeier sjeik Abdullah Al-Thani ikke bare skyldte andre klubber penger – ubetalte rater i spillerhandler – men også spillerne i Málaga. Demichelis satte fram sitt krav på 400.000 euro for manglende utbetalinger av lønn og bonuser.
Saken endte i et forlik, og ingen hadde etter det regnet med at Málaga CF og Demichelis igjen skulle finne sammen. Men det har altså skjedd nå i form av en avtale som løsarbeider fram til utgangen av denne sesongen.
Det gamle naget er glemt.
På høstparten av karrieren står han i spissen for Málaga CFs kamp for å overleve i La Liga.

Fire spillere til Málaga CF i transfervinduet i januar

Martin Demichelis
Født 20. desember 1980 i Justiniano Posse i Argentina.
Spilleposisjon: Senterforsvaret.
51 landskamper med to scoringer for Argentina.
Karriere:
2000 -2003: River Plate, Argentina ( 51-1)
2003 – 2010: Bayern München, Tyskland (174 – 13)
2011 – 2013: Málaga CF, Spania (84 – 7)
2013: Atlético Madrid (0 – 0)
2013 – 2016: Manchester City, England (78 – 3)
2016 – 2017: Espanyol, Spania (2 – 0)
2017: Málaga CF (individuell lønn) fram til sesongavslutning.
 
Luis Hernandez
Født 14. april 1989 i Madrid, Spania.
Spilleposisjon: Senterforsvaret.
Ingen landskamper.
Karriere:
2007 – 2009: Real Madrid C, Spania (38 – 3)
2009 – 2011: Real Madrid B, Spania (36 – 3)
2012: Sporting Gijón B, Spania (11 – 0)
2012 – 2016: Sporting Gijón, Spania (135 – 1)
2016: Leicester City, England (4 – 0)
2017 – 2020: Málaga CF (kjøpt for to mill. euro)
 
Abalbero Peñaranda
Født 31. mai 1997 i El Vigia, Venezuela.
Spilleposisjon: Forward.
10 U- og 11 A-landskamper for Venezuela.
Karriere:
2013 – 2015: Dopertivo La Guaira, Venezuela (37 – 4)
2015 – 2016: Udinese, Italia (0- 0)
2015 – 2016: Granada, Spania (leie) ( 9 -4)
2016: Watford, England (0 – 0)
2016: Granada, Spania (leie) (14 -1)
2016: Udinese, Italia (leie)(5 – 0)
2017: Málaga CF (leie) fram til sesongavslutningen.
 
Jose Rodriquez Martinez
Født 16. desember 1994 i Alicante, Spania
Spilleposition: Midtbane
20 U-landskamper for Spania
Karriere:
2012 – 2014: Real Madrid B, Spania ( 60-4)
2014: Real Madrid La Liga (1-0)
2014 – 2015: Deportivo La Coruna, Spania ( 25-2)
2015 – 2016: Galatasaray, Tyrkia (14 – 0)
2016: Mainz 05, Tyskland.
2017: Málaga CF (leie) fram til sesongavslutning.

Nå sju skandinaviske toppspillere i La Liga

Fotballens transfervindu som smekket igjen ved midnatt 1. februar, bød på nok en skandinav i en spansk La Liga-klubb: Danske Andrew Hjulsager, midtbanespilleren fra Brøndby, som Celta Vigo kjøpte for bare 1. mill. euro.
Dermed teller La Liga nå følgende sju skandinaviske spillere:
Real Madrid:
Martin Ødegaard, Norge.
Sevilla:
Krohn-Delhi, Danmark (skadet)
Betis:
Riza Durmisi, Danmark.
Celta Vigo:
Daniel Wass, Danmark.
Pioe Sisto, Danmark.
Andrew Hjulsager, Danmark
John Luidetti, Sverige.

