Lider du av oppblåst mage og forstoppelse?

Du tenker kanskje ikke mye på din tarm til daglig - men de dagene hvor du har vanskeligheter med å gå på toalettet - ja, da får den litt ekstra oppmerksomhet. 

  • Ca. 10-15 prosent av den danske befolkningen lider av forstoppelse.
  • I Norge har 20 prosent av befolkningen forstoppelse og 10 prosent bruker avføringsmidler
  • 13 prosent av kvinnene og 7 prosent av mennene lider av kronisk forstoppelse i Sverige
Dette er jo faktisk ganske mye! Spesielt når hele vårt system er så avhengig av tarm-funksjonen!
De dagene du ikke får til noe på toalettet går du kanskje rundt og føler deg som en ballong! Dine avfallsstoffer kommer ikke ut, og dermed får det hele lov til å kjøre en omgang til i kroppen. Det belaster både dine slimhinner i din tarm, din lever, ditt immunforsvar, ditt hormonsystem og energiproduksjonen.

Men hvorfor oppstår forstoppelse?

La oss kikke nærmere på det! Din kropp er ikke skapt for å lage forstoppelse fra den ene dagen til den andre. Den er skapt til å få en masse fiber fra grønnsaker som forebygger dette, og utover det er den også skapt til å ha en tarmflora som er i balanse.
Er du en person som ofte stresser, bruker kjemisk medisin, spiser mer ferdigmat enn ‘naturlig mat’ og har det for travelt til å tygge din mat – ja, alt dette har en innvirkning på din tarm.

La oss illustrere dette med pasta:

Forestill deg at du koker litt pasta – etterpå lar du det stå og kjøle seg ned. Når vannet er kaldt nok til at du kan ta på det, merker du konsistensen på vannet - det er nokså slimete. Deretter tar du pastaen opp og kaster den på veggen. Hva skjer da? - Den blir hengende, og du kan kun få den bort med vann og såpe.
 
Neste spørsmål - hva tror du skjer i din tarm? Din tarm er meget lang, meget kronglete og meget smal - hvordan kan du få det klissete stoffet ut av systemet ditt igjen - uten at det forårsaker problemer?
 
Hvis du ikke får dine grønnsaker, dine gode næringsstoffer fra grønnsaker, fett og protein, og dertil har ubalanse i din tarmflora – ja, så sakker din stakkars kropp bakut.
 
75 % av ditt immunforsvar sitter i din tarm - 85 % av dine neurotransmittere blir skapt i din tarm, så tarmen må vitterlig ikke underkjennes! Den er simpelthen veien til alt godt og veien til alt ondt!

Du er hva du spiser - men aller mest hva du opptar!

Synes du at det går litt nedover, din kropp knirker, dine ledd gjør vondt, og du mangler overskudd?
Det er altavgjørende for ditt velbefinnende å forebygge sykdom. Går det, så går det - men hva hvis det ikke går? Eller hva, den dagen hvor det ikke går?
Stopp opp! Ta skjeen i den andre hånden og vær snill med din kropp!

La oss snu situasjonen!

Din tarm sliter, fordi du har gjort noe med den som den ikke klarer lenger - ofte har du gjort det over noe tid. Når tenkte du sist på hva den trenger, for å fungere best mulig?

Hva har min tarm bruk for?

Du skal sørge for å spise en masse gode oljer! Du bor i Spania - landet hvor dette virkelig er mulig! Når du går ut og handler - så kjøp kun olje i mørke glass. Det skal være kaldpresset og gjerne økologisk. Stek kun i godt gammeldags smør i pakke eller i kaldpresset kokosolje. Din tarm vil elske deg for det, da du smører den innvendig (også dine ledd og nerveceller).
I tillegg skal det være grønnsaker på bordet! Igjen har du en fordel - du bor i et land som har utmerkede grønnsaksavdelinger og markeder. Tenk på at de fibrene som er i grønnsakene kan du ikke bryte ned, og de går derfor direkte til tykktarmen, som tar seg av din avføring, og her hjelper fibrene til med å få ut avføringen.
 
Tarmflorabakterier eller probiotika er de gode vennene som du har lengst nede, altså i tykktarmen. De fleste av dem er dine hjelpere, de hjelper deg med å holde skikk på de bakteriene som kommer utenfra, de hjelper deg med å oppta din mat, og de får ditt avfall ut. Dessverre er det mange av oss som har en ubalanse i tarmen. Ofte har vi for mange «onde» bakterier. Vi skal helst ha en fordeling på 85 % gode bakterier og 15 % dårlige, så har ditt immunforsvar noe å øve seg på. Vi har laget vår egen Flora som du finner her. Den inneholder 25 billioner bakterier av 12 forskjellige typer – nøyaktig hva din tarm trenger!
 