Åtte trenerbytter i La Liga

Vi omtalte i siste nummer sju trenerbytter i den beste spanske fotballserien, La Liga, seks av dem ble regelrett sparket.
Nå har det funnet sted nok et bytte. Abelardo Fernandez, 46 år og tidligere spansk landslagsspiller, har fått fyken i bunnklubben Sporting Gijón som også teller den tidligere Málaga-forwarden Cop fra Kroatia.
Han er blitt avløst av den jevnaldrende Joan Francesc Ferrer Sicilia, kalt ”Rubi”. En mann med ikke mindre enn ni trenerjobber på baken. Rubi var inne i bildet da Juande Ramos forlot Málaga CF i desember.

Har det best i Spania

Den 26 år gamle Samuel Garcia Sanchez (kalt Samu) trives best i Spania. Han er født i Málaga med 92 kamper for andrelaget og fra 2013– 15 ble det 59 på Málaga CFs La Liga-mannskap med ni scoringer. Så forsvant han i en dobbelthandel med klubbkameraten Castillejo til Villarreal, som før den sesongen solgte Samu til russiske Rubin Kazan.
Samu ble tiltrukket av at hans tidligere trener i Málaga, Javi Gracia, nå sto i spissen for Rubin, men han er nå tilbake i spansk fotball, leid av Leganés i Madrid som for første gang i klubbens historie spiller i La Liga.
Også som ungdomsspiller stiftet Samu bekjentskap med utlandet. Han hadde en periode i både skotske Glasgow Rangers og engelske Chelsea. Men han har det best i hjemlandet Spania, og mange av Málaga CFs socios ønsker både han og Castillejo tilbake til Málaga CF.
Leganés og Málaga CF tørner sammen i La Liga i helgen 18./19. mars i Madrid.
I turneringens første oppgjør mellom de to klubbene seiret Málaga CF med ikke mindre enn 4-0!

Store navneretur til Málaga CF

Navnene Josemi og Dely Valdes sier mange fotballinteresserte svær mye.
De huskes begge for en stor karriere i Málaga CF og deretter i store klubber. Begge fikk i februar en ny ansettelse i Málaga CF som henholdsvis lagleder for klubbens La Liga-mannskap og som trener for det laget som denne sesongen representerte klubben i Champions League for U 19-spillere.
Valdes, nå 49 år og født i Colon i Panama, spilte fra 2000-2003 for Málaga CF og var den mestscorende spissen i klubbens historie. 38 fulltreffere på tre sesonger. Senere spilte han i den franske storklubben Paris Saint-Germain, for så å avslutte sin europeiske karriere i italienske Cagliari.
Dely Valdes oppnådde 44 kamper for sitt land, Panama, ble landslagstrener for det og i perioder etter sin aktive karriere var han også assisterende trener for Málaga CFs Liga-mannskap under Antonio Taptia Juan Ramin Muniz.
Josemi, nå 37 år og født og oppvokst i Torremolinos, er i perioden 2001-2004 notert med 93 kamper for Málaga CF. Han spilte i forsvaret og dro deretter på et langt fotballeventyr til Liverpool, som vant Champions League, videre til Villarreal, Mallorca, Cartegena, og de greske klubbene Iraklis, Levadiakos, Skoa Xanith for å avslutte i indiske Atletico de Kolkata.
Som lagleder for La Liga-laget avløser han Carlos Lopez som ble sparket av klubbeier Al-Thani.

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte både på Costa del Sol i Spania og andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca angående billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben disponerer fine tribuneplasser på den ene langsiden, beskyttet mot eventuelt regn.
Før kampen et lett måltid og gjennomgang av kampen i restaurant Casa Danesa, så buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller
617 700 424
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF tatt opp i Federacion de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospicet Cudeca i Benalmádena og barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Forbrukslån i Norge – en mulighet fra Spania?

Det korte svaret er JA, og det nye nettstedet norskkreditt.no gjør søknadsprosessen meget enkel for ...

Sponset innhold

Spanias glemte del i Frankrike

Det ligger der som om noen hadde glemt å ta det med hjem; det er forlatt, helt alene, omgitt av Fran...

Kultur

Årets morsomste familiedag er tilbake ved Den Norske Skolen, Malaga!

En nydelig lørdag i april møtte sytti spillere opp til fotballturnering på skolen. Fordelt på ti mik...