Som du nok kan lese er tarmregionen ikke noe vi bare kan hoppe over – nei, det er faktisk grobunnen for hele vårt velbefinnende, og derfor er det viktig at du passer på din tarm! Ønsker du å gjøre det lille ekstra for din kropp, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan avholdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på + 45 27 20 77 23
 
Hos curra • me jobber vi med helhet, kosttilskudd, kost og laboratorietester. Det er nemlig slik at du kan ta en hormonanalyse og finne ut nøyaktig hvor dine ubalanser ligger, og få en presisert behandlingsplan ut ifra fra dine ubalanser, din kropp og dine behov!
 
Vi ses snart!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 

 
Har du spørsmål er du alltid velkommen til å skrive til dem på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., via www.currame.com eller via instagram @currame0.
 
Chloe og Friederich er holistiske behandlere som ser på deg som en helhet, og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen! Tilsammen har de mer enn 20 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er stiftere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap naturlig (hormon)balanse.
Se mer til dem på www.currame.com, Facebook og @currame0

UtskriftE-post

De siste artiklene - Det Norske Magasinet

God Jul, og Godt nytt skoleår

Julestemningen satt fra første nummer da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga leverte årets julefor...

Annet

Trude Jahren

Den nye rektoren på Den Norske Skolen i Málaga (heretter forkortet DNS) er en ekte Oslojente, født, ...

Tema & Profiler

Et velsignet Godt Nyttår kjære leser!

Atter en gang sitter jeg her og skriver til deg, med tanker om året som har gått, med tanker på mang...

Annet

Vinter i Spania – og klimaendringene

Med det beste klimaet på fastlandet i Europa og over 320 dager med sol i året er det mange som tror ...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets januar-utgave 2018

Riktig godt nyttår, og velkommen til årets første utgave av Det Norske Magasinet! Som i alle andre å...

Nyheter

Sabor a Málaga - Campo Bética

Tilsetninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familiebedrift med kont...

Gastronomi

Utflukter & Reiser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord som er satt sammen av ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamorøs camping. Det kan være camping i spesielle telt som er lekkert innredet og har eget bad, eller det kan være overnatting i små fine hytter eller huler. Moro er det i alle fall. Vi fant et fint glamping-sted her...

Utflukter & Reiser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en av de mest fotgjengervennlige byene du kan tilbringe en weekend i. Selve sentrum er ikke uoverkommelig stort, og de fleste severdighetene kan nås til fots innen en rimelig tid. Du får kultur for alle pengene i denne byen, som forteller en rik historie om jødedom, romerriket, kristendo...

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Borjas håp brast

Den 25-årige forwarden frøs i Wales, men varmen på Costa del Sol bragte ham ikke tilbake p...

Sport

Nytt år – nye partnere

Peña Oso Polar opplevde en meget hyggelig vekst i antall medlemmer i 2017, og vi oppnådde ...

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Annet

God Jul, og Godt nytt skoleår

Julestemningen satt fra første nummer da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga leverte årets juleforestilling til sine foresatte, den siste skoleuken før juleferien. Showet ble åpnet av to solister fr...

Annet

Et velsignet Godt Nyttår kjære leser!

Atter en gang sitter jeg her og skriver til deg, med tanker om året som har gått, med tanker på mange gode ting, og med tanker på hendelser med tragiske utganger. Jeg vet ikke hvordan DU tenker, men ...

Annet

Minneord - John Einbu

Slik er livet, men Johns minne er udødeliggjort gjennom det skrevne ord, og gjennom hans bøker og artikler vil John Einbus navn alltid være blant oss, til glede og nytte for fremtidige generasjoner. ...

Annet

Tema & Profiler

Trude Jahren

Den nye rektoren på Den Norske Skolen i Málaga (heretter forkortet DNS) er en ekte Oslojente, født, ...

Tema & Profiler

Vinter i Spania – og klimaendringene

Med det beste klimaet på fastlandet i Europa og over 320 dager med sol i året er det mange som tror ...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler - Dag Rune Flaaten

Januars ildsjel er ikke utdannet jurist, ei heller har han lest samfunnsvitenskap – han er faktisk u...

Tema & Profiler

Coworking-kontorer skyter frem på Costa del Sol – og alle an…

Unge entreprenører og freelancere søker i større grad mot coworking-kontorer, fordi det er billig og...

Tema & Profiler

Don’t waste fashion – bytt til deg nye klær

Bytt mer, forbruk mindre. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan få piffet opp garderoben på...

Tema & Profiler

Vindmøller til kamp mot klimaendringer

Vindmøller fra 90-tallet preger kystområdet ved Tarifa, hvor man kan utnytte vinden fra Atlanterhave...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Leserservice

seksjoner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com