Annet

Farlige hunder eller feile eiere? Spania synes å ha funnet svaret

Siden 20 august 2004 har en rekke hunderaser vært forbudt i Norge, nedfelt i Forskrift om hunder, pa...

Tema & Profiler

Utflukter & Reiser

El Camino de San Olav Veien – og målet

I sarkofagen foran meg ligger levningene etter den fagre, lyshårende og ikke minst modige kvinnen jeg er blitt så godt kjent med etter å ha lest Mia Søreides fantastiske bok; Prinsesse Kristina av Tunsberg, prinsessen som ble født i 1234, og som i en alder av 24 år ble giftet bort til en spansk prin...

Utflukter & Reiser

Ruta de la Sierra – en herlig vandretur gjennom st…

La Ruta de la Sierra ligger mellom landsbyene Riogordo og Alfarnatejo, og den går gjennom et bølgende grønt landskap som domineres av den enorme klippen Tajo de Gomer. Dessuten går stien forbi den kjente Cortijo de Auta, og langsetter noen herlige vannløp. Ja, her får man spansk natur for alle penge...

Utflukter & Reiser

Fem kule steder i Barcelona

Barcelona er med sine 1,6 millioner innbyggere Spanias nest største by, målt etter innbyggertall. Den pulserende storbyen er hovedstad i regionen Catalonia. Barcelona er i dag anerkjent som en global by for sin kulturelle, økonomiske, kommersielle, og ikke minst turistmessige betydning. Hvert år rei...

Utflukter & Reiser

Sport

Peña Oso Polar er blitt offisiell norsk supporter-klubb for …

Den norske supporter-klubben til Malaga CF er nå blitt offisielt godkjent og registrert ma...

Sport

Dagen da Málaga CF sensasjonelt slo FC Barcelona på Estadio …

Gledelige Gjensyn Da Danmarks største fotballspiller gjennom tidene, Allan Simonsen, mø...

Sport

Norske idrettslag har fått øynene opp for Costa del Sol

Flere og flere norske idrettslag legger den årlige trenings-leiren til Costa del Sol, og d...

Sport

Annet

Årets morsomste familiedag er tilbake ved Den Norske Skolen…

En nydelig lørdag i april møtte sytti spillere opp til fotballturnering på skolen. Fordelt på ti miksede lag kjempet de med alt de hadde (eller manglet) av fotballtalent, kondis og lagånd. Mammaer, pa...

Annet

Los Vikingos på Calanova

Los Vikingos, golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret, avsluttet sesongen på Calanova lørdag den 22 april. Vi spilte lagkonkurranse, best ball, med to spillere på hvert lag ...

Golf

Skikk og bruk – eller annerledes oppdragelse?

Forleden dag leste jeg en artikkel på internett, som tok for seg hvordan spanjoler oppfører seg - og da sett med skandinaviske øyne; helt annerledes enn oss. Forfatteren av denne artikkelen ramset op...

Annet

Tema & Profiler

Farlige hunder eller feile eiere? Spania synes å ha funnet s…

Siden 20 august 2004 har en rekke hunderaser vært forbudt i Norge, nedfelt i Forskrift om hunder, pa...

Tema & Profiler

Norske Ildsjeler: Betina Fredriksson – et tilbakeblikk hos e…

Betina er en kvinne som ikke bruker sin tid på at se bakover. Etter sin skilsmisse i 2006 har hun ku...

Tema & Profiler

Svanhild Stub - en fargerik kunstner på Costa del Sol

For kjennere av kunst i Norge er Svanhild Stub et velkjent navn. Hun har i flere år vært en meget pr...

Tema & Profiler

Bil i Spania – en billig fornøyelse?

Som kjent har Norge noen av de høyeste bilprisene i verden, takket være høye statlige avgifter. Avgi...

Tema & Profiler

Málaga ved et veiskille

Málaga er på alles tunge. Turistene valfarter til byen, som sprudler som aldri før av liv, aktivitet...

Tema & Profiler

Et liv uten sex

Vi er alle kjent med begrepet ’seksualitet’, herunder også homo-, bi- og heteroseksualitet. Men hva ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29